Válasz trotttyos #4059. hozzászólásáraKomáromi járás. Eddig a legkorábbi szüret aug. 11-én kezdôdött, a legkésôbbi pedig szept.-4-én.
Szinesedés fokozására használtatok szereket? Érnek valamit, vagy időjárás függő?
Válasz Csyzy #4054. hozzászólásáraAkkor várhatóan jövő hét derekán leáll a vadbodza átvétele?
Az ültetvényben még kell egy-két hét az elvárt minőséghez.
Lenne annyi korai fajta ami a köztes időszakot lefedi, vagy várakoznának a termesztett bodza beérésére?
Válasz Noob Saibot #4046. hozzászólásáraSzövetkezeti tag vagyok, ez a tétel már kora tavasszal el lett adva Nem tudom mennyit kapok érte, majd a szezon végén megmondom.
Megvolt az első szüreti nap, elment az első kamion bodza.
A mennyiség egy kicsit elmaradt a várttól..
Megdőlt viszont a napi szedési rekord: 1170kg/fő kb 8 óra alatt.
Nem csak a bodza nem kell megyet lébe vették itt cseresznyét le se szedték szilva meg nullás ... semminek sincs ára idén mindig bizakodni kell hátha jövőre lesz ár
Válasz MTZ820. #4033. hozzászólásáraLesz aki termeljen!Lesz aki meg felhagy vele!Mindenütt termelik.Nálunk az utolsó rossz homok is ezzel van bedugva!Termeli Lengyel Ukrán,mindenki!Német is.
A bodza jó biznisz volt régen a termelőnek, de már csak a felvásárló cégek járnak jól, a termelők nem. Csak ha nem lesz aki termeljen akkor felvásárló sem lesz, se cég. Ebbe nem gondol bele senki.
Válasz termelő2 #4031. hozzászólásáraHa megvan a betakaritás utánna szokták mondani hogy túltermelés van, ha betakaritás elött mondják akkor meg nem kell senkinek.
Tegnap még 60 ft/ kg áron vették, ma már csak 40 ft / kg. Ekkora összegért már el sem mennek szedni, akik eddig még hajlandóak voltak erre. Háborognak a gyűjtögetők is!
Azt nem értem, miért nem veszik meg normális áron legalább azt a mennyiséget, amennyire szükségük van a felvásárlóknak?!
Igaz, mint Csyzy írta, túltermelés van bodzából, de ennek akkor sem kéne ilyen aljas módon zajlania!
Ennek nem lesz jó vége. A jelenlegi helyzet azt tükrözi számomra, mintha egyátalán nem lenne szükség erre a gyümölcsre! ... itt már nem az ár a legfőbb kérdés...
Válasz dutra0 #4028. hozzászólásáraEz jo megfogalmazás. De egyet nem értek idén olyan szar a kereslet a bodzára hogy csak ök indultak be, vagy valami van a háttérben? Pár éve még lehetett több helyre vinni most meg sehova?
Válasz Antónia #4022. hozzászólásáraMi nem migráncsozunk.
De ha jobban tetszik akkor ork, vagy rérinéger becenévvel is illetik ezt a szép szorgos etnikumot.
De hogy a témánál maradjunk, tőlünk nincs messze keresztúr, úgyhogy itt már járják a határt és szüretelnek...
Válasz avm #4011. hozzászólásáraUgyanez a helyzet itt is. Egy oldalról van elkerítve az ültetvény mert az a szomszéd kerítése és azt is kivágják. Enyém is körbe volt kerítve de egy éjszaka leloptak vagy 50m dróthálót, így felszedtem az egészet. Tudom, h rossz az átvételi ár de még ez idegeskedés alopás miatt tetézi a dolgot. Nincs erre valami megoldás, hogy ne lopják?
Válasz trotttyos #4010. hozzászólásáraÉn hiába gondoskodtam az őrzésről. Tavalyi évben az őr ottléte ellenére is bepofátlankodtak autóval a területre, csak azért is, ha csak egy fürtért is de behajtottak. Amikor észlelve lettek, akkor pedig padlógázzal menekültek.
Négyszer próbálkoztak, mindig 18-20 óra között.
Emiatt mozgásérzékelős riasztót helyeztem ki a terület kritikus pontjaira, ami riasztás esetén hívta a telefonomat. Emellett "nyugodtabban" töltöttem az éjszakákat a föld mellett.
