Látom, van azért néhány termelő a topicban.
Én piacra szeretnék termelni csemege kukoricát nem túl nagy tételben. Eddig 10000 szemet vetettem, szeretném növelni a területet. A kérdésem a komplett technológiára vonatkozik igazából, azon belül és két fontos dologra kérdeznék rá:
Dessert fajtasort termesztek, és nem szeretnék váltani, mert nagyon bevált, szuper édes, szeretik a vevőim.
1. Gyomirtás: Eddig kapáltuk, de gyomirtóval szeretném megoldani, hogy ne kelljen 3szor kapálni... Milyen szert lehet használni, mire kell figyelni, hány leveles korig, stb.
SKandináv Equus vette meg, 1 BOURGHON vágta hébe hóba, mert még másik 2 gép is vágta más helyeken.
Mindenkinek szárad be.........mindenki ideges, a hütőház kapacitása meg véges
Én hűtőházba adnám el elvileg, azért nem kezdeném nagyobb területen. Csak nem igazán ismerem a termesztés technológiáját na meg,hogy érdemes e vele bajlódni.
Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire éri meg belefogni a csemegekuki termesztésbe? Jövőre gondolkoznék 1-2ha-on csak nem tudom mennyire igényes, kézimunkaerő igényes stb, na meg megéri e? Köszi a segítséget előre is.
ilyen időjárásben mint ami most van MINDIG!!!! Különösen virágzásban, és utána hogy szemesedjen, ha kiteltek a szemek és elszáradt a bibevirág (haja) akkor szedd és edd!! ha finom édes akkor megkínálhatsz engem is belőle
Madárriasztó berendezésekkel foglalkozunk, amik kiemelten hasznosak és hosszútávú megoldást nyújtanak a kártevő madarak, főleg seregélyek és varjú ellen. További infókat itt kaphatnak:
Nálunk lehet kapni 1000 szemesben Dessert kukoricakat a basin,sheba, signetek legkisebb kiszerelese 5.000 szem, de megnezheti a www.mezogazdasagibolt.hu webaruházban is. Ott nincs fenn az 1.000 szemes de van ha kell.
Sziasztok,keresek egy csemegést,aki otthol van a korai csemege termesztésben,elsősorban a fajta megválasztása érdekelne,kinek mi jött be?Piacra szánnám,eddig dessert 73 volt,de ettől korábbi kéne!Köszönöm!
1366 hozzászólás
Látom, van azért néhány termelő a topicban.
Én piacra szeretnék termelni csemege kukoricát nem túl nagy tételben. Eddig 10000 szemet vetettem, szeretném növelni a területet. A kérdésem a komplett technológiára vonatkozik igazából, azon belül és két fontos dologra kérdeznék rá:
Dessert fajtasort termesztek, és nem szeretnék váltani, mert nagyon bevált, szuper édes, szeretik a vevőim.
1. Gyomirtás: Eddig kapáltuk, de gyomirtóval szeretném megoldani, hogy ne kelljen 3szor kapálni... Milyen szert lehet használni, mire kell figyelni, hány leveles korig, stb.
2. Bagolylepke hernyója ellen lehet védekezni?
1000 2000 dbot a nagybaniról mennyiért lehetne elhozni?
Ez a 35 40 ft mennyire tuti ár mára??????
Hiteles ez?
Válasz #213. hozzászólásra

hudejó
akkor gyön a Fend nekem is má vigre
Válasz #212. hozzászólásra

A vastagnak az ára 10 jurócent
Válasz #208. hozzászólásra
így a kalásznak az ára mennyi?
xarhutty lehet mi?
Válasz #210. hozzászólásra

Ja Golda fajta volt, nekem csak pár heki száradt be, devan akinek mind befog
Válasz #209. hozzászólásra

igy nem lehett hozzá állni
EJHA!!
ha nekem ilyen kapacitással állnának a 20-30 hekis táblánkba a fejemen pattognék egy óráig
ez nem játék
Válasz #201. hozzászólásra

SKandináv Equus vette meg, 1 BOURGHON vágta hébe hóba, mert még másik 2 gép is vágta más helyeken.
Mindenkinek szárad be.........mindenki ideges, a hütőház kapacitása meg véges
Válasz #206. hozzászólásra
10 jurócent kilója, ha eléred a 36 százalékos kihozatalt a vastagból
Válasz #205. hozzászólásra

