Válasz #1696. hozzászólásra
úgy jártál mint a macska aki belgabalyododott a cérnába, sebaj ...
a lényeg, hogy ezekszerint a vogelnek nem jött be a függőleges biztosítás és áttért az olasz rendszerűre
Szia Josey.
3 keses lazitot milyen arban arulod?
zt 323-hoz szeretnek egyet, de lehet, hogy eleg lenne egy 2 keses s.
Ha nem nyilvanos, akkor ide kuld: kallay_szabolcs@yahoo.com
hogyne... de azért figyeld meg a videókon a , hogy milyen munkát végeznek a frisebben fejlesztett modellek, de irtak már a felhasználók is egy néhány véleményt róluk
Nekem már az is eszembe jutott ezeknél az újabb típusú lazítókról, hogy nem csinálnak ezek sokkal jobb vagy rosszabb munkát mint a régiek, csak egyszerűen újítani, fejleszteni kell.
A Vogel durván ráhajazott erre a talajtörőre... a kisebbik késük is majd akkora, mint a Gaspardo nagyobbika, nem beszélve arról, hogy a késük kő és gyökér elleni védelme egy kicsit más pozicóba került.
Válasz #1665. hozzászólásra
nekem metalwolfos van 4 késes, tüskés hengerrel.
azért írtam az ssd késeiről mert azt többen ismerik
Amúgy a vogelnek is van ilyen attila típ. cucca
de nálunk az már nem menne 160 pacival,talán 200 fölött.Pedig kuk alá biztos tuti lenne.
Ki kell próbálni több fajtát is,kinek melyik jön be.
Nekünk régebben 1 ih késes fabrikáció volt,az után elég volt tárcsázni!A t150 alól majdnem kimentek a hidak mikor azután kellett menni.A lazítóhatás meg nem volt az igazi mert nem nyelte a vizeket rendesen el.
A mostani ferdekéses lazítónk után közvetlen tudok bármit vetni olyan a felület.
Ebben csak az a fura , hogy ezekről az Olasz típusúakról pont az hirdetik :
-könnyebbek a vontatási jellemzőik
-ergo , kevesebbet is fogyaszt velük a gép...
Amit még ehhez a felhasználók hozzá tesznek az az , hogy a munkájuk meg kimagasló a régebbiekhez képest.
Szerintem félre informáltak ,a régi típusúakat árulók így próbálnak meg piacot szerezni , hogy az újakat "szidják"...
Az AGRISEM-et lehet könnyebb húzni , de az szerintem csak inkább karcolgat-szellőztet és nem igazán lazít ,tör ,repeszt vagy emeli kellően a földetszerintem. (de ezzel most senkit nem akarok megbántani , csak 1 vélemény)
Ki ne hagyd az Agrisem altalajművelőjét... azt irják róla, hogy kb 28 %-al kevesebb vonőerőre van szükség a többi akármilyen kialakítású lazítóhoz képest.... akkor most hogy van ez?
Amit a kiállításon nagyjából kinyomoztam a lazítók különbségéből az leginkább a fogyasztás irányába mutat.
Hazánkban legelterjedtebb késes lazítók fogyasztási tapasztalatai a következő:
Legkevesebb fogyasztást ezek adják:
Középen a hagyományos ívelt kések:
Majd a legnagyobb igényűek:
Tehát aki bérmunkára alapozik és csak a lazítás a lényeg akkor az első változatban gondolkodjon. Nekem valahogy így jött le amiket elmondtak a különböző forgalmazók.
Szerintetek ezek mennyire helytállók ????
de a késosztásnál figyelembe kell venni a kés szélességét is... Nem mindegy, hogy egy 5 cm vastag vasdarabot, vagy egy 30 cm-es eke-szántóvasat húzgálsz ugyan azzal az osztással, ugyan azzal a mélységgel...
én úgy tudom, hogy a kések szélei közötti fizikai távolságnak kell legalább azonosnak lenni a munkamélységgel...
45 cm a késosztása, 7,5 cm-es késekkel, így elvileg a teljes átszakításhoz ezzel a késosztással 38 cm mélyen kell dolgoznia. A művelési mélység határa 50-55 cm, azaz ha tolnád széjjel, akkor olyan 60 cm körüli húzástávoláságig lenne teljes az átszakítás, max mélység mellett. ez 7 kés esetén 4,2 m, szóval valószínűleg igen...
Feco .
Ha jól emléxem , a ti lazítótok 4méteres és 9 késes... Szerinted egy 4méteres , 7 késesnek sokkal xarabb munkája volna? Vagy ettől még átszakítana rendesen?
4997 hozzászólás
Válasz #1696. hozzászólásra
, sebaj ...
úgy jártál mint a macska aki belgabalyododott a cérnába
a lényeg, hogy ezekszerint a vogelnek nem jött be a függőleges biztosítás és áttért az olasz rendszerűre
Válasz #1695. hozzászólásra

