Azt kérdeztem de nem ő dolgozott vele de majd belövöm én magamtól ugy saccra ugyse annyira életbevágó majd maximum megyek egy plussz kört. Ősszel vetésre meg majdcsak összeáll a kép. Az adatok alapján amúgy szerintem azért nagyjából be lehet lőni kint a földön meg majd kiderül hogy-hogy fog majd az anyag fogyni
Sajnos nekünk is csak alkatrész katalógusunk van, de itt nézz körül, hátha találsz valami használhatót. Sajnos a hollandokban még nem tudatosult, hogy nem a holland az első számú világnyelv!
http://www.tulipindustries.com/cgi-bin/neosense.exe/showpage?value=341
ja én N alatt mindig kg-nitrogén hatóanyagra gondolok :) hát a végén azért adund neki sokat, ha jól néz ki az állomány és az időjárás is jó , hogy legyen neki jó minősége is. De ez tényleg attól függ, ha úgy néz ki , hogy csak egy 4 tonnás búza lesz akkor persze nem kell neki sok akkor olyan 30 40 kb. de ha pl nincs akkor csapadék akkor meg nem is adunk neki, ilyenkor mindig figyeljük az időjárást a farmiton azt ha jönn az eső akkor ugrunk :)
Elég bonyolult az egész gép, de még nem használtam így a szórás szélességét se tudom de hétvégén lemérem és után belövöm pontosan csinálok majd magamnak egy skálát. Győrbe árulnak hozzá cuccot mondtam hogy kellene 1-2 lapát meg egy gépkönyv ha lehetséges és lerakták a telefont De angliába találtam könyvet, lehet rendelek majd egyet
így már érthető a dolog ,a Lelyhez nehezen fogsz gépkönyvet találni , ha le lehet szedni a tányért akkor le kell folyatni és megmérni ,hogy adott beállitásnál mennyit szór percenként, aztán aztán egy kis matek a szélességgel ,munka sebességgel és megis van mennyit szór ki 1 hektárra,
a nyomtatott katalógusban sincs szó kénröl, csak 300g/l N(201g/l gyors hatásu karbamid forma + 999g/l lassú lebomlású urea-formaldehid forma)+33g/l magnézium
megvan a gépkönyv , de ezen sok mindent nem lehet állitani mert nem vezérli a permetezőt vagy a műtrágyaszórót , állitási lehetőség csak munkaszélesség és hogy egyenesen vagy görbén vezesse a párhuzamosokat
Az lenne a kérdésem h az azospeed tartalmaz e 67g/l ként vagy sem,mert több újságba is reklámozzák,de a kén nincs feltüntetve,de a honlapjukon meg igen..?????
Mi meg három részre osztjuk a fejtrágyázást 50 N majd most a héten, azt majd utána pár héttel a következő 50 N -t azt zászlós levél állapotban időtől fűgöen maximálisan 70 N - t adund :) jó sok :) kiváncsi leszek, hogy beválik ja és mindent a 27-es Pétisóval.
Szanberg a 100 N Nitrosol nem szokta megcsípni a búzát? meg mikor szoktad adni ?
itt csak -1 de az erekció már megvan
tényleg jó volt csapatni egy kicsit a hóba
ha meg értelmetlen volt a munka akkor megismételjük annyiszor ahányszor csak kell
Ma kint voltam én is, megnéztem az árpát és a búzát, de még várok. Félek, hogy a domboldalakba megfolyna. Csak a tetőkön vannak foltok, ahol elfújta a szél a havat. a Művelőnyomok sem látszanak rendesen.
ha kisüt a nap elkezd zöldülni a búza
utána henger, jól megsanyargatja, aztán bokrosodik is egyből
ha meg tényleg annyira xar, hogy nem akarod meghagyni, akkor vetsz bele kukoricát, de ha kap nitrogént, csapadékot meg napsütést a búza ki fog kupálódni
én 2 dózisban szoktam kiadni a nitrogént
egyszerre 3-400 kg szerintem sok egyszerre amnitrát alapú műtrágyából
az első minél korábban, annál jobb
a kalászkezdmény a bokorosodás végére kialakul, ekkorra eldőlt hogy max hány kalászka lesz egy kalászon
nem térdig érő búzát kell fejtrágyázni
a második adag meg pár hét múlva, szárba induláskor
Én ma néztem, hogy a szántásokon amik ugye hanntosak és a szél a hegyiről elfújta a havat ott a fődbe belekap már a napfény és olvad le a hó róla, viszont a sík vagy nem napos dűlők és búzavetések még mind-mind tökéletesen hóval fedettek. Ami napos dűlő azokon olvadt meg viszont ilyen tábla önmagában nincsen olyan van hogy egy része az másik meg nem így még nem szórhatunk mert másódalt tizencentis a hó onnan ha megolvad leszalad egykettőre.
Még várni kell pár ilyen 5-6fokos nappal és már alakulni fog.
Végülis van olyan tábla ami úgymond katlanban van éskifolyni arról semmisem fog lapos sík terület de vastag a hó. itt is várunk.
hétvégére viszont elkészülök anyagot pótkocsira felpakoljuk szóró az 5455-ön lesz aztán ha mennikell akkor uzsgi.
3mázsa pétisóval fogom hinntetni az inasokkal a búzákat repcét sajnos nemkell...
Aztán kap még majd levélre folyékony nitrosolt 27kg hatóanyagot. Ősszel 2mázsa 3x15-ös ment alá így azért 138kg N hatóanyaggal tudnia kellene valamit.
Ha nemfog fakítani akkor tényleg csak annyi búza lesz ami a szóják után kerül mondjuk évi 50hektár
El tudnék fogadni egy ilyen felszerelést..Egyébként nálunk ennél nagyobb hó van..Kb 10-15 cm!! Talán egy hét múlva lendülhetünk akcióba..Ma voltunk kinn szét nézni normálisan szivalkodik lefele a hó lé..Ha nem jön valami extrém idöjárás akkor ezt meg tudjuk úszni különösebb gond nélkül..Ja egy hej jen még majdnem el is akadtam.. az autóval..Ezért még pihi van..
Nyomtam ma negyed egyig. A teteje már taknyos volt picit, de a talaj csont kemény, át van fagyva teljesen. Itt-ott hó foltos az északi oldalakon. Amúgy nincs hó. 16heki lement, holnapra még marad 14 és akkor kész. az első kör.
6125 hozzászólás
Válasz #923. hozzászólásra