6458 hozzászólás
Válasz trotttyos #4059. hozzászólásáraKomáromi járás. Eddig a legkorábbi szüret aug. 11-én kezdôdött, a legkésôbbi pedig szept.-4-én.
Szinesedés fokozására használtatok szereket? Érnek valamit, vagy időjárás függő?
Válasz Epres #4056. hozzászólásáraMert kell a vevőknek... más az összetétele, színe sava brixe...
Válasz Gox #4050. hozzászólásáraattól függ, h hol? Nálunk 10. én szerintem jó, Heves megye déli részén.
Válasz Adamkah94 #4057. hozzászólásáraNem nemzetiség, etnikum!!
Válasz Epres #4056. hozzászólásáraAzért lenen jó nekik ? Elveszitené a szavazóit a kormány
Ebből élnék a nemzetiségi szavazók
Válasz zsman5939 #4055. hozzászólásáraHa ennyire sok a termesztett akkor miért nem lépnek fel állami szinten, hogy ne vásároljanak vadat?
Válasz Csyzy #4054. hozzászólásáraAkkor várhatóan jövő hét derekán leáll a vadbodza átvétele?
Az ültetvényben még kell egy-két hét az elvárt minőséghez.
Lenne annyi korai fajta ami a köztes időszakot lefedi, vagy várakoznának a termesztett bodza beérésére?
Válasz zsman5939 #4052. hozzászólásárahétfő kedd...
Válasz zsman5939 #4052. hozzászólásáraMost kezdték csak igazán, mert beindult mindegyik hálózat.
A minőség jó az ár alacsony, miért ne vennék?
Vajon meddig veszik még a vadat?
Válasz Gox #4050. hozzászólásáraAugusztus 15-18.
Ki hogyan látja, mikorra érik be a Haschberg?
Válasz Anicska #4048. hozzászólásáraGarancia semmire sincs.
Válasz Csyzy #4038. hozzászólásáraIgen! De mi a garancia ?
Válasz Noob Saibot #4046. hozzászólásáraSzövetkezeti tag vagyok, ez a tétel már kora tavasszal el lett adva Nem tudom mennyit kapok érte, majd a szezon végén megmondom.
Megvolt az első szüreti nap, elment az első kamion bodza.
A mennyiség egy kicsit elmaradt a várttól..
Megdőlt viszont a napi szedési rekord: 1170kg/fő kb 8 óra alatt.
Válasz Adamkah94 #4043. hozzászólásáraIgen,azt lerázza a gép!Lényeg ne kelljen kézi munkaerő!
Válasz medikus #4042. hozzászólásáraEddig szőlő helyett mindenki bodzát ültetett .
Beszeltem pár gazdával most mindenki vissza akarja ültetni szőlővel
Válasz Adamkah94 #4041. hozzászólásáraMajd a szőlő következik!
Nem csak a bodza nem kell megyet lébe vették itt cseresznyét le se szedték szilva meg nullás ... semminek sincs ára idén mindig bizakodni kell hátha jövőre lesz ár
40 Ft ért veszik a NO-GO zónában.
Válasz Csyzy #4038. hozzászólásáraNem!Magyarok vagyunk!
Nézzétek ha mindenki fennthagyná a fán a termés felét mondjuk akkor lehet lenne dupla ár, jobban járnánk, de kivitelezhető ez?
Válasz MTZ820. #4033. hozzászólásáraLesz aki termeljen!Lesz aki meg felhagy vele!Mindenütt termelik.Nálunk az utolsó rossz homok is ezzel van bedugva!Termeli Lengyel Ukrán,mindenki!Német is.
Válasz MTZ820. #4034. hozzászólásáraCsak tudod az urak egyre többet akarnak.
Válasz MTZ820. #4034. hozzászólásáraCsak tudod az urak egyre többet akarnak.
Ha a paraszt nem termel az úr nem eszik. Úgy hogy jó lenne ha tisztességes árat fizetnének a megtermelt bodzáért.
A bodza jó biznisz volt régen a termelőnek, de már csak a felvásárló cégek járnak jól, a termelők nem. Csak ha nem lesz aki termeljen akkor felvásárló sem lesz, se cég. Ebbe nem gondol bele senki.
Válasz termelő2 #4031. hozzászólásáraHa megvan a betakaritás utánna szokták mondani hogy túltermelés van, ha betakaritás elött mondják akkor meg nem kell senkinek.
