Fórum
- Műtrágya árak új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Videók új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Claas Medion kombájn új
- Tömörítő, rögtörő hengerek új
- Claas traktorok új
- Geringhoff kukorica adapter új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
Cikkajánló
Hirdetés

Szója start: nyereségre hangolva – itt a friss Agroinform TechMag
Alapozd meg a következő évi sikert.
979 hozzászólás
Köszönöm mindenkinek!
Piros rendszámos MTz vételnél, tavaly fizettem 21 900 Ft-ot.
Átírás, forgalmi, törzskönyv (postán küldték) stb... Eredetvizsgálat nem kellet.
Válasz #424. hozzászólásra
Első forgalomba helyezés után küldenek törzskönyvet. Adás-vételnél kérik átírásnál, de eredet vizsgára nem kell vinni, és az új tulaj átírás után kap a nevére újat, amit postán küldenek.
Válasz #425. hozzászólásra
Tavaj januárban vettem egy mtz-t. Törzskönyv nem kellett.
Válasz #424. hozzászólásra
Kell törzskönyv a pirosnak is. 6000ft a törzskönyv, 4800ft az igazoló lap(forgalmi), ezek az átírási költségek.
Üdv!
Kicsit elbizonytalanodtam, kérem segítsetek.
Piros rendszámos gépnek, kell törzskönyvnek lenni?
Illetve tudja valaki, hogy mennyi egy piros rendszámos gép átíratási költsége?
Köszi
Válasz #422. hozzászólásra
Szerintem fekete rendszámos pótkocsira kell fizetni. Pár éve érdeklődtem utána az okmányirodán, mikor pótkocsit akartam venni, akkor is azt mondták, hogy a fekete rendszámosra van súlyadó, a piros rendszámosra nincs.
Válasz #421. hozzászólásra
Köszönöm, nem értetlenkedni akarok, de itt a mentességben konkrétan csak a mezőgazdasági vontató, illetve a lassú jármű és annak pótkocsija van megemlítve, hol van a fekete rendszámos pót, mert ezek szerint ha fekete rendszámos mg vontatóval húzod, akkor ugye az nem "lassú jármű és annak pótkocsija"?!
Vagy rosszul értem?
Válasz #420. hozzászólásra
A jelenlég érvényes szabályozás szerint a teljesítményadó kalkulátor használatakor a fizetendő adó mértékét illetően az alábbi díjakkal számolhatunk minden egyes kilowatt után:
– gépjármű első 3 évében 345 Ft,
– 4 és 7 év között 300 Ft,
– 8 és 11 év között 240 Ft,
– 12 és 15 év között 185 Ft,
– minden 16 év feletti gépjármű után 140 Ft
A teljesítményadót az üzembentartó, illetve tulajdonos kell megfizesse a helyi, illetve kerületi önkormányzat adóosztályának. A teljesítményadó éves összegét két részletben kell megfizetni minden évben március 15-ig és szeptember 15-ig. Amennyiben valaki nem ismeri gépjárműve teljesítményét, a teljesítményadó kalkulátor a lóerőben megadott értéket átváltja kW-ra a 1KW=1,36LE képlet szerint.
Nem kell azonban gépjárműadót fizetni:
belföldi rendszámtáblával ellátott mezőgazdasági vontatóra,
külföldön nyilvántartott tehergépjárművek közül azokra, amelyek az Európai Unió valamely tagállamában vannak nyilvántartva,
lassú járműre és a lassú jármű pótkocsijára,
munkagépre,
az ún. „méhesházas” gépjárművekre,
CD, CK, DT és Z betűjelű rendszámtáblával ellátott gépjárműre, valamint a muzeális jellegű gépjárműre (OT rendszámú) Ez elég lesz?
Válasz #419. hozzászólásra
Akkor segíts már legyél szíves, hogy hol is van az a §, ahol ez le van írva, mert én sem szeretnék feleslegesen fizetni! Köszönöm!
Válasz #414. hozzászólásra

