Válasz Vinkó 75 #4326. hozzászólásáravan itt mindenhol ragcsalo, mellettem a szantottban, sokkal messzebb is szantottban rengeteg az eger. ez nem fugg a muvelesi melysegtol...
Válasz Hús Futár #4295. hozzászólására240le körül van. 1850-es fordulaton 10,5km/ó-val húzza, meg a grúbert is teljes mélységbe. Ritkán használom ez is megteszi, de a széles gumizások végett kicsit keskeny, ezért lenne jobb 7 késes.
Válasz szanberg #4296. hozzászólásáraAkkor valami nagyon nem frankó azon a krisztálon . Nem mondom hogy erősebb a kubutól de azért szerintem ha rendben van egy 160-as krisztál akkor a kubunak izzadni kell hogy ne maradjon szégyenben .
Válasz Nyomasek Bobo #4324. hozzászólásáraAz alig kapirgált táblákon. Most cefetül felszaporodott a rágcsáló. A kicsit intenzívebben művelt területen, alig van. Van fejvakarás.
Válasz horvath.agro #4320. hozzászólásáraMert nincsen mindenhol olyan körülmény, mint nálad.
Egyszer próbáltam volna tárcsázással talajt késziteni tavaszi árpa alá, erre az összes ütődött ezen a parcellán gázolt keresztül kasul, mert még nincsen felszántva.
Válasz Sk Laci #4317. hozzászólásáraIdén ezen a táblán a repce igaz ritka is volt, de nagyon kemény talajt hagyott.
Mellette a buza szantottba ment tavaly. Az a tarló csak ott kemeny, ahol az eke futott a tetején tavaly augusztusban.
Válasz Nyomasek Bobo #4229. hozzászólásáraSzia!
Idén a lazítót búza után használtam repce elé. De ez a talaj már vagy 6 éve nem volt szántva, se lazítózva. Soha senki nem húzta még rajta a lazítót, ezért nem tudom megmondani, más parcellákhoz képest nehezebb e lett volna húzni, vagy nem. Repcém nem volt, így ehez nem tudok hozzászólni. De repcében könnyebben kellene mozognia a lazítónak a repce karógyökerei miatt.
Válasz Nyomasek Bobo #4314. hozzászólásáraNe mondd már, hogy olyan szar az az Zetor.
Itt a könnyebb földeken 920-al, meg 820-al húzgálják az Agromerkur PD-5-öt. Biztos nem 40cm-en de jobban dolgozik, mint grúberral. Azoktól azért csak jobb a Zetorod.
Válasz agrogal #4300. hozzászólásáraElőfordult ez már más vasaknál is. Majd figyelem. Hegeszteni nem gond. Rabe váltós ekék fordítóműve nyúlik törik-reped. Kazánlemezből kivágott,bemunkált,erősítések. Kidobált ekevázak...stb. Szóval a több millás vasak is hullanak szét errefelé. Legutóbb 40ezer/hektáros árat kaptam.Egy ilyen vassal történő munkára. Ha széttörik 3 év alatt akkor is megkeresi nálam még kettő árát. Még ha csak sajátba is megyek. Ezért döntöttem ez mellett.
Válasz Szabi. #4299. hozzászólásáraG Magnumot nézz
Jó erőss lazító
Szakító csavart szokta néha elszakítani de semmi más
Szépen is dolgozik
Nekem top down van mellette
De tavasziak alá a lazító megy
Válasz szanberg #4296. hozzászólásáraA konedata szwrint 60Nm-el több a nyomatéka a kubunak. Bár nem tudom 1998ban meg ma ugyanolyan szabvány szerint számolják vagy se.
Válasz Szabi. #4299. hozzászólásáraHa tudsz ilyen mélyen dolgozni gruberral, akkor érdemes lehet egy olyat beszerezni, a mélység miatt is, vagy csak pusztán azért mert másabb felszint hagy, szerintem jobb tavaszra. Ha ilyenben gondolkozol akkor az artiglio magum van, vagy a dondi mega széria, állítható magasságú szárnyakkal, az jobban tetszik amúgy. Bár még élőben nem láttam, lehet nincs is az országban Link
Válasz bandigh #4298. hozzászólására35-40 cm-en húzom a grubbert tizen éve, ez alá kellene nyúlnom. Flatliner van de az nyáron működik.
Feleslegesen nem akarok pénzt sem szórni, így érdekelne az, hogy milyen lenne az ideális.
Őszi 2. grubber helyett nézelődök ilyen olaszos után ha vizesebbek a körülmények akkor szerintem ez jobb, mint a grubber.
