mi már rengetegszer arattunk kukoricát márciusban-áprilisan, mondjuk nem a belvíz miatt, hanem víztartalma miatt, semmi baja nem volt, 8 tonna jött le róluk...
Köszönöm a választ, most 100% őszi búzát nem, pedig az ment volna bele, remélem tavaszra napraforgót. Más különben 2010-től harmadszor szakad át a gát, vízügyesek nem képesek rendesen megcsinálni. nem csak az enyém kb, 150-180 ha érintet csak én vagyok a legjobban érintet. De remélem ha hosszú ősz lesz valamennyit le tudunk majd aratni. Kártérítés ilyenkor járna?
Válasz #489. hozzászólásra
Szomszédnak egyszer volt ilyen, hogy ősszel állt rajta a víz és csak tavasszal tudta learatni. Inkább az a kérdés mit akarsz bele vetni mert mostanában nem tudsz rámenni. Meg nehogy más segítsen az aratásban.
Így néz ki a fő csatorna Vasadi része nem csak fák és bokrok szemét is rengeteg több helyen építési törmelék van benne , egy részét be szántották más részét erdővel telepítették . Ja és nem adnak engedélyt a tisztítására csak én 6ot kértem Víztársulás , jegyző , Gödöllő , Pest megyei önkormányzat 3 kirendeltségén , Nfa nál. http://wikimapia.org/#lang=hu&lat=47.308600&lon=19.392055&z=19&m=b Monoron vannak olyan részek ahol magasabban van a csatorna alja az útnál úgy feltöltöd öt , Gyálon meg hajjaj le se merem írni mi van.
verik a mellüket az okosok hogy útját állták a víznek és levezették de jó lenne belőle egy kicsi ide Kecskemétre, de nem csinálnak átemelőket, inkább dupláját költik gátakra meg egyéb hülyeségre...
Szó se róla de ha esne is már késő volna !! A búzák egy kalap szarok !! Repcéknél csak a fő szárat látni, megnyúltak és virágoznak. Árpák úgy ahogy elmennek.
Mi holnap már lassan porba vetünk, nagyon kellene az eső. Az eddigi vetések vizesben vannak, de a repce talaja óriási repedések mentén szárad ki, ki tudja milyen mélyen és gyorsan...
Papírforma szerint elég, ha a szántás mélységétől 5-10 cm-re van lentebb lazítva, ez kell ahhoz, hogy az eketalpat feltörje. Szerintem ez megvan a videón is.
Azért kíváncsi vagyok, hogy mennyi idő alatt csináltok meg 3 késes lazítóval egy hektárnyit. Egy nagy gazdaságba elég haladatlan munka lenne, ha nem szélesebb géppel csinálják, de ahhoz ne várj 50cm-ert.
van egy buza táblám,a közepén van egy "halastó"
hiába van csatörna közelében,a vizfolt 1 méterrel lejjebb van a csatorna parttól.
milyen szivattyút használtok ,milyen csővel,ilyen esetbe?
Az árpám már idén harmadjára úszik,esik az eső olvad vele a hó és szépen alakulnak a tengerek.Az egész március azzal telt hogy a földön vízleeresztő labirintusok sokaságát gyártottuk és szivattyúztunk.
Már unom ezt az időt ezzel a mennyiséggel már a többi földel is lesznek problémák!
Van,RÁBA 3késes vibroláz,gerendelyig engedve,majd letépte az ikerkereket tavaly.Még tarja magát a föld,de már feketéllik,néhol csillog.Nagyon fent van a talajvíz,de úszna ha nem lett volna megcsinálva.A végtelenségig nem megoldás,de azért látszik,hogy volt karmolva.
Hálistennek idén talán felénk esett a legkevesebb csapadék eddig (Na ezt se gondoltam volna, hogy ilyet mondok, főleg a tavalyi év után), úgyhogy eddig még tűrhető a helyzet. Amikor a fél ország először megbénult a hótól, mi az udvaron a napsütésben szereltünk.
696 hozzászólás
Válasz #480. hozzászólásra
Itt mi volt a talajmunka a belvíz után??
Válasz #493. hozzászólásra

