"Lazítani! Próbálj meg lazítani!
Nem győzlek tanítani, hogyan csináld!
Kell egy kis áramszünet időnként mindenkinek
És aztán megint mehet minden tovább.
Fárasztó sportág a pénzvadászat, pihenni közben nem lehet.
Ez is kell hozzá, az is kell hozzá, ugye, emberek?"
1. nagyon szeretem a szántóföldi és erdészeti talajművelőgépeket
2. szívesen megosztom másokkal azon infókat amelyek segítik a Magyar agrárium fejlődését
csináljuk már azt, hogy többet senki ne kérdezzen Josey-tól erről a lazítóról, mert minden alkalommal 217 hsz-el nő a topic, mire minden képet újra fel rak egyessével...
Mivel a téma olasz találmány és szájhagyomány útján terjed, igy az össztalján, cseh, osztrák, portugál, spanyol, magyar, orosz, horvát gyártók mind ( már akik ilyet készitenek )
Tavaly na gyári kések néhány napot birtak csak, de csináltattunk brutál(2x vastagabb) késeket a helyi hidrogépben, azok már birják rendesen. A szárnyak lassabban kopnak, meg van rajta egy kopóél(vagy mi a tököm a nave), az is nehezebben kopik. De persze fel kell mindegyiket rakni élkefémmel még az elején.
Azért kérdezz rá a DAP kft-re! Érden vannak. Lucsánónak hívják a főnököt, jófej olasz csákó, ők forgalmazzák a Sogemát. Azért jó a sogema, mert csavarkötéssel van összerakva, nem pedig hegesztve, így a javítás könnyebb. Persze nálunk elrepedt az egyik vázrész, de gariba kicserélte, pedig lejárt már. Most elrepedt a másik oldalon, ezt már nincs pofám visszavinni, majd megvarrjuk mi.
Az a baj h ilyen vizes talajnál az eke eketalpat csinál, így én is kerülni akarom a szántást, amíg lehet. Persze lassabb is, meg drágább is a szántás, de a legfőbb ok h az eketalppal a jövő évi esetleges aszály is fokozva lenne.
csak azért érdekelne a dolog,mert látszik,hogy szívás lesz az ősz.sima lazító nem és semmit,szántani nem lesz idő,de valamit csinálni kéne a vízhúzott földeknek,mert ha belevetünk tárcsázásba oda lehet a jövő év is!
4997 hozzászólás
Válasz #1894. hozzászólásra

jó hogy már nem 2 kést akarsz huzigálni!
Válasz #1893. hozzászólásra

Na ez az.
Válasz #1893. hozzászólásra
Gaspardo artiglio 7 kés, dupla rögtörő.
Válasz #1891. hozzászólásra

Mennyi kint ???
Nekem szerintem 5 kés elég, de le kell mérnem a traki szélességét, még mielőtt döntök ne hogy elk.rjam.....
Válasz #1889. hozzászólásra
Melyik????????????
Válasz #1889. hozzászólásra

Ne bassssz már...
Akkor agyon kell ütni a dealert.
Na holnap megkérdezem az ittenieket és megírom.
Lehetetlen ...
Válasz #1885. hozzászólásra
)
Ne értékeljétek már túl a Gaspardót ! csak azért mert a Kite nyomul vele attól még nem biztos , hogy annyira jó mint amennyire drága !
(amúgy meg Romániába gyártják , átmentek oszt aprópénzért megveszitek az éjszakai portástól
Válasz #1888. hozzászólásra
Mármint a Gaspardo-ra mondom...
A Vogel most akciósan 2,5 körül van nettó(lista ár).
Válasz #1888. hozzászólásra

Itt van előttem a kite ajánlata és ez már a vége
Áhhh én tavaly nettó 1,8körül hallottam....(kemény alku után , de ennyiért ma is mehet szerintem )

Az XS nettója?
Válasz #1884. hozzászólásra
Láttam a gaspa munkáját nagyon kötött földben, és hibátlan.
Válasz #1884. hozzászólásra

A 7 késes 3 milla
Válasz #1858. hozzászólásra
Akármilyen fost meg ne vegyél !
A Gaspardo Artiglio(KITE) van szerintem a legjobb ár-érték arányban és az már bizonyított szerintem ...
Pl Feco-éknak is ilyen van....
Én szívem szerint a Vogel-t venném , mert az a legerősebb és nehezebb is asszem , de túl drága .
"Lazítani! Próbálj meg lazítani!
Nem győzlek tanítani, hogyan csináld!
Kell egy kis áramszünet időnként mindenkinek
És aztán megint mehet minden tovább.
Fárasztó sportág a pénzvadászat, pihenni közben nem lehet.
Ez is kell hozzá, az is kell hozzá, ugye, emberek?"
Válasz #1881. hozzászólásra

