Sziasztok, 91 napja van beadva a kifizetési kérelem már mult pénteken harmadik hete hogy megvolt a hiánypótlás de még mindig feld alatt van szerintetek meddig legyek türelmes? A f kivan.
Válasz hasutas1 #12717. hozzászólásáraIgen a tavaly ilyenkori állapothoz képest jobb a helyzet, de a kiinduló 2015-ös állapothoz képest romlott, nem is kicsit. Emiatt merül fel bennem, hogy hol van itt a kompenzáció?
Válasz Ebcsont #12716. hozzászólásáraHát figyelj. Tavaly ilyenkor mikor forráahiányra hivatkozva lett elutasítva az nagyon szarul èrintett. Most azon vitázunk, hogy mivan a jogkövetkezmènyekben... Azt gondolom, hogy a szerződès már sokkal jobb kiindulópont...
A szerződèsben szerepel az összeg. Ha jól gondolom az 2015.01.01 ekb euró árfolyam.
Válasz hasutas1 #12715. hozzászólásáraEbben nem értünk egyet, mert a jelenlegi szerződés szerint a jogkövetkezmények azonnal végrehajthatók, míg normál esetben nem. Ez nagyon kellemetlen különbség tud lenni.
Egyébként kíváncsi leszek, hogy hogyan fogják kifizetni 2018 május 25.-re kifizetni?!
Válasz ordogildiko #12714. hozzászólásáraMár ne haragudj, de a "mentorod" mivel vett rá, hogy ne írd alá a szerződèst? Èn legalább 10 embert ismerek akik kb 1 perc gondolkodás után aláírták, ahogy èn is, a szerződèst...
Nem rosszabb, mint az eredeti, sőt!!! jó pár lehetősèg van módosításra...
Ès hát a napokban jött pár hasonló email, mint ez:
"Tájékoztatom továbbá, hogy Államtitkárságunkat érintő jogutódlási folyamatok lezárultak, amennyiben a Kompenzációs Megállapodásban foglalt feltételek fennállnak, a kifizetést a meghatározott határidőn belül teljesíteni tudjuk.
Köszönöm szíves türelmét és együttműködését."
Aztán döntse el mindenki maga, hogy ez mit is jelent!
Válasz Ebcsont #12713. hozzászólásáraSziasztok Senior Gazdák!
Évek óta olvasom a fórumot, de nem szóltam hozzá eddig.
Nos én is 2015-ös versenyző lennék, én is megkaptam tavasszal a Minisztériumtól a kompenzációs szerződést, amit a mai napig nem írtam még alá, mivel a Mentorom átolvasta és azt mondta, hogy ez így nem lesz jó. Ő illetve egy ügyvéd kötöttek ki néhány kötelezettség módosítást. Ez is oka lehet, hogy most csúszik minden. Gondolom egyszerre szeretnének, egy kalap alatt intézni mindenkit. Nem tudom mennyien lehetünk 2015-ből, de 4-en már biztos. Kaptam közben MVH-tól pár hete egy újabb forráshiány miatt elutasító határozatot, amit újra megtámadtunk(már nem számolom hanyadik alkalommal). Ennek az az oka, hogy a Mentorom azt mondta, ameddig nem kapom meg az aláírt, jó szerződést nem szüntetjük meg a bírósági eljárást, mert szükség esetén behajtás és kártérítés is fenn áll. Szóval kitartást mindenkinek.
Válasz T.. #12711. hozzászólásáraÜgyfélkapun keresztül kb. 8 nap alatt jött meg. Ez a mail gyanús nekem, mert vhol már hallottam ezt a szöveget.
Lezajlottak, van ez így..
Kaptam mailt h lezárultak a jogutódlási folyamatok, és ha fennállnak a megállapodás feltételei a kifizetést a meghatározott határidőn belül teljesitik.
Válasz k4l1cm #12699. hozzászólásáraValahol azt olvastam h a pályázati pénzek bevételnek számítanak de talán csak akkor ha azzal kapcsolatos költséget is elszámolsz.
Arról mit tudtok, hogy a 2017-es FIG bevételnek számít -e vagy sem?
Nav-ot hívtam, direkt kódszám alapján kérdeztem, nehogy összekeverje a régiekkel. Nekem azt mondták, hogy nem számít bevételnek. Facebook-on valaki közzétett egy Nav állásfoglalást miszerint mégis.
Nem tudok elmenni rajta.
Minden esetre gyönyörű, ha beleszámít, mert akkor idén már nem kell eladnom semmit.
13488 hozzászólás
Válasz laslofarm #12737. hozzászólásáraHa valakinek elmaradása van az nem gond mert levonják az utalt összegből és továbbküldik a NAV-nak!
Az a baj hogy kötelező volt egyéni válalkozòvá válni és fizetni kell kemyényen a havi járulékokat. Szerintem ezért húzzák!
Sziasztok, 91 napja van beadva a kifizetési kérelem már mult pénteken harmadik hete hogy megvolt a hiánypótlás de még mindig feld alatt van szerintetek meddig legyek türelmes? A f kivan.
Azt mondták nekem Kereszt ellenőrzések vannak!
Nekem is
Válasz Krisztinakele #12732. hozzászólására

