Hirdetés
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Lucerna telepítése, termesztése új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Körbálázót, de milyet? új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Napraforgó-termesztés új
- Napraforgó gyomirtás új
- Napraforgó ára új
- Hidraulika, hidromotor új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
1206 hozzászólás
Válasz termelo #1201. hozzászólásáramielőtt rábarkácsolsz egy pár kocka sör árát, azért tekerd ki azokat a csavarokat, mert ez a cső, amit be akarsz építeni, ez ott van abban a kockában. sőt, abban a kockában csak ez a cső van...
azon is gondolkodj el, hogy az jó ötlet-e, hogy miután megpörgeted, ott forog még a bála addig, ameddig csak jónak gondolja, és mondjuk két ember fogja lökködni meg rángatni, ogy megálljon, aztán meg lökködod az olajjal, hogy jó helyen álljon meg, hogy ezen meg mit vesztesz. tekerd ki kicsit, nézd meg milyen lesz, aztán meg meg kjell tanulni azt a kart ésszel kezelni, nem végállások között rángatni. ha mindenképp átépíteni akarmám, akkor én nagyobb hidromotort tennék rá, lassabb lenne, ha az a baj, hogy alapjéáraton is sok az olaj, és nagyon pörgeti, és nagy fordulatról áll le irtelen. de lehet ezt kezelni, elég sok csomagoló pörög.
Válasz termelo #1204. hozzászólásáraDe van egy csöved még, szabad visszafolyóval a gépbe, nem?
Válasz ND #1203. hozzászólásáraIgen de ilyenkor a hidromotorból azonnal szivattyú lesz és ha zárt lenne a bemenet és a kimenet szét is menne
Válasz termelo #1199. hozzászólásáraGondolom a venti lendkerékként viselkedik, azért pörög tovább
Válasz mtz1221 #1200. hozzászólásáraHa megnézed a 2 szembe álló nyilat akkor látod, hogy oda vissza folyt-e.

ük
Nyugodtan berakhatod a 2 gyorscsati közé, de lehetőség szerint olyat vegyél ami 1 irányba fojt
Ha kapsz ilyent akkor a nyomóágból fojtsd le a visszafolyóba de a visszafolyó felől ne fojtson a nyomóág felé így ha 0 állásba zárt lesz a 2 ág nyugodtan tud keringeni az olaj között
Válasz mtz1221 #1200. hozzászólására

Válasz termelo #1199. hozzászólásáraNics beszéd ez kell ide, jó lenne egy cikkszám vagy valami arról az axisról. De én lehet első körben beraknám a 2 gyorscsati közé. Lent a motornál elég trükkös. 2 hosszú üreges csavar fogja fel a szeleptömböt a motorra, aminek van feje, és átmenő furat a cső hollanderének is.
Válasz ND #1198. hozzászólásáraNem lehet felesleg mert nincs olyan amit nem nyel el a motor, ha nagyobb a "ráfolyás" emelkedik a fordulat.
Most direkt megnéztem kikapcsolás után 48 másodperccel ejti le a magot és 1 perc 15 másodpercig forog de ez apró magra beállított vákumnál volt. Szerintem ha jobban felpörgetem 1.5 percig is forog...
Válasz termelo #1192. hozzászólásáraEz a megoldás nem csak a felesleget vezeti el, amit nem tud elnyelni a motor?
Neki olyan kellene, ahol tudja változtatni az olaj mennyiségét, és azzal szabályozni, hogy fokozatosan fusson fel, de legfőképpen le a motor.
Induláskor ne rántson, leálláskor meg ne blokkoljon, mert elveszik tőle az olajat, meg az elfolyást
Válasz mtz1221 #1195. hozzászólásáraA hidromotorhoz kellene 2 db T csatlakozó és egy olyan összekötő amit lehet szűkíteni.

A Monosemeken használják, van is nekem itthon de nem tudom mi a neve pár ezer az Axiálnál
Válasz termelo #1189. hozzászólásáraNa, erre gondoltam én is, de Te jobban leírtad
Válasz termelo #1192. hozzászólásáraNa ezért kérdezek, ez kéne ide is. Úgy is szerintem túl gyorsan forog alapgázon is. Már csak az a gondom, hogy a szelepen kívül lehetne összekötni a 3 csövet, vajon akkor is működne ? Szerintem nem.