1. nagyon szeretem a szántóföldi és erdészeti talajművelőgépeket
2. szívesen megosztom másokkal azon infókat amelyek segítik a Magyar agrárium fejlődését
Válasz #1879. hozzászólásra

bírom mikor így előjönnek előbuggyannak az emberekből a sérelmek nemtetszések......
legalább neki vannak fotói a tarsolyba...
Válasz #1879. hozzászólásra
ne nyafizzál már, én találtam ki ezt a topicot
Válasz #1875. hozzászólásra

jah, én is ebben bízom!
csináljuk már azt, hogy többet senki ne kérdezzen Josey-tól erről a lazítóról, mert minden alkalommal 217 hsz-el nő a topic, mire minden képet újra fel rak egyessével...
Válasz #1877. hozzászólásra

Válasz #1875. hozzászólásra

Mivel a téma olasz találmány és szájhagyomány útján terjed, igy az össztalján, cseh, osztrák, portugál, spanyol, magyar, orosz, horvát gyártók mind ( már akik ilyet készitenek )
Válasz #1874. hozzászólásra

hány koppintó van akik ilyet csinálnak?
Pakolj ide mindent.....
Válasz #1873. hozzászólásra

Válasz #1871. hozzászólásra

sajnos nem kaptam hozzá kést, igy magamnak kellett kitalálnom a formáját
Válasz #1868. hozzászólásra

koppintotta
vigyáz mert nagy koppintómaster
még az orrodra koppint ha ilyeneket kérdezel továbbra is..... háháháhá
Válasz #1868. hozzászólásra
nem
Válasz #1867. hozzászólásra
mert ez a márkaneve a gépeinknek már 1000 éve
Válasz #1865. hozzászólásra
akkor másoltad nemde?
Válasz #1862. hozzászólásra

Miért nem AgroJosey?
Válasz #1860. hozzászólásra
Tavaly na gyári kések néhány napot birtak csak, de csináltattunk brutál(2x vastagabb) késeket a helyi hidrogépben, azok már birják rendesen. A szárnyak lassabban kopnak, meg van rajta egy kopóél(vagy mi a tököm a nave), az is nehezebben kopik. De persze fel kell mindegyiket rakni élkefémmel még az elején.
Válasz #1863. hozzászólásra
Cimbinek terveztem még a télen, ugyanugy néz ki mint a többi olasz talajtörő
Válasz #1861. hozzászólásra
-Josimanufacturing-
Válasz #1862. hozzászólásra

képet!
Válasz #1861. hozzászólásra
Agromaster
Válasz #1859. hozzászólásra
gyártmány?
Válasz #1857. hozzászólásra
Kopás?
Mennyire?
Kések minden tök 1formák lehetnek?
Ez a marókés mikorra kopik el hö?
Válasz #1851. hozzászólásra
Nálunk a közepes méretű változat 2,40 -es
1 rögtörővel: 1.711.000+fa
2 hidr rögtörővel: 2.227.000+fa
1 tárcsasorral: 2.342.000+fa
Válasz #1857. hozzászólásra
oksa!
Válasz #1855. hozzászólásra
Azért kérdezz rá a DAP kft-re! Érden vannak. Lucsánónak hívják a főnököt, jófej olasz csákó, ők forgalmazzák a Sogemát. Azért jó a sogema, mert csavarkötéssel van összerakva, nem pedig hegesztve, így a javítás könnyebb. Persze nálunk elrepedt az egyik vázrész, de gariba kicserélte, pedig lejárt már. Most elrepedt a másik oldalon, ezt már nincs pofám visszavinni, majd megvarrjuk mi.
Válasz #1845. hozzászólásra

Konstrukcióba vannak kül.ek.
Nézzed meg mindet.
Aztán amelyik a legvastagabb.
Talán a Vogel....
Válasz #1853. hozzászólásra
szerintem nem sok különbség van köztük,darab-darab.
Válasz #1853. hozzászólásra
csak vogelét tudom az 7500juró nettoline akcióban.
asszem terra digxs.
Válasz #1851. hozzászólásra
Az szntem csak 2,25 méteres. Szntem olyan 1,8-2+áfa lehet az ára. Idén nem mennek a gépek, így piszkosul lehet alkudni.
Válasz #1848. hozzászólásra

Az a baj h ilyen vizes talajnál az eke eketalpat csinál, így én is kerülni akarom a szántást, amíg lehet. Persze lassabb is, meg drágább is a szántás, de a legfőbb ok h az eketalppal a jövő évi esetleges aszály is fokozva lenne.
Aszály! Furcsa hallani, mi???
Válasz #1849. hozzászólásra
mennyiért lehet venni 5/2,5-est?
gyártó nem számít,ár igen.
csak azért érdekelne a dolog,mert látszik,hogy szívás lesz az ősz.sima lazító nem és semmit,szántani nem lesz idő,de valamit csinálni kéne a vízhúzott földeknek,mert ha belevetünk tárcsázásba oda lehet a jövő év is!