Helló mindenki Én nem rég regisztráltam ezen az oldalon és olyan kérdésem van hogy milyen gép a Fiat, azon belül a 215-ös kis traktor, alkatrészt milyen nehéz hozzá kapni?
Én kis kertbe barackosban használnám.
előre is köszönöm a válaszokat.
Szerintem 180-90est vegyél. Nem erősebb a JD sem. Viszont volt a 180-90-es traktorokban is olyan, ami hosszú tengelyes. És sok 180-90 még mindig nem műszakis.Ha nincs műszakija sok idő és nyűg mire levizsgáztatod.
Hát lassan én is erre az elhatározásra jutok, bár mindkét jelöltnek (JD4650, Fiat 180 90) vannak előnyei, és hátrányai, amik a következőek szvsz:
-Úgy látom, hogy a JD-hez több bontott alkatrészt találni az országban (talán több is volt régen belőlük?
-Felénk nem nagyon van fiat, viszont JD 4650-es több is (nehezebben találok hozzá szakembert)
-A fityó nem hosszútengelyes, van rajta kompresszor, ezért pótkocsizni is lehet vele. Egyszerűbb a mechanikája nincs benne poweros váltó, könnyebb szerelni,és metrikus csavarok vannak benne.
Viszont ismerek egy embert, aki fiatal korában még az első fiatok garis javítását, üzembe helyezését végezte, ismeri a gépet mint a tenyerét, ennek ellenére (vagy pont ezért?) JD 4630-ast használ, pedig a fityóra is lenne pénze.
Persze bármelyik gép tulajával is beszélek mindegyik a maga gépét dicséri (akinek 4650-e van azt mondja, hogy a power váltója soha nem megy tönkre)szóval még bizonytalan vagyok, főleg hogy a fiattal még nem is mentem a JD-vel is csak pár kört. Viszont azt mondják, hogy a JD erősebb.
Szerintem Fiatot vegyél,nézd meg alaposan,hogy minden rendben legyen és akkor nem lesz gond.
nekem volt,de már eladtam......
dupla orrsúllyal nagyon jó a súlyelosztása,és fasza súly/le arány.egyszerű,és vannak hozzáértő jó szerelők.
egy 3 millába kerülő nagy NH,CASE,JD hatalmas kockázat,könnyen rákölthetsz egy rakás lóvét,és mégse fog 1 fillérrel se többet érni,mint amiért vetted.
Szerintem ne a fülke színét nézd. 96-tól gyártották a 180-90-est Braziliába, addig olaszba készültek. Mit értesz barna fülkén. A felső csíikot kell nézni. Ha fehér akkor olasz, ha fekete akkor brazil. Mindkettő jó, de az olasz jobb. Ne az évjáratot figyeld, hanem az állapotot. Az IKR-ben van sárga is és barna is olcsón. Ikerkerékkel is adják ha kell. 1880-as traktorba szerintem már ne gondolkodj, bár a maguk idején azok voltak a bajnokok. Fiat előnye: könnyen tudod javítani és viszonylag olcsón.
Szia. Bocsi én tényleg nem ezt a hirdetést találtam,hanem egy ikr-est.Ahol dolgoztam cégnél ott ha jól emlékszem 96-ban vettek új 140-es Fiatot. Az is barna fülkés volt. Imádtam azt a trakit. Még ma is megy.
Hát én akkor is 95-nek nézem. Egy hirdetést látunk?
Ma beszéltem telefonon a taggal, ö is azt mondja h 95-ös a gép.Mondjuk nem tudom, hogy ekkor már nem fekete fülkével jöttek ki a gyárból a fiatok? Meg az a baj, hogy nincs hozzá rendszám, így akár lopott is lehet a gép.
Viszont jó hogy nem poweros, hanem mechanikus, állítólag még a légkondi is működik benne, ami ilyen korú gépeknél már ritkaság.
Van neki egy 1880-as is eladó, csak az hiányos, igaz nem kér érte sokat,viszont nem tudom mi lehet a baja, mert működőképes gépeket nem szoktak megbontani.
829 hozzászólás
Ott ahol egy 100 (zt 323) lovas traki 25 cm melyen kb 100cm munkaszelesseggel dolgozik, ez a tipus mennyit bir el?
kb 1 --1,5 milla
Egy 180-90 vgy 1880-as Fiat motor-valto felujitasa mennyibe kerul kb munkadijjal???
Keresek egy jó állapotú 180-90-est. Ha tud valaki egy leinformálhatót,kérem segítsen.
Helló mindenki Én nem rég regisztráltam ezen az oldalon és olyan kérdésem van hogy milyen gép a Fiat, azon belül a 215-ös kis traktor, alkatrészt milyen nehéz hozzá kapni?
Én kis kertbe barackosban használnám.
előre is köszönöm a válaszokat.
Szerintem 180-90est vegyél. Nem erősebb a JD sem. Viszont volt a 180-90-es traktorokban is olyan, ami hosszú tengelyes. És sok 180-90 még mindig nem műszakis.Ha nincs műszakija sok idő és nyűg mire levizsgáztatod.
Válasz #272. hozzászólásra
Hát lassan én is erre az elhatározásra jutok, bár mindkét jelöltnek (JD4650, Fiat 180 90) vannak előnyei, és hátrányai, amik a következőek szvsz:
-Úgy látom, hogy a JD-hez több bontott alkatrészt találni az országban (talán több is volt régen belőlük?
-Felénk nem nagyon van fiat, viszont JD 4650-es több is (nehezebben találok hozzá szakembert)
-A fityó nem hosszútengelyes, van rajta kompresszor, ezért pótkocsizni is lehet vele. Egyszerűbb a mechanikája nincs benne poweros váltó, könnyebb szerelni,és metrikus csavarok vannak benne.
Viszont ismerek egy embert, aki fiatal korában még az első fiatok garis javítását, üzembe helyezését végezte, ismeri a gépet mint a tenyerét, ennek ellenére (vagy pont ezért?) JD 4630-ast használ, pedig a fityóra is lenne pénze.
Persze bármelyik gép tulajával is beszélek mindegyik a maga gépét dicséri (akinek 4650-e van azt mondja, hogy a power váltója soha nem megy tönkre)szóval még bizonytalan vagyok, főleg hogy a fiattal még nem is mentem a JD-vel is csak pár kört. Viszont azt mondják, hogy a JD erősebb.
Válasz #271. hozzászólásra

