892 vagy mx120. El kellene vinnie az orosznak is.
Közben megnéztük a gépet, ott is hagytuk. A kardánok szemétbe valóak, a vázat is hegesztették több helyen.
Van most egy másik amelyiket néztünk, ezt viszont nem lehet átforgatni. Még agyalunk rajta, 900 eurot kér érte a paraszt.
leirom a minapi tapasztalatomat hátha valaki pont ilyennel fog találkozni vagy szopni.... Pöttinger cat 230 plus as kaszám van.... kardános meg hajtásos olyat produkált hogy gáz adás után nagyon lassan pörgött fel olyan mint ha csuszott volna valami egyszer meg csak megállt forgott a kardán de a dobok nem forogtak majd egyszer csak megint elkapta ...... már mindenre gondoltam ék ment ki belöle vagy valahol meg szakadt valami vagy a traktor kardánkuplung ment szarrá haza mentem aztán probáltam elöröl keresgetni kiderült hogy a szabadon futos kardán ami a hajtomüháztol megy a dobokhoz na az nem volt zsirozva mert ugye burkolat alatt van nem egyszerü leszedni de végülis annyi baja volt hogy zsirhiányzott neki és beragadt a pöcök ami a hajtást átadja de nagyon evett az ideg amig kaszáltam azt a darabot
Urak!
Régebbi Krone AM 283CV kaszával érdemes foglalkozni? Használja valaki ezt a típust, gyenge pontjai? Mi lehet a reális ára ezeknek?
Volna egy osztrákban amit javítani kellene, két rotor törött rajta, de jó árban lenne. Az biztos, hogy lekarcolt már pár hekit élete során, de szemre, képen nem tűnik rossz állapotúnak. Az osztrák azt mondta, hogy kardánnal át lehet forgatni.
Sziasztok! Már írtam a lengyel fűkasza topicba,de azért hátha itt is olvasgattok,megkérdezem:
Van egy 165-ös kaszám.Letört egy penge tartó lemez a dob alján.A 3-ból 1 tört le,ettől lehetséges,hogy berázza a kaszát a dob? (állítólag középpontosan van a 3 penge) Lehet rá ez az egyszerű magyarázat? Válaszotok előre is köszönöm!
A hajtásban valószínűleg elment az ék vagy a kúpfogaskerék. Nem láttam még közelebbről ezt gépet, de a képek alapján le lehet venni a gerendely tetejét mint a ZTR kaszáknak, körben 10-es csavarok. Ezeket kiveszed és lejön a fedél, akkor már látod mi a gond.
Sziasztok
Ma du. a lengyel (z-069) kaszával megtaláltam egy gödröt és megállt az elsö tárcsa és nem is forog csak ha kézzel forgatom.
Mi mehetett el benne? Hogy kezdjek, hozzá, hogy ne kelljen az egészet szétbuherálni?
amugy 80 lovacska elviszi bárhol az ekkorákat a szársértö a legjobb szerintem a dupla gumihenger a többi az szedi a levelét egy picit ne mvészes de azért na ....
néztem az olx es vicont én is az tetszik hogy 3 késes és talán jo állapotu de ebben is lehet akár több száz heki is ami ne mtetszik az ár na az nagyon nem meg hogy ékszijjas ahogy látom nekem a pöttinger kardános és ennél rosszabb nelegyen sose ennyi pénzekért kapsz jobbat is szerintem külföldi biznisz nincs ki látásban amiket felraktál mind töled kb 300 km re vannak a határon átmész ott meg van vagy nem ?
Egy kicsi, de hatékony disces kasza vásárlásán gondolkodom, lenne pár kérdésem:
1.Szársértős fűkaszánál olyan szársértő, amin műanyag kések vannak, lucernában mennyire jó, ez is leveri a levelet?
2.Egy 240-es munkaszélességű disces, függesztett Vicon kaszának ilyen szársértővel, és nélküle mennyi lenne a vonóerőszükséglete?
3.Szerintetek melyik érné meg jobban?
-Kasza1 650 000+70 000ft
-kasza2 550 000+szállítás
135- öst fel tudok próbálni mert az van a környékén de majd utána nézek hátha 165- ös is akad. Egyébként néztem az adatait a mecsekagro oldalán ott írva van hogy valami 350 kg a súlya és 30 lovas gép kell. Új vagyok meg a földművelés, kaszálás világába, nem szeretnék egyből melléfogni.... Köszi a tanácsot!
Helló mindenkinek! Szeretnék vásárolni egy lengyel fűkaszát a T 25-ös után. Mit gondoltok el fogja bírni a 165 cm vágószélességűt, vagy inkább kisebbel próbálkozzak? Köszi a válaszokat előre is.
Sajnos nem a legjobb kép itt még fent volt a traktoron és a hajtómű hátrafelé van fordítva de azt eredeti állapotába 4 csavarral visszalehet fordítani.
Sziasztok szeretnék segítséget kérni.
van egy kaszám a T16-os traktoromon volt, eredetileg három pont felfüggesztéses, de sajnos nem tudom a típusát. az adattáblának csak egy kis része látható rajta valami lengyel vagy cseh vagy szlovák lehet a szövegből ítélve.
Nagyon megköszönném ha valaki felismeri és megtudja mondani a típusát.
175 cm a munkaszélessége és a hajtóműhától a dobokig is kardán hajtás van és kézi felcsukású.
Néztem két éve őket,Atkáron. Nagyon papír kaszának tartom őket. Vettem inkább a 165-ös új lengyel kasza áráért egy németben használt szársértős 185-ös PZ kaszát hidraulikus felcsukással! Össze sem lehet hasonlítani őket, ez egy masszív komoly kasza a lengyelhez képest, egy szimmeringet cseréltem benne eddig.
Válasz #635. hozzászólásra
Annyit tud amennyi az ára. Két éve vettünk egyet évi 60-80 hektárt kaszáltunk eddig vele rétet, lucernát sík terepen. Óvatosan használjuk, vigyázunk rá mégis kettészakadt tavaly, na nem nagyon csak egy kicsit. Némi szerelés, javítás kisebb átalakítások után most újra harcképes.
Hello,Sziasztok van egy eladó kaszám BZS 130-as Jó,megkímélt állapotban
Ár:120.000
Akit érdekel keresse a hirdetések között..
Megtekinthető Csataszögön ,Szolnok mellett ....:D
Jó strapabíró kis kasza. Pár hekit leköszörültünk már vele.
A csuklópontnál a perselyek szoktak kikopni, meg a hajtásban a szabadonfutó hagyja el magát néha.
1165 hozzászólás
Válasz #630. hozzászólásra
László mennyi az a olcsó
Válasz #661. hozzászólásra

