Válasz barazdabetyar. #4981. hozzászólásáraSzia , nem próbáltad még főnövénnyel egyszerre vetni , és nem köztes növénynek? Ha a főnövény kikel akkor a takarónövény is ki fog.
Gyönyörűen kikelt. Őszig max 1-2 cm-t nőtt.
Akkor tudatosult bennem, hogy műtrágyázni kell a takarónövényt! Erről Netparszt is beszélt a "fizetős" ügyfeleinek. Legalábbis nekem utólag mondta, hogy műtrágya, mert ......
Gondolom az egyesületi tagok okosabban csinálják, mert van egy talajdoktor aki elmondja a tutit.
Mi meg kullogunk utánuk.
Mi a vélemény a könyv fordításról? Használható számomra?
(porból élet)
Válasz barazdabetyar. #4981. hozzászólásáraValamit elrontunk.
Reto takarónövény vetését láttam 2021 novemberében.
Ki volt kelve.
Valamit jobban tud mint mi. Vasárnap jön hozzám és megkérdem tőle, hogy mi a titok.
A magról kelő gyomok megmaradtak?
Nyáron repce után láttam az árva kelést.
Mikor ősszel arra jártam, akkor teljes fekete volt a talaj.
Ősszel szerintem búza vetésre lőtt ismét kizöldült.
Ekkor már kaptam az infot, hogy beszélgessek a talajjal. Hálás érte. Bár első olvasatra nyeltem egyet, de azóta viszem magammal a szótáram és fordítom a talaj nyelvét magyarra.
Válasz barazdabetyar. #4979. hozzászólásáraEzt BIO-soknak találták ki.
Csak időnként vagyok jövőbe látó és az ár még nem jött ki. Mivel nekik eszméletlen trágya keletkezik és ha fizetniük kell a megsemmisítésért akkor adhatnák "ingyen" is. Nem fogják, de miért ne álmodozhatna az ember lánya.
Viszont a takarónövény használat, meg amint olvasgatom nem pálya, mert sok a sikertelenség.
Válasz bandigh #4974. hozzászólásáraSzárazban volt, hogy a hátsó sor elkezdte összehúzni a földet a szármaradvánnyal, de azért, mert pont akkora "aprómorzsa" akadt a lapok közé amit a kaparó nem tudott kikaparni, így megakadt! Volt, hogy 15 percig kellett ütni-vágni, mire kikalapáltam...
Válasz mtz1221 #4973. hozzászólásáraA brossúrában úgy fogalmaznak, két pozíciója van, a merev a száraz körülményekhez, és az önbeálló a nedves ragadós körülményekhez.
Válasz cimbike. #4972. hozzászólásáraKöszöntem. Ez nagyon komoly, nem csoda ha nem rakodik. A rugók rá húzzák érintőre a lapokra a pucolókat, vagy van ütközője hogy maradjon pár mm hézag ???
Válasz cimbike. #4958. hozzászólásáraHa nem esik nehezedre kérnék pár képet a sárkaparójáról, hagyományos felépítésű X tárcsámon, a sima lapokkal mindig sz@rakodok sáros időben. 2 szerre elérve a munkamélységet mennyi lehet a méterenki lóerő igénye közép kötött földeken ??? Nekem sokkal jobban tetszik mint akármelyik tömörítőhengeres akármi, őszi alapmunkálásnak.
Köszi!
30cm-en nem cél. LD-vel is 25 lesz szerintem, de kizárólag két menetben. Tegnap átszurkáltam amit csináltam, 6mm-es köracél leszalad végig, szóval van olyan terület amit nem kell mélyen cibálni. Eddig 15cm mély grúberlés volt és úgyis jó volt. Nem mellékesen ezt így jobb húzni, mint a függesztettet volt, csak ugye a baromi nagy forgó a hátránya, de ha van terület akkor haladós ez nagyon.
