Válasz #18061. hozzászólásra
Mi a Mandrához a Komondor SER-3. 21/75 ekét vettük. Az eke maga nem rossz, de kicsi az ekefej osztás, így levettünk egyet és eltoltuk a második ekefejet, így kb. 2*24cm lett a fogás szélessége. Kapott mindegyik ekefej beforgatott IH-ekefej előkéből, illetve a kerék tartón fúrtunk 1 köztes furatot amivel kb. 18cm lett a mélység. Levágtunk 1,5cm-et az ekenádból mert alá logót az ekevasnak. A kerék csapágytartóját 4 irányból bevágtuk, mert egyszerűen nem forgott a kerék. Végül is az eke alapjában véve nem rossz ,de ezekre oda kell figyelni. Szép munkája van könnyen viszi a gép!
(Ha kell holnap linkelek róla képet, hogy milyen átalakításokat csináltunk rajta.)
Üdv. Urak!
A sok kiskerti munka mellett unaloműzésként összedobtam egy kis tárcsát.
Na nem szokványosat hátha beválik.Valaki dolgozott már ilyen fajtával, beállítási szögek miatt kérdezném?
Segítsetek! A kertemben nagyon sok a fekete lótücsök mivel lehetne kiirtani őket?
Megnéztem a spirált nem láttam hogy le lenne törve a vége. De majd jobban megvizsgálom. Remélem csak ez lesz a baja. Amúgy nem volt pontos a fordulat mérőm soha, olyan 500-al többet mutatott mindig, mint szerintem ment a gép. Pl alapjáraton 1500 körül mutatott amikor a traktor szépen pöfögött csak.
Már nagyon rég jártam a fórumon, de a múlt héten végigolvastam az idei hozzászólásokat.
Yanmar F15D-t nyaggatok most már két éve, de csak olajakat és szűrőket kellett eddig cserélnem. Egyébként a Géporigótól vettem a gépet. A lovak 15 en vannak a PTO-n és 19-en a főtengelyen.
Ekevásárlás előtt állok, és szeretném kikérni a tanácsotokat. Főleg homok és öntéstalaj, ritkábban barna erdőtalaj van nálunk. Négy eketípus jött számításba:
1. Traktor60 által árult 2 fejes, 20/40 cm teli kormánylemezes, ez fix felfüggesztésű oldalra nem állítható.
2. Bagodi bea 21/25-2 szögállítós, ennél főleg az árával van gondom.
3. Keletagro Komondor SER-3. 21/75 cm Réselt lemezes három ekefejjel. Van valakinek tapasztalata ezzel az ekével? Vajon a traktor elbírná homokos, öntéstalajon? Ha kötöttebb a talaj, gondoltam leveszek egy fejet, vagy kettőt :)
4. Keletagro Komondor SER-2. 21/50 cm Ugyanaz mint a 3. két fejjel.
Kíváncsi lennék a véleményetekre. Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
Válasz #18058. hozzászólásra
Szia Gerasz1!
Hát persze!
Attól függően hogy milyen széles a sorköz meg milyen széles a rota. Az enyém 130-as, kőzépről kivettem 6 kést, a két szélről meg 2-2-őt. De magadnak kell mindent kitapasztalni a sorköz szerint! Szerintem krumplivetés után nem szůkséges ezt csinálnil, csak nekem nem tetszettek a sorok vetés után ezért így próbáltam kicsit helyrehozni azokat. Remélem nem csináltam nagy kárt, de most már mindegy.
A kispót jól müködik? Én még csak az alvázat érkeztem puccba vágni. a platóra még nem volt időm.
Sikerült a szár zúzón el görbíteni a tengelyt ,újat kell csinálni. Az lenne a kérésem amikor kész van a szöghajtó műbe rakjak olajat vagy csak zsírozzam ? Mind a két felén van zsírzó szem a csapágynál, de olyat is hallottam a nagy őregektől ,hogy zsírt és olajat keverjek össze jó sűrűre és azt öntsek bele.
