Gázolaj árak 603 Ft Benzin árak 604 Ft EUR 388.05 Ft USD 356.13 Ft CHF 391.85 Ft GBP 452.28 Ft

Fórum

Becenév: Feri
Csatlakozott: 2014-12-22 17:41:02
Utolsó belépés: 2022-11-16 13:45:00
Fórum hozzászólás: 543

A felhasználó hirdetései

10.000 Ft +ÁFA
9 éve hirdető
Új
2024. március 22. 11:50 Gruber kések Bács-Kiskun, Dusnok
11 db Lemken Thorit kés, 85 mm széles originál csavarral eladó.
Gyári 2023

Fórumhozzászólásai

Előzmény: emcett #8237 hozzászólásaHa ez a birtokméret marad,akkor én a helyedben 3m-s forgóborona+ kapcsolható gabonavetőgép+ kapcsolható 4 soros szemenkénti vetőgépben gondolkodnék.

Válasz Ganajos #24463 hozzászólásá
Szélverés,nem látszik gombás központ.

kérdezném,hogy a tőblethasználati szerződés lehetősége tulajdonközösség esetén még alkalmazható-e. Köszi!

Kedves Gazdálkodók!
kérdezném ,hogy melyik az a táblatörzskönyv szoftver,amelyik kompatibilis a NÉBIH GN-val
Az érdekelne amelyik a tartalmát,hiánytalanul átviszi a kötelező formátumba!

próbáld meg,megtizszerezni a leforgatást,aprómag esetén a pontsságnak ez az alapja.20éve volt
amazon gépem,de a rapidokon is mechanikus meghajtás esetén ez volt a nyerő!

Sziasztok!
850 Axion cebbis terminál kijelzője,vagyis a monitor képe használat közben elkezd ugrálni,futni
nem olvashatóak a funkciók,utána megáll,később ujra csinálja ezt.Mi a teendő?Kivettem,visszatettem ,de nem javult!

Előzmény: rongyos #9922 hozzászólásaDehogy viszik ki,egyből ,az onnan jövő árút UNIÓS adószámmal állitják ki ,az ukrajnában gazdálkodó sváb.holland,belga földtulajok. Sajnos ezekhez az árúkhoz a magyar hatóságok,csak szalutálhatnak! Most ez indult be, kamion,vasút,mentik a szarukat,ha nem is rakják le MO-n,de a mi piacterünket teritik!smile thumbdown

Előzmény: mtz1221. #6620 hozzászólása


hibátlan!

Előzmény: mtz1221 #6573 hozzászólásaezt a tipust használom,nagyon bejött! Kertészeti növények.aprómagok alá,kompaktort kiváltó eszköz.Igaz aranyáron,de örökös mint a nyomoruság!

Előzmény: VMisi #2324 hozzászólása


Szia Misi!
Szilárdra nem állunk vissza,visszafelé nem lépünk.N-lock rendszerben van egy varázslat"nutricharge" új anyag, a kijuttatás technológia fog nagyot durranni,de az még fejlesztés alatt van,személyesen telefonon informállak.

Előzmény: Sk Laci #15824 hozzászólása


T-s Valtrák vannak,egyébként az S-s trakiknak,és a Fendt-nek is a leggyengébb láncszem,a váltó
Láttam a Q-t demózni egy bemutatón,de 100embernek mutatták,ilyen alkalommal nem lehet levonni semilyen konzekvenciát.

Előzmény: Sk Laci #15822 hozzászólása


lacikám! Ezt az űrhajót, nem minden paraszt kapujába tolják be.
De azért 4db valtra mellet szivesen kipróbálnám.de álltalában visszazökkenek a magyar
valóságba,és csendben maradok!

Előzmény: Dvili #2906 hozzászólásaHoszú évek óta használok 14t-s tandemhez kapcsolt 16t-s kéttengelyest.gondolkodom a teknős változatokon.de lehet,hogy nem lesz előrelépés. Három tandemes szerelvényem van ,eddig hibátlanul megoldottam minden betekaritáshoz kapcsolódó pronlémát.

Előzmény: MTZ820.4 #47 hozzászólásaKeress,olyan mérnököt,vagy mérnöki csapatot,aki a lakóhelyedhez tartozó katasztrófavédelmi-vizügyi hatóságon keresztül viszi az eng, eljárást!

Előzmény: bius54321 #45 hozzászólásaCsak ezeket vedd figyelembe:Öntözött terület nagyság.
öntözött növénykultúra
Rendelkezésre álló vizhozam
Vizhozam fügvényében szivattyú
Öntözendő terület tagoltsága
Hatósági engedélyek megléte
A fentieket figyelembe véve,a beruházás megtérülése.

