Fórum
- CLAAS kombájncsalád új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mezőgazdasági gépek festése új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Szántóföld árak Magyarországon új
- Poénok új
- Napraforgó gyomirtás új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
Cikkajánló
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
Hárítsuk el a fertőzést még a gombák megjelenése előtt!
A modern növénytermesztésben nincs helye a kockázatnak – válassza a biztos...
966 hozzászólás
Válasz #415. hozzászólásra
lehetséges fekete rendszámossá tenni a 82.2-est itt a falumban 4-nek is van fekete rendszáma amiről én tudok.
Sok papírmunkával jár és nem biztos h 18t-át húzhatsz vele mert az egyik ha jól tudom valamiért csak 16t-ra van vizsgázva.
Válasz #412. hozzászólásra
Miért?
Válasz #413. hozzászólásra
Például azért, mert a feketére fizetheted a súlyadót, a pirosra meg nem kell!
Válasz #409. hozzászólásra
Szia .Miért emelkedne lényegesen a gép költsége?Mostmár hogy 5 évre kapja a fekete is a műszakit, a biztosítása sem igen drágább, és még bónusz kategóriás is , tehát egy idő után inkább olcsóbb.
Válasz #408. hozzászólásra
Feketéről piros az lehetséges, de pirosról fekete az NEM.
Válasz #410. hozzászólásra
gondoltam,hogy a forgalmiba beírt tonna miatt kell a fekete...felénk is ezen dilemmázik sok gazda
Válasz #409. hozzászólásra
Nem lényeges.Kell a két kocsi aratáskor.
Válasz #408. hozzászólásra

a helyi nkh adja meg a leg pontosabb választ a kérdésedre
Nemzeti
Közlekedési
Hatóság
igen lehet de ennek vonzata,hogy a gép fenntartási költségei lényegesen emelkedni fognak
Egy kérdésem lenne.:Van-e valakinek 820.2 Mtzje fekete rendszámmal? Az egyik kollégámnak van ilyen gépe piros rendszámmal, és azt szeretném tudni, h. egyáltalán lehetséges-e visszavizsgáztatni feketére.
Válasz #406. hozzászólásra

bocsi de én azért kaptam márciusban 5 évre mert az enyém piros rendszám
Válasz #405. hozzászólásra

Akkor ezek szerint mégsem emelkedett a vizsgadíj,és 5 évre adják meg. Valamit elnéztek a fiúk ott fent
Válasz #404. hozzászólásra

Ezeknél a cégeknél (nem KPM)20-22 akiknél én érdeklődtem és vizsgáztattam
Válasz #403. hozzászólásra
Akkor most mennyi is a vizsgadíj? Nem emeltek semmit?
Válasz #402. hozzászólásra

Annyiért műszakiztatták mint márciusban az enyémet és én is 5 évre kaptam akkor
Válasz #401. hozzászólásra
Akkor te még jól jártál. Mert nem 6 évre adják meg,de a díj az háromszoros.
Válasz #394. hozzászólásra

Picsába, én meg áprilisban vizsgáztattam le a gépeket és csak 2 évet adtak!!!
És ne felejtsétek el kérni, h. írják bele a forgalmiba h. : szállítható személyek száma: 2

Kivéve az MTZk 

és meg 3x-ozódott a vizsgadíj?
Válasz #396. hozzászólásra
Jó, akkor piros rendszámmal egy pótkocsi, fekete rendszámmal lehet a két pótkocsi
Válasz #395. hozzászólásra
Ne írj hülyeséget, mert NEM HÚZHAT!!
Válasz #393. hozzászólásra
Nem olyan régen olvastam valahol, hogy húzhat két pótkocsit lassú jármű, ha belefér a súlyhatárba. De engem ez nem igazán érint, mert egyet is ritkán szoktam húzni, meg a jogosítványom jó a MGV+nehéz pótkocsira, nincs benne a korlátozó kód. Viszont nincs fekete rendszámos traktorom...........
Válasz #387. hozzászólásra

Ma voltunk műszaki vizsgán és valóban 5 évet kapott a fekete rendszámos MTZ és JD is
Válasz #392. hozzászólásra
csak 1 nehéz vontatható lassú járművel!
Válasz #390. hozzászólásra
Sima B jogsival fekete rendszámos traktorral csak könnyű pótkocsit lehet húzni, ez a 750 kg súlyhatár. Piros rendszámos traktorral piros rendszámos nehéz pótkocsit lehet húzni, akár kettőt is, ha belefér a traktor forgalmijában bejegyzett súlyhatárba.
Olvasd el
Válasz #390. hozzászólásra

meg 1 lassujármú potkocsit ami piros rendszámosat jelenti akár 16 tonnásat is
Válasz #386. hozzászólásra
A piros rendszámos húzhat max 750kg-os pótkocsit és a MG vontató pedig nehéz pótot ishúzhat (akár kettőt is)
Válasz #385. hozzászólásra

