Üdv!
Ha nem én vagyok az egyetlen, akivel szembejött a bundásbogár, kérdezem tisztelettel: mivel mentetek neki eperben? Eddig nem volt vele dolgunk. Köszönöm.
Jól teli vannak!
Ahogy látom homokon termelsz?
Nekem a joly nem jött be fóliába, most asia ami tesztre van az finom, tavaly próbáltam az aprikát is, az nagyon finom volt, viszont nem volt szerintem vevőbarát (annyira nem is szép, meg nem is pultálló).
Quicky-t próbáltam még, de az olyan kemény mint a kő, az csak lekvárnak való, szerintem.
Válasz nferry #19243. hozzászólásáraJelenleg a clery érik nagyon, a joly is éreget! Ázsia már itt ott pirosodik. Szabadföldiben majd előszőr joly indul utána sibilla a végén aura.
Válasz hasutas1 #19240. hozzászólásáraAmit nekem mondtak hogy jóval később lesz mint tavaly a hideg miatt, 2-3 hét csúszás. De mivel nem beszéltek nagyobb károkról ezért gyanítom elárasztanak bennünket megint, csak csúszással. Az albájuk az talàn május 10-15 körül már érik aztán a joly és ázsia. Ide az ázsiát ömlesztik tapasztalataim szerint. Május 15 körül meg fognak jelenni itthon aztán júnis közepéig eper hegyek lesznek. Sok szép román eper fog Magyarként elkelni! Akivel beszéltem neki gyenge 8 hektárja van. Sőt azt mondta a szomszédjának gyönyörű az ültetvénye. Cinikusan mondtam neki “ennek örülök” ha csak ők megindulnak napi 1000 ládákkal szednek, munkaerő náluk még van.
Üdv mindenkinek. Eme nagy import dömping mellett 4500/kg viszik a banin a miénket. Jönnek a rendelések mintha nem lenne holnap! Háztól 6000/kg adjuk kicsiben de húsvétra már most látom nem tudunk minden rendelést teljesíteni! Az értelmese inkább kevesebbet vesz de tudja mit eszik, nálunk odajöhet a tőről kóstólni gyerekestől. Nem a görög import a mi fő gondunk, hanem ami később jön, a ROMÁN!!!!
Válasz nferry #19236. hozzászólásáraNe gondold, példának okán van egy tag gyümis màrkkènt van regisztrálva a facebookon.
Csoportot hozott létre 3 éve szezonális dolgokat árul.
Szombathelyen, Gárdonyban és ki tudja hol már 3 hete értékesít( természetesen heti egyszer jár 1-2 órában) rendelős a hozatal ( 160-290) komment van a bejegyzéseinél) 1-2-3 láda szám viszik a szar görög epret és nyakra főre dicsérik, hogy milyen finom és milyen jó lekvárt főztek belőle.
Az emberek többsége nagyon árérzékeny lett.
Válasz lacka4600 #19229. hozzászólásáraSzia!
Én próbáltam többször is, volt, hogy érésben ráfújtam, na az katasztrófa volt, napokkal később is fokhagyma szag terjengett, és bizony a leszedett gyümölcsön is érződött.
De egy héttel érés előtt sem voltam megelégedve vele, a szaga miatt.
Üdv.: Csuti
Üdv, találtam egy jó kis videót a bakhátasoknak. Van ilyesmi valakinek vagy épített már?
https://www.facebook.com/reel/3241776182627325?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
Itt hajnal 1kor kezdett lassan lemenni 0.8-ról.
Akkor betakartam, meg párásítottam (burgonyát).
-2.6 volt kint a leghidegebb.
Ha jól látom mèg ma kell ezt megjátszani, aztán vège.
Válasz lacka4600 #19217. hozzászólásáraItt a környéken páran már kóstolgatják, talán jövő héten ki is teszik portékájukat. Ja és hidegfóliás, persze későn ültetett tápkockás valami.
Én is fényévekre vagyok, talán hónap vége
Nézegettem a facen a nagybanis csoportot, mintha kicsit feljebb lépett volna az import ára.
Amúgy ti virággal, bogyókkal mennyire vagytok eleresztve?
Mert ahogy nézem nem idén lesz extra mennyiségű eprem.
Nos....
Elnézve az anomália térképeket a következő 2 - 2,5 hétre, bizony elég minuszosra hozza ki őket az összes modell.
Szombattól jön a hideg levegő, ami újabb plusz napokat fog adni a hideg fóliás állományoknak. Előzetesen április végére vártam a kezdést, azt hiszem egy gyorsan módosítanom kell május egyre. És ha ez a hideg nem lenne elég valszeg a fagyokat sem ússzuk meg. Egyelőre nem lehet kiolvasni a térképekből melyik napok lesznek veszélyesek.
Elvileg a hungaromet már vasárnap reggelre vár fagyokat, de szerintem inkább hétfő reggel lehetnek gondok.
Főleg a nappali hőmérsékletek is inkább 10 fok alatt alakulnak, így egy derült, szélcsendes éjszaka már a takart szabadföldiket is gyéríteni fogja.
Szerintem ott már 1 fátyol is kevés lehet.
No meg ez a hideg a fóliákat is hátráltatja, illetve sokan elkezdik azt is takargatni, ott a botritisz befészkelheti magát.
Válasz hasutas1 #19197. hozzászólására25 körül esetleg kóstoló lesz nálunk. Szerintem május 5-8 körül nyitjuk a pultokat, addigra lesz mennyiségünk, fizetés is lesz, indulhat a buli .
19255 hozzászólás
Sziasztok!