Előzmény: .Feco. #2847 hozzászólása


Köszi az infókat,még csak anyit kérdeznék,hogy 2000-3000-s között mi volt vásárlát eldöntő tényező.terhelhetőség?2000-s egyszerűbb kivitel.

Előzmény: .Feco. #2839 hozzászólásagondolom,hogy háromtengelyes,kormányzott kerekekkel.Oldalra is tud billenteni?
Kiváncsi lennék,hogy milyenek a menetközbeni tulajdonságai.K-80-al,vagy felsőhuzóval vontatjátok.Kér -e állandó bekapcsolt hidraulikát,ha közlekedik?

Előzmény: fexco #2811 hozzászólásaorgoványi Krone 7,2m-s légruggós zsir állapotú pótom volt,ami konténerszállitó alvázra épűlt.
Mivel mindkét oldalát nyithatóra kértem,ezért az alváz erősítésre szorult.Azt tapasztaltuk,hogy rakott állapotban szorultak az ajtók,alsó nyilásúak voltak.Tehát az egész alváz meghajolt,200q és az feletti rakomány esetén,nem napránál.Napraforgó táblára bemenni felejtős a csővezések miatt.Egyébként előnye az volt,hogy üresen nem pattogott ,és menetközben két lexion tartályt rá lehetett üriteni.Harmadik tartályt az úton.Nyáron nagy melegben aratáskor gyakran szétugrottak a műanyag gyorskapcsolású levegőcsövek,ebben az esetben levegőhiány miatt azonnal állj!
Mindig attól rettegni,hogy közúton ez előfordul elég kényelmetlen dolog.Végül kapott a pót egy 10m3-s nitrosol tartályt kiszolgálásra.Jó is volt ,de sajnáltam a Kronet szétmaratni,ezért eladtam.Horvátba vitték 12000euróért ,nem sajnáltam.Vettem helyette 16t-s Farmtech kéttengelyest,amit 10t-s tandem után húzok.3ilyen szerelvényem van,ezek valók a szántóföldre!

Farmtech Durus pótokról van vélemény?Valakinek használói tapasztalata?

Boldog karácsonyt kivánok mindenkinek!

Előzmény: Ndaniel #2134 hozzászólásapróbáld meg, ha nyitva marad a kés nyoma,akkor ne csináld.Csapadék függő is
egyébként,lehet,hogy ki kell várni az időt és tavasszal ,vetés előtt optimális lehet a munka,ebben az esetben az alap-műtrágya kirakása az igazi előny!

Szia Bence!

Végignéztük a délelőtti webináriumot, nagyon hasznos információkat kaptunk.
Köszönjük, hogy megszervezted ezt a webes fórumot, úgy gondolom, hogy nagyon hiányzott az írott és elektronikus sajtóból ez a téma. Sok jövőbemutató információ szűrődött ki az előadásokból, ami valószínűleg a közeljövőben változni is fog, de valamennyire iránymutató az érintettek részére a gazdaság átadással kapcsolatosan.
Még egyszer gratulálunk és köszönjük a szervezést!

Üdv,

Feri

Előzmény: lakatos gabesz #6099 hozzászólásaminden cm-mélység 1000ft!

Előzmény: Hús Futár #4087 hozzászólásaméretezés?

Előzmény: Bobi82 #5572 hozzászólásaNem keverném a két anyagot.Refine-hez kötelező ,a benta-hoz tilos. Viaszréteg a lényeg!

Előzmény: adjfelhasznalonevet #2067 hozzászólásatöbb éves tapasztalat,hogy nem látszik semmi eltérés.Egyébként ez abból adódik,hogy az összel megsávozott földek,olyan szinten beérednek,hogy a sáv-nyomok,ahová a sorok kerülnek süppedős,porhanyósá válnak,söközök is teljesen beérednek,a atalajbacik dolgoznak rendesen.
Egy évben volt napra útán vetett buzánál látszódtak a 75cm-sávok,de az sem a tömörödöttségre utalt,hanem a visszamaradt komlex mütrágyára.

Amazone za-m szóróhoz keresek OM24-36-s szórótárcsákat lapáttal
Tel:20/9415947 sürgős lenne!

olyan szinten kiszáradtak a vetések,hogy ha 1-2 napon belül nem lesz csapadék.akkor
műtrágya szórás nélkül el kell kezdeni a bokrosító hengerezést.Talajnedvesség megörzése ebben a buzi szeles időben létfontosságú. Most értem haza határszemléről,megdöbbentő a helyzet.

Előzmény: Háromágú villa #10052 hozzászólása10hektárról van szó,a megajándékozottnak köze nincs a földműveléshez elindítottuk a hbérlési tortúrát,kiváncsian várom az eredményt. Az ügyvédeket is megosztja az eset.

