Tavaly lazitottam egy földet,aminek egy részénél lapos volt,s ott a kombájnos felemelte a vágóasztalt,ott megszáradt gaz volt,amit a kés összehúzott!Ennél a lazitónál közel van a kés a kerékhez,s a kerék fel fel lökné a vázra a gazt!A cső elhajlik,mint a sz...r!Homokos földre biztos jó,de feketében tuti,h össze vissza hajolna!Oda a menetes szárhoz kb 25mm-es kell,de inkább annál nagyobb!Nem kis erőt kell annak kibirnia,mikor a kés húzza magát bele a földbe,s a földet fel szaggassa!
Közel van a kerékhez az igaz, de kérdem én miért baj az?
Az elmunkáló egyáltalán nem gyenge szerintem, vagy csak azt mondod hogy nagyon belehúzná? A csavaros állítás az valóban nem a legerősebb, de gari van rá mondtam is neki ha nem lesz jó mindenképp csere lesz, de valahol el kell kezdeni!
Bocs,ez igy nem helyes!Helti 3 késes háromszáz valamennyi,csak a 3 kés,plussz henger,ami aprit,úgy már négyszáz valamennyi!Nem fikázni akarom a gépeidet,félre ne értsd,de a Hleti mutatósabb is,meg masszivabb is!
Komolyra fordítva a szót: mindent meg lehet beszélni, de az biztos hogy ilyen masszívat még nem láttál mint, ezek! Nézegettem én is milyenek vannak meg mennyiért! 3-as rögtörős 700 ezer! Ez közel nincs annyi! Helyileg Zala megye Nagykanizsa mellett van!
Sziasztok!
Nem akarom az eladót se megbántani,se senkit,de szerintem a 2 oldalsó kés a 3asnál túlságosan közel van a kerékhez,meg a hátúljára szerelt henger,az szerintem nagyon gyenge csőböl,meg a menetes állitás is elég gyenge!De ez az én saját véleményem!Itt a fekete földön tuti,h meghallna!
Nem azér a két fillérér de menyé be a tescóba azt vidd ki a tv-t mond meg nekik hogy majd 2 hét múlva fizeted! Mit szólnak hozzá?
Amúgy 55cm! Gari van rá! Mind egyik ki van előtte próbálva!
Hello! Ha kifizeted akkor adok nyúzópróbára! Amúgy 240-es ú szelvényből van 10es falvastagsággal! Nagyon masszív! Én tuskós földet szoktam(8-15cm átmérőjű fenyőtuskó),néha ilyennel szaggatni, és a 130Le-s gép lebök ha valami nagyot kap el! Nem rongálódik a lazító!
A hármas 90-140 Le-t igényel talajtípustól függően!
Tüskés hengerrel is megoldható de annak az ára még nincs kalkulálva!
Az kötött sárga,ez meg itt kötött fekete föld!Nem mindegy!Komolyan mondom,h egyszerű,s biztos jó is!De nekem ide tuti,h gyenge lenne!Én 120-as-160-as U vasat akarok összeforgatni váznak!
Mi is csináltunk egy 4 késest lazítót, elvágott/eltörött VN ekefejtartó szárakat raktunk rá késnek, a végeire meg ráhegesztettünk egy cserélhető hegyet szintén ekéről. Egyszer húztuk MTZ 82-vel, elég könnyen vitte, igaz csak középkötött talajon. Tudom hogy korábban azt írtam, hogy elég az MTZ-nek 2 kés, de ez max. 30-35 cm-re volt lerakva, nem 55-60-ra , ahogy vki írta. Vetésre szántás helyett tökéletes volt.
Szia Josey!
A lazitóra felraktam a vágótárcsákat, jól sikerült csak az a gondom,hogy egy tárcsa hiányzik a középső késre.Megkérdeztem a komplett tárcsát arany áron!! 120000+áfáért adnák! Ugy gondolom , hogy a szezonig ráérek és várok!Ha van valami ötleted ird meg légyszives!Köszi!
én már azt meg nem mondom nem hiszem hogy nagy márka let volna de mindegy . még azt ki hagytam hogy fel lesz rakva azaz fel lesz hegesztve kemény fémmel is
a lemezre visszatérve meg láttam az agromash expon is olyan lazitot hogy még látszódótt hogy lángal volt kivágva a kés, és én ebből gondoltam hogy nekünk is megteszi egy sima 2,5cm vastag lemezből kivágott dolog is :S:S:S
Szia!Nem rossze,de szerintem a mi földjeinkben ez szét szakadva vagy elhajolna!Nem fikázás vagy ilyesmi,de szerintem ez gyenge lenne ide!De amúgy jó,egyszerű,de jó is!
2860 hozzászólás
Hegeszteni biztos jobban tucc mint én ha kint hegesztesz!:D
Válasz #106. hozzászólásra
Tavaly lazitottam egy földet,aminek egy részénél lapos volt,s ott a kombájnos felemelte a vágóasztalt,ott megszáradt gaz volt,amit a kés összehúzott!Ennél a lazitónál közel van a kés a kerékhez,s a kerék fel fel lökné a vázra a gazt!A cső elhajlik,mint a sz...r!Homokos földre biztos jó,de feketében tuti,h össze vissza hajolna!Oda a menetes szárhoz kb 25mm-es kell,de inkább annál nagyobb!Nem kis erőt kell annak kibirnia,mikor a kés húzza magát bele a földbe,s a földet fel szaggassa!
Megvenni nem kötelező, aki akar hív! Elhiszem h nem akarod fikázni, de ha jobbat csinálsz akkor ok
Válasz #104. hozzászólásra
Képet tudsz róla feltenni ?
Közel van a kerékhez az igaz, de kérdem én miért baj az?
Az elmunkáló egyáltalán nem gyenge szerintem, vagy csak azt mondod hogy nagyon belehúzná? A csavaros állítás az valóban nem a legerősebb, de gari van rá mondtam is neki ha nem lesz jó mindenképp csere lesz, de valahol el kell kezdeni!
Válasz #104. hozzászólásra
Bocs,ez igy nem helyes!Helti 3 késes háromszáz valamennyi,csak a 3 kés,plussz henger,ami aprit,úgy már négyszáz valamennyi!Nem fikázni akarom a gépeidet,félre ne értsd,de a Hleti mutatósabb is,meg masszivabb is!
Komolyra fordítva a szót: mindent meg lehet beszélni, de az biztos hogy ilyen masszívat még nem láttál mint, ezek! Nézegettem én is milyenek vannak meg mennyiért! 3-as rögtörős 700 ezer! Ez közel nincs annyi! Helyileg Zala megye Nagykanizsa mellett van!
Sziasztok!
Nem akarom az eladót se megbántani,se senkit,de szerintem a 2 oldalsó kés a 3asnál túlságosan közel van a kerékhez,meg a hátúljára szerelt henger,az szerintem nagyon gyenge csőböl,meg a menetes állitás is elég gyenge!De ez az én saját véleményem!Itt a fekete földön tuti,h meghallna!
Válasz #99. hozzászólásra
A Tecskóba két hét múlva kifizetve is vihetem vissza mert bedöglött .
Válasz #98. hozzászólásra
Gondolkodom rajta bár körbe nézek mi van a piacon . Láttam már sok játékot eddig ami meg jó lenne sok az ára .
Válasz #96. hozzászólásra
helyileg holtalálható a lazitó?
Nem azér a két fillérér de menyé be a tescóba azt vidd ki a tv-t mond meg nekik hogy majd 2 hét múlva fizeted! Mit szólnak hozzá?
Amúgy 55cm! Gari van rá! Mind egyik ki van előtte próbálva!
vigyázz nehogy lazítónak látszó tárgyat vegyél, inkább csináld magad

