Fórum
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Bodza ára új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Haszonbérleti szerződés új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Autók, kocsik, verdák ... paraszti harci szekerek! új
- Napraforgó ára új
Cikkajánló

652 hozzászólás
Válasz #401. hozzászólásra
2800kg rémlik
Tudja valaki ,hogy hány kg pontosan az ih 6200-ás vetőgép ???
Válasz #397. hozzászólásra
Ha felemeled, akkor kézzel leforgathatod a kereket. Csak az egyik szélébe teszel magot, és csak pár csövet hagysz dolgozni, a többit lezárod. Ez alá a pár cső alá tálcát, vödröt, fóliát, vagy valamit teszel, ami felfogja a kiadott magot, hogy le tudd mérni. A kerék kerületét leméred, és leforgatsz annyit, hogy kerek számú méter legyen, pl 10, 20, 50 méter. A működő csövek szélessége+egy csőköz!!! ad egy távolságot. A kerékút és ez a távolság szorzata ad egy területet négyzetméterben, 10 000 m2 osztva ezzel a területtel ad egy számot (SZ), leméred a kiszórt magot és szorzod (SZ) számmal, és máris megvan, hogy ha-onként mennyi magot ad. De ne mákot szórj és kukoricára értsd! Bocs a tréfáért!
Válasz #397. hozzászólásra
Mi betonon szoktunk meghúzni és kimérünk x méter, és számolunk, több sort is...
Legegyszerűbb,ha az udvarba,vagy kint a földön meghúzod kimérsz egy métert és megszámolod a magokat.
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni abban, hogy hogyan lehet leforgatni a 6200-as ih vetőgépet.A vetőtengelyhez van egy kulcsom, csak azt nem tudom, hogy mennyit kell hajtanom és hogyan fogjam fel a magot a csoroszják alól.
Ha valaki tudna nekem segíteni azt megköszönném.
Válasz #391. hozzászólásra
Nekem a cyclo 800-as két nagy tartálya van eladó meg 5 kistartály
ahhoz nem a timet szoróé kell hanem a magszoróé!
a kicsit 1 hónap alatt megenné a mütrágya azt a kis lemezházát!ha érdekel nekem van a nagyból alkatrészem.ha messzi laksz akkor GLS.ha nem akkor elszaladsz érte.
Válasz #386. hozzászólásra
Jó,én meg vagyok vele elégedve.Idén hibridbúzát vetettem vele,pontosan tartotta a beállított 75kg/ha dózist is. Tömörítókerék viszont az enyémen nincs. A 4m-es árát nem tudom,én egy 6m-est vettem 2mill körül.
Válasz #392. hozzászólásra
Kösszike
A másik topicba érdeklődj (IH Cyclo vetőgép) ott olvass vissza Húsfutárnak van alkatrésze kérdezz rá
Válasz #390. hozzászólásra
Műtrágyaszórót akarok a kukorica vetőgépre adagolószerkezet érdekelne.
Válasz #389. hozzászólásra
milyen alkatrész érdekel??
Üdv
Valaki tudna nekem küldeni egy alkatrész katalógust IH 6200 vagy bármelyik típusú IH vetőgépről. Főleg csak a vető műtrágya és granulátum szóróról kellene.
A Sulkynál szebb az Amazone és a Kuhn Premia. Ha mechanikusban gondolkodsz. V&N-t vetőgépet ne vegyél, a régiek sz..ok, az újabb is kacat. Nekem is volt IH6200, felújítottam teljesen, de 1 év alatt beleuntam. Körülményes az átszerelés, a mélységtartása rossz, ha vizesebb a talaj a tömörítőkerekek kiszedik a magot, és az első két elforduló keréknyomba nem tudja a tárcsa beletenni a magot, ezért mindig láncot húztunk. Ekkor meg nem tudtál tolatni, csak köröztünk a földeken és tapostuk mint állat. Egyébként egy masszív állat gép, mondhatnám fél kombinátornak is. Régi gép, kispénzért tuti, de elment az idő felette. Lajta után felüdülés ezzel dolgozni. Most Amazone D9-30-am van forgóboronával. Nagyon pontosan vett, jó a mélységtartása, és a rotech tárcsák jól dolgoznak. Ha vizesebb a talaj ezzel még akkor is tudsz dolgozni. A többiek meg néznek téged. Ja és gázolajban néhány literrel kevesebbet eszik, mint IH6200 -val. Persze nem forgóboronával együtt.
Nagyon jó kis vetőgép, mert nincs vele baj és a szállítás is könnyű!belefér 1 bigbag zsák és mit mondjak még rolla
Nekünk 2 van belőle és eladó, minda kettő mert már nem elégítette ki a gazdaságot ! szóval szerintem még a mai világban is megállja a helyét
!!!!
Válasz #385. hozzászólásra
És pontos, jó megbízható a sulky is? Ár mennyi a 4m-esnek tömörítő kerekekkel kb.?
Válasz #384. hozzászólásra