ÖSSZEKAVARODTAM.......
Válasz #1693. hozzászólásra
, mögnéztem a katalógust , köszike... 1 év alatt átértékelték a gépeik felépitését ....
de mondtam, h ez a 2009-es expo képe
Válasz #1693. hozzászólásra

Itt az amazone-nak kéne lenni a háttérben...........
Válasz #1688. hozzászólásra

a kedvedért odébb rakták :-)
Válasz #1691. hozzászólásra

Meg rajta volt a kés élen a 3 szög alakú roppantó is, no meg vagy fekete vagy kék volt a cserélhető részek
Válasz #1687. hozzászólásra
Az ok , de most 2010 van és ez a lazító nem itt állt és nem is így néz már ki hidd el nekünk...
Vogel talajlazítók prosi
VN gyári fotó

Máshol állt ez a lazító.......szerintem......
Válasz #1686. hozzászólásra

2009-es a fotó, csak elwemcsere után nem állítottam az időn a gépen, az egész kiállítást ighy fotóztam
Válasz #1683. hozzászólásra

Frissítsd a kép tárat Mester!!!!!!!
Válasz #1684. hozzászólásra

De nem ám....
Válasz #1683. hozzászólásra

Már nem így nézz ki
Válasz #1681. hozzászólásra

Válasz #1678. hozzászólásra
Szia Josey.
3 keses lazitot milyen arban arulod?
zt 323-hoz szeretnek egyet, de lehet, hogy eleg lenne egy 2 keses s.
Ha nem nyilvanos, akkor ide kuld: kallay_szabolcs@yahoo.com
Válasz #1678. hozzászólásra
Ez kb a hegyétől felfele volt a magassága 90%-ánál.
Hát akkor amit én ott láttam az mi volt ?
Válasz #1679. hozzászólásra
általában, de van olyan is amelíik profilja megegyezik
Válasz #1677. hozzászólásra
Tüskés hengereken a tüskének hogy kell állni? Egyiknél előre másiknál meg hátrafelé áll.
Válasz #1676. hozzászólásra

bizti vagyok, hiszen készitettem egy néhány képet aTerradig ről a kiállításon.
viszont a Lemken Labrador is is hasonló késsel rendelkezik...
csak néki máshogy van megoldva a kő és gyökérvédelem, no meg 3 késsel kapható csak
Válasz #1673. hozzászólásra
de azért figyeld meg a videókon a , hogy milyen munkát végeznek a frisebben fejlesztett modellek, de irtak már a felhasználók is egy néhány véleményt róluk
hogyne...
Válasz #1674. hozzászólásra
Talán egy 10.9-es 16-os...
Ebben bizti vagy ? Én határozottan emléxem az Expon a nagy Voogel-é vízszintesen volt...
Válasz #1672. hozzászólásra
igen... 45 Pinocchio , 55 Attila és 65 Artiglio ha jól emléxem
Válasz #1671. hozzászólásra

mig az olasz gépek nyírócsavarjai ugy mond vizszintes pozicióban , addig a vogelé függőleges pozicióban helyezkednek el.
Nekem már az is eszembe jutott ezeknél az újabb típusú lazítókról, hogy nem csinálnak ezek sokkal jobb vagy rosszabb munkát mint a régiek, csak egyszerűen újítani, fejleszteni kell.
Válasz #1670. hozzászólásra
A Gaspardo-nál is két méret van? Mármint a mélység határokat illetően?
Válasz #1670. hozzászólásra

Milyen más pozícióba ????
Mellesleg csak a voogelnél van 110 cm szabad hasmagasság.......
Válasz #1669. hozzászólásra
A Vogel durván ráhajazott erre a talajtörőre... a kisebbik késük is majd akkora, mint a Gaspardo nagyobbika, nem beszélve arról, hogy a késük kő és gyökér elleni védelme egy kicsit más pozicóba került.
Válasz #1665. hozzászólásra
nekem metalwolfos van 4 késes, tüskés hengerrel.
azért írtam az ssd késeiről mert azt többen ismerik
Amúgy a vogelnek is van ilyen attila típ. cucca
de nálunk az már nem menne 160 pacival,talán 200 fölött.Pedig kuk alá biztos tuti lenne.
Válasz #1667. hozzászólásra
de itt ez a Jympa saját fejlesztésű késes, míg az SSD egy francia gyártó kését használja, ahogy rajta kivül még sok más cég is.
Válasz #1664. hozzászólásra

2 félét csinál :
Válasz #1660. hozzászólásra
nálunk az élő példa, mivel nálunk Agrisem rendszerű van és az nem karcolgat, haem ténylegesen átlazítja a talajt
Válasz #1663. hozzászólásra