Szia.
Ugyanez volt a bajom, a meghajtó spirál ment tönkre. Tolnán postafordultával megcsinálták 2500 ft-ért postaköltséggel együtt.
Ha ez a bajod, fordulj hozzájuk bizalommal.
Sziasztok!
Úgy néz ki tönkre ment a fordulatszámmérőm és egyben az üzemóra számlálóm a traktoron.
Tudna nekem ebbe segíteni valaki? Lehet javítani?
Vagy szereznem kell másikat.
Köszi a segítséget.
Gondolom rövidtárcsáról valók. Nekem is vannak itthon Vaderstad Carrier lapok, de esélyt sem adok neki. A normál gömbsüveg alakúhoz is kevés a laponkénti talajnyomás a mi kis tárcsáinknál, nem hogy azokhoz.
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha tárcsalap nem íves hanem egyenes és mondjuk 4-5mm-es anyagból van az működhet-e jól, érdemes-e vele foglalkozni?
Válasz #18041. hozzászólásra
Helló Az axliális Ventilátoros permetező max 540es fordulatot bírja a szívatyúja mert különben szét esik ! inkább az ékszíj áttételt variáld meg rajt ,hogy a venti többet forogjon .
Bosel! Én egy kisöregtől vettem tőlünk nem messze egy faluban. elvileg ő anno Kiskunhalason vette.
Egyébként találtam aránylag részletes leírást a mitsubishi d1550fd-ről. 12 liter olaj kell a váltó/hidraulikába.
Kormánymű és első hajtőmű olajjal kell foglalkozni? Szintjüket hol tudom leellenőrizni?
Na most már talán kezd világossá lenni előttem,hogy mi is kellene a mitsubishi traktoromba a váltó-hidralika rendszerbe. A gyártó annyit ír, hogy SAE 80 minőségű legyen. Utána néztem ennek az olajnak és ezek azok a bizonyos UTTO olajok de ezekből alig egy kettő SAE 80 minősítésű, a legtöbb 10W-30 jelölésű. Nekem egyik helyen például record kenőanyagot ajánlottak....Nem tudom, hogy bele merjem e rakni egy japán technológiába. Várnám megint a tanácsokat...
"...mégis csak a gyártó tudja, hogy milyen olajat kell használni a gépeiben".
Ez így igaz. De én még nem láttam gyártói ajánlatot. Nekem a kereskedő csak egy fénymásolt papírdarabot adott a trakihoz mint kezelési utasítást, igaz azon az van hogy Agip 15W40-es STOU olajat rakjak mindenhova. De vsz-leg azért ezt ajánlják mert ők ezt árusítják!
Pl. az enyémen...a kerekek,a motorháztetö és a sárvédö levétele után egyszinüre lefujták a maradékot.Félreértés ne essék,nincs vele bajom,mert a festék ápol,s véd...
Sokat beszélgettünk már az olajokról. Vannak ötletek, tapasztalatok, meggyőződések. Nekem az a vélemémyem, hogy valahol mégis csak a gyártó tudja, hogy milyen olajat kell használni a gépeiben.
Természetesen mindenki úgy dönt ahogy akar, én maradok a gyári előírásoknál. Abból álatlában nem szokott baj lenni.
Válasz #18028. hozzászólásra
Ha szépen akarsz vele dolgozni a nagymamás tempót fogod választani!
Persze ez függ a levágandó növény hosszától is, 10-15cm-es füvön száguldozni is lehet!
Azóta nem volt vele bajom igaz nem is sokat használom.
Nem szóltam miatta, ha ezt megemlítettem volna akkor megkellet volna más egyéb miatt is szólalnom.Így egyszerűbb volt.
35470 hozzászólás
Válasz #18068. hozzászólásra
Egyetlen nagy előnye van a többivel szemben amit nem szabad elfelejteni azt,hogy NYÍRÓcsapos az eke!
