Válasz #856. hozzászólásra
A saját kiadásaimat számolva Én nem dolgozok ár alatt!
Az áraimat meg nem más kiadásaihoz viszonyítom,ugye ez természetes.
Nem csak a beraktározott alkatrészekre gondoltam amikor azt írtam hogy velem nem tud megtörténni az hogy hosszútávon megbosszulja magát az olcsó bérmunka.
Konkrétan arról van szó,hogy folyamatosan újítok fel Johni-kat,és egyik sincs nálam egy évnél tovább.
Így nincs amortizáció,ami itt csapódik le.Felújítás után meg attól sem kell félnem hogy nem bírja ki a szezont.De már több titkot nem árulok el ilyen nyílvánosan!
Válasz #855. hozzászólásra
Mi megúsztuk törések nélkül,két nyírócsavar ugrott,meg jobban koptak a vasak,mint általában,mondhatnám mégegyszer annyira.
Én sajna nem nagyon tudok 30L.alatti fogyasztással szántani,legalábbis ritka
Egyébként a bérmunkából önmagából Én se tudnék megélni,de jelentős részét képezi az éves bevételnek.
hát elhiszem, de én ugyan nem fogok ár alatt dolgozni, azért hogy másnak jó legyen én is magamnak javítok, jó csak egy mtz-t de a földmunka nagyon igénybe veszi a gépeket és főleg a szántás, és nem csak a gépet az üzemanyagot is. de mindenki magának dönti el hogy mi mit ér meg, mert nincs ám az a beraktározott alkatrész ami egyszer el nem fogy
hát igen. Meg amikor törik a vas, szakad a csavar, kormánylemez ésatöbbi....
Mondom csak rokonnak traktorosomnak meg egykét ismerős volt aki együttműködik szépen évről évre olyannak mentünk amikor a mienkkel végeztünk.
A nagygép a rabewerk ekével egyébként elég jól hozza magát azon ritkán törik valami kivéve idén mert most marhasok vasanyag a talajban maradt...
Mondjuk szerencsém volt a maszekokkal mert mindegyik könnyűszántó volt a körülményekhez képest.
20-25 literekkel még kijön a dolog de megélni nemfogunk belőle amúgy, ez inkább segítség a gazdának mint nekünk biznisz...
Válasz #849. hozzászólásra
A nagy titok hogy miért tudok ennyi pénzért menni,az az,hogy magam javítom a Johni minden porcikáját,meg az ekémhez kb.10 évre való kopóalkatrészem van.
Ha olyan költségekkel üzemeltetném a gépet mint itt több ítélkező kolléga,Én se tudnék ennyiért menni.
20e per heki de van benne folyóhomok is meg van benne lapos rész ami 3 éve még megmozdítva se volt mert állt rajta mindig a víz azt meg előtte meg kell lazítani!!!
Válasz #826. hozzászólásra
Mivel már majdnem holnap van, ez már nekem ilyenkor magas. Engem pedig az elméleti fizika tanáromra emlékeztet ez. Nála volt a feladat: m1 tömegű macskát kerget m2 tömegű kutya, az m3 tömegű vadász v1 sebességű lővedéke üldözi....... érted!
A multkor éppen arról beszélgettünk,h. ha valaki nem tanult mechanikát,akkor látja-e az ilyen mechanikai egyensúlyi összefüggéseke.Akkor egyszerűbb volt a feladat,és azt mondtam,h. ez józan ésszel is átlátható,de az előbb említett példánál már nem biztos h. arra szavaznék ismét.
És a 3. pont nem csak biztosíték,hanem az nyomott ágban van,mivel az ekének a következő a vektori egyensúlya:1-es erővel húz a traktor,ami egyenlő a 2. és 3. erő összegével,ahol a 2. erő az ekefejre ható talaj által kifejtett "hátrafelé húzó erő" és 3. a központi karon (harmadik pont függesztés)ébredő szintén hátrafelé ható erő.Az központi kar csak akkor válna feleslegessé,ha az eke függesztő tengelyén lévő csatlakozási pont a traktor diffi aljában lévő kereszttengely,és az ekevas képzeletbeli vonala alatt lenne úszó állűsú hidraulika szántásnál,vagy rögzített hidr. szintű szántásnál a traktor-eke kapcsolódáso tengely,mink forgásközéppontra ható nyomaték a fej behúzó erejét tekintve,nagyobb,mint a gép vontatási magassága,mint erőkar,és az eke vontatási erő,mint ezen karra ható erő -ből eredő nyomaték.Na ez már ilyen esti órákban bonyolult kissé.
Akkor vagy görbén mész,vagy elmész menet közben változtatható fogásszélességű ekét venni,vagy elmész a .....nem találom a pi betűt,így már a csábát sem keresem
Már a legelejével sem.Igaz,h. a lánc lefelé húz,de valójában ettől sokkal jelentősebb erő a z ekefej v. inkább az ekevas szögállásából származó behúzó erő,ami a relatív hosszú erőkarja miatt ( a tajiga zsámolya,v.nyerge ,mint forgásközpont,és az ekevas távolsága) miatt jelentős,és az egyensúlyban meghatározó nyomatékkal van jelen.
1259 hozzászólás
Válasz #856. hozzászólásra
A saját kiadásaimat számolva Én nem dolgozok ár alatt!
Az áraimat meg nem más kiadásaihoz viszonyítom,ugye ez természetes.
Nem csak a beraktározott alkatrészekre gondoltam amikor azt írtam hogy velem nem tud megtörténni az hogy hosszútávon megbosszulja magát az olcsó bérmunka.
Konkrétan arról van szó,hogy folyamatosan újítok fel Johni-kat,és egyik sincs nálam egy évnél tovább.
Így nincs amortizáció,ami itt csapódik le.Felújítás után meg attól sem kell félnem hogy nem bírja ki a szezont.De már több titkot nem árulok el ilyen nyílvánosan!
Válasz #855. hozzászólásra
Mi megúsztuk törések nélkül,két nyírócsavar ugrott,meg jobban koptak a vasak,mint általában,mondhatnám mégegyszer annyira.
Én sajna nem nagyon tudok 30L.alatti fogyasztással szántani,legalábbis ritka
Egyébként a bérmunkából önmagából Én se tudnék megélni,de jelentős részét képezi az éves bevételnek.
Válasz #854. hozzászólásra
én is magamnak javítok, jó csak egy mtz-t de a földmunka nagyon igénybe veszi a gépeket és főleg a szántás, és nem csak a gépet az üzemanyagot is. de mindenki magának dönti el hogy mi mit ér meg, mert nincs ám az a beraktározott alkatrész ami egyszer el nem fogy
hát elhiszem, de én ugyan nem fogok ár alatt dolgozni, azért hogy másnak jó legyen
hát igen. Meg amikor törik a vas, szakad a csavar, kormánylemez ésatöbbi....
Mondom csak rokonnak traktorosomnak meg egykét ismerős volt aki együttműködik szépen évről évre olyannak mentünk amikor a mienkkel végeztünk.
A nagygép a rabewerk ekével egyébként elég jól hozza magát azon ritkán törik valami kivéve idén mert most marhasok vasanyag a talajban maradt...
Mondjuk szerencsém volt a maszekokkal mert mindegyik könnyűszántó volt a körülményekhez képest.
20-25 literekkel még kijön a dolog de megélni nemfogunk belőle amúgy, ez inkább segítség a gazdának mint nekünk biznisz...
Válasz #852. hozzászólásra