Válasz mtz1221 #1185. hozzászólásáraneked olyan tömb kellene amivel nekünk van megoldva a ribizli kombájnon a menetelés.
Nem tudom mi a neve.
Úgy néz ki mint egy útváltó szelep.
Szerinem valami régi bolgár targoncából lehet.
Egy kerek öntvény egy bemenettel és talán két kimenettel.
Van benne egy tengely egy karral, amit fokozatmentesen tudsz mozgatni, és az szabályozza hová mennyi olaj menyjen (motort hajtsa vagy visszaforogjon).
Lehet egy csappal is jobban meg lehetne oldani, hogy lassan forgatod el a kart nem átvágod nyitottból zártba mint a traki vezértömbje csinálja
Válasz mtz1221 #1188. hozzászólásáramivel énvagyok2 elmondta hogy nyomáshatároló ebből következik, hogy azt a célt szolgálja hogy a beállított érték fölé ne mennyen a nyomás (ez csak a túlnyomástól véd)
ha eltávolítod vagy betekered és többet nyom a traktor mint amit a motor elbír akkor tönkremegy
ha kitekered meg nem lesz teljesítmény
Válasz termelo #1191. hozzászólására
Válasz termelo #1189. hozzászólásárahttps://portal.agleader.com/community/s/article/2089?language=en_US
nem tudom jpeg-be letölteni
Válasz envagyok2 #1183. hozzászólásáraA hidroakkumlátor nem ad megoldást erre ha nincs úszó állás mert a benne lévő olaj az scv visszaág zárt állapota végett nem tud hova folyni.
Ha lenne úszó akkor meg nem kellene hidroakksi.
Ne kezd el az elméletet mert ez ki van próbálva gyakorlatból mondom
Válasz Gumóka #1187. hozzászólásárade igen csak nem találok róla képet
Más modellnél a vetőgépen össze van kötve egy meghatározott belső átmérőjű acél csővel a hidromotor ki és be tápja. Lesz rajta mondjuk x százalék veszteség viszont ha elmegy a nyomás azon körbekering az olaj és nem feszül be a motor
Válasz Gumóka #1187. hozzászólásáraÉn azt hittem hogy ez a szeleptömb, pont ezért van rajta, csak rosszul van beállítva.
Egyébként erre nem lehet olyan megoldás, ha a traktoron megállítod a folyadékáramlást, nyit egy megkerülő szelep mondjuk, ahol elmegy a nyomott olaj, tehát még nem esik 0-ra a nyomás, megy a hidromotor?
Válasz mtz1221 #1185. hozzászólásáraMeg amúgy is azért értelmetlenkedek, mert azt hittem ez a szelep , csinal/nyit egy körforgást a két cső között bizonyos nyomásnál, és csak nem jól van beállítva.
Válasz envagyok2 #1183. hozzászólásáraOk leesik lassan. Akkor nincs más megoldás, beszűkítem a gyorscsatit hogy kevés olaj mennyen át rajta, akkor gyerek odanyomhassa a kart ütközésig alapgázon. Jobb is lesz ha kassabban teker, nem ott megy el az idő.
Válasz mtz1221 #1181. hozzászólásáravagy ha már tökig letekerted a nyomást, és mé gmindig recsen a lánc, akkor tégy rá nagyobb hidromotort, a 160adt cseréld le 400asra, vagy nbem tudom mit lehet vneni még, és még lejjeb btudod tekerni a nyomást, a nagyobb még kisebb nyomásesésnél tudja azt a nyomatékot adni, még rugalmasabb lesz a rendszer. én egyszer szabtam el láncot, igaz azóta nem mtzvel csmagolok, és nem azzal a beakadós karral kell küzdeni, szóval élhető ez a 160as motor is, de kétségkívül ésszel.