Nekem évek óta van 2 ha.
Integrátor szervez mindent.
A kukoricához hasonló a technológia.
Moly ellen kétszer kell rovarölővel permetezni, öntözni, és tápanyag.
Hűtőházba a kézi törésről biztos adnak segítséget.
Ismerősöm kamionba rakodik, a saját hűtőházából.
Tavaly 70 az idén 40 Ft volt egy cső.
A Debreceni konzervgyár 35 majd 25 Ft/kg áron szedte. Most nem tudom.
hogyé lehet mostanság elpasszolni?
passzol vlk. esetleg?
Én hűtőházba adnám el elvileg, azért nem kezdeném nagyobb területen. Csak nem igazán ismerem a termesztés technológiáját na meg,hogy érdemes e vele bajlódni.
Válasz #203. hozzászólásra
1-2 hektárral nem állnak szóba veled a feldolgozók, ez a "nagyok" sportja...
sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire éri meg belefogni a csemegekuki termesztésbe? Jövőre gondolkoznék 1-2ha-on csak nem tudom mennyire igényes, kézimunkaerő igényes stb, na meg megéri e? Köszi a segítséget előre is.
Üdv: Laci
Mennyi most az ára?
Válasz #200. hozzászólásra

hány byron vágta?szalagosan vagy kotlikkal szedték le?fajtája?melyik gyárba ment?
nekünk másod van csak majd hónap legvégén vágodik leghamarabb ...
Ma belekezdünk 30 heki szedésébe, 5 percel 12 óra előtt

Remélem jó lesz.........................
Válasz #197. hozzászólásra

Virágzáskor és amikor csövet hoz.
Én az idén nem öntöztem, mert nem volt mivel, meg esett az eső.
Háromszor kapot nitrogén műtrágyát.
Tegnap le is lett silózva a tehénnek, mert .....
Válasz #197. hozzászólásra

ha finom édes akkor megkínálhatsz engem is belőle

ilyen időjárásben mint ami most van MINDIG!!!! Különösen virágzásban, és utána hogy szemesedjen, ha kiteltek a szemek és elszáradt a bibevirág (haja) akkor szedd és edd!!
Sziasztok
Idén vetettünk először csemege kukoricát, persze csak kis kertbe, és az lenne a kérdésem mikor kell locsolni?
Válasz #195. hozzászólásra

0,7 l Integro 500 l vizzel meg még vlmi maradék insekticid, hogy elfogyjon a raktárról
Válasz #194. hozzászólásra
én ilyen mostani vetisre gondútam
mivel kezelgetted?
Válasz #192. hozzászólásra

Eddig minden ok az állománnyal, lekezelve, most kezd virágozni
Válasz #181. hozzászólásra

Helló tudomásom szerint a spirit a legkorábbi csak ha már erősebb olyan íze van mint a takarmánynak
Vetettetek parasztkartársak mostanság e?
Válasz #190. hozzászólásra

Válasz #189. hozzászólásra
Nem riasztani kéne hanem lőni !!!!
Üdv mindenkinek!
Madárriasztó berendezésekkel foglalkozunk, amik kiemelten hasznosak és hosszútávú megoldást nyújtanak a kártevő madarak, főleg seregélyek és varjú ellen. További infókat itt kaphatnak:
www.birdcontrol.hu
erika@birdcontrol.hu
30/7005121
Válasz #187. hozzászólásra

nitrogént toljad neki!
segítsetek már nekem,abban hogy milyen műtrágyát tegyek most a csemegekukómra,ami megkűldi egy kicsit,most olyan 6-8 leveles,cropcare kizárva!Köszi!
Válasz #185. hozzászólásra
Szep jo napot!
Nálunk lehet kapni 1000 szemesben Dessert kukoricakat a basin,sheba, signetek legkisebb kiszerelese 5.000 szem, de megnezheti a www.mezogazdasagibolt.hu webaruházban is. Ott nincs fenn az 1.000 szemes de van ha kell.
Tovabbi szep napot!
Sziasztok, kezdő vagyok, csemegekukorica vetőmagot keresek kis tételben (fajtánként kb. 1000db).pl:sheba, spirit, basin, dessert...
köszönöm!
Válasz #180. hozzászólásra

Spirit
esetleg MV Július ?
Dessert 70 től nem hiszem,hogy van korábbi
Sziasztok,keresek egy csemegést,aki otthol van a korai csemege termesztésben,elsősorban a fajta megválasztása érdekelne,kinek mi jött be?Piacra szánnám,eddig dessert 73 volt,de ettől korábbi kéne!Köszönöm!
www.zki.hu, nekik is van
Válasz #176 hozzászó
hivd fel vmelyi ter. képviselőt azok segítenek
www.sg-vegetables.com
www.seminis.hu
Válasz #176. hozzászólásra
Mit keresel Te a román tengerpart közelében?
Válasz #175. hozzászólásra
ELEG TAG FOGALOM
kik a partnerei aki normalis aron dolgozik?
Válasz #174. hozzászólásra
Syngenta
Válasz #173. hozzászólásra
csemegekukorica vetömag beszerzesi forrast szeretnek kerdezni valami normalisat
KÖSZI
Ide írjál koma NE AMODA!
Válasz #171. hozzászólásra
Arról is, meg a sima szabados, de piacra járósról is.
Válasz #161. hozzászólásra
a foliásról?
Válasz #169. hozzászólásra

.........vagy quad.........
Válasz #168. hozzászólásra

Terepjárót vagy traktort a szánkó elé
Lépek szánkózni a nagy lányommal.....
Válasz #166. hozzászólásra
Még készítik elő.......a kiállítás is közbeszól..........nekem ráér piszkosul !