Hidd el,hogy nálam ez nem tud megtörténni,egyéb okok miatt
Válasz #851. hozzászólásra

Ha szarul jön ki a fogyasztás,akkor az cumi
Válasz #850. hozzászólásra

de előbb utóbb megbosszulja ám magát ha áron alul vállal az ember... érzem a saját bőrömön sokszor
Itt 18ezerért lehet szántani bérbe többért nemkell a munka.
Nem is mentünk csak egykét ismerősnek emberemnek ilyenek...
Válasz #849. hozzászólásra
A nagy titok hogy miért tudok ennyi pénzért menni,az az,hogy magam javítom a Johni minden porcikáját,meg az ekémhez kb.10 évre való kopóalkatrészem van.
Ha olyan költségekkel üzemeltetném a gépet mint itt több ítélkező kolléga,Én se tudnék ennyiért menni.
Válasz #847. hozzászólásra

hát végül is talán jó mert az órabérnek is itt kell lennie valahol olyan 5-6-7 ezer körül
Válasz #846. hozzászólásra

Már elfelejtettem!
Gyere mérd meg!!!
Válasz #845. hozzászólásra
Igen Én Johni-val szántok 4 fejes Kühne Condor ekével.
Normális darabban egy óra egy HA.
Válasz #844. hozzászólásra
na mik a méretei az ekeszáraknak heeeeee???????????????????????????????????
Válasz #844. hozzászólásra
gondolom a johnival..... és 1 hekit kb mennyi idő alatt szántasz föl?
Válasz #843. hozzászólásra
Én 5000+üzemanyagért szántottam idén is.
Válasz #842. hozzászólásra
az nagyon korrekt ár az a 20...
Válasz #841. hozzászólásra
20e per heki de van benne folyóhomok is meg van benne lapos rész ami 3 éve még megmozdítva se volt mert állt rajta mindig a víz azt meg előtte meg kell lazítani!!!
Válasz #840. hozzászólásra
menyiért megy most felétek a szántás/ heki..?
rettegjetek fiúk mert lett bérbe 3 hektár szántani valóm!!!

várjátok a vidit!!!! meg persze azt hogy szikadjon kicsit!!!
Válasz #838. hozzászólásra

Válasz #833. hozzászólásra

Csak merd azt mondani, hogy nincs igazam!