Felètek árak hogy alakulnak most?
Kicsiben, nagyban?
Üdv!
Ha nem én vagyok az egyetlen, akivel szembejött a bundásbogár, kérdezem tisztelettel: mivel mentetek neki eperben? Eddig nem volt vele dolgunk. Köszönöm.
Napi gyöngyszem
Na vègül nem mertem èrèsben bevállalni a Prolectust, maradok a Polyversumnál.

Elrakom jövőre, majd zöld bogyósan ráfújom.
Válasz mtz1221 #19250. hozzászólásáraJa tényleg vadásztam is egy napot susztriában mormotára no meg Svàjcban!3????????
Válasz Pilátus #19249. hozzászólásáraPedig itt sokan azt hiszik, az örökvadász mezőket járod, azért vagy elveszve.
Válasz clanki #19239. hozzászólásáraViszek pár ládával ha arra járok és BRAVO!????
Válasz clanki #19247. hozzászólásáraKomoly!




Jól teli vannak!
Ahogy látom homokon termelsz?
Nekem a joly nem jött be fóliába, most asia ami tesztre van az finom, tavaly próbáltam az aprikát is, az nagyon finom volt, viszont nem volt szerintem vevőbarát (annyira nem is szép, meg nem is pultálló).
Quicky-t próbáltam még, de az olyan kemény mint a kő, az csak lekvárnak való, szerintem.
Válasz nferry #19243. hozzászólására



Ez meg clery. Kb 3 órája csináltam a képeket
Válasz nferry #19243. hozzászólására



Ez joly
Válasz nferry #19243. hozzászólásáraKitart juni 20 ig kb.
Válasz nferry #19243. hozzászólásáraJelenleg a clery érik nagyon, a joly is éreget! Ázsia már itt ott pirosodik. Szabadföldiben majd előszőr joly indul utána sibilla a végén aura.
Válasz clanki #19239. hozzászólásáraEgyébként ha kèrdezhetem milyen fajtád van, ami már annyira èrik hogy mennyisèged van?



Most akármit csináltam a cleryvel sokat csúszik, van egy kis asia is próbára az sincs lemaradva a cleryhez kèpest, szóval nem teljesen èrtem a dolgot.
Válasz clanki #19239. hozzászólásáraSzia!


