Hirdetés
Cikkajánló
Hirdetés

Nagyon fontos az időzítés! Most védd meg a kukoricát a kakaslábfűtől!
A korai vetésekben már tömeges a kakaslábfű megjelenése. Mutatjuk, mikor és...
Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
550 hozzászólás
Válasz Ares 826 #399. hozzászólásáraMég annyira sincs értelme? Mire gondolsz?
Válasz fexco #393. hozzászólásáraSzerinted!
Válasz Bárány #395. hozzászólásáranaggyából,de nekem tavasszal marad a kombinátor lúdtalpkapákkal 12-14km/hval.jobb a gyomirtása,csak azért!egyébbként nem látok más eltérést(természetesen nem száras fődbe)-ott már az ásóborona a befutó.
Válasz fexco #396. hozzászólásáravagyis az 1x ásoborona az nem jó,mert nem igazán szedi ki a gazt...
Válasz VDénes #394. hozzászólásárafigyejj,én a magágyat csináltam egyik évbe ásoboronával kukorica-szotya alá:a simitozást(öszi szántást)megjártam egyszer ásoboronával,azért csak 1x,mert nem akartam szellöztetni a fődet.jólnézett ki,olyan vót mint az asztal,csak éppen a gyomot nem rendezte úgy ki,ahogy kell,erre akkor jöttünk rá,amikor a kukorica kelés előtt a gyom szépen szőnyegesedett a szotyival nem vot gond,mert akkor pont kapott bemosó csapadékot a veccer.szóval tapasztalatom:a kombinátor sokkal jobb gyomirtó hatású.---én aztmondom,csak úgy jó,ha az ásoborona előtt megy a tárcsa vagy kombinátor a simitózáson.itt felénk aki ásoboronázik az igy csinájja.én 1x kombinátor oszt kész.a talajszellőztetés miatt is....
Válasz fexco #393. hozzászólásáraHa kemény, száraz, akkor igen. Egyébként leegyszerűsítve: belebök, feldobja-szórja, ott szétrepül, keveredik.
Magágymélységben tökéletesen kever, de ehhez valóban kell 12-14 km/h.
Válasz fexco #393. hozzászólásáraDe akkor magágy készítésre jó?
Válasz VDénes #392. hozzászólásáranaggyábol ugy képzeld el,hogy ez csak böködi a talajt...ezért a gyomirto hatása nem sok...
Válasz fexco #390. hozzászólásáraAkkor az ásóborona csak a tetejét karcolja? Vagy azért tud mélyebben menni. 8-10 cm-re gondolok.
Válasz 44claasgarantos #389. hozzászólásáraEgyszer már volt kombizva de az eléggé rögös lett. Kapott hengert is. Most hogy megázott így már lesz esélye a második kombinak.
Ásóborona azt hittem jobban dolgozik.
azért az ásóboronánál azt is vegyétek figyelembe,hogy gyomirtó hatása szinte nulla,szóval ilyenkor magágyat csinálni vele1menetben meredek....inkább a kombinátor ludtalpkapákkal.szerintem.
ha száraz rögös a talajod akkor előtte henger utána ásóborona a laza földön csak dobálja a göröncőtt
Válasz bubu13 #382. hozzászólásáraMélységet tartja amúgy? Ha keményebb a föld bele tud menni annyira hogy a keréknyomot behúzza? Egyenletes magágyat csinál ha megásod?
Válasz Koszi. #386. hozzászólásáraItt is van minden
Most pont ebben a bajban vagyok, hogy kissé rám száradt és azért kéne ásóborona :D a kombinátor nem igazán viszi már szét meg az egy sor rögtörő
Válasz VDénes #385. hozzászólásáraA vontatott se megy mindíg bele tengelyig, itt inkább középkötött- kötött talajok vannak bár van egy két lemosott folt ami homokszerű... Homokba biztos tengelyig járna
Válasz Koszi. #384. hozzászólásáraHomokosabb területen vagyunk. Kombinátorból 2,7-es van ami bőségesen elég a gépnek, ebből gondoltam, hogy ásóborona sem kell nagyobb.
A függesztett nem tudott mélyre menni? A vontatott totál lemegy tengelyig?
Válasz VDénes #381. hozzászólásáraHa dombvidéken gazdálkodsz akkor lehet elég a 2,8 as, ha nincsenek dombok simán viszi 6. ban a 3,2 est is . Igen, a vontatottnak jobb a munkája, de azért megkell választani melyik talajtípusra illetve mikor használod , egy kombinátor sem árt mellé szerintem.
Válasz Koszi. #377. hozzászólásáraNekem letak van 5 éve. Évente 120 ha csinálok. Eddig meg egy csavart sem kellett cserelni
Hali nekem 820.4es van az húzza a 360as haromsoros asoboronat két sor rogtorovel. 9 km/h val húzom. Homokot csak eső utan tudom csinálni mert nagyon süllyed es összehúzza a Földet. A fekete földben viszont nincs párja. Siman birja! Hibátlan terület utanna.
Válasz Koszi. #380. hozzászólásáraAkkor érdemes inkább az MTZ után 2,8-ast venni és azt tuti bírom szépen húzni.
Akkor nem ment mélyre mert könnyű volt?
Válasz VDénes #379. hozzászólásáraVettünk egy 3,2 es vontatottat, nehezebb, jobb munkája van. Ha nem tudod húzni legalább 10 el, nem takarja be a traki nyomát.
Válasz Koszi. #377. hozzászólásáraRégebben írtad, hogy nem mindig sima a pálya a függesztett után. Megoldódott a probléma? Mi volt a gond? Milyen a mélységtartása az ásóboronának?
Válasz *** HM *** #376. hozzászólásárasasform elég jól ki van dolgozva(figyelnek a részletekre)pl.:mindwn forgáspontja zsirzógombos...tavasszal kombinátor ősszel csak is ásóborona általába gabona alá ha egy mód van nem szántunk,ezért a kombi ősszel kilőve!!!az ásóborona meg tuti!persze csak ha 12-14km/hval repeszt vele a jobbágy...

