Válasz #19059. hozzászólásra
Wernerj: elfáradt a traki biztos azért feküdt le
jó hogy nem lett bajod!
én a rókalyuk+hangyaboly kombinációtól fostam be párszor
gyurka88: hozd el a talira a páleszt nem lesz rá gondod többet
Kicseréltem a váltó-hidraulika olajat.A régi nem tűnt gáznak mégis mikor lecseréltem az új olajjal olyan csendes lett a mechanika és a gép hogy nosza...viszont a szűrőt nem találtam meg....Győző itinerje alapján sem.
Ha megírnád, hogy hogyan történt, akkor okulhatnánk belőle. (Abban megerősített, hogy szükség van borulás gátlóra, ami inkább átfordulás gátló.) Régebben amikor még nagy traktorom volt, nekem is volt náhány meleg helyzetem, de szerencsére borulásom nem.
Na igen, én pont ezért csináltam légfékesre az Nsn-n pótkocsin, hogy ilyen véletlen se forduljon elő.Minden szerencsétlenségben van valami szerencse!
Üdvözletem!
Először is szeretnék utólag elnézést kérni Balutól, hogy mikor boronába ment, beszóltam neki. Sajnos a mai nap rájöttem, hogy bárkivel történhet pillanatok alatt baleset. Nem, nem a traktor alját festettem, mielőtt bárki megjegyezné. Amúgy meg jól vagyok, és a kis gép is viszonylag egyben maradt, csak leállni nem akart, így el kellett tépjem az üzemanyag-csövet. Vigyázzatok magatokra!
Szívesen részt vennék én is a találkozón, hogy személyesen is megismerjem a "topik lakókat". De sajnos az idén nem tudom összehozni a dolgokat. Így csak majd a beszámolóból tudok tájékozódni és szomorkodni, hogy miért is nem voltam ott...
Válasz #19049. hozzászólásra
A fenébe, mégsem jó!
Mert nekem a csavarok a búra átlós sarkaiban vannak, nem pedig az oldalak közepén mint a képen levőn. Így nekem nem jók, de kösz az igyekezetet.
Ja Most jut eszembe péntek este Szlovákiából is érdeklődtek a találkozó után lehet hogy onnan is jön két személy úgy hogy lehet hogy NEMZETKÖZI lesz a találkozó
Üdv!
Ha volna valakinek egy fölösleges Mitsura való irányjelző lámpabúra mint a lenti képen van, akkor azt megvenném. Ugyanis az egyiket tegnap összetörtem.
Természetesen hozhatod a barát nőd is, azért is próbálok olyan programokat ki találni és szervezni " több kevesebb sikerrel" , hogy mindenki jól érezze magát.
Szia Misi, jó hogy pont témánál vagyunk.Én is jeleztem a részvételi szándékomat, de minden igyekezetem ellenére nem biztos hogy részt tudok venni a találkozón(előléptettek nem hivatalosan folyamatos hegesztőnek, ráadásul vidéken).Viszont ha el tudok jutni, természetesen ott leszek az élmezőnyben.Máski kérdés:Megoldható lenne-e esetleg hogy hozzak magammal egy személyt, aki a barátnőm lenne? Mivel mikor jeleztem a részvételt, akkor még csak egyedül voltam, viszont most már És persze trakit azt viszem
Most már tényleg hamarosan itt a találkozó ideje.
Körülbelül 50-55 személy jelezte a részvétét Dimitrij és Győző sajnos nem tud jönni
Csináltam egy gyors költség vetést kb 2500 forint / fö a részvételi díj. Ez tartalmazza a Lovastanyai bérleti díját az ugráló várat. a séta kocsikázást. a lovaglást " ez még nem biztos de lehet" illetve egy fotóst is persze ha igény van rá. illetve hogy ne keljen mosogatni műanyag poharakat és tányérokat is.
A költségekből lehet hogy tudunk még lefaragni mert a helyi önkormányzat megtámogat " elméletileg kb 15 kg hússal a kajához.
Az menü az igazi Újszilvási babgulyás lesz. " kb 70 adag "
Akik tavaly voltak azok tudják hogy az ital az hozok alapon működik , mindenki azt hoz amit szeret Zenéről az egyik nagyon jó barátom gondoskodik baráti alapon.
Kérek mindenkit aki jelezte a részvétét az erősítse meg illetve akinek közbe jött valami az is szóljon illetve várunk új jelentkezőket is minél többen vagyunk annál jobb a buli annál kevesebb a költség.
Aki sütit és nassolni valót tud hozni azt meg köszönjük.
Már csak két hét.
Gondoltam, hogy dupla ékszíj van, csak a kép (számomra) kicsit csalós és úgy láttam, mintha csak egy lenne (viszont akkor nagyon kicsi lenne a szíj átfogása a tárcsán és nm vinné át a megfelelő teljesítményt), a kettő viszont tökéletes.
A puding próbája az evés. Majd kiderül munka közben, hogy elegendő-e a hidraulika úszása a talajkövetéshez. (Ha a laposvas helyett sodrony vagy lánc van, akkor a munkagép, a függesztés alsó csapjain függőlegesen el tud mozdulni - csuklani - a traktor vízszintes síkjához képest és így nem ébrednek káros hajlító erők a vontatás során.)
Szépen megcsináltad! A színek is jól harmonizálnak a traktorral. (Gondolom még teszel a szíj fölé védőburkolatot is.)
Viszont így ránézésre túl merev lesz a traktor-munkagép kapcsolat. Nem tudja majd a talajegyenetlenségeket követni a rendszer. Talán a hátsó merevítő (tartó) rudazatot sodronyból vagy láncból lenne érdemes kialakítani a mostani laposvas helyett. A hajtásnál egy ékszíj van vagy kettő?
35470 hozzászólás
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2014-06-25 15:47:01
Látjuk rendesen a gumi mintázatát.hogy fasza))
Ugylátom BT nek nemcsak az indexbura törött el. Felnit is keres))