Az árak jól hangzanak, a többi nem annyira.
Minket is nagyon nyaggatnak már hogy mikor lesz szamócánk, de mèg legalább egy hèt, mire tètelt tudunk adni.
Válasz hasutas1 #19240. hozzászólásáraAmit nekem mondtak hogy jóval később lesz mint tavaly a hideg miatt, 2-3 hét csúszás. De mivel nem beszéltek nagyobb károkról ezért gyanítom elárasztanak bennünket megint, csak csúszással. Az albájuk az talàn május 10-15 körül már érik aztán a joly és ázsia. Ide az ázsiát ömlesztik tapasztalataim szerint. Május 15 körül meg fognak jelenni itthon aztán júnis közepéig eper hegyek lesznek. Sok szép román eper fog Magyarként elkelni! Akivel beszéltem neki gyenge 8 hektárja van. Sőt azt mondta a szomszédjának gyönyörű az ültetvénye. Cinikusan mondtam neki “ennek örülök”
ha csak ők megindulnak napi 1000 ládákkal szednek, munkaerő náluk még van.
Válasz clanki #19239. hozzászólásáraÉs ott nem volt fagy?
Meg mikor fognak jönni?
Üdv mindenkinek. Eme nagy import dömping mellett 4500/kg viszik a banin a miénket. Jönnek a rendelések mintha nem lenne holnap! Háztól 6000/kg adjuk kicsiben de húsvétra már most látom nem tudunk minden rendelést teljesíteni! Az értelmese inkább kevesebbet vesz de tudja mit eszik, nálunk odajöhet a tőről kóstólni gyerekestől. Nem a görög import a mi fő gondunk, hanem ami később jön, a ROMÁN!!!!
Válasz eper2010 #19237. hozzászólására1kg eper 1kg cukorral biztosan finom.

Válasz nferry #19236. hozzászólásáraNe gondold, példának okán van egy tag gyümis màrkkènt van regisztrálva a facebookon.
Csoportot hozott létre 3 éve szezonális dolgokat árul.
Szombathelyen, Gárdonyban és ki tudja hol már 3 hete értékesít( természetesen heti egyszer jár 1-2 órában) rendelős a hozatal ( 160-290) komment van a bejegyzéseinél) 1-2-3 láda szám viszik a szar görög epret és nyakra főre dicsérik, hogy milyen finom és milyen jó lekvárt főztek belőle.
Az emberek többsége nagyon árérzékeny lett.
Válasz hasutas1 #19235. hozzászólásáraKb. a fele rájuk is fog.

Aztán árulják cefrènek.
Válasz nferry #19234. hozzászólásáraÉs már a Rozsdás Patrik is akcijóba van
Rohadna rájuk az összes.
Válasz hasutas1 #19233. hozzászólására"LIKOLD"

A Nav is likoldhatná!...
Giga-mega eper vásár

[
Válasz csuti0 #19231. hozzászólásáraHatásával mennyire voltál megelégedve?
Mennyire vált be szürkepenész ellen?
Válasz lacka4600 #19229. hozzászólásáraSzia!
Én próbáltam többször is, volt, hogy érésben ráfújtam, na az katasztrófa volt, napokkal később is fokhagyma szag terjengett, és bizony a leszedett gyümölcsön is érződött.
De egy héttel érés előtt sem voltam megelégedve vele, a szaga miatt.
Üdv.: Csuti
Válasz lacka4600 #19229. hozzászólásáraAzt tudom hogy 1 napos, csak erre voltam kíváncsi hogy mennyire èrezni az illatát. :)
Köszönöm szépen! :)
Válasz nferry #19228. hozzászólásáraSzamócában 1 nap az évi. nekem volt, hogy érésben használtam de a pulton semmit sem lehetett érezni belőle.
Prolectus èrès előtt kb. 2 hèttel mèg nem gáz?