Válasz zsman5939 #4030. hozzászólásáraÉrtem én , hogy túltermelés van bodzából(is)
De 60 illetve 40 ft-ért már nincs túltermelés?
Tegnap még 60 ft/ kg áron vették, ma már csak 40 ft / kg. Ekkora összegért már el sem mennek szedni, akik eddig még hajlandóak voltak erre. Háborognak a gyűjtögetők is!
Azt nem értem, miért nem veszik meg normális áron legalább azt a mennyiséget, amennyire szükségük van a felvásárlóknak?!
Igaz, mint Csyzy írta, túltermelés van bodzából, de ennek akkor sem kéne ilyen aljas módon zajlania!
Ennek nem lesz jó vége. A jelenlegi helyzet azt tükrözi számomra, mintha egyátalán nem lenne szükség erre a gyümölcsre! ... itt már nem az ár a legfőbb kérdés...
Válasz dutra0 #4028. hozzászólásáraEz jo megfogalmazás. De egyet nem értek idén olyan szar a kereslet a bodzára hogy csak ök indultak be, vagy valami van a háttérben? Pár éve még lehetett több helyre vinni most meg sehova?
Válasz trotttyos #4013. hozzászólásáraAmelyik a legközeebb van a Duna hídhoz!
Válasz Epres #4020. hozzászólásáraPrivátban megírtam!
Válasz Epres #4018. hozzászólásáraHa minden 2.háznál van akkor igen.
Válasz ..MZ/X.. #4023. hozzászólásáraHát igen az a baj hogy jönnek és szüretelik azt ami a tiéd, amiért egész évben dolgozol.
Válasz ..MZ/X.. #4023. hozzászólásáraFelénk a bodza nem jellemző, itt a dióra kell vigyázni miattuk!
Válasz Antónia #4022. hozzászólásáraMi nem migráncsozunk.
De ha jobban tetszik akkor ork, vagy rérinéger becenévvel is illetik ezt a szép szorgos etnikumot.
De hogy a témánál maradjunk, tőlünk nincs messze keresztúr, úgyhogy itt már járják a határt és szüretelnek...
Válasz ..MZ/X.. #4021. hozzászólásáraEz így nem valós! Nem bennszülött hanem migráns! Ha jól tudom ők jóval a honfoglalók után érkeztek!
Válasz trotttyos #4014. hozzászólásáraFelénk villanypásztort raknak ki, meg kutyát. A bennszülött mindkettőtől fél.
Válasz avm #4019. hozzászólásáraIgen, bocsánat igy helyes a bodza háromszög. Akkor már csak az a kérdés melyik üzem indult el.
Válasz Epres #4018. hozzászólásáraSárkeresztúrt ki ne hagyd.
Válasz Antónia #4017. hozzászólásáraEnying, Sárbogárd igazi bodzahatalom.
Válasz Epres #4015. hozzászólásáraGondolom ez a cigány telep!
Válasz avm #4011. hozzászólásáraÉs akkor melyik hütöház veszi a vadat?
Válasz trotttyos #4013. hozzászólásáraNO-GO zona?
Válasz avm #4011. hozzászólásáraUgyanez a helyzet itt is. Egy oldalról van elkerítve az ültetvény mert az a szomszéd kerítése és azt is kivágják. Enyém is körbe volt kerítve de egy éjszaka leloptak vagy 50m dróthálót, így felszedtem az egészet. Tudom, h rossz az átvételi ár de még ez idegeskedés alopás miatt tetézi a dolgot. Nincs erre valami megoldás, hogy ne lopják?
Ki lehet ez a cég? Én azért nem tudom kinyomozni mert a no-go zónában üzemel az átvétel.
Válasz trotttyos #4010. hozzászólásáraÉn hiába gondoskodtam az őrzésről. Tavalyi évben az őr ottléte ellenére is bepofátlankodtak autóval a területre, csak azért is, ha csak egy fürtért is de behajtottak. Amikor észlelve lettek, akkor pedig padlógázzal menekültek.
Négyszer próbálkoztak, mindig 18-20 óra között.
Emiatt mozgásérzékelős riasztót helyeztem ki a terület kritikus pontjaira, ami riasztás esetén hívta a telefonomat. Emellett "nyugodtabban" töltöttem az éjszakákat a föld mellett.
Válasz trotttyos #4010. hozzászólásáraEzt köszönd annak a kedves átvevő cégnek aki mégis elindította a vad átvételét ezzel a fenntartva a hálózatát.