Nyerj Volkswagen Amarokot vagy iPadet! Regisztrálj és indulj a nyereményjátékon!
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Kukorica és napraforgó vetése új
- Milyen körbálázót? új
- Agrárjog új
- Kukorica terményárak új
Cikkajánló

Növényvédelmi előrejelzés: Fokozódó aszály, erősödő kártevőnyomás
A tartós szárazság és csapadékhiány növeli a növényvédelmi kockázatokat. Ismerd...

690 hozzászólás
Válasz strong #583. hozzászólásáraSemmire. Közbe jött valami, meg le is munkáltam már 1x, jövőre el van halasztva.
Válasz strong #588. hozzászólásáraA lényeg hogy ne mozogjon, mert akkor lazulni fog és valami enged. Ellenőrizni első időkben.
Válasz Drisa #587. hozzászólásáraIgen úgy kellene hogy zárjon. Jobban örültem volna ha szorulna hát bizony az enyémek nem fognak összeragadni.!
Válasz strong #584. hozzászólásáraJaa értem, ott a festéket le kell hogy tolja a felni mikor felrakod, legalábbis nekünk amik voltak annyira passzos volt hogy a csatok levétele után is vassal vagy nagyobb lendülettel kellett lepattintani.
Válasz strong #584. hozzászólásáraMert ahol mutatod az kb csak azért van hogy megvezesse a felnit a jó irányba, ha totál passzos lenne, beletenni is elég lenne meg kicibálni is. A nyíl melletti nagy peremen támaszkodik az ikerkerék.
Ja és köszönet mindenkinek!!!
Válasz Drisa #582. hozzászólásáraMi ketten nem értjük egymást, a képen a nyíl mutatja hogy hol nézem a hézagot.
Válasz mtz1221 #580. hozzászólására1600 euró volt a két felni gyűrűstől, gumit használtat szereztem talán elmennek egy darabig. Te meddig jutottál a projektel?
Válasz strong #579. hozzászólásáraLényeg hogy ellenőrizd le egy pár hektár után, legyen feszes.
Válasz strong #579. hozzászólásáranem ott méred. A 4-5 széles szakasz zár, nem a vége, az alá biztos nem tudod betenni a mérőt.
Válasz strong #579. hozzászólásáraPontosan.
Majdnem mint egy kúpos alátét a kerékcsavaroknál ??? Mennyiért sikerült felnit meg gyűrűt találni hozzá ???
Válasz Drisa #578. hozzászólásáraÉppen az a 4-5cm-es szakasznál mérem a hézagot a képen. Úgy értsd meg hogy a gyúrű amennyit belemegy a felnibe ott van a luft. Valójában akkor ez nem számít a terhet a felni pereme és a gyűrű kidudorodott része viszi?
Válasz strong #574. hozzászólásáraOtt ahol méred sosem fog hézag mentesen zárni, az nem a tehermentesítés része. Az a 4-5 cmes szakasz ami zár. Csattanjon nagyot mikor ráhúzod. Illetve első pár hektár után rá kell nézni első szerelés után, ilyenkor lehet hogy enged kicsit!
Válasz strong #576. hozzászólásáraValószínű csak ott van hézag de ha a két felni között meg tudnád nézni ott nem lenne!
Pár óra után nézd meg nem lazult-e meg,majd utána néha nézd meg ismét!
Ha kell húzz utána.
Válasz apuci #575. hozzászólásáraKöszi a tanácsot jó erőssek a kapcsok 18mm vastag a menet. Csak azon bosszankodok hogy ha 38colos mind a két felni akkor miért nem illeszkednek össze?
Válasz strong #574. hozzászólásáraNe hézagozz!
Húzd meg annyira a menetes orsót hogy nehezen tudd rákapcsolni,akkor jó lesz!
Sziasztok, az lenne a kérdés hogy: a kapcsos ikerkerék gyűrűje és a traktor felnije között mennyi hézagnak szabad lennie? A gyűrűnek tökéletesen oda kellene illeszkedni a felnihez vagy nembaj ha van rés közöttük?
Válasz Ferror #572. hozzászólásárahttps://dcadprod.azureedge.net/b2b-experience-production/attachments/cknafm0l203qp01kilmef13rg-2019-ag-databook-04-09-21-update.pdf
Ebből kikeresed a te méreted, van olyan adat hogy gördülési kerület (Rolling circum), ezzel közel megegyezőt kell keresni.
Nyilván az első és hátsó kereket arányának kell közel hasonlónak lenni az ápoló és a gyári kerekek között.
Ki milyen ápoló kerekeket használ vagy