Azt kérdeztem de nem ő dolgozott vele de majd belövöm én magamtól ugy saccra ugyse annyira életbevágó majd maximum megyek egy plussz kört. Ősszel vetésre meg majdcsak összeáll a kép. Az adatok alapján amúgy szerintem azért nagyjából be lehet lőni kint a földön meg majd kiderül hogy-hogy fog majd az anyag fogyni
Apa kezdődik!

Válasz #921. hozzászólásra
Kérdezd meg a tulajt,neki tudni kell.
Válasz #921. hozzászólásra
ne örülj ,a papír meg a valóság között nagy külömbségek lehetnek
Válasz #920. hozzászólásra
Motmár azért könnyeb lesz belőni a mennyiséget 
Nagyon köszönöm!
Válasz #919. hozzászólásra
Megkövetem magam, benne van az angol is!
Válasz #916. hozzászólásra
Sajnos nekünk is csak alkatrész katalógusunk van, de itt nézz körül, hátha találsz valami használhatót. Sajnos a hollandokban még nem tudatosult, hogy nem a holland az első számú világnyelv!
http://www.tulipindustries.com/cgi-bin/neosense.exe/showpage?value=341
ma reggel már nem jött össze -1,5 fok volt csak

Válasz #903. hozzászólásra
ja én N alatt mindig kg-nitrogén hatóanyagra gondolok :) hát a végén azért adund neki sokat, ha jól néz ki az állomány és az időjárás is jó , hogy legyen neki jó minősége is. De ez tényleg attól függ, ha úgy néz ki , hogy csak egy 4 tonnás búza lesz akkor persze nem kell neki sok akkor olyan 30 40 kb. de ha pl nincs akkor csapadék akkor meg nem is adunk neki, ilyenkor mindig figyeljük az időjárást a farmiton azt ha jönn az eső akkor ugrunk :)
Válasz #915. hozzászólásra