Igen, én
Van még valaki rajtam kivül akinek a kifizetési kérelme feldolgozás alatt van ?
Válasz Drén Gábor #12730. hozzászólásáraSzintén zenész.... április 24.-e óta----
Van még valaki rajtam kívül FA?
Válasz hasutas1 #12728. hozzászólására

Ez már nem a lelkesedésről szólt. Egyszerűen csak a fáradtság erősebb volt.
Válasz Ebcsont #12727. hozzászólásáraHát nem vagy valami lelkes....
Válasz hasutas1 #12723. hozzászólásárapity-pity

Válasz laslofarm #12725. hozzászólásárahttps://24.hu/fn/gazdasag/2018/07/11/masfelszeresere-emelnek-a-kata-adojat/
Mikortól?
másfélszeresére emelik a KATA-t , Szuper :(
Válasz Ebcsont #12722. hozzászólásáraÈvfordulóra utalják
, ez már kèsz kapcsolat
, pont 3 èv!
Válasz hasutas1 #12720. hozzászólásáraNyitva is hagyom a nagy kaput, hogy könnyebben bejusson!
Valamelyiken biztos XD
Válasz Ebcsont #12718. hozzászólásáraA hèten jön a pííínz
Valakinek volt e jóvàhagyott kifizetèsi kèrelme? Hívtam az MVH a múlthèten ès azt mondtàk,Hogy kereszt ellenôrzèsek vannak?
Van-e ski tud e többet?
Válasz hasutas1 #12717. hozzászólásáraIgen a tavaly ilyenkori állapothoz képest jobb a helyzet, de a kiinduló 2015-ös állapothoz képest romlott, nem is kicsit. Emiatt merül fel bennem, hogy hol van itt a kompenzáció?

Válasz Ebcsont #12716. hozzászólásáraHát figyelj. Tavaly ilyenkor mikor forráahiányra hivatkozva lett elutasítva az nagyon szarul èrintett. Most azon vitázunk, hogy mivan a jogkövetkezmènyekben... Azt gondolom, hogy a szerződès már sokkal jobb kiindulópont...
A szerződèsben szerepel az összeg. Ha jól gondolom az 2015.01.01 ekb euró árfolyam.
Válasz hasutas1 #12715. hozzászólásáraEbben nem értünk egyet, mert a jelenlegi szerződés szerint a jogkövetkezmények azonnal végrehajthatók, míg normál esetben nem. Ez nagyon kellemetlen különbség tud lenni.

Egyébként kíváncsi leszek, hogy hogyan fogják kifizetni 2018 május 25.-re kifizetni?!
Válasz ordogildiko #12714. hozzászólásáraMár ne haragudj, de a "mentorod" mivel vett rá, hogy ne írd alá a szerződèst? Èn legalább 10 embert ismerek akik kb 1 perc gondolkodás után aláírták, ahogy èn is, a szerződèst...
Nem rosszabb, mint az eredeti, sőt!!! jó pár lehetősèg van módosításra...
Ès hát a napokban jött pár hasonló email, mint ez:
"Tájékoztatom továbbá, hogy Államtitkárságunkat érintő jogutódlási folyamatok lezárultak, amennyiben a Kompenzációs Megállapodásban foglalt feltételek fennállnak, a kifizetést a meghatározott határidőn belül teljesíteni tudjuk.
Köszönöm szíves türelmét és együttműködését."
Aztán döntse el mindenki maga, hogy ez mit is jelent!
Válasz Ebcsont #12713. hozzászólásáraSziasztok Senior Gazdák!
Évek óta olvasom a fórumot, de nem szóltam hozzá eddig.
Nos én is 2015-ös versenyző lennék, én is megkaptam tavasszal a Minisztériumtól a kompenzációs szerződést, amit a mai napig nem írtam még alá, mivel a Mentorom átolvasta és azt mondta, hogy ez így nem lesz jó. Ő illetve egy ügyvéd kötöttek ki néhány kötelezettség módosítást. Ez is oka lehet, hogy most csúszik minden. Gondolom egyszerre szeretnének, egy kalap alatt intézni mindenkit. Nem tudom mennyien lehetünk 2015-ből, de 4-en már biztos. Kaptam közben MVH-tól pár hete egy újabb forráshiány miatt elutasító határozatot, amit újra megtámadtunk(már nem számolom hanyadik alkalommal). Ennek az az oka, hogy a Mentorom azt mondta, ameddig nem kapom meg az aláírt, jó szerződést nem szüntetjük meg a bírósági eljárást, mert szükség esetén behajtás és kártérítés is fenn áll. Szóval kitartást mindenkinek.
Válasz T.. #12711. hozzászólásáraÜgyfélkapun keresztül kb. 8 nap alatt jött meg. Ez a mail gyanús nekem, mert vhol már hallottam ezt a szöveget.

