Válasz vargasz1980 #4362. hozzászólásáraAz még csodálatos lenne,ha előre kellene fizetni.
Megtörténik az adásvételi szerződés megkötése,az ügyvéd megküldi a területileg illetékes jegyzőnek az adásvételi szándékot,aki kifüggeszti a hirdetőtáblára,és felteszi a magyarorszag.hu oldalra. A kifüggesztés időtartama 60 nap. Ha ez megvan,akkor küldi tovább a helyi földbizottságnak jóváhagyásra,aminek az ügyintézése 5nap.Innen megy tovább a megyei agrárkamarához jóváhagyásra,amire ha jól tudom akkor 30 nap a határidő. Ha minden akadályt simán vett,akkor jöhet a fizetés,amire a vevőnek 90 napja van.
Tehát mikor alávan írva az adásvételi,onnantól számítva fél év a fizetés....
"Rögzítették például, hogy bármely ingatlan, illetve ingatlanhoz kapcsolódó vagyoni értékű jog értékesítéséből származó jövedelem a szerzést követő ötödik évtől kezdve adómentessé válik. Korábban ez 15 év volt. Az adóalapba számító összeg évente csökken."
Válasz Tamás_15136 #4347. hozzászólásáraMax a gazdára van egészségügyi előírás, bolondnak kell lenni aki állatot akar tartani.
Legyen valamilyen állatod, más előírás nincs. De ezt elővásárlásra nem tudod használni. 1 éve üzemeltetni kell és az éves átlag állatlétszámodnak el kell érnie a hektáronkénti 0,5 állategységet a már meglévő összes területedre.
Válasz vargasz1980 #4348 hozzászó
Miből gondolod hogy ilyen magas árat valaki meg is ad érte, mert kérni kérhetsz de annyít nem ad érte épeszű ember aki gazdálkodik is . Helyileg hol található ez a föld ?
Folyamatban van egy adásvétel,ami most van kifüggesztve. Osztatlan közös,három testvértől veszem a saját részüket.
Az történt,hogy az interneten helytelenül jelent meg,mert nem adták össze a 3 eladó részarányát,viszont a vételárat azt igen. Egy gazdatárs is venne,viszont az ő eladója most az én adásvételimmel példálozik,hogy 3 szoros árat fizetek,mint amiben ők egyezkedtek.... Majdnem falhoz lettem állítva,hogy miért verem fel az árakat.
Lehet módosíttatni,vagyis javítani a kifüggesztésen,hogy az jelenjen meg a magyarorszag.hu-n,mint ami az adásvételiben van?
Válasz vargasz1980 #4343. hozzászólására30-400000 Ft Aranykoronája vagy 700.000 Ft tól felfelé ki mennyíért birja eladni ! Lenne eladó földed ? Jászságon belül merre ?
Elnezest mindenkitöl,azert vok értetlen, mivel nemreg lett be jegyezve nevemre a földhasznalat.anno 2008 ban, ki lett adva bérletbe, akkor az se szamit?
Válasz apuci #4333. hozzászólására1993-ban örököltem, mivel Tatam akkor halt meg,a nagymamámé volt a haszonélvezeti jog.de ő 2008 ban halt meg.ez is szamit?
Az adózás úgy van ha 5 éven belül eladod a szerzéstől akkor 20% forrásadó,
öt év után évenként 10%-ot csökken tehát 15 év után adómentes a szerzéstől számítva.
Ezt tudtam meg.
Válasz Garo #4320. hozzászólásáraJavítok, igazad van. Valóban szomszédosnak kell lennie.
Összekevertem, az 5hrsz az külön szerződés volt mind, 3 hrsz-es volt 1 szerződésen és az valóban szomszéd volt.
Válasz nagyi0812 #4318. hozzászólásáraÉn 5 hrsz-on szereplő nem szomszédos területeket vettem úgy, hogy egy szerződés volt és gond elfogadták. Természetesen a tulaj egy volt.
Válasz nagyi0812 #4318. hozzászólásáraAzért írtam én is mert nekem is volt egy terület ami szomszédos volt az ment egybe,
de volt még két terület ami más más településen volt azok meg külön külön,így a négy hrsz három adásvételi volt.
Válasz Garo #4316. hozzászólásáraSztem ez így nem igaz. Csak ha szomszédos földterületek ről van szó, max egy út választhatja el a földeket egymástól. Én vettem már így két földet egy személytől. Két szerződés kellett, mert nem szomszédos darabok voltak.
Válasz N.. Tamás #4312. hozzászólásáraAbban az esetben igen, ha a vételárak külön-külön szerepelnek benne. Ha egybefoglalt vételár is szerepel, akkor csak a szerződés egészére tehet elfogadót, nem mazsolázhat.