Hát ez így tök egyzserű. Nem is értem, miért nem jutott az eszembe...
Válasz #834. hozzászólásra
A hsz végével egyet értek én is.
Mivel már majdnem holnap van, ez már nekem ilyenkor magas. Engem pedig az elméleti fizika tanáromra emlékeztet ez. Nála volt a feladat: m1 tömegű macskát kerget m2 tömegű kutya, az m3 tömegű vadász v1 sebességű lővedéke üldözi....... érted!
Közben látom,h. erre az okfejtésre mindenki kibukott a székből.Jó éjt mindenkinek!
Válasz #828. hozzászólásra

Jó dumátok ,szivem
A multkor éppen arról beszélgettünk,h. ha valaki nem tanult mechanikát,akkor látja-e az ilyen mechanikai egyensúlyi összefüggéseke.Akkor egyszerűbb volt a feladat,és azt mondtam,h. ez józan ésszel is átlátható,de az előbb említett példánál már nem biztos h. arra szavaznék ismét.
Válasz #830. hozzászólásra

Válasz #829. hozzászólásra

Nincs új a nap alatt.
Jó éjt, fiúk!

A góré is az csinálja és utána az előadás...
Válasz #827. hozzászólásra

Most kopizta be valamelyik szakkönyvből.

Mintha a fönököm tárgyilagos szak komentálását hallottam vóna...
Válasz #797. hozzászólásra

És a 3. pont nem csak biztosíték,hanem az nyomott ágban van,mivel az ekének a következő a vektori egyensúlya:1-es erővel húz a traktor,ami egyenlő a 2. és 3. erő összegével,ahol a 2. erő az ekefejre ható talaj által kifejtett "hátrafelé húzó erő" és 3. a központi karon (harmadik pont függesztés)ébredő szintén hátrafelé ható erő.Az központi kar csak akkor válna feleslegessé,ha az eke függesztő tengelyén lévő csatlakozási pont a traktor diffi aljában lévő kereszttengely,és az ekevas képzeletbeli vonala alatt lenne úszó állűsú hidraulika szántásnál,vagy rögzített hidr. szintű szántásnál a traktor-eke kapcsolódáso tengely,mink forgásközéppontra ható nyomaték a fej behúzó erejét tekintve,nagyobb,mint a gép vontatási magassága,mint erőkar,és az eke vontatási erő,mint ezen karra ható erő -ből eredő nyomaték.Na ez már ilyen esti órákban bonyolult kissé.
Válasz #821. hozzászólásra
Ha nem lóg a kar akkor nem mehet utána, pláne ha a szabályozó is működik.
Válasz #819. hozzászólásra
Bocs, más is szerepet játszik. Így pontos.
Válasz #818. hozzászólásra

közbe bele a barázdába. oda bele lehet fektetni a kábelt
Válasz #816. hozzászólásra
Kell a tricepsz is erős legyen, ne csak az alkar a Z tengely tologatás miatt 
Annyi kis keresztbemenéseket kibírunk
Válasz #809. hozzászólásra
Aztán ha a támkerék gödörbe megy,akkor a központi kar nem tartja fenn az ekét,hanem az megy utána.
Válasz #816. hozzászólásra

ez egy rövid tömör és igaz válsz volt
Válasz #814. hozzászólásra
Ez is igaz, de azért írtam, hogy részben más szerepet játszik.
Válasz #815. hozzászólásra

De szántás előtt vagy után trágyázzam?
Válasz #815. hozzászólásra

Először én is ezt akartam mondani
Válasz #813. hozzászólásra

Akkor vagy görbén mész,vagy elmész menet közben változtatható fogásszélességű ekét venni,vagy elmész a .....nem találom a pi betűt,így már a csábát sem keresem
Válasz #813. hozzászólásra

akkor sz....ni az egészbe
Válasz #809. hozzászólásra
Már a legelejével sem.Igaz,h. a lánc lefelé húz,de valójában ettől sokkal jelentősebb erő a z ekefej v. inkább az ekevas szögállásából származó behúzó erő,ami a relatív hosszú erőkarja miatt ( a tajiga zsámolya,v.nyerge ,mint forgásközpont,és az ekevas távolsága) miatt jelentős,és az egyensúlyban meghatározó nyomatékkal van jelen.
Válasz #810. hozzászólásra

És ha a föld lenti része ragadós a parton folyós homok?
Akkor mi a teendő?
Válasz #811. hozzászólásra
Válasz #810. hozzászólásra

Maradjunk annyiban,h. egyfajta talajhoz egyszer.
Válasz #803. hozzászólásra
egy géphez egyszer kell beállítanod a Z tengelyt és kész