Válasz #96. hozzászólásra
Kifizetem és két méter után meg szakad mint a papír .
Mi a max munka mélysége .
Hello! Ha kifizeted akkor adok nyúzópróbára! Amúgy 240-es ú szelvényből van 10es falvastagsággal! Nagyon masszív! Én tuskós földet szoktam(8-15cm átmérőjű fenyőtuskó),néha ilyennel szaggatni, és a 130Le-s gép lebök ha valami nagyot kap el! Nem rongálódik a lazító!
A hármas 90-140 Le-t igényel talajtípustól függően!
Tüskés hengerrel is megoldható de annak az ára még nincs kalkulálva!
Válasz #93. hozzászólásra
Ez az egyféle elmunkáló van vele vagy esetleg létezik tüskés henger is hozzá? :)
Meg mondjuk egy 3as LE-be mennyit kér?
Válasz #93. hozzászólásra
Hányas anyagból csinálod a lazítót ? Nyúzó próbára adsz gépet ?
Hello
A hármas lazító 350000ft, elmunkálóval 420000ft.
Válasz #91. hozzászólásra
a képes haszonjárműben hirdetnek késeket 37-ért kopóorral,nem láttad?
Válasz #89. hozzászólásra

Ja látom ott az ár...
késő van már
Nem idetartozik de mennyi sztetek aranykoronája egy natura 2000es gyepnek??
Válasz #88. hozzászólásra
mi az ára 1 ilyen 3késesnek elmunkálóval és nélküle???
Hello
Ha valakit érdekel szívesen válaszolok!
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes/Altalajlazito/20100112-213463/
Csolyóspáloson is készít egy illető lazítókat, tudtok valamit? Használ ilyet valaki?
Válasz #85. hozzászólásra
igen , ha már szántani nem lehet , kipróbálnám a Josey új fejlesztésü pittbull lazitóját
Válasz #84. hozzászólásra