Ha 25-nél lejjebb kell nyúlni akkor ott a lazító, az "csak" 3 késes.
Válasz mtz1221 #4951. hozzászólásáraMég csak 2 napot húztuk, de nem dúrt be, igen jó a sárkaparója. De biztos lesz olyan állapit, amikor már az is beragad.
Válasz horvath.agro #4953. hozzászólásáraKb pont igy gondoltam én is.
De ---
1.:apritóra mehet a súly,10centi,huzná akár 12 vel.--itt már teszi a dolgát az apritó
2.:apritó érintőleges,25 28cm.....
2menetbe működik elméletileg.
Válasz horvath.agro #4953. hozzászólásárafrontra szerelt Qvignon aprítót 10km-rel tolom,egymenetben hátul húzom a
tárcsát,és a két gép együttes munkája kifogástalan.
Válasz horvath.agro #4953. hozzászólásáraIrtam az előbb,de már kezd telelenni a hópipőm evvel a kibaszott mittudomén mivel,hogy mindig belassul,meg kidob innen.ez egy még mindig egy rakás szar!
Remélem olvassa a modi is,és ezügybe próbál meg valamit agyalni.
Válasz fexco #4952. hozzászólásáraaz apritonak 15km kell minimum hogy valamit erjen is.
nem is igazan ertem egy gruberen.
egy sor hullamos tarcsa jobban mutatna szerintem
Válasz horvath.agro #4949. hozzászólásáraPláne,hogy legyen valami értelme az apritónak.ha csak nem suly szerepet tölt be.
9km/h nál már nem nagyon fogja széttszaggatni a motyót.
Válasz cimbike. #4950. hozzászólására Ares-nek semmi sem tetszik. Nekem tetszik. A hátsó sima tárcsasor dzsuvásban és kelletténél vizesebb földben nem túr be ???
Válasz fexco #4946. hozzászólásáraennek nagyon keves kilot kell tartson, max par q szrintem, hatul tarja a melyseget elol csak annyit tart hogy az elso kapak szintben legyenek.
Válasz fexco #4946. hozzászólásáraHa az a valaki en voltam akkor hozza tettem, hogy 7km/h alatt nem huznam, mert szethullik a difi. Ez most is igy van.
De ez a gép ket menetes lesz. 10cmen huzva szarnnyal majd LD kapaval 25-28cmen huzna a gep. De majd meglatjuk.
Válasz dnsv #4939. hozzászólásáraAkkor itt valami nagy kavarás van.....
Multkor aztmondta itt valaki,hogy a traktorra nemrakunk sulyt,mert a váltó igy+ugy.....
Elméletileg 12màzsàt tart a vasad,meg plusz amikor dolgozik,az innen eredő behuzó erő.
Multkor aztmondta itt valaki,hogy a traktorra nemrakunk sulyt,mert a váltó igy+ugy.....
Elméletileg 12màzsàt tart a vasad,meg plusz amikor dolgozik,az innen eredő behuzó erő.
Válasz fexco #4936. hozzászólásáraEz még adagolós. 156 lóra van állítva. Előtöltés maradt gyári. 140 lóerő biztosan megvan. Súllyal szokott gond lenni csak, de a motor még sose fult le. A féligfüggesztett gép előnye, hogy a 2,4tonnás gépsúly fele a traktorra jut. Így azért van tapadás.
7485 hozzászólás
Válasz barazdabetyar. #4981. hozzászólásáraSzia , nem próbáltad még főnövénnyel egyszerre vetni , és nem köztes növénynek? Ha a főnövény kikel akkor a takarónövény is ki fog.
Válasz barazdabetyar. #4981. hozzászólásáraA volt elnök, elvetette a zöldtrágyának a mustár retek keveréket.