Wernerj: elfáradt a traki biztos azért feküdt le
jó hogy nem lett bajod!
én a rókalyuk+hangyaboly kombinációtól fostam be párszor
gyurka88: hozd el a talira a páleszt nem lesz rá gondod többet
Kicseréltem a váltó-hidraulika olajat.A régi nem tűnt gáznak mégis mikor lecseréltem az új olajjal olyan csendes lett a mechanika és a gép hogy nosza...viszont a szűrőt nem találtam meg....Győző itinerje alapján sem.
Hála Istennek, hogy épségben megúsztad!
Ha megírnád, hogy hogyan történt, akkor okulhatnánk belőle. (Abban megerősített, hogy szükség van borulás gátlóra, ami inkább átfordulás gátló.) Régebben amikor még nagy traktorom volt, nekem is volt náhány meleg helyzetem, de szerencsére borulásom nem.
Válasz #19064. hozzászólásra

Hozz a találkozóra egy kis kóstolót.
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy nem-e tud valaki olyan embert aki egyben megvenne kb 35 liter pálinkát??
Válasz #19062. hozzászólásra

Te Balu már akartam is mondani oldalsó támasztó kereket azt mért nem használsz olyat mint a kisgyerekek a biciklin?

Szerencse hogy neked nem lett semmi bajod.
Nagyon kell vigyázni ezekre a kis traktorokra,nagyon borulékonyak.
Én már kettőn túl vagyok.
Na igen, én pont ezért csináltam légfékesre az Nsn-n pótkocsin, hogy ilyen véletlen se forduljon elő.Minden szerencsétlenségben van valami szerencse!

Lassan járj tovább érsz.
De annak örülök,hogy neked nem lett semmi bajod.
No ezt hogy sikerült össze hozni? Mindég csak a száguldozás
Üdvözletem!