Válasz Szabi. #4256. hozzászólásáraSzerintem olyan mélyen nem sok értelme van húzni. 35-40 től mélyebben nem húznám, igaz nem is tudom mert nincs több termőréteg. A magnumnak annyi lenne az előnye, hogy nagyon nagy a vázmagasság, normál használat mellett sose dugulna be. Mert most pl ez is egy szempont. A döntött késes lazítón felmegy a sár, meg forog a kések között aztán ha nem elég a vàzmagasság, nem mindig fér el alatta a tapdós föld, aztán megvan a bedugulás. Namost a magnum, és a hasonló mély munkára tervezett gépeknek elég meredeken áll a kés, ott lehet h eleve nem is áll fenn ez a jelenség. Viszont a meredekebb késnek nagyobb a vonóerőigénye szàrazban is, meg nyersben sem csinál szerintem olyan munkát mint egy döntöttebb. A dondi 800-as széria ami legjobban megvan döntve, szárazban és nyersben is jól húzható, mert bújik alá a talajnak, emeli meg, nem csak csíkozza. Csak a 80 centis vázmagasság a sáros helyeken nem elég, ha ezen is hosszabb lenne a késeket tartó táska akkor elmenne mindenhol. De ez ilyen, első év hogy sárban is húzgáljuk, de remélem nem is lesz ilyen sokszor..
Válasz Hús Futár #4282. hozzászólásáraCimborának 160-as zetor van, vagy két éve összemértük, de az M135 kubota elveri talajmunkában is. Ez 143ló, a zetor nem tud annyit sem az a helyzet.
Válasz Vinkó 75 #4286. hozzászólásáraAkkor a 162-es krisztál szűken vinné nálunk . Jövőre szeretnék venni egyet de ha 162-es marad a cserejátékos akkor elég az 5 kés a 6 helyett .
Válasz Hús Futár #4283. hozzászólására5 kés 180-200 paci is húzta. Most egy 140-es Valtra húzza a típust. A szempontok közt az is szerepelt,hogy állítható legyen a késosztás. No a Valtránál az ismerős összébb vette. A szélső kések a kerék közepét viszik. 6km/h-val halad vele.
7485 hozzászólás
Válasz Szabi. #4321. hozzászólásárami a kockazat?
az allando melymuveles tonkreteszi a talajszerkezetet, porosit, a talajeletnek se jo.
Válasz Hús Futár #4331. hozzászólásáraJaja, max nem teszi mélyre, ha úgyvan
Válasz Hús Futár #4331. hozzászólásáramar ahol...
240 lo nalunk 5 kes es neha azelott is megellik...
7 kest 320 loval huznak minimum...
Válasz Vinkó 75 #4326. hozzászólásáravan itt mindenhol ragcsalo, mellettem a szantottban, sokkal messzebb is szantottban rengeteg az eger. ez nem fugg a muvelesi melysegtol...
Válasz gergő07 #4329. hozzászólásáraAz már viszi a 7 kést gondolkodás nélkül .
Válasz Claastra. #4328. hozzászólásáraSzerintem amit találtak eppen az lett rá fújva. 950 nettó+üza áron a fuvar.
Válasz Hús Futár #4295. hozzászólására240le körül van. 1850-es fordulaton 10,5km/ó-val húzza, meg a grúbert is teljes mélységbe. Ritkán használom ez is megteszi, de a széles gumizások végett kicsit keskeny, ezért lenne jobb 7 késes.
Válasz Vinkó 75 #4294. hozzászólásáraMi píz? ismerős a kép de más névvel
Válasz szanberg #4296. hozzászólásáraAkkor valami nagyon nem frankó azon a krisztálon . Nem mondom hogy erősebb a kubutól de azért szerintem ha rendben van egy 160-as krisztál akkor a kubunak izzadni kell hogy ne maradjon szégyenben .
Válasz Nyomasek Bobo #4324. hozzászólásáraAz alig kapirgált táblákon. Most cefetül felszaporodott a rágcsáló. A kicsit intenzívebben művelt területen, alig van. Van fejvakarás.
Válasz Sk Laci #4323. hozzászólásáraItt meg beleszántanak,nézik milyen kemény a no-till-es táblám.A nyáron fralazt húzták meg benne.
Válasz Vinkó 75 #4322. hozzászólásáraMeg mellé a gané
Válasz horvath.agro #4320. hozzászólásáraMert nincsen mindenhol olyan körülmény, mint nálad.