Gyönyörűen kikelt. Őszig max 1-2 cm-t nőtt.
Akkor tudatosult bennem, hogy műtrágyázni kell a takarónövényt! Erről Netparszt is beszélt a "fizetős" ügyfeleinek. Legalábbis nekem utólag mondta, hogy műtrágya, mert ......
Gondolom az egyesületi tagok okosabban csinálják, mert van egy talajdoktor aki elmondja a tutit.
Mi meg kullogunk utánuk.
Mi a vélemény a könyv fordításról? Használható számomra?
(porból élet)
Válasz barazdabetyar. #4981. hozzászólásáraValamit elrontunk.

Reto takarónövény vetését láttam 2021 novemberében.
Ki volt kelve.
Valamit jobban tud mint mi. Vasárnap jön hozzám és megkérdem tőle, hogy mi a titok.
A magról kelő gyomok megmaradtak?
Nyáron repce után láttam az árva kelést.
Mikor ősszel arra jártam, akkor teljes fekete volt a talaj.
Ősszel szerintem búza vetésre lőtt ismét kizöldült.
Ekkor már kaptam az infot, hogy beszélgessek a talajjal. Hálás érte. Bár első olvasatra nyeltem egyet, de azóta viszem magammal a szótáram és fordítom a talaj nyelvét magyarra.
Válasz barazdabetyar. #4981. hozzászólásáraebben tokeletesen igazad van!
Válasz Radocz #4980. hozzászólásáraTakaró növénynek egy baja van felénk.10 évből 2 x kel ki,a nyári szárazság miatt.
Válasz barazdabetyar. #4979. hozzászólásáraEzt BIO-soknak találták ki.

Csak időnként vagyok jövőbe látó és az ár még nem jött ki. Mivel nekik eszméletlen trágya keletkezik és ha fizetniük kell a megsemmisítésért akkor adhatnák "ingyen" is. Nem fogják, de miért ne álmodozhatna az ember lánya.
Viszont a takarónövény használat, meg amint olvasgatom nem pálya, mert sok a sikertelenség.
Válasz Radocz #4978. hozzászólásáraMajd drágább lesz mint a műtrágya.
Békés megyeiek előnyben:

https://www.agroinform.hu/szantofold/zsenialis-magyar-talalmany-hosszu-felszivodasu-szerves-tragya-53508-001
https://www.agroinform.hu/szantofold/zsenialis-magyar-talalmany-hosszu-felszivodasu-szerves-tragya-53508-001
Trágyázás is, de talán a forgatásnélküli technológiába jobban illik.
Máté itt a gép amit óhajtottál:
Condisc 3000
Válasz bandigh #4974. hozzászólásáraSzárazban volt, hogy a hátsó sor elkezdte összehúzni a földet a szármaradvánnyal, de azért, mert pont akkora "aprómorzsa" akadt a lapok közé amit a kaparó nem tudott kikaparni, így megakadt! Volt, hogy 15 percig kellett ütni-vágni, mire kikalapáltam...
Válasz mtz1221 #4973. hozzászólásáraÚgy ráhúzzák, hogy azt fogod hinni a csapágy beállt, mert kézzel át nem forgatod a tagokat!
Válasz mtz1221 #4973. hozzászólásáraA brossúrában úgy fogalmaznak, két pozíciója van, a merev a száraz körülményekhez, és az önbeálló a nedves ragadós körülményekhez.
Válasz cimbike. #4972. hozzászólásáraKöszöntem.
Ez nagyon komoly, nem csoda ha nem rakodik. A rugók rá húzzák érintőre a lapokra a pucolókat, vagy van ütközője hogy maradjon pár mm hézag ???
Válasz cimbike. #4971. hozzászólására
Válasz mtz1221 #4968. hozzászólásáraVan 1 béna kèpem, de az iphone nem jpg-t csinál, nem tudom hogyan kell feltölteni. ????
Válasz mtz1221 #4968. hozzászólására80-100 loero ennek is kell meterenkent.
Válasz mtz1221 #4968. hozzászólásáraEsetleg még
Válasz cimbike. #4958. hozzászólásáraHa nem esik nehezedre kérnék pár képet a sárkaparójáról, hagyományos felépítésű X tárcsámon, a sima lapokkal mindig sz@rakodok sáros időben. 2 szerre elérve a munkamélységet mennyi lehet a méterenki lóerő igénye közép kötött földeken ??? Nekem sokkal jobban tetszik mint akármelyik tömörítőhengeres akármi, őszi alapmunkálásnak.
Válasz cimbike. #4961. hozzászólásáraAzóta jött az infó a fotóstól, hogy Danié Nagyfügeden.
Válasz später77 #4965. hozzászólásáraFogásra járok. 9m-t hagyok kb. mert fa is van a földek végébe.
Válasz dnsv #4964. hozzászólásáraMagad mellé fordulsz? Mekkora forgó kell neki?
Válasz csferri #4962. hozzászólásáraHelló