Válasz mtz1221 #1181. hozzászólásáranem tanulsz, ott van neked rajta az a szelep. az a kétirányu biztonsági szelep, gyengébbeknek nyomáshatároló szelep. de neked nem a hidromotr a gynege léáncszem, neked a hajtó lánc. neked nem a hidromotr megy tönkre, hanem a láncod szakad el. ha még nagyobb nyomást engedsz rá, magyarul kiiktatod ezt a szelepet, akkro maradék kis rugalmasságod is odalesz. épp azért áll meg, amit magad is mondasz, hoigy mtz uszóba kzzel hajtod, igen, mert akkor kap betápot a motor. ha lezáord a hdraulikát a traktorba, akkor nem kap betápot, akkor marad a megállás. egyébként meg lehetne tenni, hogy egy kurva nagy hidruakksit beiktatni a nyomó ágba, és mikor nyomatod, akkor azt kvázi feltöltöd, tehát kis olajat tárol, s amikor megállítod, elzárod a csapot, akkor a hidromotr onnan még pár csöppöt ki tud szívni, egyre neezebben, magyarul fokozatosan fékezi meg. hogy ezt bírja-e az akksi, és mekkor akéne, és lenne-e érezhető csillapító hatása, nem tudom, egy nagy felülető hidrroakkis terheléskor lehet fel tud venni 50 ccm olajat, nem tudom, fogalmasm sincs, ez ennek a csomagolónak egy harmad fordulat. lehet, ki kéne próbálni.de ugye annak akksinak mondjuk bírnai kell 150 bar nyomást, de ezt meg tudod mérni, tgy egy órát a csomagoló és a szelep közép, és tekergesd a szelepet, hogy mi a legkisebb nyomás, ahol még elindul, és akkor olyan akksi kéne, ami azt bírja, s jön a másik része, hogy tárol-e annyi olajat, ami érdemben hat? az is lehet, hogy indítskor feltöltődik, terhelődik az akksi, aztán üzem közben már szép lassan leürül, hiszen ott már lehet közel nulla a nyomás a hidromotoron, szóval nem sokat segít, de valamit biztos. de lehet az is elég, hogy kicsit lejjebb veszed a nyomásokat, amíg még éppen elindul, az biztos, hogy ha kisebb nyomásra van állítva, akkor kíméletesebben indul el, és áll meg. próábld ki.
Válasz mtz1221 #1180. hozzászólásáraakkor ne hidd, el akkor tekertesd nyél gázon, aztán vágd vissza a kart középre. hidd el, azt a láncot kibaszni onnan alulról középről nem öröm. nekem volt már benne részem. azóta minimumra van véve a kiadott mennyiség. az a megoldás, hogy a hidraulika kart csak kicsit húzod, mintha kis olajat akarnél adni, és mikor megindul, akkor gázra lépsz, és gázzal tekerteted gyorsan, megálláskor fordítva, gázt veszed el előbb, és miutánm lelassul, a kart engeded vissza. olyan körre tedd, ahol a kar nem akad meg, nem ilyen mtz-s beakadós szar, mert ha beakad, akkr onnan csak hirtelen tudod megállítani, és akkor reccs lesz. egébként meg nem a tekertetés viszi el az időt, a 2 percből ez mondjuk fél perc max, ha lassan tekerteted. ehhez képest nyersz 5 másodpercet, és biztos hogy el fogod szabni a lámcot a belébe.
Válasz termelo #1179. hozzászólásáraHogy néz ki az a védő szelep ? Ezen csak az van ami a képen látható. De mindegy majd megpróbálok tágítani mindkettőn hátha. Ez a szelep nélkül ha csakdirektbe mennének a csövek ahidromotorba, akkor mi történne ? Nincs kedvem mtzvel bactattni, mert ott ha úszóba lököd, akkor kézzel is körbe hajtható.
Válasz envagyok2 #1176. hozzászólásáraEgy bála csomagolón. Úgy meg állítja ha eleresztem a kart , hogy megmozdul a traktor. Ezt kéne kiküszöbölni. Armán sima kihelyezettek vannak csak. Egyik irányba az egyiknyom, másikirányba a másik, középen zár. Nem akarom elhinni hogy a hidromotor nem bír fél kört engedni a lendülettől ?
Válasz envagyok2 #1178. hozzászólásáraNincs olyan beállítás egyik traktoromon se, hogy lassan fojtsa el az olajat de más traktor esetében sem láttam még ilyen.