Egyszer próbáltam volna tárcsázással talajt késziteni tavaszi árpa alá, erre az összes ütődött ezen a parcellán gázolt keresztül kasul, mert még nincsen felszántva.
Válasz horvath.agro #4320. hozzászólásáraAz csak takarónövényezéssel megy.
Válasz horvath.agro #4320. hozzászólására Majd ha látom körülöttem egy pár évben, akkor elgondolkodom rajta de addig kockáztassanak a nagyok.
olyan brutalis melysegekben dolgoztok, probalt mar valaki feljebb mereszkedni tavasziak ala???
mondjuk 5cm???
Válasz Sk Laci #4317. hozzászólásáraIdén ezen a táblán a repce igaz ritka is volt, de nagyon kemény talajt hagyott.
Mellette a buza szantottba ment tavaly. Az a tarló csak ott kemeny, ahol az eke futott a tetején tavaly augusztusban.
Válasz szatmári82 #4316. hozzászólásáraA 920al kb egy érték a motor nyomatéka
Ha a táblazatokat lesem.
Válasz Nyomasek Bobo #4229. hozzászólásáraSzia!
Idén a lazítót búza után használtam repce elé. De ez a talaj már vagy 6 éve nem volt szántva, se lazítózva. Soha senki nem húzta még rajta a lazítót, ezért nem tudom megmondani, más parcellákhoz képest nehezebb e lett volna húzni, vagy nem. Repcém nem volt, így ehez nem tudok hozzászólni. De repcében könnyebben kellene mozognia a lazítónak a repce karógyökerei miatt.
Válasz Nyomasek Bobo #4314. hozzászólásáraNe mondd már, hogy olyan szar az az Zetor.
Itt a könnyebb földeken 920-al, meg 820-al húzgálják az Agromerkur PD-5-öt. Biztos nem 40cm-en de jobban dolgozik, mint grúberral. Azoktól azért csak jobb a Zetorod.
Válasz Nyomasek Bobo #4314. hozzászólásáraMert milyen gép?
Válasz VMisi #4310. hozzászólásáraNem mindegy milyen traki. A nyomaték miatt.
Válasz uff #4312. hozzászólásáraHa még kicsik, akkor semmivel. Majd tavasszal totálissal lefújom.
lazított földet ki ,milyen estközzel szokott fagyon elhúzni? elég jól kigyomosodott..
Válasz VMisi #4310. hozzászólására60-70-es kötöttségűben
Válasz Nyomasek Bobo #4281. hozzászólásáraPár évig 110 lóval húztam a 2 méter széles 5 késes olaszost, de csak 30-35 centin. Ez is jobb volt mint 25-28-on szántani.
Válasz Szabi. #4299. hozzászólásáraMajd a kukorica gyökere lejjebb nyúlik,ingyen és bérmentve.Talajszelvény ásáskor,180 cm.-re volt kuk.gyökér.
Válasz agrogal #4300. hozzászólásáraElőfordult ez már más vasaknál is. Majd figyelem. Hegeszteni nem gond. Rabe váltós ekék fordítóműve nyúlik törik-reped. Kazánlemezből kivágott,bemunkált,erősítések. Kidobált ekevázak...stb. Szóval a több millás vasak is hullanak szét errefelé. Legutóbb 40ezer/hektáros árat kaptam.Egy ilyen vassal történő munkára. Ha széttörik 3 év alatt akkor is megkeresi nálam még kettő árát. Még ha csak sajátba is megyek. Ezért döntöttem ez mellett.
Válasz Szabi. #4299. hozzászólásáraG Magnumot nézz
Jó erőss lazító
Szakító csavart szokta néha elszakítani de semmi más
Szépen is dolgozik
Nekem top down van mellette
De tavasziak alá a lazító megy
Válasz Nyomasek Bobo #4304. hozzászólásáraNekem a kés hegye van 35 körül, az nem hoz fel sokmindent, de úgy emel jól. A szárnyak azért jóval feljebb mennek
Válasz Szabi. #4302. hozzászólásáraÉn ezekből mernék venni, a többit nem tudom.
Válasz bandigh #4298. hozzászólásáraNálunk szerintem még ilyen vastag sincs. Aki 27cm alá megy szántásnál, kibaszik magával
Válasz szanberg #4296. hozzászólásáraA konedata szwrint 60Nm-el több a nyomatéka a kubunak. Bár nem tudom 1998ban meg ma ugyanolyan szabvány szerint számolják vagy se.
Válasz bandigh #4301. hozzászólásáraTermő réteg azért itt sincs.