Azt nagyon megköszönném ha találnám nekem és akkor elbótolnánk 

Alkatrészkatalógust találtam már én is, de gépkönyvet seholse
Válasz #914. hozzászólásra
Alkatrész katalógusom biztosan van a cenzterlinerhez, gépkönyv nem biztos, de utánanézek.
Válasz #913. hozzászólásra

sajna a kicsikkel már szóba se állnak
Válasz #911. hozzászólásra

jellemző hozzáállás a vektorholding részéröl
Válasz #910. hozzászólásra
mostmár én is látom , de csak a biztonsági adatlapon van feltüntetve és a prospektusba nincs
Válasz #909. hozzászólásra

De angliába találtam könyvet, lehet rendelek majd egyet 
Elég bonyolult az egész gép, de még nem használtam így a szórás szélességét se tudom de hétvégén lemérem és után belövöm pontosan csinálok majd magamnak egy skálát. Győrbe árulnak hozzá cuccot mondtam hogy kellene 1-2 lapát meg egy gépkönyv ha lehetséges és lerakták a telefont
Válasz #905. hozzászólásra

van benne kén
Válasz #908. hozzászólásra
így már érthető a dolog ,a Lelyhez nehezen fogsz gépkönyvet találni , ha le lehet szedni a tányért akkor le kell folyatni és megmérni ,hogy adott beállitásnál mennyit szór percenként, aztán aztán egy kis matek a szélességgel ,munka sebességgel és megis van mennyit szór ki 1 hektárra,
Válasz #906. hozzászólásra

Bocsi elnéztem! Féreolvastam! A centerline-t centerliner-nek olvastam mert nekem van egy Lely centerliner műtrágyaszóróm és ahhoz keresek gépkönyvet.
Válasz #905. hozzászólásra
a nyomtatott katalógusban sincs szó kénröl, csak 300g/l N(201g/l gyors hatásu karbamid forma + 999g/l lassú lebomlású urea-formaldehid forma)+33g/l magnézium
Válasz #904. hozzászólásra
megvan a gépkönyv , de ezen sok mindent nem lehet állitani mert nem vezérli a permetezőt vagy a műtrágyaszórót , állitási lehetőség csak munkaszélesség és hogy egyenesen vagy görbén vezesse a párhuzamosokat
Az lenne a kérdésem h az azospeed tartalmaz e 67g/l ként vagy sem,mert több újságba is reklámozzák,de a kén nincs feltüntetve,de a honlapjukon meg igen..?????
Válasz #896. hozzászólásra

Hello .grün az lejne a kérdések hogy meked megvan-e centerliner gépkönyve? hogy-hogy kell beállítani mikor mennyit szór stb.
Válasz #902. hozzászólásra

Ez amit leírtál adagokat , hatóanyag mennyiség vagy a műtrágya súlya / hektár ?
Miért később adtok neki többet ?
Traktor jó ?
Mi meg három részre osztjuk a fejtrágyázást 50 N majd most a héten, azt majd utána pár héttel a következő 50 N -t azt zászlós levél állapotban időtől fűgöen maximálisan 70 N - t adund :) jó sok :) kiváncsi leszek, hogy beválik ja és mindent a 27-es Pétisóval.
Szanberg a 100 N Nitrosol nem szokta megcsípni a búzát? meg mikor szoktad adni ?
Válasz #899. hozzászólásra
1 x vezettem már ilyet tényleg fasza , de a jetskyt jobban szeretem mert biztonságosabb
Válasz #898. hozzászólásra
rakodóval
Válasz #897. hozzászólásra
Akkor gyorsan szórd ki és utána nyergelj át egy ilyenre és csapass vele egy igazit!! Hatalmas élmény!!!!

Válasz #897. hozzászólásra
és mivel tankolsz???
Válasz #895. hozzászólásra

itt csak -1 de az erekció már megvan
tényleg jó volt csapatni egy kicsit a hóba
ha meg értelmetlen volt a munka akkor megismételjük annyiszor ahányszor csak kell
Válasz #894. hozzászólásra
2008 tavaszán vettem
-6fok van a kapkodók tuti már bevannak izgúla a holnapi szórásra
Válasz #878. hozzászólásra
Mióta van Centerline-od ?
Válasz #890. hozzászólásra

Próféta szóljon belőled!
Válasz #880. hozzászólásra

igen neked és ott ahol a ződet bótoltuk
Válasz #884. hozzászólásra

ott a pont
Válasz #888. hozzászólásra
ott lesz az ne aggódj, 1-2 hét és egészen másként látod (a világot)
Válasz #888. hozzászólásra

Árpa meg a őszi zab viszonylag jól néz ki. De a búza...
Nekem meg nem látni a búzát.
Januárba még ott volt teljes valójában. Ma meg szórtam és csak győzködtem magam hogy ott kell annak lenni! 
Ma kint voltam én is, megnéztem az árpát és a búzát, de még várok. Félek, hogy a domboldalakba megfolyna. Csak a tetőkön vannak foltok, ahol elfújta a szél a havat. a Művelőnyomok sem látszanak rendesen.