Először is szeretnék utólag elnézést kérni Balutól, hogy mikor boronába ment, beszóltam neki. Sajnos a mai nap rájöttem, hogy bárkivel történhet pillanatok alatt baleset. Nem, nem a traktor alját festettem, mielőtt bárki megjegyezné. Amúgy meg jól vagyok, és a kis gép is viszonylag egyben maradt, csak leállni nem akart, így el kellett tépjem az üzemanyag-csövet. Vigyázzatok magatokra!
Válasz #19057. hozzászólásra

Ez egy kis locsolással is felért.
Egy kis burgonya lombtrágyázás.
https://www.youtube.com/watch?v=P67fUInbBts
Sziasztok!

Aki még nem volt tavaly a találkozón annak egy kis segítség.
A Telefon számom publikus megtaláljátok az adat lapomon ha be gabalyodtok akkor csörögjetek.
Válasz #19036. hozzászólásra
Szia Misi!
Szívesen részt vennék én is a találkozón, hogy személyesen is megismerjem a "topik lakókat". De sajnos az idén nem tudom összehozni a dolgokat. Így csak majd a beszámolóból tudok tájékozódni és szomorkodni, hogy miért is nem voltam ott...
Szevasztok!
Hogy néznek ki az őszi kalászosok?
Tegnap megnéztem az őszi zabjaimat. Gyönyörűek. Rekordtermés lesz, ha valami közbe nem jön.
Válasz #19051. hozzászólásra

Ez igen!
Válasz #19051. hozzászólásra

Szép burgonya.az enyém már nem ilyen szép igaz mi már szedjük.
Uraim ilyen a burgonyám.

Válasz #19049. hozzászólásra
A fenébe, mégsem jó!
Mert nekem a csavarok a búra átlós sarkaiban vannak, nem pedig az oldalak közepén mint a képen levőn. Így nekem nem jók, de kösz az igyekezetet.
Válasz #19048. hozzászólásra

Megkaptam az üzenetet.A bura méretei:80x100 mm a magassága egyik oldalon 52mm a másikon 58mm/a képen is látszik.
Válasz #19047. hozzászólásra
Köszi, már válaszoltam is mail-ben.
Válasz #19045. hozzászólásra
Szevasz BT!
Megnézem,ha van értesitelek.
Ja Most jut eszembe péntek este Szlovákiából is érdeklődtek a találkozó után lehet hogy onnan is jön két személy úgy hogy lehet hogy NEMZETKÖZI lesz a találkozó

Üdv!

Ha volna valakinek egy fölösleges Mitsura való irányjelző lámpabúra mint a lenti képen van, akkor azt megvenném. Ugyanis az egyiket tegnap összetörtem.
Válasz #19041. hozzászólásra

Ok
Válasz #19040. hozzászólásra
Illa berek, Marók erek, A kistrakisok jó emberek!!!
Az biztos hogy ez gyógyíthatatlan, és hogy el is kaptam az még biztosabb
Szia Misi!
Visszanéztem a táblázatodat beírnál még egy főt!
Ja és lehet még lesz egy tartalék.
Válasz #19039. hozzászólásra

Ha más nem elmész taktikai betegállományba betegség oka kétoldali japanusz-traktorusz, állítólag gyógyíthatatlan.
Válasz #19038. hozzászólásra

Á köszönöm.Remélem nem lessz gebasz, de holnap jelzem is hogy 28.-án én nem megyek dolgozni
Válasz #19037. hozzászólásra

Természetesen hozhatod a barát nőd is, azért is próbálok olyan programokat ki találni és szervezni " több kevesebb sikerrel" , hogy mindenki jól érezze magát.
Válasz #19036. hozzászólásra
És persze trakit azt viszem
Szia Misi, jó hogy pont témánál vagyunk.Én is jeleztem a részvételi szándékomat, de minden igyekezetem ellenére nem biztos hogy részt tudok venni a találkozón(előléptettek nem hivatalosan folyamatos hegesztőnek, ráadásul vidéken).Viszont ha el tudok jutni, természetesen ott leszek az élmezőnyben.Máski kérdés:Megoldható lenne-e esetleg hogy hozzak magammal egy személyt, aki a barátnőm lenne? Mivel mikor jeleztem a részvételt, akkor még csak egyedül voltam, viszont most már
Sziasztok !