892 vagy mx120. El kellene vinnie az orosznak is.
Közben megnéztük a gépet, ott is hagytuk. A kardánok szemétbe valóak, a vázat is hegesztették több helyen.
Van most egy másik amelyiket néztünk, ezt viszont nem lehet átforgatni. Még agyalunk rajta, 900 eurot kér érte a paraszt.
Szlovák kasszához is jó?
leirom a minapi tapasztalatomat hátha valaki pont ilyennel fog találkozni vagy szopni.... Pöttinger cat 230 plus as kaszám van.... kardános meg hajtásos olyat produkált hogy gáz adás után nagyon lassan pörgött fel olyan mint ha csuszott volna valami egyszer meg csak megállt forgott a kardán de a dobok nem forogtak majd egyszer csak megint elkapta ...... már mindenre gondoltam ék ment ki belöle vagy valahol meg szakadt valami vagy a traktor kardánkuplung ment szarrá haza mentem aztán probáltam elöröl keresgetni kiderült hogy a szabadon futos kardán ami a hajtomüháztol megy a dobokhoz na az nem volt zsirozva mert ugye burkolat alatt van nem egyszerü leszedni de végülis annyi baja volt hogy zsirhiányzott neki és beragadt a pöcök ami a hajtást átadja de nagyon evett az ideg amig kaszáltam azt a darabot
Válasz #659. hozzászólásra
Milyen traktorral szeretnéd húzni?
Válasz #658. hozzászólásra
Igen ez okozza a problémát!!!
Gyorsan old meg mert szétrázza az egész kaszát sőt még a traktornak sem használ.
Urak!
Régebbi Krone AM 283CV kaszával érdemes foglalkozni? Használja valaki ezt a típust, gyenge pontjai? Mi lehet a reális ára ezeknek?
Volna egy osztrákban amit javítani kellene, két rotor törött rajta, de jó árban lenne. Az biztos, hogy lekarcolt már pár hekit élete során, de szemre, képen nem tűnik rossz állapotúnak. Az osztrák azt mondta, hogy kardánnal át lehet forgatni.
Sziasztok! Már írtam a lengyel fűkasza topicba,de azért hátha itt is olvasgattok,megkérdezem:
Van egy 165-ös kaszám.Letört egy penge tartó lemez a dob alján.A 3-ból 1 tört le,ettől lehetséges,hogy berázza a kaszát a dob? (állítólag középpontosan van a 3 penge) Lehet rá ez az egyszerű magyarázat? Válaszotok előre is köszönöm!
Válasz #553. hozzászólásra
Erről a tapasztalatok engem is érdekelne!
Válasz #654. hozzászólásra
milyet, és mekkorát, mennyiért?
Válasz #653. hozzászólásra