Válasz #18060. hozzászólásra
Elvileg a t4khoz gyártottak 2 soros sormuvelo rotátort. Egyszer belefutottam egybe a neten, de elkelt mire érdeklődtem.
Te hallottál mát ilyenről?
Mi a Mandrához a Komondor SER-3. 21/75 ekét vettük. Az eke maga nem rossz, de kicsi az ekefej osztás, így levettünk egyet és eltoltuk a második ekefejet, így kb. 2*24cm lett a fogás szélessége. Kapott mindegyik ekefej beforgatott IH-ekefej előkéből, illetve a kerék tartón fúrtunk 1 köztes furatot amivel kb. 18cm lett a mélység. Levágtunk 1,5cm-et az ekenádból mert alá logót az ekevasnak. A kerék csapágytartóját 4 irányból bevágtuk, mert egyszerűen nem forgott a kerék. Végül is az eke alapjában véve nem rossz ,de ezekre oda kell figyelni. Szép munkája van könnyen viszi a gép!
(Ha kell holnap linkelek róla képet, hogy milyen átalakításokat csináltunk rajta.)
Üdv. Urak!

A sok kiskerti munka mellett unaloműzésként összedobtam egy kis tárcsát.
Na nem szokványosat hátha beválik.Valaki dolgozott már ilyen fajtával, beállítási szögek miatt kérdezném?
Segítsetek! A kertemben nagyon sok a fekete lótücsök mivel lehetne kiirtani őket?
Ha esetleg érdekelne valakit:
Hinomot

Ha új ekében gondolkozol akkor ezt a kettőt nézd meg.
http://www.keletagro.hu/termekinfo/eke-2-fejes-16-23le-japan-kistraktorokhoz-nyirocsapos-komondor-se-2/586http://agrotechnik.hu/termekek/adapterek/uj-bagodi-eke-kizarolag-az-agrotechniknel
A két fej is bőven sok lessz a trakinak,szerintem.
Megnéztem a spirált nem láttam hogy le lenne törve a vége. De majd jobban megvizsgálom. Remélem csak ez lesz a baja. Amúgy nem volt pontos a fordulat mérőm soha, olyan 500-al többet mutatott mindig, mint szerintem ment a gép. Pl alapjáraton 1500 körül mutatott amikor a traktor szépen pöfögött csak.

Szia Szerintem a 3 ekefej az sok neked, csak két ekefejbe gondolkozzál.
Sziasztok!
Már nagyon rég jártam a fórumon, de a múlt héten végigolvastam az idei hozzászólásokat.
Yanmar F15D-t nyaggatok most már két éve, de csak olajakat és szűrőket kellett eddig cserélnem. Egyébként a Géporigótól vettem a gépet. A lovak 15 en vannak a PTO-n és 19-en a főtengelyen.
Ekevásárlás előtt állok, és szeretném kikérni a tanácsotokat. Főleg homok és öntéstalaj, ritkábban barna erdőtalaj van nálunk. Négy eketípus jött számításba:
1. Traktor60 által árult 2 fejes, 20/40 cm teli kormánylemezes, ez fix felfüggesztésű oldalra nem állítható.
2. Bagodi bea 21/25-2 szögállítós, ennél főleg az árával van gondom.
3. Keletagro Komondor SER-3. 21/75 cm Réselt lemezes három ekefejjel. Van valakinek tapasztalata ezzel az ekével? Vajon a traktor elbírná homokos, öntéstalajon? Ha kötöttebb a talaj, gondoltam leveszek egy fejet, vagy kettőt :)
4. Keletagro Komondor SER-2. 21/50 cm Ugyanaz mint a 3. két fejjel.
Kíváncsi lennék a véleményetekre. Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
Üdv
Attila
Válasz #18058. hozzászólásra
Szia Gerasz1!
Hát persze!