Előzmény: Háromágú villa #10043 hozzászólásafölhasználat,(bérbe volt adva) 2022,01,01,-én megszünt ,új haszonbérlő lenne.

Előzmény: Rabó001 #10030 hozzászólásaValószinű,hogy az új ügyletek,bérlet stb már nem kerülnek bejegyzésre,mert a 2014,04,01 után vásárolt földek esetén az előzőekben leírtakat vizsgálja a fhivatal, és ha hivatkozás van a ftv13§1bek.a pontjára,abban az esetben elutasítja.Van egyérdekes példa,családon belül a szülők elajándékozták a fiuknak a földet,igy közvetlen hozzátartozók személyét figyelembe véve illetékmentes. Az a jó kérdés,hogy a megajándékozott tovább adhatja bérbe a földet,vgy rá is vonatkozik a művelési kötelezettség?Ki fog derülni mert tegnap póstáztam egy hasonló ügyletet.

Előzmény: vargap023 #3393 hozzászólásaolyan sorközmüvelőt válasz,amelyik a mütrágyát,nitrosolt biztos helyre helyezi.A mai árak mellett
nem megengedhető az,hogy majd a kapák bekeverik. Nagyon nem mindegy,hogy hova és milyen módon. L-szivkapás megoldások felejtösek,és az zártszelvényből fészer alatt hegesztett kultik is.
Bátran ajánlom a monosemet,több ezer ha-t kibír.Kongskilde-t is megveri tartósságba.Tudom aranyáron mennek,de a jó melóhoz elengedhetetlen.Monosemre segédgerenda és erre felrakni a gyári tárcsás mütrágya csoroszlyákat. folyékony speckó injektáló az igazi amostani árak mellett
megtérül.

Előzmény: .Richard. #2489 hozzászólása28KW- gázkazán mellet, egy 18KW-s villanykazán van beállítva,ami szabályozza saját magát.Van amikor 8-12-16-18 kw teljesítményel dolgozik.3 szintes cs-ház fütését szolgálja.Lakószint padló,tetőtér-pince radiátor fütés.11kw teljesitményű napelemek +5500kwh-t termeltek plusz-ba a fogyasztáson felül.Ezt a mennyiséget az elektromos kazán 2,5hónap folyamatos fütéssel ledarálta! Ezek mért adatok! Nem kalkuláltak.

8 órás minimálbéres bejelentés mellett,mennyi órabért fizettek a traktorosoknak,
telejesítménybérezés nem megvalósítható.Hétvégi meló csak aratásban,vagy nagyon indokolt esetben,túlóra bérezés nélkül.

Előzmény: barazdabetyar. #2046 hozzászólásaA kés kb 30mm széles,a vésőorr kb 40mm ,próbáltam leszedni a nyitó szárnyakat tavasszal,de akkor is megmaradt nyitva a borozda.Azért ne felejtsd el,hogy a kés mögé kerül a műgané kb 15-18cm mélyre. A nyitókésnek állíthatónak és nagyon massziv felfogatásunak kell lenni.Kverneland-nál hiraulikus munkahengerek biztosítanak 100bár állandó nyomáson,ezeknek a kiváltása nem egyszer feladat.

Előzmény: bandigh #2044 hozzászólása


kötött talajon a tavaszi sávozás felejtős,a kés széleségében nyitva maradt a föld,neves körülmények miatt ,a lezáró hengerek nem tudták visszatömöriteni teljes mélységben sávozott talajt.Vetőgép halál pontosan megtalálta az üregeket,amibe lerakta a magot.Egyenetlen kelés lett .Homokba hajló,vagy homok földeken el tudom képzelni a tavaszi melót.2020-ban meghagytam 60ha-t tavaszi sávozásra,nem lett sikeres! Alapjában ÖSZI munka!

kombájn guminyomás kérdését szerintem ketté kéne választani. Nyári üzemmód gabonás asztal=1,5t, öszi üzemmmód csukós 8soros conspeeed 3,4t. Nyáron ha leveszed a gabonás asztalt és kocsizol,akkor úgy pattog a lexi,hogy elég az uton tartani,nem lehet kihasználni a végsebességét a gépnek mert szétráz. Ez történik 2,3bár nyomáson.Összel az állandó kukorica bród agja a terhelést,akkor is csak 10%-al növelem a nyomást,dolgozzanak a hidroaksik.800-as gumik esetében.Előzmény: A.I. #4480 hozzászólásaMi van akkor,ha szerződésben le van fixálva a kifizetés módja:PL: terményben,vagy bérmunka ellenszolgáltatásban? Ezek már megint túlszabályoznak mindent!