Hódmezővásárhelyen már régóta súlyadóköteles a mezőgazdasági pót.
Mi ezért vizsgáztattuk át 2003-ban őket pirosra, mert már akkor is az volt.
Igaz így nem lehetne első kocsiként használni őket, de hát ez van.
Még 1 szer sem büntettek meg érte bennünket.
Válasz #386. hozzászólásra
ja azt elfelejtettem mondani, hogy én csak a B-s jogsira vonatkozót írtam.
Válasz #385. hozzászólásra
Azt hallottad h meg 3x-ozzák a vizsgadíjakat júliustól és azt hallottam h a MG vontatókra most már 5 év lesz a műszaki idő ez is igaz?
Szóval egy pótkocsi vagy bármilyen más gép vizsgadíja 21000 körül lesz.
Válasz #379. hozzászólásra
Lassú jármű és a hozzá tartozó 1db nehéz pótkocsi (piros rendszámos) vontatható nem kezdő B-s jogsival. (persze a pótkocsi csak akkora össztömegű lehet ami a vontató gép forgalmijában engedélyezve van)
Viszont MG vontatóval nem húzható nehéz pótkocsi, csak saját munkaeszközei és 750kg össztömeget meg nem haladó könnyű pótkocsi.
1 éve csináltam a jogsit az oktatóm is végigzongorázta ezt nekem, a vizsgabiztos a sikeres vizsga után is végigzongorázta h mit mivel és a hivatalban is elmondták számkódok alapján ugyan ezt.
Voltam okmányirodában azt mondták a fekete rendszámos mez-gaz pót szept egytől súlyadóköteles ,igaz ez a baromság

Válasz #376. hozzászólásra

Igen lehet, csak kell hozzá a nehézpót jogosítvány!!!!!!
Válasz #381. hozzászólásra
Két éve vittem műszaki vizsgára a vízmű tartályos pótkocsiját MTZ-vel. Egy IFA E-5-ös pótkocsi, két db két köbméteres tartállyal, fekete rendszámos. Nekem az MTZ-n piros rendszám van. Ott azt mondta a vizsgáztató emberke, hogy a piros rendszámos traktor nem húzhat fekete rendszámos pótkocsit, mert különböző járműkategória mindkettő.
Válasz #381. hozzászólásra
nem ,ércsd már meg,utolsó rész, lassújárművet és pótkocsijáthttp://www.tanulovezeto.net/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=74:kategoriak&catid=43:jogositvanyok&Itemid=69
Mármint én úgy értettem, hogy B-vel.
De szerinted miért nem lehet B-vel? Engem is érint csak azért kérdezem.
A B jogosítványnál ez van:" lassú jármű pótkocsival (nehézzel is)."
Nincs kikötés a pótkocsi rendszám fajtájára.
Tehát vontathatok piros rendszámos MTZ-vel egy fekete rendszámos HW-80.11 -es pótkocsit B-s jogosítvánnyal?
Válasz #379. hozzászólásra
persze de nem B-vel
Válasz #378. hozzászólásra
Arra tisztán emlékszek hogy mondta az oktató hogy lassú járművel lehet húzni gyorsabb jármű pótkocsiját, persze a megengedett össztömegig, utánfutót is, de fordítva nem mehet a mutatvány,,,,hú ,,, pedig már nem most volt.
Válasz #377. hozzászólásra
Lassú jármű pótkocsijával,valahogy így van leírva
Válasz #376. hozzászólásra

Üdv. Annó én is így tanultam
HEllO!
Többen félreérthetően írták, hogy piros rendszámmal csak piros rendszámú könnyű és nehéz pótkocsit húzhat a lassú jármű. De piros rendszámmal lehet fekete rendszámú könnyű és nehéz pótkocsit is húzni.
A szabályban csak ez van elvileg: "lassú jármű pótkocsival (nehézzel is)"
De javítsatok ki ha tévedtem.
HEllO!
Többen félreérthetően írták, hogy piros rendszámmal csak piros rendszámú könnyű és nehéz pótkocsit húzhat a lassú jármű. De piros rendszámmal lehet fekete rendszámú könnyű és nehéz pótkocsit is húzni.
HEllO!
Piros rendszŕmot kaphat 8220Jd is,csak nem vontathat pótkocsit.Ha fekete,akkor hůzhat.
Válasz #371. hozzászólásra

Az sokkal jobb ,mint a két év
Válasz #369. hozzászólásra
Mg vontató, és Mg-i fekete rendszámos pótkocsi 5évre kap műszakit.
Kedves Fórumozók,
ajánlom figyelmetekbe egy korábbi cikkünket, amelyben a traktorokra is vonatkozó változások olvashatók (műszaki vizsga ügyben).
http://www.agroinform.com/aktualis/-Ritkabban-vizsgaznak-a-traktorok/20130430-21106/
Üdvözlettel: Agroinform_Nóra
Válasz #368. hozzászólásra
Már úgy érted vontatóra is ,mert nem mindeggy?
Ma voltam fekete rendszámos trakit vizsgáztatni, és meglepődtem mikor közölték hogy jun.1-től 5évre adnak műszakit, traktorra is és pótra is.
Válasz #363. hozzászólásra
Ha vizsgára viszed a gépet,szólj rá a vizsgáztatóra,h. javítsa át a vontatási tömeget,mert annak nem 11t, hanem (ha jól emlékszem)13,8t-ának kellene lenni.