Válasz Tomi.. #689. hozzászólásáraNekem is ilyen az árpám (laverda)
növényvédős szerint megfázott.
Van mindenhol....ahol mellkasig ér és ott is ahol csak 40 centis.
Én nem adok neki semmit!!
Válasz bobo77 #689. hozzászólásáraTényleg nem volt még 10t fölötti kuk sosem.A tavalyi 9.2t-nak is nagyon örültem.Viszont az árpám átlaga 8.2t lett volt olyan tábla amelyik 9.2t-val adta.Ha nem az enyém nem hiszem el.Volt hogy 10 ha vágtunk le egy nap.A mostani is jól nez ki,kíváncsi leszek hol lesz a tavalyihoz képest.
Válasz decsi #687. hozzászólásáraAkkor nem értem én itt a dolgokat...Mindig olyan állományokat nevelsz mindenből hogy szemre sokkal többet várnék tőlük... pl ott a tavalyi kukoricád és mondod hogy nem volt még sosem 10t fölött
Válasz decsi #682. hozzászólásáraAttól is függ szerintem hogy milyen fejlett az állomány...A tiéd frankó idően vetett de itt sokunknak csak október vége felé sikerült elvetni.
Őszi árpára két részletben tervezem a műtrágya kijuttatást.Az első adagot rendes időben megkapta, a gyomirtás megtörtént,szépen fejlődik, mikor javasolnátok a második részletet?
Válasz bobo77 #661. hozzászólásáraTolunk nem messze van egy cég, olasz tulajdonban. Nekik tavaly az árpa 9,3 tonna üzemi átlagot produkált 200 ha-on. Abba kellett, hogy legyen két számjegyű hozam is.
En személy szerint árpából 9 tonnásat láttam legtöbbet, de el tudom képzelni hogy van meg feljebb. Búza viszont volt mar 11 tonna fölött is (bár nem hétköznapi az biztos!)
3446 hozzászólás
Válasz Tomi.. #689. hozzászólásáraNekem is ilyen az árpám (laverda)
növényvédős szerint megfázott.
Van mindenhol....ahol mellkasig ér és ott is ahol csak 40 centis.
Én nem adok neki semmit!!
Válasz decsi #688. hozzászólásáraHogy néz ki most ez az állomány?
Válasz SanyóÓ #671. hozzászólásáraKolléga friss képek az árpádról?
Válasz decsi #688. hozzászólásáraTisztellek erőt egészséget ha a technológiát leirnád megköszönném hátha tanulok valami okosat maradok tisztelettel Bohs Zsolt.
Válasz Tomi.. #689. hozzászólásáraPoloska vagy szipoly, ha sok van rajta nyomjad ra a decis-vagy a biscaya-t
Válasz Tomi.. #689. hozzászólásáraRézhiány...
Válasz Tomi.. #689. hozzászólásáraSzerintem gabonapoloska, ami megszúrta a még hasban lévő kalászt, és a szúrás feletti rész kifehéredik.
Üdv mindenkinek!