Szerintem Fiatot vegyél,nézd meg alaposan,hogy minden rendben legyen és akkor nem lesz gond.
nekem volt,de már eladtam......
dupla orrsúllyal nagyon jó a súlyelosztása,és fasza súly/le arány.egyszerű,és vannak hozzáértő jó szerelők.
egy 3 millába kerülő nagy NH,CASE,JD hatalmas kockázat,könnyen rákölthetsz egy rakás lóvét,és mégse fog 1 fillérrel se többet érni,mint amiért vetted.
Válasz #269. hozzászólásra
Amúgy mennyiért lenne Nyagyigmándon? Nekem max 3 millám lenne rá.
Válasz #269. hozzászólásra
Mit értesz az alatt, hogy a felső csíkot kell nézni?
Ami a szélvédő felett van, vagy ami az ajtó felett lévő matrica?
Szerintem ne a fülke színét nézd. 96-tól gyártották a 180-90-est Braziliába, addig olaszba készültek. Mit értesz barna fülkén. A felső csíikot kell nézni. Ha fehér akkor olasz, ha fekete akkor brazil. Mindkettő jó, de az olasz jobb. Ne az évjáratot figyeld, hanem az állapotot. Az IKR-ben van sárga is és barna is olcsón. Ikerkerékkel is adják ha kell. 1880-as traktorba szerintem már ne gondolkodj, bár a maguk idején azok voltak a bajnokok. Fiat előnye: könnyen tudod javítani és viszonylag olcsón.
Válasz #267. hozzászólásra
Szia. Bocsi én tényleg nem ezt a hirdetést találtam,hanem egy ikr-est.Ahol dolgoztam cégnél ott ha jól emlékszem 96-ban vettek új 140-es Fiatot. Az is barna fülkés volt. Imádtam azt a trakit. Még ma is megy.
Itt vannak a linkek:
http://www.expressz.hu/auto/haszongepjarmu/mezogazdasagi/egyeb/hirdetes-23415624/
http://www.expressz.hu/auto/haszongepjarmu/mezogazdasagi/egyeb/hirdetes-23415626/
Válasz #265. hozzászólásra
Hát én akkor is 95-nek nézem. Egy hirdetést látunk?
Ma beszéltem telefonon a taggal, ö is azt mondja h 95-ös a gép.Mondjuk nem tudom, hogy ekkor már nem fekete fülkével jöttek ki a gyárból a fiatok? Meg az a baj, hogy nincs hozzá rendszám, így akár lopott is lehet a gép.
Viszont jó hogy nem poweros, hanem mechanikus, állítólag még a légkondi is működik benne, ami ilyen korú gépeknél már ritkaság.
Van neki egy 1880-as is eladó, csak az hiányos, igaz nem kér érte sokat,viszont nem tudom mi lehet a baja, mert működőképes gépeket nem szoktak megbontani.
Válasz #264. hozzászólásra