Attól függően hogy milyen széles a sorköz meg milyen széles a rota. Az enyém 130-as, kőzépről kivettem 6 kést, a két szélről meg 2-2-őt. De magadnak kell mindent kitapasztalni a sorköz szerint! Szerintem krumplivetés után nem szůkséges ezt csinálnil, csak nekem nem tetszettek a sorok vetés után ezért így próbáltam kicsit helyrehozni azokat. Remélem nem csináltam nagy kárt, de most már mindegy.
A kispót jól müködik? Én még csak az alvázat érkeztem puccba vágni. a platóra még nem volt időm.
Sziasztok !

. Az lenne a kérésem amikor kész van a szöghajtó műbe rakjak olajat vagy csak zsírozzam ? Mind a két felén van zsírzó szem a csapágynál, de olyat is hallottam a nagy őregektől ,hogy zsírt és olajat keverjek össze jó sűrűre és azt öntsek bele.
Sikerült a szár zúzón el görbíteni a tengelyt ,újat kell csinálni
Sziasztok!
Bocsi nem figyeltem...
hogy lehet a maróval ilyen szép bakhátat húzni?
ki kell venni késeket?
geresz
krumpliültetés után kell?
Válasz #18050. hozzászólásra

Misi! Nem szorultál be?
Válasz #18054. hozzászólásra
Szia.
Ugyanez volt a bajom, a meghajtó spirál ment tönkre. Tolnán postafordultával megcsinálták 2500 ft-ért postaköltséggel együtt.
Ha ez a bajod, fordulj hozzájuk bizalommal.
Válasz #18054. hozzászólásra

Nem a spirálról szakadt le a fej?
Sziasztok!
Úgy néz ki tönkre ment a fordulatszámmérőm és egyben az üzemóra számlálóm a traktoron.
Tudna nekem ebbe segíteni valaki? Lehet javítani?
Vagy szereznem kell másikat.
Köszi a segítséget.
http://aprod.hu/hirdetes/kettes-valtvaforgatos-eke-ID22vSW.html#7d25fffc7a
http://aprod.hu/mezogazdasag/mezogazdasagi-eszkoz-gep/?all_categories=all
Válasz #18050. hozzászólásra
Nahát...más is tudja értékelni a játékszeremet!
A kép lemaradt
http://kepfeltoltes.hu/view/140401/20140329_133339_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttp://kepfeltoltes.hu/view/140401/20140329_133339_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Misi aa menő
Válasz #18036. hozzászólásra
Ez egy és ugyanaz!
Kattints rá a 18004 -es hsz-ben (szamoca1) levő linkre és figyelmesen olvasd el!
Válasz #18045. hozzászólásra
Gondolom rövidtárcsáról valók. Nekem is vannak itthon Vaderstad Carrier lapok, de esélyt sem adok neki. A normál gömbsüveg alakúhoz is kevés a laponkénti talajnyomás a mi kis tárcsáinknál, nem hogy azokhoz.
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha tárcsalap nem íves hanem egyenes és mondjuk 4-5mm-es anyagból van az működhet-e jól, érdemes-e vele foglalkozni?
Válasz #18043. hozzászólásra SZerintem biztos elbirja mert a barátom hinomot -ja 35le és 350 literes permetezöt visz vele .
Válasz #18042. hozzászólásra
Szerinted egy 25 lóerős traktor 540es PTO hajtással egy 200-250 literes axiál permetezővel elbírna?
Válasz #18041. hozzászólásra
Helló Az axliális Ventilátoros permetező max 540es fordulatot bírja a szívatyúja mert különben szét esik ! inkább az ékszíj áttételt variáld meg rajt ,hogy a venti többet forogjon .
Sziaztok
Axiál ventilátoros permetezőnek hanyas TLT fordulat kell ahoz hogy kb. 5 méter magasra felfujjon?