Meg tudnátok mondani, hogy mi okozza ezt?
Válasz bobo77 #689. hozzászólásáraTényleg nem volt még 10t fölötti kuk sosem.A tavalyi 9.2t-nak is nagyon örültem.Viszont az árpám átlaga 8.2t lett volt olyan tábla amelyik 9.2t-val adta.Ha nem az enyém nem hiszem el.Volt hogy 10 ha vágtunk le egy nap.A mostani is jól nez ki,kíváncsi leszek hol lesz a tavalyihoz képest.
Válasz decsi #687. hozzászólásáraAkkor nem értem én itt a dolgokat...Mindig olyan állományokat nevelsz mindenből hogy szemre sokkal többet várnék tőlük... pl ott a tavalyi kukoricád és mondod hogy nem volt még sosem 10t fölött
akor lehet kihagyom
Válasz bobo77 #684. hozzászólásáraOktóber 26. vetettem.
Válasz Faragó János #685. hozzászólásáraSzerintem csak akkor, ha esőt kap...meg csak 34-est...az hamarabb bomlik...
az öszi árpám most kezdi hozni a kalászt szerintetek érdemes adni még neki mütrágyát?
Válasz decsi #682. hozzászólásáraAttól is függ szerintem hogy milyen fejlett az állomány...A tiéd frankó idően vetett de itt sokunknak csak október vége felé sikerült elvetni.
1 honapja kapott 250kilot/ha most még gondoltam neki egy100kilot
Válasz Faragó János #681. hozzászólásáraHa őszi árpáról van szó akkor már szerintem késő műtrágyázni.
érdeklödnék ilyenkor ki mennyi mütrágyát ad az árpának?
Válasz bobo77 #678. hozzászólásáraAkkor kinézek egy esős napot-már ha egyáltalán lesz- és előtte.
Válasz Tobszi #677. hozzászólására
Válasz Tobszi #677. hozzászólásáraMost minél előbb...
Őszi árpára két részletben tervezem a műtrágya kijuttatást.Az első adagot rendes időben megkapta, a gyomirtás megtörtént,szépen fejlődik, mikor javasolnátok a második részletet?
vetett már valaki árpát szórva? elég ha csak beletárcsázom a kukorica tarlóba?
Gombaölőzitek már az őszi árpát?
Válasz bobo77 #661. hozzászólásáraTolunk nem messze van egy cég, olasz tulajdonban. Nekik tavaly az árpa 9,3 tonna üzemi átlagot produkált 200 ha-on. Abba kellett, hogy legyen két számjegyű hozam is.
En személy szerint árpából 9 tonnásat láttam legtöbbet, de el tudom képzelni hogy van meg feljebb. Búza viszont volt mar 11 tonna fölött is (bár nem hétköznapi az biztos!)
Válasz bobo77 #672. hozzászólásáraÚgy lesz!!!
Válasz SanyóÓ #671. hozzászólásáraDobj neki egy kis nitrot még április elején és tiéd lesz az új rekord!
Remélem jó lesz, most szemrevaló az biztos.
Felénk a rekord 82q az egyik helyi gazdatársnak.
Válasz Kisvuk #667. hozzászólásáraAzért írtam hogy jelenleg!
Válasz Sz_Pisti #665. hozzászólására1 szer gombázok,acanto plus lesz szerintem márc vége április eleje
Válasz bobo77 #666. hozzászólásáraElhiszem,de ez még sokat kint alszik aratásig.
Válasz Kisvuk #664. hozzászólásáraGyenge majdnem 9es em volt tavaly és nem volt ilyen szép...
Válasz SanyóÓ #662. hozzászólásáragombaölő?
Válasz bobo77 #661. hozzászólására10-et sokkalom de hasonló kinézetű árpám már adott 8 tonna felett.
Válasz bendix #660. hozzászólására10-et még nem láttam árpából, de 9-et már igen, és ami a szépsége, hogy nem látszott rajta
Válasz bobo77 #659. hozzászólására50-60q között szokott lenni, tavaly volt 70q, ennyit szoktunk adni mindig. 60 q felénk nagyon jó termés.
Válasz bobo77 #659. hozzászólásáraTudom hogy hihetetlen de remélem valaki azért megerősít benne...Mondjuk Feco vagy valaki fullos technológiás kolléga
Válasz bobo77 #659. hozzászólására10 tonna még kkukiból is szép eredmény, nem árpából...

Válasz SanyóÓ #658. hozzászólásáraMi a tervezett T/ha???? Csak én keveslem ezt a N-t? Az anyagodban jelenleg ben van 10T/ha...
Válasz bobo77 #657. hozzászólásáraŐsszel kapott 30 kg, két hete 54kg, még lombtrágya lesz, phylazonit volt ősszel, nem tervezek adni neki többet.
Válasz SanyóÓ #655. hozzászólásáraMennyi N t fog összesen kapni?/Hatóanyagban/
Válasz SanyóÓ #655. hozzászólására Kifejezetten szép az állomány, gratulálok!
Válasz mcandoure #652. hozzászólásáraOkt.2-3 vetés, kicsivel több mint két hete szórva 2q péti, (szerintem már eszik), 20 mm eső volt azóta.
Válasz SanyóÓ #650. hozzászólásáraÜdv
Nagyon szép. Nekem is ilyesmi forma, szintén Antonella. De a földre még nem lehet rámenni.
Válasz SanyóÓ #650. hozzászólásáranekünk is antonella van de a tiéd gyönyörű a miénk sokkal gyengébb igaz későn vetettük.
Válasz SanyóÓ #650. hozzászólásáraMikor vetetted el? Nagyon szép.
Kapott már vmit tavasszal?
Válasz SanyóÓ #650. hozzászólásáraEz is szuper!!!!
Antonella 190 kg/ha

Válasz sixx #645. hozzászólásáraRovarölő szeres csávázásra nemkell sajnálni a forintot. Árpát e nélkül nem is engednék termeszteni.