Most mid van ??
Nekem jympa-m van de kérik, hogy adjam el és gondolkodom ezekben, hasonlókban:
De a jympa így felszerelve sem lehet rossz :
Válasz #1662. hozzászólásra
A napokban láttam vmelyik ujságban hogy a jympa is megcsinálta az ssd lazító késének a koppintását.
Ki kell próbálni több fajtát is,kinek melyik jön be.
Nekünk régebben 1 ih késes fabrikáció volt,az után elég volt tárcsázni!A t150 alól majdnem kimentek a hidak mikor azután kellett menni.A lazítóhatás meg nem volt az igazi mert nem nyelte a vizeket rendesen el.
A mostani ferdekéses lazítónk után közvetlen tudok bármit vetni olyan a felület.
Válasz #1659. hozzászólásra

Másik: írtam már, hogy az omikron megcsinálta azt amiről beszéltünk kombiról.
Válasz #1659. hozzászólásra

Azért nem nyomtam be, mert még nem elterjedt hazánkban ez a típus.
Válasz #1658. hozzászólásra
Ebben csak az a fura , hogy ezekről az Olasz típusúakról pont az hirdetik :
-könnyebbek a vontatási jellemzőik
-ergo , kevesebbet is fogyaszt velük a gép...
Amit még ehhez a felhasználók hozzá tesznek az az , hogy a munkájuk meg kimagasló a régebbiekhez képest.
Szerintem félre informáltak ,a régi típusúakat árulók így próbálnak meg piacot szerezni , hogy az újakat "szidják"...
Az AGRISEM-et lehet könnyebb húzni , de az szerintem csak inkább karcolgat-szellőztet és nem igazán lazít ,tör ,repeszt vagy emeli kellően a földetszerintem. (de ezzel most senkit nem akarok megbántani , csak 1 vélemény)
Válasz #1658. hozzászólásra

Ki ne hagyd az Agrisem altalajművelőjét... azt irják róla, hogy kb 28 %-al kevesebb vonőerőre van szükség a többi akármilyen kialakítású lazítóhoz képest.... akkor most hogy van ez?
Amit a kiállításon nagyjából kinyomoztam a lazítók különbségéből az leginkább a fogyasztás irányába mutat.

Hazánkban legelterjedtebb késes lazítók fogyasztási tapasztalatai a következő:
Legkevesebb fogyasztást ezek adják:
Középen a hagyományos ívelt kések:
Majd a legnagyobb igényűek:
Tehát aki bérmunkára alapozik és csak a lazítás a lényeg akkor az első változatban gondolkodjon. Nekem valahogy így jött le amiket elmondtak a különböző forgalmazók.
Szerintetek ezek mennyire helytállók ????
Válasz #1656. hozzászólásra
Azért azt csak úgy mellékesen említeném meg, hogy a fotón a 330 LE-s JD 7 késes 3 m-essel dologzik...
Ezt vedd figyelembe a munkaminősségnél! Egy ritkább késosztással meg egy alulméretezett traktorral az eredmények látványosan romlanak...
Upssz... a képre kattintva nagyítható...http://www.stromexport.com/index.php?art=1343
Itt vannak ritkább és sűrűbb késsel is...
Válasz #1653. hozzászólásra
de a késosztásnál figyelembe kell venni a kés szélességét is... Nem mindegy, hogy egy 5 cm vastag vasdarabot, vagy egy 30 cm-es eke-szántóvasat húzgálsz ugyan azzal az osztással, ugyan azzal a mélységgel...
én úgy tudom, hogy a kések szélei közötti fizikai távolságnak kell legalább azonosnak lenni a munkamélységgel...
Válasz #1651. hozzászólásra
Mintha úgy fogalmazott volna vki h kb a késosztás=munkamélység-gel, úgy a jó.
Válasz #1651. hozzászólásra
passz, ez nehéz kérdés...
45 cm a késosztása, 7,5 cm-es késekkel, így elvileg a teljes átszakításhoz ezzel a késosztással 38 cm mélyen kell dolgoznia. A művelési mélység határa 50-55 cm, azaz ha tolnád széjjel, akkor olyan 60 cm körüli húzástávoláságig lenne teljes az átszakítás, max mélység mellett. ez 7 kés esetén 4,2 m, szóval valószínűleg igen...
Feco .
Ha jól emléxem , a ti lazítótok 4méteres és 9 késes... Szerinted egy 4méteres , 7 késesnek sokkal xarabb munkája volna? Vagy ettől még átszakítana rendesen?
Válasz #1649. hozzászólásra

és legalább a fele vételárat visszaadják,mert akkor tőled bírok venni 10-ért párat!
Válasz #1648. hozzászólásra
Csakhottttttttyyynehottttttyyyyyyyyyyyelszálllllllllllllllllljanak érrrrteeeeeeeeeeeeeeeeedddddddddddddd...................
Válasz #1647. hozzászólásra
nem fogok tudni aludni a rossz bolt miatt4holnap visszaviszem!
most átvágtak!