Én is eladtam az ih-t és vettem helyette sulkyt. Ezt lehet bigbagből tölteni,ráadásul összecsukható.Szerintem jobb mint az ih.
a sulky-t meg a pöttingert nézném még meg ebben a kategóriában a vogel és az amazone mellett.
Hasonló árak esetén én az amazone felé hajlanák.
Ezek a gépek jó alternatívák ih helyett.
Válasz #382. hozzászólásra
Mi kb 12 éve vetübnk IH-val, de ebből is elég volt... Körülményes a szerelése, a közlekedésről nem is beszélve vele, a kisebb parcelléknál pedig a vetés nem körszerű már, szóval az IH felett is eljáűrt az idő.. jó volt, de ahogyan ismerjük, sok évtizedes konstrukció már, elhaladt mellette az idő...
Válasz #380. hozzászólásra

Szép napot Urak!
Menjél fel a Kühne honlapjára, 8 milla helyet 5 körül
árulják a 6210-es gabonavetőgépet.....
Ennyiért ez is alternatíva lehet szerintem.
Nálunk a 6200-as elvetett közel 2,5-3 ezer hektárt és
most kell egy nagyobb felújítást végezni rajta.....
Válasz #378. hozzászólásra

Asszem AD9-40 .
Függ . 4m-es , és most az új ára olyan 3,3-3,5 nettó leht max.
Repcére konkrétan nagyon precízen be lehet lőni.
Vetettünk már vele asszem olyan 2,1 kilót is hektáronként.
Válasz #379. hozzászólásra
Évi 100 Ha körüli vetés lenne vele kb.n em több... de 4 m alatt nem szeretnék venni :)
3,8 milla a Vogel, ezért érdekelt volan mennyi egy amazon pl.
Válasz #378. hozzászólásra
3 méteres kis Amazon elég neked vagy bérvetés, ha nem vetsz sokat, számold ki 10-15 év-re
Válasz #368. hozzászólásra
Én most szeretnék majd a vetések után venni egy gabonavetőt... sokat nem vetek mert inkább kapásnövény párti vagyok de a repce miatt is azért kellene valami.
Melyik amazonod van pontosan? És mennyi az ára? Én Vogel vetőgépet néztem az is jónak nézett ki....
Válasz #376. hozzászólásra
Viszont...
Válasz #375. hozzászólásra
Kellemes hétvégét!!
Válasz #374. hozzászólásra

Nem !
Mindenek felett saját magunk és a családunk jövője , azután a haza !(Ráadásul ez a haza már tele vérszívó etnikumokkal nektek is köszönhetően , nem is annyira haza már)
Nem veszek szart csak azért hogy valaki jól járjon mert Magyar én meg rábaxtam például...
Amúgy meg pl most a Kühne nem is biztos , hogy annyira Magyar.
Válasz #370. hozzászólásra

"A HAZA MINDENEK FELETT"
Válasz #371. hozzászólásra

A henger állandóan fellazult ,nem volt anyaga
, ezért tört -repedt mindene ha röges volt a talaj . Kóválygott a csoroszlyája , hiába újítgattuk .
Mind emellett nehéz húzású , vontatott ,sárba vége mert leszaggatja a meghajtóláncot , és rendkívül hamar tönkre megy , kopik mindene...
Mondom ehelyett az Amazone űrtechnika minden szempontból !
Úgy elteszi a magot a földbe az IH helyett , hogy elájulsz.
Hengerezni meg ha lehet egyáltalán , akkor arra ott van a Cambridge henger . Ami mellesleg sokkal jobb tömörítést végez , jobban halad , nem hátráltatja a vetés tempóját.
Annyi pénzt nem ér az tuti. Nekem is van mi sokszor még egyszer hengerezünk utánna,a sáros födbe meg vége
Válasz #370. hozzászólásra
Biztosan úgy van ha mondod de felénk még is ezek a nyerők,mert nem fagy ki utánuk a gabona és szépen tömöríti a talajt még ha egy kicsit az előkészítés trehányra sikeredet is a vég eredmény jól mutat.Apró magokat is jól veti, mondjuk nem betonba inkább lazább talajba.Mire gondolsz mit kell szerelni rajta amit untatok.
Válasz #369. hozzászólásra
Itt ha hazafiskodtunk volna , tönkre megyünk ideje korán .
Volt egy pár IH a faluba és most már csak az Amazone-ok vannak.
Meguntuk szerelni , és a vetése is hányadék volt . Itt fekete kötött földön , semmit érő volt .
Arról nem is beszélve , hogy majdnem a duplája a zöldnek.
Vannak más nyugati gépek is nekem egy Dán volt előtte, míg az ÍH-t meg nem vettem,egy biztos messziről elválik hogy melyik tábla lett ÍH val vetve egészen másként kel a mag utánuk és sokkal hammarabb meg ered.Jó gépek az amazonok de szerintem az Íh után szebb a kelés.
Itt nállunk kettőt is vettek mostanában,Ez is ojan mint a traktor vagy a személy kocsi vásárlás hogy van aki csak a Japánt veszi, és van aki a Németet és a hazafi meg a Magyart.
Valamelyik nap azon gondolkoztam , hogy az új IH 6200 vetőgép ára asszem olyan 6,5 milla...
-és van olyan aki ilyet vesz !
Ki az a barom aki kiszurkol érte ennyit manapság és miért mikor ezen az Amazone-tól kettő 4 méteres AD-t kap ?
Mellesleg az Amazone minden tekinteteben jobb , csak nem hengerel(ami felénk inkább előny a sár miatt).
Vélemény ?
Szóját szeretnék vetni az IH-6200-assal hogy lehet rá beállítani ?
Sziasztok valaki segiten kicsit kölest szeretnék vetni ih val kb 40 val ha valki tuja mirre állitcsam a kart vagy hogy át kel e cserélni a lác fogaskereket vagy nem ? előre is köszike
Válasz #363. hozzászólásra