Előzmény: Vinkó #13621 hozzászólásaMinden, széles 75cm-re vethető kultúránál már alap szerszám a sávművelő.
Meglévő lazitó évek óta nem lett használva.Gabonavetések elé pedig a grúber
játszik. Kötelező zőldtrágyát a sávművelés elötti időszakban szántottuk.Esős öszi napokan
amikor egyéb munkát nem lehetett végezni,csak zt-t leszántani,de ez már a multé.Glifozát áremelés nem kedvez sajnos a no-till,min-till művelésnek,de ezt is megoldjuk.

Előzmény: horvath.agro #4953 hozzászólásafrontra szerelt Qvignon aprítót 10km-rel tolom,egymenetben hátul húzom a
tárcsát,és a két gép együttes munkája kifogástalan.

Előzmény: Sk Laci #6605 hozzászólásalexion660C-9 Cat motor 250 üzemórás olajcsere esetén 5-6lolajat kiván utántöltésre.
az első 150óránál szinte semmit,a második 150-250-s időszakban kell utántölteni.
harmadik lexionnál ez törvényszerűen igy van.

Előzmény: Vinkó #5484 hozzászólásaVinkó! Te milyen fajtákat fogsz vetni 2022-ben.
Árpa után szoktál vetni,másodvetésben?

Előzmény: Soros #5462 hozzászólása


Mediátor rövidebb mint az izidor,de azt tudja teremni,75 is vethető.Van
egy új anyag Generátor a neve,az idén lesz tesztelve nálam.
Eszéki szóják közül: A Trevigiana,és a Symfónia jöhet még szóba.

Előzmény: jozef19 #323 hozzászólása


Van. kettő trakiban mükszik.

Előzmény: szeszko #21672 hozzászólásaTöbb tucat embert ismerek,aki a háttérből figyel,de egyébként mindenkinek szive-joga,hogy mit ír le.Részemröl téma lezárva!

Előzmény: Sergio Oliva #21658 hozzászólásaKedves Kollégák!
Nagyon fontosnak tartom,föleg ebben az aszályos évben,hogy ne tegyük közzé a 8-10t/ha-s terméseredményeket. Tisztán látszik,hogy nagy a káosz,hiányozni fog a menniség.De azzal,hogy sokan itt leirják az eredményeket,a jókat,azzal az aszály-súlytotta termelőknek ártanak.Higgyétek el,hogy egy nagyon széles embertömeg sasol a háttérben.Tudjátok kikre gondolok.A másik dolog az,hogy azzal ,hogy leírjátok,azzal semmivel sem lesz több a mennyiség,de az árképzésnek is árt.Maradjunk csendben mindenki jobban jár!smile hammer

Előzmény: lacik #6427 hozzászólásagps szakaszolású?vagy manuális.

Előzmény: Sk Laci #6220 hozzászólása3évig dolgoztam 118sl maxival,oda ajánlom ahol nem cséplés a nagy kihívás,hanem a terpviszonyok leküzdése,dombos sáros viszonyok.Kukoricában mega szinten dolgozik,de a v-6 merci jó lindével mindenhol elviszi aratva a kotlát.Nedves sáros öszön összefüggő vizen aratva ment át.Lexion követte,az nem tudta ezt produkálni.Kalászosban a szórásra kel figyelni,mert a motorerő visz előre,és az ember szerei tolni neki.

Előzmény: GREVEN #6616 hozzászólásaheló! vásároltam két kamionnal,egyik a pro,másik a silver változat NM-anyaggal bekenve.Majd kiderűl?
tudod az a gond,hogy minden hasonló kisérlethez több év elemző munkájára van szükség.Ha nem jön az eredmény akkor a forgalmazó ráfogja ,a hatás elmaradását időjárás,talaj stb kifogásokra.Csak te,meg én erre az időre régen kiccekkelted a költségeket. smile sweatdrop

Előzmény: >>>>Cs.Gazda>>>> #6061 hozzászólásaigen, nincs szükség nagy fordulatra!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Visszatértek a gazdák a kukoricához
Támogatott tartalom
Fontos! Nem bukja a gazda a támogatást, ha a kútja nem rendelkezik vízjogi engedéllyel
Fontos! Nem bukja a gazda a támogatást, ha a kútja nem rendelkezik vízjogi engedéllyel
A támogatási szabályokat is hozzáigazították a kútamnesztiához.
Maine Coon kandúr
Maine Coon kandúr

95.000 Ft

KUHN GMD 500 diszkes fűkasza
KUHN GMD 500 diszkes fűkasza

1.180.000 Ft

Vemhes tehenek és egy vemhes üsző eladó
Vemhes tehenek és egy vemhes üsző eladó

5 Ft

GöweLL 60200 Hydraulikus Bálacsipesz
GöweLL 60200 Hydraulikus Bálacsipesz

440.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]