de
Mint mondtam ha van védőszelep a hidromotoron akkor magába forgatja az olajat és nem áll meg hirtelen
Válasz termelo #1177. hozzászólásáramert gondolom azt állítottad be, hoigy lassan fojtsa el az olajat. de ha nem kap utánpótlást, nem tud szívni, akkor az megáll. persze, van az a lendület, ami továbbhajta, hiszen pár 10, pár 100 Nm nyomatékúak ezek, nyilván meg lehet pörgetni lendületből is, de ha a hidromotornál gyengébb láncszem is van a körben, akkor nem a hidromotr fog pörögni, hanem a gyengébb láncszem szakadni, jelen esetben a lendület nem a hidromtort forgatja tovább zárt olajágnál, hanem a lánct szabja el. ezé tvan az, hogy bálacsomagolót lassan indítjuk meg és lassan állítjuk meg. ez a szelep egyébként ezt végzi, túlterhelés esetén elengedi az olajat, kérdés, hogy a beállított nyomás elég alacsony-e ahhoz, hogy a láncot is megvédje, vagy csak a hidromotort védi. ha lejjebb veszi anyomást, akkor indításnál biztos segít óvatosabban indulni, a hirtelen megállás akkor is necces, mert még ha szabad visszafolyó ágba volna is kötve, és onnan kapna is szabad betápot a lendöületből való pörgéshez, a betáp ág, ami ilyenkor vissazfolyó ággá változik, zárt, oitt nem tudja kinyomni, vagyis marad a kényszermegállás.
Válasz envagyok2 #1176. hozzászólásáraNekem se a John Deer-okon se a Kvernelandon nem áll le a hidromotor ha elengedem a nyomást de úgy tudom van benne olyan szelep ami visszaforgatja az olajat (persze ezek nagyobb fordulatú motorok)
Válasz mtz1221 #1172. hozzászólásárami az hogy láncon hajt? ezt nem értem.
az ott egy kettős nyomáshatároló szelep, ezzel állítod be a hidromotrra jutó max nyomást. a kupakok alatt az állító csabar van, meg a kontraanya.
egy körre kell bekötni a két ágát a hidriomotornak, ilyenkor mind a két irányba tudod forgatni, vagy a visszafolyóü ágat szabad visszafolyó ágba, de ilyenkor ételemszeráen visszfelé nem tudod hajtatni. ha olajat leállítod, akkor persze, nem forog tovább a lendülettől, azonnal megáll, hiszen a hidromotor nem kap betápot.
kurva fontos, hogy lassan indítsd meg a csomagolót, és lassan is állítsd meg, mert különben szakad a lánc benne.
Válasz mtz1221 #1174. hozzászólásáraCsak C be nincs? Vagy amúgy se?
Minden kimenő scv nyomó ágának párja nyomott állapotban úszóban van, keresztbe próbáltam már kötni? Áramlásszabályozó van rajta?
Válasz termelo #1173. hozzászólásáraTörökön nincs úszó. Azért kérdezek hátha valaki tudja, nem szeretném el is állítani feleslegesen, meg a láncot sem elszaggatni.
Válasz mtz1221 #1172. hozzászólásáraÉn úgy tudom a hidromotorokat úszóba kell kikapcsolni, ez nem lehet hogy csak biztonsági szelep?
Szelepjén mi ez a két műanyag, mit lehet alatta állítani ? Az a gondom láncon hajt, és ha eleresztem a traktor kihelyezett karját, akkor blokkol, nem forog tovább a lendületről. Vagy normális ez ?
Munkahengereket kéne javíttatnom, többet is. Tudtok Pest megye déli részén (Bp-től délre esetleg keletre) valami tisztességes helyet ajánlani? Egyszer régen valaki azt mondta Dömsödön van ilyen cég, rákerestem, egy egész marékkal találtam, vajon melyik lenne a jó? Köszi.
Válasz Erdőjaro #1168. hozzászólásáraSzívócső belsejét nézd meg ,nem é szívta össze a belső gumirozàst a drótszövet alatt cső belsejében .
Válasz Erdőjaro #1168. hozzászólásáraElvileg lehet rugó törés a hengefejben ha dugatyus szivattyú, bár még nem szedtem szét ilyet Woma szivattyút csináltam többször "porcelán" dugatyus 120 bart nyomott vízből.. annak ez volt a baja ilyen jelensegnel
Segítséget kérnék,adott egy Kcr darus ifa, a darut egy 80literes dugattyus szivattyu táplálja. Egyik pillanatról a másikra elkezdett remegni a rendszer,a csövek és a munkahengerek is csak lassan működnek. Az olajszintet néztük azonnal,valamint hogy a szűrő nem e dugult el,de nem ez az ok sajnos. Arra gyanakszunk még,hogy falslevegőt szívhat, a szívőcsőnél a bilincs mellett,de akkor ott leállitva csepegnie is kéne nem?