9163 hozzászólás
Válasz vargasz1980 #4362. hozzászólásáraAz még csodálatos lenne,ha előre kellene fizetni.
Megtörténik az adásvételi szerződés megkötése,az ügyvéd megküldi a területileg illetékes jegyzőnek az adásvételi szándékot,aki kifüggeszti a hirdetőtáblára,és felteszi a magyarorszag.hu oldalra. A kifüggesztés időtartama 60 nap. Ha ez megvan,akkor küldi tovább a helyi földbizottságnak jóváhagyásra,aminek az ügyintézése 5nap.Innen megy tovább a megyei agrárkamarához jóváhagyásra,amire ha jól tudom akkor 30 nap a határidő. Ha minden akadályt simán vett,akkor jöhet a fizetés,amire a vevőnek 90 napja van.
Tehát mikor alávan írva az adásvételi,onnantól számítva fél év a fizetés....
Föld eladasnal az adas vétel kor előre kell fizetni a vevőnek? Ugye jol tudom? Köszi valaszt
Válasz ..MZ/X.. #4358. hozzászólásáraVan családi gazdaság, aminek ő a vezetője. De abból én kifogok lépni.
Válasz Mézga #4359. hozzászólásáraAkkor erre gondoltál.Köszi!
"Rögzítették például, hogy bármely ingatlan, illetve ingatlanhoz kapcsolódó vagyoni értékű jog értékesítéséből származó jövedelem a szerzést követő ötödik évtől kezdve adómentessé válik. Korábban ez 15 év volt. Az adóalapba számító összeg évente csökken."
Válasz apuci #4349. hozzászólásáraitt
Válasz Gergo87 #4355. hozzászólásáraCsaládi gazdaságot alapítani aminek te legyél a vezetője. Így nincs semmi illeték.
Válasz Sz_Pisti #4356. hozzászólásáraÉs az illeték összegét hogy szabják meg?
Válasz Gergo87 #4355. hozzászólásáraIgen, ha befizeti az illeték dupláját...
Várd ki az 5 évet!
Üdv!
Édesapám tavaly vásárolt földet, van rá mód, hogy valahogy az én nevemre kerüljön a földhasználat? Vagy meg kell várni az 5 évet?
Válasz Tamás_15136 #4347. hozzászólásáraMax a gazdára van egészségügyi előírás, bolondnak kell lenni aki állatot akar tartani.
Legyen valamilyen állatod, más előírás nincs. De ezt elővásárlásra nem tudod használni. 1 éve üzemeltetni kell és az éves átlag állatlétszámodnak el kell érnie a hektáronkénti 0,5 állategységet a már meglévő összes területedre.
Válasz nagyi0812 #4352. hozzászólásáraUgy van legalább akkor megtudja a pénztárcája is hogy mennyírt szántják fel neki
Válasz vargasz1980 #4348. hozzászólásáraSztem kérjél inkább 3-t, vagy egye fene inkább 5misike.
Válasz vargasz1980 #4348 hozzászó
Miből gondolod hogy ilyen magas árat valaki meg is ad érte, mert kérni kérhetsz de annyít nem ad érte épeszű ember aki gazdálkodik is . Helyileg hol található ez a föld ?
Folyamatban van egy adásvétel,ami most van kifüggesztve. Osztatlan közös,három testvértől veszem a saját részüket.
Az történt,hogy az interneten helytelenül jelent meg,mert nem adták össze a 3 eladó részarányát,viszont a vételárat azt igen. Egy gazdatárs is venne,viszont az ő eladója most az én adásvételimmel példálozik,hogy 3 szoros árat fizetek,mint amiben ők egyezkedtek.... Majdnem falhoz lettem állítva,hogy miért verem fel az árakat.
Lehet módosíttatni,vagyis javítani a kifüggesztésen,hogy az jelenjen meg a magyarorszag.hu-n,mint ami az adásvételiben van?
Válasz Mézga #4330. hozzászólásáraItt olvastad?Vagy hol,nem találom!
Válasz N #4344. hozzászólásáraannál jóval többet kérek én hektáronként!
max 2 millio HK
Válasz ano #4342. hozzászólásáraSemmi egézségügyi előírás? Vagy tárolók létesítése? Az állat állományra előírás?
Válasz vargasz1980 #4343. hozzászólására150ezer+ÁFA körül.
Válasz N #4344. hozzászólására40.000 lett volna nem 400000
Válasz vargasz1980 #4343. hozzászólására30-400000 Ft Aranykoronája vagy 700.000 Ft tól felfelé ki mennyíért birja eladni ! Lenne eladó földed ? Jászságon belül merre ?