Nekem is van fekete rendszám, nem kell sújadót fizetni!! Amelyik önkormányzat kéri az CSAL, annak idején nálunk is próbálkoztak de nem jött be nekik
Válasz #416. hozzászólásra
habár ők lehet h már feketével vették...
Válasz #415. hozzászólásra
ezért lehet kamion potot is pirosra vizsgáztatni de azt utánna már feketére nem lehet....legalábbis én is igy tudom
mert visszaminösiteni lehetséges de felminösíteni nem
Válasz #415. hozzászólásra
lehetséges fekete rendszámossá tenni a 82.2-est itt a falumban 4-nek is van fekete rendszáma amiről én tudok.
Sok papírmunkával jár és nem biztos h 18t-át húzhatsz vele mert az egyik ha jól tudom valamiért csak 16t-ra van vizsgázva.
Válasz #412. hozzászólásra
Miért?
Válasz #413. hozzászólásra
Például azért, mert a feketére fizetheted a súlyadót, a pirosra meg nem kell!
Válasz #409. hozzászólásra
Szia .Miért emelkedne lényegesen a gép költsége?Mostmár hogy 5 évre kapja a fekete is a műszakit, a biztosítása sem igen drágább, és még bónusz kategóriás is , tehát egy idő után inkább olcsóbb.
Válasz #408. hozzászólásra
Feketéről piros az lehetséges, de pirosról fekete az NEM.
Válasz #410. hozzászólásra
gondoltam,hogy a forgalmiba beírt tonna miatt kell a fekete...felénk is ezen dilemmázik sok gazda
Válasz #409. hozzászólásra
Nem lényeges.Kell a két kocsi aratáskor.
Válasz #408. hozzászólásra

a helyi nkh adja meg a leg pontosabb választ a kérdésedre
Nemzeti
Közlekedési
Hatóság
igen lehet de ennek vonzata,hogy a gép fenntartási költségei lényegesen emelkedni fognak
Egy kérdésem lenne.:Van-e valakinek 820.2 Mtzje fekete rendszámmal? Az egyik kollégámnak van ilyen gépe piros rendszámmal, és azt szeretném tudni, h. egyáltalán lehetséges-e visszavizsgáztatni feketére.
Válasz #406. hozzászólásra

bocsi de én azért kaptam márciusban 5 évre mert az enyém piros rendszám
Válasz #405. hozzászólásra

Akkor ezek szerint mégsem emelkedett a vizsgadíj,és 5 évre adják meg. Valamit elnéztek a fiúk ott fent
Válasz #404. hozzászólásra

Ezeknél a cégeknél (nem KPM)20-22 akiknél én érdeklődtem és vizsgáztattam
Válasz #403. hozzászólásra
Akkor most mennyi is a vizsgadíj? Nem emeltek semmit?
Válasz #402. hozzászólásra

Annyiért műszakiztatták mint márciusban az enyémet és én is 5 évre kaptam akkor
Válasz #401. hozzászólásra
Akkor te még jól jártál. Mert nem 6 évre adják meg,de a díj az háromszoros.
Válasz #394. hozzászólásra

Picsába, én meg áprilisban vizsgáztattam le a gépeket és csak 2 évet adtak!!!
És ne felejtsétek el kérni, h. írják bele a forgalmiba h. : szállítható személyek száma: 2

Kivéve az MTZk 

és meg 3x-ozódott a vizsgadíj?
Válasz #396. hozzászólásra
Jó, akkor piros rendszámmal egy pótkocsi, fekete rendszámmal lehet a két pótkocsi
Válasz #395. hozzászólásra
Ne írj hülyeséget, mert NEM HÚZHAT!!
Válasz #393. hozzászólásra
Nem olyan régen olvastam valahol, hogy húzhat két pótkocsit lassú jármű, ha belefér a súlyhatárba. De engem ez nem igazán érint, mert egyet is ritkán szoktam húzni, meg a jogosítványom jó a MGV+nehéz pótkocsira, nincs benne a korlátozó kód. Viszont nincs fekete rendszámos traktorom...........
Válasz #387. hozzászólásra