Nagy nehezen megtaláltam én is. De én 86-os kiadásúnak olvasom.Egyébként ez is ott van fennt,és 86-os. úgyhogy jól tévedtél a korát illetően.
Válasz #263. hozzászólásra
Értem, viszont a mai expressz haszonjárműben is láttam egy 95-ös kiadásút 2,9 milláért, és szvsz a két ár nincs egy súlycsoportban.
Válasz #262. hozzászólásra
Ezt megkérdeztem.De eke nélkül is ennyiért adná.
Válasz #261. hozzászólásra
Hát akkor kb a nyolcvanas évek közepe ha jól tévedek...
Eke nélkül nem adják?
Válasz #260. hozzászólásra
No ez jó kérdés.Majd megkérdezem. Sárga szinű,ha ez számít valamit.
Válasz #259. hozzászólásra
Mikori a gép?
Válasz #256. hozzászólásra
Ja és kapsz hozzá egy 4 fejes IH ekét is.
Válasz #256. hozzászólásra
Szia. Bruttó 2,5 m. Hódmezővásárhely.
Válasz #246. hozzászólásra
Szeva!
Megvetted már a Fiatot, vagy még németben vagy?
SZIA.MENYÍÉRT ÉS HOLL
Válasz #254. hozzászólásra
Hali. Én tudok egyet.
nem tud valaki egy fiat 180-90-est ólcsón
Válasz #252. hozzászólásra
Szerintem megegyezhetünk
Válasz #251. hozzászólásra

és mijen árba???
Válasz #250. hozzászólásra
Aha olyat tudok szerezni.
Válasz #249. hozzászólásra

hát fogalmam sincs nem tom hogy jó e hozzá!
mé ojanod lenne?
Válasz #248. hozzászólásra
A 140esé nem jó hozzá?
sziasztok!! fiat 180/90 hasi húzó nincs valakinek eladó vagy egy felesleges darab????? megvenném:)

igen én vagyok az! hogy vagy?
Válasz #244. hozzászólásra
Szia!Köszi szepen!
Válasz #235. hozzászólásra

Voltál ?
Válasz #243. hozzászólásra
Első gyors guglizásra találtam egy ilyet. Szerintem ez a fajta van benne.
EZAZ
Sziasztok!Tudja valaki,h milyen Iveco motor van a 180-90-es Fiatban?Köszi a välaszt elöre is!
Válasz #241. hozzászólásra

Egyeni vällalkozo kent vagyok kint,hegesztes,csöszereles!Bocs,nincs magyar billentyü a netesben!
Akkor te vagy az aki szäntäs közben laptopozott?!
te is kimentél németbe és mit dogzol? amugy maximilian11@windowslive.com
Válasz #239. hozzászólásra
Hello!Mert te milyen nevvel vagy fent nekem msnen?!
Amugy kint vagyok nemetben!
szevasz roland mostanában nem vagy msn-en talán dolgozol megvan még az mtz? én most vettem új traktort!
Válasz #237. hozzászólásra
Ja!
Válasz #183. hozzászólásra
eladó
Válasz #235. hozzászólásra
Köszi szépen!Ez már jó!!!
Válasz #234. hozzászólásra
próbáld ezt:http://www.wdlewis.com/onlineparts.htm
Válasz #233. hozzászólásra
Köszi,de nekem nem nyitja meg!!!
Válasz #231. hozzászólásra
https://webparts.pvassociates.net/cnh/webparts/main.php
fent van neten:
Valakinek van műszaki adatlapja a gépről?!
Válasz #230. hozzászólásra
Köszi,de már rákerestem!!!
Esetleg nincs valakinek alkatrész katalogusa?
Válasz #228. hozzászólásra
www.fortunabt.hu/