Most már tényleg hamarosan itt a találkozó ideje.
Körülbelül 50-55 személy jelezte a részvétét Dimitrij és Győző sajnos nem tud jönni
Csináltam egy gyors költség vetést kb 2500 forint / fö a részvételi díj. Ez tartalmazza a Lovastanyai bérleti díját az ugráló várat. a séta kocsikázást. a lovaglást " ez még nem biztos de lehet" illetve egy fotóst is persze ha igény van rá. illetve hogy ne keljen mosogatni műanyag poharakat és tányérokat is.
A költségekből lehet hogy tudunk még lefaragni mert a helyi önkormányzat megtámogat " elméletileg kb 15 kg hússal a kajához.
Az menü az igazi Újszilvási babgulyás lesz. " kb 70 adag "
Akik tavaly voltak azok tudják hogy az ital az hozok alapon működik , mindenki azt hoz amit szeret Zenéről az egyik nagyon jó barátom gondoskodik baráti alapon.
Kérek mindenkit aki jelezte a részvétét az erősítse meg illetve akinek közbe jött valami az is szóljon illetve várunk új jelentkezőket is minél többen vagyunk annál jobb a buli annál kevesebb a költség.
Aki sütit és nassolni valót tud hozni azt meg köszönjük.
Már csak két hét.
Válasz #19033. hozzászólásra

Kecskeméten. találtam egy linket a cégről.
http://www.odisys.hu/index.php/hu/component/virtuemart/browse/412-goldoni?sef=hc
Válasz #19031/#19032 hozzászólásra
és úgy láttam, mintha csak egy lenne (viszont akkor nagyon kicsi lenne a szíj átfogása a tárcsán és nm vinné át a megfelelő teljesítményt), a kettő viszont tökéletes.

Gondoltam, hogy dupla ékszíj van, csak a kép (számomra) kicsit csalós
A puding próbája az evés. Majd kiderül munka közben, hogy elegendő-e a hidraulika úszása a talajkövetéshez. (Ha a laposvas helyett sodrony vagy lánc van, akkor a munkagép, a függesztés alsó csapjain függőlegesen el tud mozdulni - csuklani - a traktor vízszintes síkjához képest és így nem ébrednek káros hajlító erők a vontatás során.)
Gratulálok az apósodnak is!
Válasz #18934. hozzászólásra
Helló !
Engem érdekelne az árokásó, hol láttad.
Köszönöm
LeZo
Válasz #19030. hozzászólásra
Két ékszíj van, a középsőn hajt mindkettő.
Válasz #19030. hozzászólásra
Kösz , de az érdem apósé!
Hát a b6000 hidraulikáját ha leteszed teljesen akkor van mozgás.
egy újjal tudod mozgatni a karokat.
Válasz #19021. hozzászólásra
Szépen megcsináltad! A színek is jól harmonizálnak a traktorral. (Gondolom még teszel a szíj fölé védőburkolatot is.)
Viszont így ránézésre túl merev lesz a traktor-munkagép kapcsolat. Nem tudja majd a talajegyenetlenségeket követni a rendszer. Talán a hátsó merevítő (tartó) rudazatot sodronyból vagy láncból lenne érdemes kialakítani a mostani laposvas helyett. A hajtásnál egy ékszíj van vagy kettő?
Válasz #19022. hozzászólásra
Köszi.
Te néztél már valami újat?
Válasz #19023. hozzászólásra
Elvileg nem hagy el mert fedés van a kések között.
Még nem volt teszt.
Válasz #19026. hozzászólásra
Nem valószínű, merthogy földről irányítja a "paraszt".
Válasz #19025. hozzászólásra
Nagyon tuti!Vajon mennyibe kerül?Pilótavizsga kell-e rá?
https://www.youtube.com/watch?v=zZBhvnXENI4
Yanmarosok figyelem mit találtak ki a rizsszeműek már megint :D
yanmarhttps://www.youtube.com/watch?v=zZBhvnXENI4
Tesztelted már? Nem hagy el a kések között füvet?

Nagyon szépen alakul,olyan mit ha új lenne.
Alakul..............