Köszi
Levettem a tetejét, de nem láttam semmit érdekeset, így szét kellett bombáznom az egészet és egy nyeles csapágyház ment szét.
Vlm fasza kasza van hirdetve?
1 tag keres a köreinkben.....
Válasz #652. hozzászólásra

A hajtásban valószínűleg elment az ék vagy a kúpfogaskerék. Nem láttam még közelebbről ezt gépet, de a képek alapján le lehet venni a gerendely tetejét mint a ZTR kaszáknak, körben 10-es csavarok. Ezeket kiveszed és lejön a fedél, akkor már látod mi a gond.
Sziasztok
Ma du. a lengyel (z-069) kaszával megtaláltam egy gödröt és megállt az elsö tárcsa és nem is forog csak ha kézzel forgatom.
Mi mehetett el benne? Hogy kezdjek, hozzá, hogy ne kelljen az egészet szétbuherálni?
Válaszokat elöre is köszönöm
colizoli
Válasz #649. hozzászólásra
amugy 80 lovacska elviszi bárhol az ekkorákat a szársértö a legjobb szerintem a dupla gumihenger a többi az szedi a levelét egy picit ne mvészes de azért na ....
Válasz #649. hozzászólásra
néztem az olx es vicont én is az tetszik hogy 3 késes és talán jo állapotu de ebben is lehet akár több száz heki is ami ne mtetszik az ár na az nagyon nem meg hogy ékszijjas ahogy látom nekem a pöttinger kardános és ennél rosszabb nelegyen sose ennyi pénzekért kapsz jobbat is szerintem külföldi biznisz nincs ki látásban amiket felraktál mind töled kb 300 km re vannak a határon átmész ott meg van vagy nem ?
Egy kicsi, de hatékony disces kasza vásárlásán gondolkodom, lenne pár kérdésem:
1.Szársértős fűkaszánál olyan szársértő, amin műanyag kések vannak, lucernában mennyire jó, ez is leveri a levelet?
2.Egy 240-es munkaszélességű disces, függesztett Vicon kaszának ilyen szársértővel, és nélküle mennyi lenne a vonóerőszükséglete?
3.Szerintetek melyik érné meg jobban?
-Kasza1 650 000+70 000ft
-kasza2 550 000+szállítás
135- öst fel tudok próbálni mert az van a környékén de majd utána nézek hátha 165- ös is akad. Egyébként néztem az adatait a mecsekagro oldalán ott írva van hogy valami 350 kg a súlya és 30 lovas gép kell. Új vagyok meg a földművelés, kaszálás világába, nem szeretnék egyből melléfogni.... Köszi a tanácsot!
Válasz #646. hozzászólásra
SZerintem ha van rá lehetőséged próbáld fel a 165-töst mert nagyon könnyű a lengyel kasza, van egy barátom az k25-sel húzza de felpróbálta.
Uh ez kellemetlen...de nem szeretném ha leterdepelne a gépem a túl nagy kasza miatt. Akkor a kisebbet próbálom.
Válasz #644. hozzászólásra
135-ös való hozzá, a nagyobbal küzdeni fog.
Helló mindenkinek! Szeretnék vásárolni egy lengyel fűkaszát a T 25-ös után. Mit gondoltok el fogja bírni a 165 cm vágószélességűt, vagy inkább kisebbel próbálkozzak? Köszi a válaszokat előre is.
Bagodi 110cm fűkaszáról van valakinek tapasztalata? Köszi a válaszokat.
Válasz #641. hozzászólásra