Olvastam hogy sokáig megtartja az erős illatát.
https://vm.tiktok.com/ZNdNUTTyg/
Üdv, találtam egy jó kis videót a bakhátasoknak. Van ilyesmi valakinek vagy épített már?
https://www.facebook.com/reel/3241776182627325?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
Takartunk, jól is tettük. -7
Itt hajnal 1kor kezdett lassan lemenni 0.8-ról.
Akkor betakartam, meg párásítottam (burgonyát).
-2.6 volt kint a leghidegebb.
Ha jól látom mèg ma kell ezt megjátszani, aztán vège.
Válasz hasutas1 #19222. hozzászólásáraDélre kiderül hogy mi lett...
De erre felénk már barackot , szilvát meg cseresznyét sem kell nagyon szedni...
Válasz zelnikpeti #19221. hozzászólásáraAz azért már nagyon karcos.
Itt -3,3.
-7 fok



Jaj de jó nekünk...
Válasz hasutas1 #19219. hozzászólásáraJövő héten azèrt mèg nálam se lesz semmi.
Kb. 2 hèt legalább.
Válasz lacka4600 #19217. hozzászólásáraItt a környéken páran már kóstolgatják, talán jövő héten ki is teszik portékájukat. Ja és hidegfóliás, persze későn ültetett tápkockás valami.
Én is fényévekre vagyok, talán hónap vége
Válasz lacka4600 #19217. hozzászólásáraSziasztok!
Én meg annyira, hogy még virág bimbó sincs, jobb híján a tövek most kezdetek csak indulni.
Üdv.: Csuti
Válasz hasutas1 #19215. hozzászólásáraÉn annyira hátul vagyok, hogy bogyó még sehol.

Válasz hasutas1 #19215. hozzászólásáraNekem jónak tűnik.

Szűk egy hetes fotó.
Nézegettem a facen a nagybanis csoportot, mintha kicsit feljebb lépett volna az import ára.
Amúgy ti virággal, bogyókkal mennyire vagytok eleresztve?
Mert ahogy nézem nem idén lesz extra mennyiségű eprem.
Ez egy tipikus össze érik minden mindennel év lesz(korai, kései, fóliás szabados). Hát ez van. Kitartást jövő hétre mindenkinek. ????
Válasz hasutas1 #19211. hozzászólásáraJaj de jó......ja nem

















Válasz hasutas1 #19211. hozzászólásáraNem egyszerű kezdet van idén az biztos...


Remélem a szél elfújja ezt a hideget, ekkora lombot már takarni elég nehéz... jobban mondva szarrá törném...
Nos....
Elnézve az anomália térképeket a következő 2 - 2,5 hétre, bizony elég minuszosra hozza ki őket az összes modell.
Szombattól jön a hideg levegő, ami újabb plusz napokat fog adni a hideg fóliás állományoknak. Előzetesen április végére vártam a kezdést, azt hiszem egy gyorsan módosítanom kell május egyre. És ha ez a hideg nem lenne elég valszeg a fagyokat sem ússzuk meg. Egyelőre nem lehet kiolvasni a térképekből melyik napok lesznek veszélyesek.
Elvileg a hungaromet már vasárnap reggelre vár fagyokat, de szerintem inkább hétfő reggel lehetnek gondok.
Főleg a nappali hőmérsékletek is inkább 10 fok alatt alakulnak, így egy derült, szélcsendes éjszaka már a takart szabadföldiket is gyéríteni fogja.
Szerintem ott már 1 fátyol is kevés lehet.
No meg ez a hideg a fóliákat is hátráltatja, illetve sokan elkezdik azt is takargatni, ott a botritisz befészkelheti magát.
Válasz A vasalás témája #19209. hozzászólására..., nemhogy mézédes
Válasz kurucsopeti #19208. hozzászólásáraSzombaton ettem szamócát, bűn rossz volt....
Kezdődik, most mentettem. Ők a kedvenc eladóim.

Ha nem nagy kérés dobnátok fel egy képet hogy hol áll egy tő pl.?

Csak kíváncsiság képen. Köszönöm!
Válasz hasutas1 #19197. hozzászólására25 körül esetleg kóstoló lesz nálunk. Szerintem május 5-8 körül nyitjuk a pultokat, addigra lesz mennyiségünk, fizetés is lesz, indulhat a buli
.