Mi okozhat még ilyen problémát? Szivattyuban van valami ami ezt okozhatja?
Köszönöm
Válasz envagyok2 #1165. hozzászólásáraNem, nem beszéltünk el egymás mellet én normál körülményekről beszéltem!
A fenti értékek csak maximum értékek. Ha nincs csak 170 de a hidromotor többet igényelne akkor az a fordulat nyomására megy.
Én ezt írtam, szóról szóra!
Hát elkezdődött smile scared
A hidromotornak nem tudsz se 170 se 350 bárt adni. Annak van egy saját igénye ami a terheléstől függ.
Nem tudsz egy hidromotornak 1000 bár nyomást adni de még lehet 100-at sem ha nincs leterhelve. Sőt pont te tudnád megmondani üresjáratban mennyi a nyomás!
Annak a terhelésnek az az igénye.
Az nálad mennyi?
Válasz envagyok2 #1162. hozzászólásáraNálunk utólag jött a szippantó, szakcég építette össze a kocsival, azoknak annyi kérdésük volt, mennyi a szivattyú köbcentije, a hidromotor náluk volt
Válasz termelo #1164. hozzászólásáraitt elbeszétünk egymás mellett, lehet akérdésfeltevés sem volt egyértelmő, én a 1000 bárra hegyeztem ki a mondtaot, hogy az egy normál motort szétvágna. ha a kérdés az, hogy az 1000 báros motrorba, amit arra építettek és 192 liter neéésre, abba csak 40et sikerült beltolni, akkro az persze egyértelmű, éppenhogy az ötödét forogná. ez így egyértelmű, a fordulatszám és nyelés között ilyen a kapcsolat, ceteris paribus. de ez nem szokott teljesíülni, mármint a ceteris paribus, pláne nem munkakörümények között. de ez csak mellékes megjegyzés volt.
Válasz envagyok2 #1160. hozzászólásáraMiért tereled magad sugárhajtású Don Quiote irányába?
Józan paraszt ésszel végig lehet gondolni a dolgokat. A 40 liter/percnél a hidromotor a névleges fordulata 1/5-ével forogna !
Válasz termelo #1161. hozzászólásáranincs itt ellenfmondás. a teljesítmény, az ugyan az, ha ugyan annyi olajat kapnak. de ehhez az kell, hogy a kisebb fordul mondjuk 4et, a nagyob bmeg kettőt. a nagyobbnak legyen kétszer akkora a nyomatéka, csak a számolás végett, és így kétszer akkora gépet tud megforgatni ez alatt a kettő foprdulat alatt, és így lesz egyforma a TELJESÍTMÉNY. nem a nyomaték. amit írtam, de ha nagyobba több olajat tudunk beletáplálni, mert többet képes nyelni, mert a kicsinek a több olaj már túl van az optimlis tartományán, akkro nagyobból nagyobb TELJESÍTMÉNYT lehet kihozni. én ebben nem látok ellentmondást. persze, de hamindkettőbe többet tolsz, akkor eltekintve a belső veszteségektől, gyan az a teljesíténye, de a lényeg, hogy a nagyobba többet lehet beletolni, azért építenek nagyobbat, hogy többet lehessen beletolni, és nagyobb teljesítményt lehessen kivenni belőle.
az második mondatom, ez " a teljesítmény. azért nem. "persze elírás, ide a nyomatékot akartam, mint amit a követkeuző mondtaban már magyarázok is, csak nem tudok gépelni, és ennyivel előrébb jár az agyam, mitn a kezem.
Válasz Gumóka #1159. hozzászólásárabenne nincs védelem, egy kis kockát raksz elé, az a védelem.
igen, így működik, amíg el nem éred a nyomást, addi gnem megy, ha elérted, akkor már megy, nem ugrál, hiszem baromi kis nyelése van egy ilyen motornak, 160-200 ccm per fordulat, és egy fok elforduláshoz akkro ez 0,5 ccm olaj, ennek a sokszorosát tolod bele, tehát nem veszed észre, hogy elfordul, megtelik olajjal még egy rovátka, megáll, és újra indul, onnan pörög. de persze, biztos ki lehet ilyen üzemet is provokálni.
és igen, túl van ez beszélve, nem túl bonyolult egy dolog, már a működése, a méretezése az igen...