Válasz *** HM *** #376. hozzászólásáraVadkerti, Sasform ezek jók szerintem, Leták meg annak aki szeret szerelni ugye
Én a kombinátort nem is szoktam használni csak ásóborona szinte, kínosabb növényeknél kérek kölcsön busa forgókapást, na azt kéne egyet szerezni de igen drága használtba pedig ritkán van eladó.
Melyik a leg?
Egyáltalán vesz még ilyet vlk?
Ha van kombinátor használjatok ezt mellette akármire is?
500eft Békés megye. png nem veszi be! tök nem értek hozzá.
Válasz Ares 826 #373. hozzászólásáraHirdetésben!! JPEG nemtom mért sz... A másikat + nem veszi be.
Válasz Horváth Róbert_55088 #371. hozzászólásáraJobb képed nincs róla, ez elég ....
Moderátor által módosítva: 2015-07-27 15:48:26
Van egy eladó 3,2-es vertikumos vrm magágykészítőm.Első gazdás jó állapotú,azonnal munkára fogható.
Gyári új állapotú Kiskőrösi Agrikon ÁBK-3/3 ásóboronám eladó! Minden porcikája gyári, kb 300ha ment! Technológiaváltás miatt eladó.

Válasz zzzz #368. hozzászólásáraVagy Sasform!
Válasz zzzz #368. hozzászólásáraLetákot felejtsd el szerintem. Soltvadkerti két gyártó is van, amin 13 as autókerék van és tiszta piros színű az a gyengébb amelyiken rendes 15 -ös kerék van és piros- fekete vázú az erős masszív.
véleményeket szeretnék kérni, hogy a soltvadkerti vagy a leták ásóborona jobb
Válasz #366. hozzászólásra
igen a Környeiről van szó
Válasz #365. hozzászólásra
a Környeiről van szó?
Válasz #364. hozzászólásra
nem ez a vagro gépgyártórol van szó
Válasz #361. hozzászólásra
Ez a Vadkert Agrot jelenti? Én 6-7 éve vettem tőlük, és nagyon korrektnek, segítőkésznek ismertem meg őket. Pár év múlva alkatrész kellet, akkor is teljesen rendben volt minden.
Közvetlenül Nagy Gábor úrral tartottam a kapcsolatot.
Vegyél Sasformosat!
ez van, ez már csak így megy nekem is hasonló tapasztalatom van
sziasztok én vettem volna eggy vagro által gyártott 8,4-est de a gyártó le se sajnáljz embert
Válasz #359. hozzászólásra
2,2-2,3 méteres 2 vagy 3 sorosba.
Halihó! 45le traktor után kB mekkora ásóboronát lehet akasztani?? ☺
5.6m munkaszélesség
Leták magágykészítő kombinátorom van eladó! Ha valaki érdekel írjon. IRÁNYÁR 950 Ezer
Válasz #355. hozzászólásra

Nagyon jó munkát lehet vele végezni, ha lehetne belőle még faragni már mint az árából, szerintem igen!
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-06-04 13:04:11
Válasz #353. hozzászólásra
Egy kicsivel túl kell nyomatni az emelővel, majd visszaengedni és megnézed, hogy jó-e. Ha még mindig göbe, akkor megint egy kicsivel tovább. Addig kell vele játszani míg jó nem lesz. Egyszerre ne sokat, nehogy nagyon túlnyomasd.
Hozzáfogtam egyengetni. Szépen betettem az emelőt a tengely felső holtpontja és a felső váz közé. Elkezdtem nyomatni szépen óvatosban, egyenesedett is szépen, ám kiengedve az emelőt visszaállt ugyanaz a hajlás. Nem gondoltam, hogy ilyen rugalmas. Most úgy hagytam éjszakára hátha kicsit "konszolidálódik". Ha nem akkor lehet rámelegítek és úgy hagyom megfeszülve kihűlni.
Válasz #346. hozzászólásra
Én amerre szerettem volna húzatni a tengelyt , abból a feléből kivettem a késtartó csavarját és hosszabb csavarral lánccal a járszerkezethez láncoltam és azzal húzattam vissza. Így talán nem is olyan veszélyes és gyorsan meg is van.
Válasz #350. hozzászólásra
Esetleg annyit hozzá, hogy amikor a hupli megvan a felső holtponton, érdemes a tengelyt elfordulás ellen a késeknél két oldalról alátámasztani, hogy még véletlenül se ugorjon le az emelő.
Meg én is.