Sajnos nem a legjobb kép itt még fent volt a traktoron és a hajtómű hátrafelé van fordítva de azt eredeti állapotába 4 csavarral visszalehet fordítani.
Válasz #640. hozzászólásra
Sejtem hogy mi ez de jó lenne látni egy képet a függesztőszerkezetről is!
Sziasztok szeretnék segítséget kérni.
van egy kaszám a T16-os traktoromon volt, eredetileg három pont felfüggesztéses, de sajnos nem tudom a típusát. az adattáblának csak egy kis része látható rajta valami lengyel vagy cseh vagy szlovák lehet a szövegből ítélve.
Nagyon megköszönném ha valaki felismeri és megtudja mondani a típusát.
175 cm a munkaszélessége és a hajtóműhától a dobokig is kardán hajtás van és kézi felcsukású.
, egy szimmeringet cseréltem benne eddig.
Néztem két éve őket,Atkáron. Nagyon papír kaszának tartom őket. Vettem inkább a 165-ös új lengyel kasza áráért egy németben használt szársértős 185-ös PZ kaszát hidraulikus felcsukással! Össze sem lehet hasonlítani őket, ez egy masszív komoly kasza a lengyelhez képest
Annyit tud amennyi az ára. Két éve vettünk egyet évi 60-80 hektárt kaszáltunk eddig vele rétet, lucernát sík terepen. Óvatosan használjuk, vigyázunk rá mégis kettészakadt tavaly, na nem nagyon csak egy kicsit. Némi szerelés, javítás kisebb átalakítások után most újra harcképes.
Válasz #628. hozzászólásra
Kérdezd meg a Szemi agrot Tépén. Azok bontanak is,s sok kacatot is lĺttam kigórva. Inkĺbb claast, de az ugyanolyan
Szia! Merről vagy?
A Z-069-es lengyel fűkaszáról kinek mi a véleménye ?? :O
Üdv!
Lengyel kaszárol mijen tapasztalatok vannak,mennyire strapabírok?
Szia! Engemet érdekelne a dolog, minden kaszához tudnak csinálni? Pz kaszáé érdekelne. Helyileg hol van? na meg milyen árban van?
sziasztok!
Érdekelne PZ-165 alkatrész katalógus akinek van kérem ossza meg velem. Előre is köszönöm!!!
Tárcsás kaszában a Pöttinger novadisc 265-ös milyen kasza van valakinek ilyen?
Tárcsás kaszából melyik a jó?
Köszi előre is a válaszokat.
Válasz #629. hozzászólásra olcsón tudok 165 185 és 210 alsó csúszólemezt 5 lemezből van masszív

Sziasztok RK 165, 185, rossz talpakat keresek tudnátok nekem segíteni?? csak a felső qupra volna szükségem!!
Hello,Sziasztok van egy eladó kaszám BZS 130-as Jó,megkímélt állapotban
Ár:120.000
Akit érdekel keresse a hirdetések között..
Megtekinthető Csataszögön ,Szolnok mellett ....:D
Válasz #625. hozzászólásra
milyen újat és hol?
Válasz #624. hozzászólásra

azon már ujat és nagyobbat lehet venni
irányár 400 000 Ft
Válasz #622. hozzászólásra
hirdetései közt benne van ......
Válasz #621. hozzászólásra
Ár?
Szársértős?
Helló! Kuhn GMD 66 típúsú kasza eladó jó állapotban
Sziasztok PZ 165ös fűkaszához kellene nekem alkatrész katalógus. Akinek van kérem ossza meg velem. Köszönöm.
Válasz #611. hozzászólásra
Alján, ha hidraulikával magad mellé billented akkor a talpán van asszem a csavar, 8-as inbusz. Így emelt állapotban kell addig tölteni a csavarig.
Köszi! :)
Válasz #614. hozzászólásra

Válasz #612. hozzászólásra

Jó strapabíró kis kasza. Pár hekit leköszörültünk már vele.
A csuklópontnál a perselyek szoktak kikopni, meg a hajtásban a szabadonfutó hagyja el magát néha.