Válasz #493. hozzászólásra

Erre állandóan elmélkednek, de a víz az csak jön..jön...csatorna meg nincsen!!!!!!!!!!!!
Lassan lehet elmélkedni.
Dondiszerű dolgok működnek a tanyákon?
Válasz #491. hozzászólásra
mi már rengetegszer arattunk kukoricát márciusban-áprilisan, mondjuk nem a belvíz miatt, hanem víztartalma miatt, semmi baja nem volt, 8 tonna jött le róluk...
Válasz #490. hozzászólásra
Köszönöm a választ, most 100% őszi búzát nem, pedig az ment volna bele, remélem tavaszra napraforgót. Más különben 2010-től harmadszor szakad át a gát, vízügyesek nem képesek rendesen megcsinálni. nem csak az enyém kb, 150-180 ha érintet csak én vagyok a legjobban érintet. De remélem ha hosszú ősz lesz valamennyit le tudunk majd aratni. Kártérítés ilyenkor járna?
Válasz #489. hozzászólásra
Szomszédnak egyszer volt ilyen, hogy ősszel állt rajta a víz és csak tavasszal tudta learatni. Inkább az a kérdés mit akarsz bele vetni mert mostanában nem tudsz rámenni. Meg nehogy más segítsen az aratásban.
Válasz #488. hozzászólásra
Ha kinyiffan akkor mit aratok szerinted??? Csak az volt a kérdésem hogy ki bírja-e december-januárig?!
Válasz #487. hozzászólásra

Miért baj ha kinyiffan????? Inkább azon agyalj hogyan aratod majd le???
Sziasztok!
S.O.S. kukoricámat elöntötte a víz 10-30cm-ig,kinek van tapasztalata meddig bírja a kukorica??
Néhány kép a nálunk kialakult belvízről

Tele a csatorna
A gyepen
Itt az átjáró és az út
Válasz #483. hozzászólásra
http://www.autonavigator.hu/sztori/pickup_utan_kototte_magat_egy_vagany_amerikai_srac-11536
remélem idén nem lesz ennyi

http://www.autonavigator.hu/sztori/pickup_utan_kototte_magat_egy_vagany_amerikai_srac-11536
Kitt....... pajjti .....holvagy-----
Válasz #480. hozzászólásra

Mondtam fain lesz, látod igazam lett!!
Válasz #459. hozzászólásra
Most ilyen a terület.
Válasz #478. hozzászólásra
Így néz ki a fő csatorna Vasadi része nem csak fák és bokrok szemét is rengeteg több helyen építési törmelék van benne , egy részét be szántották más részét erdővel telepítették . Ja és nem adnak engedélyt a tisztítására csak én 6ot kértem Víztársulás , jegyző , Gödöllő , Pest megyei önkormányzat 3 kirendeltségén , Nfa nál.
http://wikimapia.org/#lang=hu&lat=47.308600&lon=19.392055&z=19&m=b Monoron vannak olyan részek ahol magasabban van a csatorna alja az útnál úgy feltöltöd öt , Gyálon meg hajjaj le se merem írni mi van.
Válasz #477. hozzászólásra
verik a mellüket az okosok hogy útját állták a víznek és levezették de jó lenne belőle egy kicsi ide Kecskemétre, de nem csinálnak átemelőket, inkább dupláját költik gátakra meg egyéb hülyeségre...
Válasz #476. hozzászólásra
Szó se róla de ha esne is már késő volna !! A búzák egy kalap szarok !! Repcéknél csak a fő szárat látni, megnyúltak és virágoznak. Árpák úgy ahogy elmennek.
Válasz #473. hozzászólásra
Mi holnap már lassan porba vetünk, nagyon kellene az eső. Az eddigi vetések vizesben vannak, de a repce talaja óriási repedések mentén szárad ki, ki tudja milyen mélyen és gyorsan...
Válasz #464. hozzászólásra
Papírforma szerint elég, ha a szántás mélységétől 5-10 cm-re van lentebb lazítva, ez kell ahhoz, hogy az eketalpat feltörje. Szerintem ez megvan a videón is.
Azért kíváncsi vagyok, hogy mennyi idő alatt csináltok meg 3 késes lazítóval egy hektárnyit. Egy nagy gazdaságba elég haladatlan munka lenne, ha nem szélesebb géppel csinálják, de ahhoz ne várj 50cm-ert.
Válasz #473. hozzászólásra
na akkor az jó,szerintem ebből a kettőből válasz valamelyiket ezek kaszálásra első osztályúak!
Válasz #472. hozzászólásra