Lezajlottak, van ez így..
Kaptam mailt h lezárultak a jogutódlási folyamatok, és ha fennállnak a megállapodás feltételei a kifizetést a meghatározott határidőn belül teljesitik.
A bm igazolást hogy kértétek meg?
Válasz T.. #12709. hozzászólásáraSzerintem kiküldik a javított szerződèst, ès utána utalnak... Vagy nem, de az biztos
Válasz Ebcsont #12708. hozzászólásáraJa ja. Biztos ezen is ülnek majd pár hónapot.
Válasz T.. #12707. hozzászólásáraSzintén semmi! Nem kell ezt elkapkodni, még a végén valami hasznosat csinálnának.

Ebcsont, Hasutas! Nálatok sincs semmi változás?
Kezdek elbizonytalanodni utalás terén. Megint hülyének néznek minket!
Sziasztok! Aki már megkapta a támogatási összeget, annak váltogatott a státusz előtte? Mert nekünk csak egyszer váltott még júniusban, azóta semmi!!
Válasz U.ilonka074 #12704. hozzászólásáran
Nekem 06.08. ota semmi.
Válasz lajbi32 #12703. hozzászólásáraNekem 06 06 ota nem volt semmi
Válasz U.ilonka074 #12702. hozzászólásáraMég nekünk nem... 07.03.-án volt utoljára dátumváltás
Van meg valaki akinek nem hagytak meg jova a kifizetesi kerelmet?
Az új nyertesek pontjairól tudni valamit?
Válasz k4l1cm #12699. hozzászólásáraValahol azt olvastam h a pályázati pénzek bevételnek számítanak de talán csak akkor ha azzal kapcsolatos költséget is elszámolsz.
Helló!
Arról mit tudtok, hogy a 2017-es FIG bevételnek számít -e vagy sem?
Nav-ot hívtam, direkt kódszám alapján kérdeztem, nehogy összekeverje a régiekkel. Nekem azt mondták, hogy nem számít bevételnek. Facebook-on valaki közzétett egy Nav állásfoglalást miszerint mégis.
Nem tudok elmenni rajta.
Minden esetre gyönyörű, ha beleszámít, mert akkor idén már nem kell eladnom semmit.
Válasz bettike44491 #12697. hozzászólásáraNekem is
Válasz kovi9191 #12687. hozzászólásáraNekem ma utaltak.
Válasz pecasz.hz #12695. hozzászólásáraSzia!
Sajnos még nem...
Sziasztok,lehetne egy kérdésem akinek elutasították áprilisban a pályázatot forráshiány miatt és fellebbezett az kapót már valamit?
Válasz hasutas1 #12693. hozzászólásáraJóváhagyott és e-mailben nem de ugyfelkapura igen.
Válasz kovi9191 #12692. hozzászólásáraHa jóváhagyott a kk, ès levelet is kaptál(emailben), akkor pèntek.
Válasz hasutas1 #12690. hozzászólásáraValamelyik biztos
Válasz hasutas1 #12688. hozzászólásáraJa a lènyeg:
"Az ifjú gazdák pályázatai közül újabb 53 nyert mintegy 660 millió forint támogatást."
Válasz kovi9191 #12687. hozzászólásáraPèntek-tek-tek-tek.
Válasz hasutas1 #12688. hozzászólásáraAcsusz!
Kíváncsi lennèk majd a pontokra.