Nyerj Volkswagen Amarokot vagy iPadet! Regisztrálj és indulj a nyereményjátékon!
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Poénok új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Monosem NG új
- Totális gyomirtás, tarlókezelés új
- Üzemanyag fogyasztás / gázolaj- és benzináremelés új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Kárenyhítési rendszer új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló

Növényvédelmi előrejelzés: Vetésfehérítő, monília és lisztharmat is fenyegeti a jó termést!
Bár a múlt heti fagyok országszerte megtizedelték a virágzó ültetvényeket, a...

816 hozzászólás
Válasz makákó #814. hozzászólásáraAzt tudom mert a csapból is ez folyik!!!!
Válasz makákó #814. hozzászólásáraAzt tudom mert a csapból is ez folyik!!!!
Válasz p.szandika092 #813. hozzászólásáraSzia! Április 30 a határidő! Közben Kormány váltás lett!..….…
..........
Sziasztok! Lesz ebből a kompenzáció kifizetésből még valami?
Válasz Blink21 #811. hozzászólásáraMajd elolvasom a határozatot, ha már nem érdekel. Az biztos, hogy egy ritka pofátlan hintáztatás volt. InKább ne mondtak volna semmit, csak hogy majd utalunk valamennyit...
Válasz SzikiSzokeveny #808. hozzászólásáraEzt hogyan sikerült nekik összehozni?
Válasz SzikiSzokeveny #808. hozzászólásáraÍgy van, löktek egy kicsit és örüljünk neki
Válasz pamko #807. hozzászólásáraEzt a kompenzációt csak szőlő-gyümölcs ültetvényre lehetett igényelni.
Aszálykár előzetesen számított összeg: 12 millió, határozat: 4,9 millió. Vèghatározat és kifizetés: 492 ezer. A vetőmag többe volt.
Válasz komarmihaly1209 #806. hozzászólásáraDe ezt a fagykart mire adtatok be,az ősszel vetett kalaszosra?
Válasz én 11 #805. hozzászólására100-120ezer.
Válasz komarmihaly1209 #801. hozzászólásáraAz mennyí lehet majd hektáronként?
Válasz komarmihaly1209 #803. hozzászólásáraIgen, Szabolcs megye
Válasz Attikaa #802. hozzászólásáraA hazai?
Megjött a fagykár!
Válasz imateeei #799. hozzászólásáraAz EU jóváhagyott a fagykár által érintett országoknak kompenzációt. Nekünk 10,5 millió eurót. Aki beadta mindenki ha a 30százalékot meghaladta a fagykár.
Válasz imateeei #799. hozzászólásáraén se, nem értem miről van szó
Válasz p.szandika092 #787. hozzászólásáraMilyen kompenzációt lehetett igényelni? Én arról nem is hallottam
Válasz SzikiSzokeveny #797. hozzászólásáraNem tolták el. A kárenyhités 31. Az uniós kompenzáció apr 30.
Válasz komarmihaly1209 #796. hozzászólásáraMár azt is eltolták? Még a végén tényleg egy cimborámnak lesz igaza. Ő sosem kapott még, most sem lesz belőle semmi.
Válasz p.szandika092 #794. hozzászólásáraÁprilis 30 a határidő !
Válasz p.szandika092 #794. hozzászólásáraAz aszálykárt elvileg márc 31-ig.
Válasz komarmihaly1209 #793. hozzászólásáraÉrtem és azt tudod esetleg h mikor utalják?
Válasz p.szandika092 #792. hozzászólásáraEU adott 4,2miliárdot. Azt adtad be februárba.
Válasz komarmihaly1209 #789. hozzászólásáraEz a kompenzáció?
Válasz barazdabetyar. #788. hozzászólásáraA méhész csak ahhoz ért !!!!!!