Mennyibe kerül egy 6 hektár föld felszántása?
Válasz Tamás_15136 #4341. hozzászólásáracsak annyi, hogy állatot kell tartson...
Sziasztok!
Milyen követelményei vannak annak hogy valaki hivatalosan állat tartó legyen?
Mennyi most 1 hektár föld értéke Szolnok megyében? jászságban
Köszönöm szépen válaszokat
Válasz Mézga #4335. hozzászólásáraEgyik ismerősöm 6 éve örökölte most meg eladná? Elvileg neki sem kell.
Elnezest mindenkitöl,azert vok értetlen, mivel nemreg lett be jegyezve nevemre a földhasznalat.anno 2008 ban, ki lett adva bérletbe, akkor az se szamit?
Válasz apuci #4336. hozzászólásáraIrtam privátba üzenetet
Köszönöm szépen valaszod
Válasz vargasz1980 #4334. hozzászólásáraÚgy van ahogy Mézga írja már régen nem adóköteles!
Válasz vargasz1980 #4332. hozzászólásáramég adóbevallást se kell arról csinálnod
Válasz apuci #4333. hozzászólására1993-ban örököltem, mivel Tatam akkor halt meg,a nagymamámé volt a haszonélvezeti jog.de ő 2008 ban halt meg.ez is szamit?
Válasz vargasz1980 #4332. hozzászólásáraKb 18 éve a tulajdonodban van akkor nem mert akkor kell ha 15 évnél hamarabb eladod és így tudom
Válasz nagyi0812 #4326. hozzászólásáraAkkor nem kell adoznom?
Válasz Mézga #4330. hozzászólásáraKöszi,akkor erre lehet várni kellene
Válasz apuci #4329. hozzászólásáraazt nem tudom. tegnap olvastam a hírekben az új adócsomagban
Válasz Mézga #4327. hozzászólásáraJanuár 1-től?
Válasz Mézga #4327. hozzászólásáraHá' vajon mié'??? Ugye a középkorú ügyvédstb. "urak" nem várnak 15 évet...
Válasz apuci #4324. hozzászólásáramost változik. jövőre 5 év után adómentes
Válasz vargasz1980 #4325. hozzászólásáraSemmire, de majd az ügyvéd is elmondja.
Eladnam a földem,adózás szempontjabol mire kell szamitanom?
Örökölt föld 1998 tól.
Válasz Claaastra #4323. hozzászólásáraKöszi már én is utána néztem,nem értenek hozzá és össze keverik a szezont a fazonnal!
Az adózás úgy van ha 5 éven belül eladod a szerzéstől akkor 20% forrásadó,
öt év után évenként 10%-ot csökken tehát 15 év után adómentes a szerzéstől számítva.
Ezt tudtam meg.
Válasz apuci #4322. hozzászólásáranem a szomszéd,talán ha 5 éven belül továbbadja
Valóban van olyan hogy ha nem szomszéd veszi meg a földet akkor adózni kell utána az eladónak?
Válasz Garo #4320. hozzászólásáraJavítok, igazad van. Valóban szomszédosnak kell lennie.
Összekevertem, az 5hrsz az külön szerződés volt mind, 3 hrsz-es volt 1 szerződésen és az valóban szomszéd volt.
Válasz nagyi0812 #4318. hozzászólásáraÉn 5 hrsz-on szereplő nem szomszédos területeket vettem úgy, hogy egy szerződés volt és gond elfogadták. Természetesen a tulaj egy volt.
Válasz nagyi0812 #4318. hozzászólásáraAzért írtam én is mert nekem is volt egy terület ami szomszédos volt az ment egybe,
de volt még két terület ami más más településen volt azok meg külön külön,így a négy hrsz három adásvételi volt.
Válasz Garo #4316. hozzászólásáraSztem ez így nem igaz. Csak ha szomszédos földterületek ről van szó, max egy út választhatja el a földeket egymástól. Én vettem már így két földet egy személytől. Két szerződés kellett, mert nem szomszédos darabok voltak.
Válasz N.. Tamás #4312. hozzászólásáraAbban az esetben igen, ha a vételárak külön-külön szerepelnek benne. Ha egybefoglalt vételár is szerepel, akkor csak a szerződés egészére tehet elfogadót, nem mazsolázhat.
Válasz apuci #4314. hozzászólásáraAnnyit írhat bele amennyit csak akar, ha az összes hrsz egy személyhez/céghez tartozik.
Válasz apuci #4314. hozzászólásáralehet
amennyit akarsz !
Válasz N.. Tamás #4312. hozzászólásáraSzerintem egy szerződésbe nem lehet csak egy hrsz.írni