Majd tolok fel
Agro alfánál kérdeztem, de azt mondták nem valószínű, hogy van, nem is igazán foglalkoztak vele.
Válasz #362. hozzászólásra

szia ! ha vannak képeid a gépeidröl szivesen látjuk az életképek topickban!
köszi
Válasz #361. hozzászólásra

terep 5-el húzza,csak szét ne szórd
Az IH 6200 elé elég egy 110 LE-s steyr?
Válasz #359. hozzászólásra
Nehéznek nem nehéz csak drága . Ezt viszont neked kell látni hogy meg éri-e . Kérdez rá egy alkatrész boltosra a közeledben aki foglalkozik IH alkatrészel .
Szerintetek nhéz IH 6200-as vetőgéphez hosszhúzot venni?
Segítsetek, mert ajánlanak egyet de nincs rajt az országúti vonórész.
A HW-6011-es topicban szó volt a csapágymegfordulásról.Én vettem két vetőgépet és mind a kettő ikerkerék agyában meg volt fordulva a külső csapágygyűrű.Kettőt el kellett dobni miatta,a másik kettőt csapágyrögzítővel meg tudtam menteni.Mindenkinek ajánlom h.ha egy kicsit is mozdul a kerék a tengelyen szedje szét és csapágyrögzítővel rakja össze.Ugyanez érvényes kombájnnál akkor ha a spanoló kerekeket valaki úgy rakja össze h.kiüti a zárást a csapágy belső oldalából és telenyomja zsírral a tárcsa belselyét és úgy üti bele a csapágyat.Ha nem tesz bele csapágyrögzítőt,1-2 éven belül megmozdul a csapágy a házban.Én a 106-osnál a dobvariátort és utóverő tengelyt szedtem szét,és az öntvény zsírozható csapágyházaknak a belső zyírzó hornyait nyomtam tele tömítő pasztával,mert abba is megfordul a csapágy ha körbe jár a zsír benne.A csapágy gyűrű furatát oda kell fordítani a zsírzószem alá és csak 1-1 centi hornyot kell szabadon hagyni két oldalra a horonyból.Összerakás után 2 napig nem kell zsírozni,had kössön meg a paszta.Időigényes egy kicsit de megéri.Csavarrögzítővel vigyázzatok mert van egy gyenge,egy közepes(15 másodperc alatt megköt),egy közepes nagyobb hőállósággal(ha egy kicsit megmozdult már a csapágy ez jó )és van egy erős ami akkor jó ha nem akarjuk többet szétszedni(pl:eke húzójának végében a menetes csap amire a gép csatlakozik)Ha megkeresem a katalógust a rögzítők számát is megmondom
üdv!
nem tud valaki a keleti országrészbe ih használt alkatrészeket? 19db komplett vetőelem kéne (csoroszlyás vetőgép átalakítása tárcsásra)
Válasz #355. hozzászólásra
misem egyszerübb,20szem méterenként az pontannyi,meghuzod az uton és kész.
Tisztelt fórumozók!
Borsót szeretnék vetni 1.200.000 csira/ha sürüségben.
Ha valaki tudja az IH 6200 vonatkozó beállitását, szivesen venném az információt.
Köszi:FI
Tisztelt fórumozók!
Borsót szeretnék vetni 1.200.000 csira/ha sürüségben.
Ha valaki tudja az IH 6200 vonatkozó beállitását, szivesen venném az információt.
Köszi:FI
Válasz #108. hozzászólásra
Heló Menyus Szőke Gábor vagyok 1 hete vettem egy 20 éves jó állapotú szépen felújított IH 6200-as vetőgépet. Ebben az augusztus 7-i hozzászólásodban irtad, hgy van hozzá szerelési segédleted. Ha ezt scannalt, vagy papír alapon el tudnád juttatni, válaszolj. e-mail cimem megtalálod az adatlapomon.
Nekem üzemeltetési kézikönyvem van , ha érdekel elektronikusan el tudom küldeni.
Ami info van ehhez a géphez átnézem. Nem szeretném a helytelen üzemeltetés miatt idő előtt tönkre tenni.
Sokba volt.
Üdv: Gábor