De a másolatoktól tartok, mert mikor a 18T megkapaszkodik és húzz, oda kell garancia.
Válasz Szabi. #4299. hozzászólásáraHa tudsz ilyen mélyen dolgozni gruberral, akkor érdemes lehet egy olyat beszerezni, a mélység miatt is, vagy csak pusztán azért mert másabb felszint hagy, szerintem jobb tavaszra. Ha ilyenben gondolkozol akkor az artiglio magum van, vagy a dondi mega széria, állítható magasságú szárnyakkal, az jobban tetszik amúgy. Bár még élőben nem láttam, lehet nincs is az országban
Link
Válasz Vinkó 75 #4294. hozzászólásáraÓvatosan a lovakkal,nekem már van hajszálrepedés a merevitő heggesztése fölött
Válasz bandigh #4298. hozzászólására35-40 cm-en húzom a grubbert tizen éve, ez alá kellene nyúlnom. Flatliner van de az nyáron működik.
Feleslegesen nem akarok pénzt sem szórni, így érdekelne az, hogy milyen lenne az ideális.
Őszi 2. grubber helyett nézelődök ilyen olaszos után ha vizesebbek a körülmények akkor szerintem ez jobb, mint a grubber.
Válasz Szabi. #4256. hozzászólásáraSzerintem olyan mélyen nem sok értelme van húzni. 35-40 től mélyebben nem húznám, igaz nem is tudom mert nincs több termőréteg. A magnumnak annyi lenne az előnye, hogy nagyon nagy a vázmagasság, normál használat mellett sose dugulna be. Mert most pl ez is egy szempont. A döntött késes lazítón felmegy a sár, meg forog a kések között aztán ha nem elég a vàzmagasság, nem mindig fér el alatta a tapdós föld, aztán megvan a bedugulás. Namost a magnum, és a hasonló mély munkára tervezett gépeknek elég meredeken áll a kés, ott lehet h eleve nem is áll fenn ez a jelenség. Viszont a meredekebb késnek nagyobb a vonóerőigénye szàrazban is, meg nyersben sem csinál szerintem olyan munkát mint egy döntöttebb. A dondi 800-as széria ami legjobban megvan döntve, szárazban és nyersben is jól húzható, mert bújik alá a talajnak, emeli meg, nem csak csíkozza. Csak a 80 centis vázmagasság a sáros helyeken nem elég, ha ezen is hosszabb lenne a késeket tartó táska akkor elmenne mindenhol. De ez ilyen, első év hogy sárban is húzgáljuk, de remélem nem is lesz ilyen sokszor..
Válasz szanberg #4263. hozzászólásáraItt nálunk is a 8370R-es Johny egyszeruen bedoglott a 3-m széles teraddig elott, jott inkább egy xerion.
Válasz Hús Futár #4282. hozzászólásáraCimborának 160-as zetor van, vagy két éve összemértük, de az M135 kubota elveri talajmunkában is. Ez 143ló, a zetor nem tud annyit sem az a helyzet.
Válasz gergő07 #4293. hozzászólásáraJony neked mekkora ? Ha eladó a lazító szólj légyszives .
Válasz Claastra. #4292. hozzászólására
Válasz Hús Futár #4288. hozzászólásáraÉn lehet lecserélném az 5-öst hétre, de csak jövőre .
Válasz Vinkó 75 #4290. hozzászólásáraáruld már el mit vettél?
Válasz Vinkó 75 #4290. hozzászólásáraÉrtem köszi
Válasz Hús Futár #4288. hozzászólásáraLeküldi demóra ha kell. De még senki nem küldte vissza.
Válasz Hús Futár #4283. hozzászólásáraGondolom a haverja a 160as Crystállyal biztos próbalta.
Válasz Vinkó 75 #4286. hozzászólásáraAkkor a 162-es krisztál szűken vinné nálunk . Jövőre szeretnék venni egyet de ha 162-es marad a cserejátékos akkor elég az 5 kés a 6 helyett .
Válasz Nyomasek Bobo #4284. hozzászólásáraPedig kinn sokat átszereltek 121-es 161-esnek és az elmondások alapján azért bírták sokáig . Kezelő függő a dolog .
Vagy cseréld ki egy 162-esre akkor .
Válasz Hús Futár #4283. hozzászólására5 kés 180-200 paci is húzta. Most egy 140-es Valtra húzza a típust. A szempontok közt az is szerepelt,hogy állítható legyen a késosztás. No a Valtránál az ismerős összébb vette. A szélső kések a kerék közepét viszik. 6km/h-val halad vele.