Akinek mitsubishi d1550 kistraktora van annak érdekes lehet, angolról átfordítottam magyarra:
Válasz #18032. hozzászólásra
Bosel! Én egy kisöregtől vettem tőlünk nem messze egy faluban. elvileg ő anno Kiskunhalason vette.
Egyébként találtam aránylag részletes leírást a mitsubishi d1550fd-ről. 12 liter olaj kell a váltó/hidraulikába.
Kormánymű és első hajtőmű olajjal kell foglalkozni? Szintjüket hol tudom leellenőrizni?
Na most már talán kezd világossá lenni előttem,hogy mi is kellene a mitsubishi traktoromba a váltó-hidralika rendszerbe. A gyártó annyit ír, hogy SAE 80 minőségű legyen. Utána néztem ennek az olajnak és ezek azok a bizonyos UTTO olajok de ezekből alig egy kettő SAE 80 minősítésű, a legtöbb 10W-30 jelölésű. Nekem egyik helyen például record kenőanyagot ajánlottak....Nem tudom, hogy bele merjem e rakni egy japán technológiába. Várnám megint a tanácsokat...
Válasz #18034. hozzászólásra
Kikövetkeztettem az egyik hozzászolásábol,amire Te válaszoltál is...
Válasz #18032. hozzászólásra
Rendben, de hol látod a Facskó gépét???
Válasz #18031. hozzászólásra
"...mégis csak a gyártó tudja, hogy milyen olajat kell használni a gépeiben".
Ez így igaz. De én még nem láttam gyártói ajánlatot. Nekem a kereskedő csak egy fénymásolt papírdarabot adott a trakihoz mint kezelési utasítást, igaz azon az van hogy Agip 15W40-es STOU olajat rakjak mindenhova. De vsz-leg azért ezt ajánlják mert ők ezt árusítják!
Válasz #18030. hozzászólásra
Pl. az enyémen...a kerekek,a motorháztetö és a sárvédö levétele után egyszinüre lefujták a maradékot.Félreértés ne essék,nincs vele bajom,mert a festék ápol,s véd...
Válasz #18009. hozzászólásra
Sokat beszélgettünk már az olajokról. Vannak ötletek, tapasztalatok, meggyőződések. Nekem az a vélemémyem, hogy valahol mégis csak a gyártó tudja, hogy milyen olajat kell használni a gépeiben.
Természetesen mindenki úgy dönt ahogy akar, én maradok a gyári előírásoknál. Abból álatlában nem szokott baj lenni.
Válasz #18022. hozzászólásra
Te hol látod ezt az "egybefestéses technológiát"?
Én is megnézném.
Válasz #18028. hozzászólásra
Ha szépen akarsz vele dolgozni a nagymamás tempót fogod választani!
Persze ez függ a levágandó növény hosszától is, 10-15cm-es füvön száguldozni is lehet!
Válasz #18027. hozzászólásra
Aha, sebességileg lehet vele haladni vagy nagymamás tempóba kell vele menni?
Válasz #18026. hozzászólásra
Azóta nem volt vele bajom igaz nem is sokat használom.
Nem szóltam miatta, ha ezt megemlítettem volna akkor megkellet volna más egyéb miatt is szólalnom.Így egyszerűbb volt.
Válasz #18025. hozzászólásra
Az is igaz.
Azért remélem jelezted feléjük a problémát?
Azóta volt baj még vele?
Válasz #18024. hozzászólásra
Esztergom messze van Nyíregyházától.
Válasz #18021. hozzászólásra
Ha új volt miért nem vitted vissza gariba csinálják meg?
Sziasztok, régebben volt róla szó, hogy kiderítjük a kezelőszervek funkcióit. Íme az én kapcsolóim:

Válasz #18017. hozzászólásra
Ja...és a mienkébe 12liter olajat ir a váltoba...egyébként honnan van a géped?ismerös az egybefestéses technologia...
Válasz #18019. hozzászólásra

Igen, tavaly augusztusban vettem, egy népszerű kereskedőtől.