)
( fogadni mernék h. vlm.ben spekulál...
Szia Josey!!!
Letesztelted már az új fejlesztésű lazítódat?
Nagyon megnézném a rólakészült vidit!!!
Hello! köszönöm a választ, kicsit bővebb leírást kaphatok rólla? pl a kés miből van..stb, szükség estén emailt is adok.
hello én 82mtz vel huzatom meg minden féle talajon használom. saját gyártmány.
hello! köszi. Én 50 es mtz után szeretném és azért érdeklődök, mert még mondhatni "kezdő" vagyok.
Válasz #79. hozzászólásra
A 76-ba írta hogy milyen talajon szerintem mtz után tökéletes ez komolyabb tömörítő hengerrel.
A kér4désem arni- hoz szólna. Milyen erőgép után használja a lazítót, és milyen talajon. ERlőre is köszönöm.
Megnéztem a szomszéd lazitóját,ilyen!3 késes,azt mondta,h jó,de kell neki a gép elé!!!

Válasz #76. hozzászólásra
Az kötött sárga,ez meg itt kötött fekete föld!Nem mindegy!Komolyan mondom,h egyszerű,s biztos jó is!De nekem ide tuti,h gyenge lenne!Én 120-as-160-as U vasat akarok összeforgatni váznak!
szerintetek gyenge.olyan helyt huzatam ahol lánctalpasal szántanak meg kőtőt sárga talajban. kűlomben hengerelt U anyagbol van csinálva.
Mi is csináltunk egy 4 késest lazítót, elvágott/eltörött VN ekefejtartó szárakat raktunk rá késnek, a végeire meg ráhegesztettünk egy cserélhető hegyet szintén ekéről. Egyszer húztuk MTZ 82-vel, elég könnyen vitte, igaz csak középkötött talajon. Tudom hogy korábban azt írtam, hogy elég az MTZ-nek 2 kés, de ez max. 30-35 cm-re volt lerakva, nem 55-60-ra , ahogy vki írta. Vetésre szántás helyett tökéletes volt.
Válasz #72. hozzászólásra
Szia Josey!
A lazitóra felraktam a vágótárcsákat, jól sikerült csak az a gondom,hogy egy tárcsa hiányzik a középső késre.Megkérdeztem a komplett tárcsát arany áron!! 120000+áfáért adnák! Ugy gondolom , hogy a szezonig ráérek és várok!Ha van valami ötleted ird meg légyszives!Köszi!
Válasz #72. hozzászólásra
én már azt meg nem mondom nem hiszem hogy nagy márka let volna de mindegy . még azt ki hagytam hogy fel lesz rakva azaz fel lesz hegesztve kemény fémmel is
Válasz #70. hozzászólásra
Szia!
És melik modell volt az?
Válasz #68. hozzászólásra
A szomszédom is kazánlemezből vágta ki!Birja az!Majd lefényképezem,s felteszem!
Válasz #66. hozzászólásra
a lemezre visszatérve meg láttam az agromash expon is olyan lazitot hogy még látszódótt hogy lángal volt kivágva a kés, és én ebből gondoltam hogy nekünk is megteszi egy sima 2,5cm vastag lemezből kivágott dolog is :S:S:S
Én valami ilyesmin gondolkodok!Kezdetleges a rajz,de látszik az elképzelésem!A kicsin a hengert is rárajzoltam,de a kerekeket egyikre sem!
Válasz #66. hozzászólásra
hát végülis "házilag " a téma címe :D:D:D
ezen a két képen valo lazítokbol indultam ki a "kazánlemez" pedig 25 ös vastagságu
Válasz #64. hozzászólásra
Szia!Nem rossze,de szerintem a mi földjeinkben ez szét szakadva vagy elhajolna!Nem fikázás vagy ilyesmi,de szerintem ez gyenge lenne ide!De amúgy jó,egyszerű,de jó is!
Válasz #58. hozzászólásra
Szia!
Kazánlemezből????
Az meg micsoda? :-)))
egy olasz Gherardi 1 késes

egy Lemken Labrador 2 késes
egy francia Bonnel 1 késes
itt vannak a képek.
[kep2]
itt vannak a képek.

Válasz #58. hozzászólásra
Ideális kialakítású kés szerintem nincs is. Mindegyik alakúnak van elyőnye is és hátránya is.
holnap lesz már kép is fent. V alakban megy ősze a felfugesztéstől a késig.