Ma néztem, jövő hét végére szinte mind vethető, járható lesz ha ilyen napok lesznek mind a mai, tegnapi.
Válasz #467. hozzászólásra
muhar,szudáni fű ezeket lehet május végén is és ha felfogja az idő akkor jól sikerülhet...
Sőt csak, hogy érdekesebb legyen: akg miatt júliusban, aratások után, kéne vetni bele zöldtrágyát.......
Válasz #468. hozzászólásra
május 10ig még lehet vetni, vagy rosszul gondolom? Nem érne még az be, pl. FAO320-as? Vélemény?
Válasz #468. hozzászólásra

Nem vagyok rá gépesítve.
Válasz #467. hozzászólásra

silókukorica
Vízállásos területekre, nem hosszútávra csak az idei évre, milyen állatoknak kaszálható növényt érdemes még ezek után vetni ha felszikkadna ????
Válasz #463. hozzászólásra
ez tényleg mehetne még lejjebb is. Hány lovas a fendt? 5 késsel vinné max mélységben.
Válasz #462. hozzászólásra
Ilyen esetbe alszunk otthon és nem nézegetjük.......
Merthát a talajvizzel harcolni jó passzió de ...........
Válasz #463. hozzászólásra
Nem bántani akarlak de ez csak vakargatás.A lazítózás
nálunk 50 cm nél kezdődik 200-300 lónak 3 kés bőven
elég.
Üdv.Mi lazitózunk és nincs belvizünk,viszont lineár alatt igen.Érdemes áldozni rá aki teheti,megéri.
Válasz #461. hozzászólásra

van egy buza táblám,a közepén van egy "halastó"
hiába van csatörna közelében,a vizfolt 1 méterrel lejjebb van a csatorna parttól.
milyen szivattyút használtok ,milyen csővel,ilyen esetbe?
11be ilyenkor a vizesedés milyen is volt a maihoz képest?
Válasz #459. hozzászólásra

Ez "lú fausz" ez elmegy 1-2 hét alatt és lehet vetni ezerrel, vessél bele vagy 65-70ezer magot bírni fogja az tuti!!
A 2010 februári látkép és a ma reggeli 2013 március 30.Holnap reggel is készítek egy képet ha addig el nem mos bennünket az eső.

Moderálási elveink miatt törölve.
Mf-es (3146)
2013-03-29 19:59:17
Válasz #454. hozzászólásra

........és lassan jön az árasztás!
Az árpám már idén harmadjára úszik,esik az eső olvad vele a hó és szépen alakulnak a tengerek.Az egész március azzal telt hogy a földön vízleeresztő labirintusok sokaságát gyártottuk és szivattyúztunk.
Már unom ezt az időt ezzel a mennyiséggel már a többi földel is lesznek problémák!
Válasz #451. hozzászólásra

Betakarításkor addig fog süllyedni, ameddig a meg lett lazítva.
Akkor ne essen az eső, mert majd a fagyon tudjátok lehordani a termést.
Válasz #451. hozzászólásra

Csak nincs alja !!!!!!
Válasz #449. hozzászólásra

Van,RÁBA 3késes vibroláz,gerendelyig engedve,majd letépte az ikerkereket tavaly.Még tarja magát a föld,de már feketéllik,néhol csillog.Nagyon fent van a talajvíz,de úszna ha nem lett volna megcsinálva.A végtelenségig nem megoldás,de azért látszik,hogy volt karmolva.
Helyzetkép???
Folyamatosan esik
Van valakinek vakondos lazítása? Segít-e a belvízelvezetésen valamit?
Hálistennek idén talán felénk esett a legkevesebb csapadék eddig (Na ezt se gondoltam volna, hogy ilyet mondok, főleg a tavalyi év után), úgyhogy eddig még tűrhető a helyzet. Amikor a fél ország először megbénult a hótól, mi az udvaron a napsütésben szereltünk.
Válasz #443. hozzászólásra

Nálam még nincs gáz tavaly jól meg lettek szedve az árkok