Köszi!
30cm-en nem cél. LD-vel is 25 lesz szerintem, de kizárólag két menetben. Tegnap átszurkáltam amit csináltam, 6mm-es köracél leszalad végig, szóval van olyan terület amit nem kell mélyen cibálni. Eddig 15cm mély grúberlés volt és úgyis jó volt. Nem mellékesen ezt így jobb húzni, mint a függesztettet volt, csak ugye a baromi nagy forgó a hátránya, de ha van terület akkor haladós ez nagyon.
Ha 25-nél lejjebb kell nyúlni akkor ott a lazító, az "csak" 3 késes.
Válasz mtz1221 #4928. hozzászólásáraEnyémnek is van 2/4-be.
Válasz dnsv #4906. hozzászólásáraSzia !Gratula, nem semmi hogy 3 méterest viszi, még ha csak 22-őn is, mondjuk 30 centi körül nem fogja (szerintem)
Válasz BolliKat #4960. hozzászólásáraNem. Az enyémen van 3.pont is.
Válasz cimbike. #4958. hozzászólásáraEz is nálatok van?

Válasz fexco #4956. hozzászólásáraen is igy gondoltam, bar en lezuzom gruber elott, igy 1 menet gruber van csak.
Válasz mtz1221 #4951. hozzászólásáraMég csak 2 napot húztuk, de nem dúrt be, igen jó a sárkaparója. De biztos lesz olyan állapit, amikor már az is beragad.
Válasz fexco #4956. hozzászólására
ez a terv pontosan
Válasz horvath.agro #4953. hozzászólásáraKb pont igy gondoltam én is.
De ---
1.:apritóra mehet a súly,10centi,huzná akár 12 vel.--itt már teszi a dolgát az apritó
2.:apritó érintőleges,25 28cm.....
2menetbe működik elméletileg.
Válasz horvath.agro #4953. hozzászólásárafrontra szerelt Qvignon aprítót 10km-rel tolom,egymenetben hátul húzom a
tárcsát,és a két gép együttes munkája kifogástalan.
Válasz horvath.agro #4953. hozzászólásáraIrtam az előbb,de már kezd telelenni a hópipőm evvel a kibaszott mittudomén mivel,hogy mindig belassul,meg kidob innen.ez egy még mindig egy rakás szar!
Remélem olvassa a modi is,és ezügybe próbál meg valamit agyalni.
Válasz fexco #4952. hozzászólásáraaz apritonak 15km kell minimum hogy valamit erjen is.
nem is igazan ertem egy gruberen.
egy sor hullamos tarcsa jobban mutatna szerintem
Válasz horvath.agro #4949. hozzászólásáraPláne,hogy legyen valami értelme az apritónak.ha csak nem suly szerepet tölt be.
9km/h nál már nem nagyon fogja széttszaggatni a motyót.
Válasz cimbike. #4950. hozzászólására Ares-nek semmi sem tetszik. Nekem tetszik.
A hátsó sima tárcsasor dzsuvásban és kelletténél vizesebb földben nem túr be ???
Válasz Ares 826 #4912. hozzászólásáraMi nem tetszik benne?
Azért kapar, mert nehéz neki, egyértelmű. :)
Válasz fexco #4946. hozzászólásáraennek nagyon keves kilot kell tartson, max par q szrintem, hatul tarja a melyseget elol csak annyit tart hogy az elso kapak szintben legyenek.
Válasz fexco #4946. hozzászólásáraHa az a valaki en voltam akkor hozza tettem, hogy 7km/h alatt nem huznam, mert szethullik a difi. Ez most is igy van.
De ez a gép ket menetes lesz. 10cmen huzva szarnnyal majd LD kapaval 25-28cmen huzna a gep. De majd meglatjuk.

Válasz fexco #4941. hozzászólásáraAkkor nem kell fékezni,had menjen.
Válasz Vinkó #4937. hozzászólásáraMá kezd telelenni a hócipőm az évenkénti fékbetétcserékkel,amióta megvan a grubber.
Válasz Vinkó #4937. hozzászólására

Válasz fexco #4936. hozzászólásáraEz még adagolós. 156 lóra van állítva. Előtöltés maradt gyári. 140 lóerő biztosan megvan. Súllyal szokott gond lenni csak, de a motor még sose fult le. A féligfüggesztett gép előnye, hogy a 2,4tonnás gépsúly fele a traktorra jut. Így azért van tapadás.
2évmulva meg légféket kell mókulni a hengerre,hogy nehogy bajlegyen.....
Válasz fexco #4935. hozzászólásáraKell is nyomni a féket mikor belendül.
Válasz dnsv #4932. hozzászólásáraMegcsippeve?