Ma voltunk műszaki vizsgán és valóban 5 évet kapott a fekete rendszámos MTZ és JD is
Válasz #392. hozzászólásra
csak 1 nehéz vontatható lassú járművel!
Válasz #390. hozzászólásra
Sima B jogsival fekete rendszámos traktorral csak könnyű pótkocsit lehet húzni, ez a 750 kg súlyhatár. Piros rendszámos traktorral piros rendszámos nehéz pótkocsit lehet húzni, akár kettőt is, ha belefér a traktor forgalmijában bejegyzett súlyhatárba.
Olvasd el
Válasz #390. hozzászólásra

meg 1 lassujármú potkocsit ami piros rendszámosat jelenti akár 16 tonnásat is
Válasz #386. hozzászólásra
A piros rendszámos húzhat max 750kg-os pótkocsit és a MG vontató pedig nehéz pótot ishúzhat (akár kettőt is)
Válasz #385. hozzászólásra

Hódmezővásárhelyen már régóta súlyadóköteles a mezőgazdasági pót.
Mi ezért vizsgáztattuk át 2003-ban őket pirosra, mert már akkor is az volt.
Igaz így nem lehetne első kocsiként használni őket, de hát ez van.
Még 1 szer sem büntettek meg érte bennünket.
Válasz #386. hozzászólásra
ja azt elfelejtettem mondani, hogy én csak a B-s jogsira vonatkozót írtam.
Válasz #385. hozzászólásra
Azt hallottad h meg 3x-ozzák a vizsgadíjakat júliustól és azt hallottam h a MG vontatókra most már 5 év lesz a műszaki idő ez is igaz?
Szóval egy pótkocsi vagy bármilyen más gép vizsgadíja 21000 körül lesz.
Válasz #379. hozzászólásra
Lassú jármű és a hozzá tartozó 1db nehéz pótkocsi (piros rendszámos) vontatható nem kezdő B-s jogsival. (persze a pótkocsi csak akkora össztömegű lehet ami a vontató gép forgalmijában engedélyezve van)
Viszont MG vontatóval nem húzható nehéz pótkocsi, csak saját munkaeszközei és 750kg össztömeget meg nem haladó könnyű pótkocsi.
1 éve csináltam a jogsit az oktatóm is végigzongorázta ezt nekem, a vizsgabiztos a sikeres vizsga után is végigzongorázta h mit mivel és a hivatalban is elmondták számkódok alapján ugyan ezt.
Voltam okmányirodában azt mondták a fekete rendszámos mez-gaz pót szept egytől súlyadóköteles ,igaz ez a baromság

Válasz #376. hozzászólásra

Igen lehet, csak kell hozzá a nehézpót jogosítvány!!!!!!
Válasz #381. hozzászólásra
Két éve vittem műszaki vizsgára a vízmű tartályos pótkocsiját MTZ-vel. Egy IFA E-5-ös pótkocsi, két db két köbméteres tartállyal, fekete rendszámos. Nekem az MTZ-n piros rendszám van. Ott azt mondta a vizsgáztató emberke, hogy a piros rendszámos traktor nem húzhat fekete rendszámos pótkocsit, mert különböző járműkategória mindkettő.
Válasz #381. hozzászólásra
nem ,ércsd már meg,utolsó rész, lassújárművet és pótkocsijáthttp://www.tanulovezeto.net/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=74:kategoriak&catid=43:jogositvanyok&Itemid=69
Mármint én úgy értettem, hogy B-vel.
De szerinted miért nem lehet B-vel? Engem is érint csak azért kérdezem.
A B jogosítványnál ez van:" lassú jármű pótkocsival (nehézzel is)."
Nincs kikötés a pótkocsi rendszám fajtájára.
Tehát vontathatok piros rendszámos MTZ-vel egy fekete rendszámos HW-80.11 -es pótkocsit B-s jogosítvánnyal?
Válasz #379. hozzászólásra
persze de nem B-vel