tud ajánlani a következő méretekre?
Hatul 650/85 r38
Elol 600/70 r28
illetve
650/65R38
540/65R30
Válasz strong #569. hozzászólására18.4 R38
Válasz mtz1221 #568. hozzászólásáraLegyen az egyformán. Akkor kiszámíthatóan terhel. Meg jobban is néz ki
Válasz mtz1221 #567. hozzászólásáramiMi a számja a guminak?
Ha az ikerkerék forgás iránya fordítva lenne feltéve, segítene hogy ne bacca a traktor difijét ??? A cél csak annyi lenne vele, hogy a kombinátor minél sekélyebben menjen.
Válasz strong #565. hozzászólásáraDe mehet. Csak azért Írtam a centit hogy mérni, mert a katalógus méret nem számít semmit sem, 4-5 centi eltérések vannak márkánként. Arról nem is beszélve ha külsők diagonálok, meg egy méretűek akkor azon fog felülni. ha gondolod van nekem két radiál gumim 80%-os bordával, egyiknek az oldalán van két 5 centis repedés(bele vágtam tavaly 1 vízvezetékes lukba
). Gumisom azt mondta nem vagyok normális ez miatt 2 újat venni(ugyanez a márka majdnem annyiba került volna 1, mint a petlasból 2), de nem mertem be kockáztatni hogy valahol messze kidörgölje a belsőt ekével vagy a gruberral. Ha gondolod jó pénzért eladom, és hagyom a dupla kerék projektet.
Válasz strong #565. hozzászólásáraEz ugyanaz a méret? Mert amit írtàl először, az nem váltóméret, tehàt a keskenyebb még nagyobb átmérőjű, annál pl pont nem ártott ha kopott. De ha ez ugyanolyan, és így le van futva, az sem baj, mert ugye a belső kerék is pár centit lapul, meg a földbe is belesüllyed, szóval leér ez annyira amennyire kell
Válasz apuci #564. hozzászólásáraAkkor egy új gumi mellé nem jöhet ijen kopott mint amit betettem alul? Mondjuk 3.5-4cm el kissebbre le van kopva.
Válasz strong #563. hozzászólásáraMondjuk az talán nem derült ki az írásodból hogy milyen fajta tengelyre tennéd a dupla kereket,de ebből a válaszodból már igen!
Tehát ha csak a talajtaposást akarod csökkenteni és azért duplázol akkor meg kell hogy feleljen egy nagyon kopott de szerkezetileg még jó állapotú gumi is!
Válasz apuci #562. hozzászólásáraEz is megtenné ? A trakton szinte újak de a gyár adatai szerint 175cm magas volt újkorában mint a traktoromé. Nem vennék újakat évi pár napi munkának.
Válasz strong #561. hozzászólásáraHidd el sokat ér még ha kopott is,ezek a fajta dupla kerekek nem is használhatóak arra hogy komoly nehéz munkákat végezzenek vele,arra a hosszú tengelyes használható ezek csak a talaj nyomását kell hogy mérsékeljék komoly vonóerő átadására nem alkalmasak!
Válasz mtz1221 #560. hozzászólásáraEz arról papol hogy a külső gumik kissebbek legyenek és fele nyomás a bentiekkel szemben. Ennyi a lényege az hogy tönkre mehet a diferenciál és törhet benne valami az is benne van a játékban, de még nem hallottam volna ijet. Óvatosabban kell vezetni annyi biztos! De ha a külső gumikba 0.8 belől meg 1,5 a nyomás és ráadásul a külsők kopottabbak, alacsonyabbak! Mit érnek akkor már?
Válasz strong #557. hozzászólására
Válasz bandigh #558. hozzászólásáraÍgen ott.
Válasz mtz1221 #555. hozzászólásáraAlul, ahol kidudorodik, ott lenne 2-3 centi?
Válasz mtz1221 #556. hozzászólásáraAz kevés közöttük legalább 10cm kell hogy legyen azt mondják bár. Mit eszeltél ki házi gyártmányú valamit szerkesztel? Nem értem milyen zöld felirat?
Válasz strong #554. hozzászólásáraRá klikkeltél a zöld feliratra, ott kb minden el van mondva.
Válasz strong #553. hozzászólásáraÉn is épp ezzel bajlódok, legolcsóbban úgy tudnám megoldani hogy a két kerék között csak 2-3 centi lenne. Csak kombinátor elé kell. Nem tudom lenne e hátránya a szelepek elérését kivéve ??? Meg az elsők pont a két hátsó között mennének.
Elnézést 6hengeres maxxum
Válasz mtz1221 #551. hozzászólásáraIgen van centim ha jól mér akkor jó kéne hogy legyen.
Nem vagyok bisztos abban hogy a magasság eltérés mennyit számít ja és 250mm távtartó jó e hozzá?
Válasz mtz1221 #551. hozzászólásáraOroszok a johnit is kitudják nyuvasztani
Válasz strong #550. hozzászólásáraCentid nincs ??? Milyen traktorra megy ???
A traktoron 18as felnin 520 70r38-as van, tervezek venni 15x38 as felnit és arra menne 460 85 r38. (18,4r38) A traktoron újszerűek a gumik az utóbbin meg eléggé kopaszak. Jó e ez így vagy nem szabad túl nagy külömbség lennie közöttük a magasságban?
Válasz GREVEN #548. hozzászólásáraEz van sajna, gumit is emelni fog minden gyártó megint! hát meg lett a gazdasági világválság következménye megint mint 2008-2010 között! Sajnos minden drágul kevesebb pénz marad az embereknél világszinten! A nagytőke megint KASZÁL de rohdt nagyot!

Válasz Ares 826 #547. hozzászólásáraSajnos a vas drágulása magával rántott mindent.
Válasz GREVEN #546. hozzászólásáraSajnos ma már semmi sem olcsó! Én felnit gyártattam velük előre a kicsire 28" csak 20.000 ft volt drágább az új mint a agron hirdető beképzelt nagyképű szarházi felni kupec amit árult! Mondtam is neki húzza a kopott szar gumit a "micsodájára" a felnit meg akassza a nyakába és ugorjon vele a Dunába! Szerintem nem kifizethetetlen az ár náluk, sajnos már minden drága hazánkban!
Válasz Ares 826 #545. hozzászólásáraSoknak tünik az ár egy 18,4 R38as felni gyűrűjéért úgy hogy a csillagot átrakják a régi ből.
Válasz GREVEN #543. hozzászólásáraMi a gond az Atrával, hogy más cég után nézegetsz?????

Válasz GREVEN #543. hozzászólásáraFandáv.
Atra-n kívül van még valami lehetőség ahol felnit gyártanak vagy javítanának?
Válasz .Richard. #540. hozzászólásáraAzt már sejtem, miért RS motoros neki... Valamelyik oldalon bepötyögték: RS az Warchalowsi licensz...
Válasz .Richard. #540. hozzászólására