Mi is megkaptuk a határozatot, a számolt kár kb 40% a kerül kifizetésre.
Válasz p.szandika092 #787. hozzászólásáraSzia. Mindenki kap belőle. Akinek volt termés 1es szorzó akinek nem volt 1,2es. Ez hektárra átváltva kb 100 e.
Válasz p.szandika092 #787. hozzászólásáraAkkor Nagy Pista kamuzott.
Válasz vinczekrisz98 #783. hozzászólásáraIgen ma kaptuk meg a határozatot 40% fizetnek! Az én kérdésem az lenne amit februárba lehetett igényelni kompenzációt azt tudja e valaki hogy mit takar? Vagy hogy mire lehet vele számítani? Arra fognak valamennyit fizetni?
Válasz Nagy Péter 40 #782. hozzászólásáraMég semmit !!!
Válasz szelindi1965 #784. hozzászólásáraCsak nincs köze ahhoz hogy most beígértek 40-50 mm esőt? (amit persze időközben levettek)
Mivle jó esély lett volna egy korai vetéssel ne adj isten a hideg elkerülésével egy dinamikus fejlődéssel egy normális termésre itt Keleten.
Két napja mi is vetjük a napraforgót holnap meg szórjuk a nitrot hátha csütörtök éjjelre jön azért valamennyi
Válasz Nagy Péter 40 #782. hozzászólásáraAhhoz képest hogy milyen szárazság van nagy erőkkel vetnek,napok óta.
Kapott már valaki aszálykárt?
Válasz Gatti #781. hozzászólásáraIlyen körülmények között talán a bukfenc vetése az egyetlen ami nem öngyilkosság.. de lassan az is..
Ha nem indul meg az eső minden tavaszi kultúra bukta és még az ősziek is neccesek lesznek.
Válasz Nagy Péter 40 #780. hozzászólásáraIlyen körülményeket között szerintem kukoricát vetni öngyilkosság, alig van víz a talaj mélyebb rétegeiben. Esetleg napraforgó kibirja és lesz megint 1-1,5 tonna termés.
Válasz Gatti #778. hozzászólásáraFognak jövőre kapni a Keletiek ha ez megint olyan lesz mint a tavalyi év?
Mert akkor lesz gyakorlatilag 3 év amikor közel nulla a termés a 2022-es 2025-ös és 2026-os év mellé van egy jó év 2023-ban meg egy közepes 2024-ben.
Ebből lejön a legrosszabb és a legjobb év. Tehát marad átlagnak a 2024-es közepes év a 2025-ös aszályos és az idei aszályos év..
Kukoricánál ha megint 1.5 tonna lesz, a 3 éves átlagom nem lesz 3 tonna... tehát mégha jogosult is leszek aszálykárra olyan kicsi lesz hogy azzal semmit nem érek..
Bíztosítást 2 ismerős akart kötni kukoricára nem lehet...
Válasz Gatti #778. hozzászólásáramármint az aszálykárt
Válasz p.szandika092 #776. hozzászólásáraMég nem fizettek, de lassan lehet beadni a következő évre is

Válasz p.szandika092 #776. hozzászólásáraMárcius 30. Mindenkinek egységesen.
Sziasztok! Kapott már valaki fagykár kifizetést?
Válasz barazdabetyar. #774. hozzászólásáraLegyen igazad. Jobban örülök én is az 50%-nak, mint a 40-nek.
Válasz TeljesenMindegy #772. hozzászólásáraMindíg volt visszaosztás,és 40%-ot kaptam.Nagy István úgy nyilatkozott,a határozatba szereplő teljes összeg kifizetésre kerül.
Válasz én 11 #770. hozzászólásáraA határozatba 100%van nem 80!
Válasz barazdabetyar. #767. hozzászólásáraÉn meg úgy értelmezem, hogy megkapod a 40%-ot, mivel nem lesz visszaosztás. Ha lenne, akkor 10-20-30%-ot kapnál, amennyi éppen jut.
Válasz én 11 #770. hozzászólásáraVisszaosztással.De most nem lesz visszaosztás.
Válasz p.szandika092 #769. hozzászólásáraAz általuk elismert kár 80% kerül kifizetésre ,ha van üzleti biztositás arra a növényre .H a nincs az esetben a 80% fele.
Válasz én 11 #768. hozzászólásáraNekem 100% van a határozaton amit kaptunk! Mennyire lehet számitani? Mennyit fizetnek ki belőle?
Válasz barazdabetyar. #767. hozzászólásáraA 80 %-ból nem lesz visszaosztás.
Válasz Blink21 #766. hozzászólásáraMivel nincs visszaosztás,így 80% helyett 100 %.40% helyett 50%.Én úgy értelmezem,20 %-al lesz több az idei pénz.