Válasz #885. hozzászólásra
miért nem hozza a linket?http://www.farmmix.hu/UserFiles/Image/kalaszos2.jpg
Válasz #848. hozzászólásra
ha kisüt a nap elkezd zöldülni a búza
utána henger, jól megsanyargatja, aztán bokrosodik is egyből
ha meg tényleg annyira xar, hogy nem akarod meghagyni, akkor vetsz bele kukoricát, de ha kap nitrogént, csapadékot meg napsütést a búza ki fog kupálódni
Azért aki igazán jó búzákat termel ilyenkor kilöki a 3mázsát ha nem ammnitrátból akkor pétisóból.
Azt mondják tapasztaltabbak, hogy ez többet nyom a latba mint a kései kijuttatás.
Ezért most ittis 3mázsa péti megy ki és majd még nitrosol 100 liter
Válasz #847. hozzászólásra
én 2 dózisban szoktam kiadni a nitrogént
egyszerre 3-400 kg szerintem sok egyszerre amnitrát alapú műtrágyából
az első minél korábban, annál jobb
a kalászkezdmény a bokorosodás végére kialakul, ekkorra eldőlt hogy max hány kalászka lesz egy kalászon
nem térdig érő búzát kell fejtrágyázni
a második adag meg pár hét múlva, szárba induláskor
kalászosok tápanyag felvétele
egyébként ami tuti lenne szerintem az, hogy megszórni 2mázsa nitrogénnel meg egyet ráfújni nitrosolként amikor már nincsen hó!!! reggel fagyon
Én ma néztem, hogy a szántásokon amik ugye hanntosak és a szél a hegyiről elfújta a havat ott a fődbe belekap már a napfény és olvad le a hó róla, viszont a sík vagy nem napos dűlők és búzavetések még mind-mind tökéletesen hóval fedettek. Ami napos dűlő azokon olvadt meg viszont ilyen tábla önmagában nincsen olyan van hogy egy része az másik meg nem így még nem szórhatunk mert másódalt tizencentis a hó onnan ha megolvad leszalad egykettőre.
Még várni kell pár ilyen 5-6fokos nappal és már alakulni fog.
Végülis van olyan tábla ami úgymond katlanban van éskifolyni arról semmisem fog lapos sík terület de vastag a hó. itt is várunk.
hétvégére viszont elkészülök anyagot pótkocsira felpakoljuk szóró az 5455-ön lesz aztán ha mennikell akkor uzsgi.
3mázsa pétisóval fogom hinntetni az inasokkal a búzákat repcét sajnos nemkell...
Aztán kap még majd levélre folyékony nitrosolt 27kg hatóanyagot. Ősszel 2mázsa 3x15-ös ment alá így azért 138kg N hatóanyaggal tudnia kellene valamit.
Ha nemfog fakítani akkor tényleg csak annyi búza lesz ami a szóják után kerül mondjuk évi 50hektár

Ez gondolom nekem szól!
Ha jól emlékszem ott vettem meg a johndeere traktort!!!

El tudnék fogadni egy ilyen felszerelést..Egyébként nálunk ennél nagyobb hó van..Kb 10-15 cm!! Talán egy hét múlva lendülhetünk akcióba..Ma voltunk kinn szét nézni normálisan szivalkodik lefele a hó lé..Ha nem jön valami extrém idöjárás akkor ezt meg tudjuk úszni különösebb gond nélkül..Ja egy hej jen még majdnem el is akadtam.. az autóval..Ezért még pihi van..
Válasz #876. hozzászólásra

ismerős a táj?
Akkor mostmár melegedjen az idő, hogy taknyolja befele az anyagot magába!
Nyomtam ma negyed egyig. A teteje már taknyos volt picit, de a talaj csont kemény, át van fagyva teljesen. Itt-ott hó foltos az északi oldalakon. Amúgy nincs hó. 16heki lement, holnapra még marad 14 és akkor kész. az első kör.