Válasz envagyok2 #1143. hozzászólásáraezt írtad:

hogy csaldon belül a teljesítmny ugyan az. a teljesítmény. azért nem. a nagyobb köbcentis motorok nagyobb nyomatékúak, persze, ezek nagyobb nyelésúek is, tehát ha ugyna akkora akkora nyomáseséssel és lkiterrel táplálod meg a kis köbcentit és a nagyot, akkro persze, az elvégzett munka ugyan akkora. mitől lenne eltérő? fiztika: telkesítmény = feszültség*áramesősség. de ha a nagyobb nyelésűbe több olajat tolsz, akkor ott azért már kijön a különbség. szóval családon belül a nagyobb ccm-es nagyobb teljesítményre képes, persze, ha sikerül betápllni.
Saját magad belekeveredtél a saját gondolatodba.
Először az írod, hogy a kisebb és a nagyobb ccm3 ugyanazt az litert táplálod akkor az elvégzett munka ugyanakkora, eddig egyetértesz?
Aztán azt írod ha a nagyobb ccm3-be több olajat tolsz akkor nagyobb teljesítményre képes de ha a kisebb ccm3-be több olajat tolsz az első állításod szerint az is nagyobb teljesítményre képes!
Szóval ez egy önellentmondás
Válasz termelo #1158. hozzászólásárafelrobban. szeirntem az 1000 br messze től van azon a tartoményon, hogy az képes legyen átfolyi rajta az képes legyen megforgatni a rotort, az egyszerűen mindenhol folyik belőle, minden résen, nem alakul ki áramlás, mindenféle örvények lesznek, és felrobban. egy pillanat alatt, mihelyst megtelik olajjal.
mi történik, ha egy embernyi nagyságú szélkereket egy sugárhajtómű mög raksz? semi, elfújja. de ha megerősíted és a lapátok se szakadnak le róla, meghefteled, akkor? szerintem akkor se törétnik semmi, az biztos nem, hogy 50szer több áramot termel. mert egész más örvények keletkeznek a 20 kmhs szélben, és a sugárhajtómű mögöttti szélben, kizártnak artom, hogy ez működjön, lehet egy helyben áll a kerék, és mindenféle jönnek le a lapátról az örvények.
ugyan ez történik szerintem ilyen szélsóges nyomásnál a nomrál hidromtorban, nem forgatja meg, egyszerűen beleömlik, és lehet meglöki, de már viszi az egészet. és ha megrősítem és minden, nem tobban szét? akkor se fog notmál üzemben működni, mert gondolom ln az 1000 bar egész más rotort kíván, mint a 150 bár. de ha lenne olyan rotor, ami kibír 1000 bárt, akkor az kruva erős lenne, ld az, amit linkeltem. az 400 bart bír ki, és 750 Nm nyomaték. azér az nem kevés a közönséges hidromotrokhoz képest
Válasz envagyok2 #1155. hozzászólásáraVagyis akkora nyomás kell minimum, amekkora teljesítmény kell ahhoz, amit hajt a motor.

A traktor se húzza alapjáraton az ekét, mert lefullad.
Ha meg kevés a nyomás akkor akadhat, mert nyilván ha 1 bar nem hajtja meg pl, de 2 már igen, akkor addig áll, még el nem éri a kettőt, de amint mozdul, tehát átfolyás történik, visszaesik a nyomás, így megint nem hajt, szóval szakaszos lesz a járása.
A túlnyomás viselése meg szerintem attól függ, a motor köré épített rendszer mit bír, nem hinném, hogy egy gyári motort meg lehet pukkantani, van abban is védelem, hogy ne vágd sztenderre.
Túlbeszéltétek már szerintem
Válasz envagyok2 #1150. hozzászólásáraOké mivel még mindig nem érted csak tolod arrébb a semmit.
Írd le mi történik a 192 liter / perces hidromotorral ha adsz neki 40liter/perc átfolyással 1000bárt!
Válasz termelo #1156. hozzászólásáramind a kettőt látom, ez egy földfúrót hajt. ltom a fordulatot is, és alátom anyomatékot is. megy vagy áll. nem keveset állítottam a bemenő nyomáson, és ez a 3. hodrimtor, ami ezen van, mire megtaláltam, hogy szergej mit tud meghajtani, és azzal mit lehet elvégezni.