Válasz csoppika #14667. hozzászólására60 /3 liter körül láttam, de abból még 10-15% le szkott jőőőőniiiiiiiiiiii. Idén még nem láttam számlát..... nem bánnám ha nem is küldenék
Táblán belül mitől lehet egyenletlen a búza ?? Fél méterestől 25 centiig van fele fele arányban.Ami elképzelhető mindent megkapott,szép zöld betegségnek nyoma sem látszik ??
Srácok. Mennyi körül van most a Biscaya? Itt a l.jtamagnál olyan listaárat láttam, ha ezt az új területi képviselő így kiszámlázza, akkor lecopom magam...
(Persze semmi cuccról nem jött számla idáig
Válasz borda77 (Joe) #14664. hozzászólására230 másodszor...
Van értelme vizes repcére rovarölőt tenni?
1hete fújtam nurellel, meg alligator/meg ami mellé...fene tudja...
Nem hatja meg őket...
Válasz szgyuri82 #14661. hozzászólásáraHa felhigítod vízel, akor égetni fog. Tisztán ad ki, száraz növényre /ne legyen nedves a harmatól a levél/. Ha jól néz ki a búzád, nyugodtan emeld a nitro menyiségét 150 L/ha.
Szeretném én is lefújni a gabonát nitróval. Nem nagyon mond mostanában esőt. A nitrónak nem kell pár napon belül csapadék? 100 liter nitrót terveznék hektáronként. Vízzel hígítanám. Sose fújtam még nitrót, ezért vagyok bizonytalan.
Köszönöm előre is a segítséget.
Válasz John Deere Power Shift #14654. hozzászólásáraJa csak nem mindegy mennyit b..sz össze a traki mondjuk ha bemegy a magas repcébe... a hidassal meg az a baj hogy ha nem az nyomta addig ezer+1 nyommal lesz tele...faluban van heli azzal nyomattatom le.
Válasz borda77 (Joe) #14650. hozzászólásáraMit gondolsz? Most kezdett virágozni a repce. A biscaya jobb ilyenkor napsütésben, vagy decis mega este? Most is csöpög, nem tudom fújni. Holnap estére is ilyet mond...
Válasz borda77 (Joe) #14624. hozzászólásáraAz Avaunt nem taglózó hatású. 2-3 napig is eltart mire elpusztulnak. A táplálkozást állítja le, dezorientált lesz a mozgásuk. Gyakorlatilag éhenhal a bogár. De ahogy a deflektorosok is irta folyamatos a betelepülés ezért mindíg lesz élő egyed, főleg a szegélyeken. Hatástartamban egy hétnél többet ne várjunk egy szertől sem és ez a maximum. Sajnos ha nagy a kártevő nyomás még ennyit sem tudnak.
Válasz deflektorosokk #14625. hozzászólásáraEz nem ilyen egyszerű mert az ellenállóképesség (rezisztencia) nem 100%-os. Mindig vannak érzékeny egyedek.
Abban igazad van, hogy a folyamatos betelepülés miatt egy kezelés hatékonysága sosem lesz 100%-os.
Tavaly részt vettem egy piretroid rezisztencia vizsgálatban és erre alapozom a leírtakat.
Ezen a linken az IRAC honlapján meg lehet nézni az elmult évek vizsgálatait a repcefénybogár piretroid ellenállóságáról. Piretroid ellenállóság
2016-os magyar adatok szerint a vizsgált populációk 70% !!!! ellenálló vagy erőssen ellenálló.
Válasz borda77 (Joe) #14626. hozzászólásáraAz indoxakarb hatóanyagnak picit hosszabb hatástartama van mint a piretroidoknak, hirtelen ezt találtam egy angol nyelvű anyagban - figyelem! nem tudom milyen dózist használtak a kísérletben: "The measured DT50 on leaves and fruits of the vegetable crops ranged from 2 to 34 days (average 18 days)."
Én hagynám dolgozni az Avauntot, és a virágzásban (mondjuk úgy BBCH 60-62 környékétől) használnám a Biscayat-t vagy más ide való készítményt. Az biztos, hogy ha olyan szert kell használni az idén amihez javasolják a teljesítmény fokozó hozzáadását és a nagyobb dózisokat - akkor ezeket nem szabad megspórolni. Ha dicsérhetek egy lovat, A Biscaya itt előnnyel indul, mert benne van az olaj.
Még bele tudtam trakival menni amikor lepermeteztem épphogy de már csak hidas marad akkor biscayaval...de akkor a héten meg nyomjuk azzal? Pedig gyönyörű a repce és hát meg kellene óvni!
26425 hozzászólás
Válasz csoppika #14673. hozzászólásáraAhogy mondod.
Válasz csoppika #14667. hozzászólására60 /3 liter körül láttam, de abból még 10-15% le szkott jőőőőniiiiiiiiiiii. Idén még nem láttam számlát..... nem bánnám ha nem is küldenék
Válasz mtz1221 #14671. hozzászólásáraGondolom víz is volt neki... Meg nem szabályos az ingadozás...
Válasz csoppika #14667. hozzászólásáraén a Farmmix-től 70.200as árat kaptam két hete. Végül 63bruttóért adták ide kp-ra kedvezménnyel a 3litert.
Táblán belül mitől lehet egyenletlen a búza ?? Fél méterestől 25 centiig van fele fele arányban.Ami elképzelhető mindent megkapott,szép zöld betegségnek nyoma sem látszik ??
Válasz csoppika #14667. hozzászólásáraA régi helyemmel partiba volt árba a régi képviselő alatt, de most a régi hely bruttója itt a nettó...(72)
Srácok. Mennyi körül van most a Biscaya? Itt a l.jtamagnál olyan listaárat láttam, ha ezt az új területi képviselő így kiszámlázza, akkor lecopom magam...

(Persze semmi cuccról nem jött számla idáig
0,2 kg/ha mospilan 20 ?
Válasz borda77 (Joe) #14664. hozzászólására230 másodszor...
Van értelme vizes repcére rovarölőt tenni?
1hete fújtam nurellel, meg alligator/meg ami mellé...fene tudja...
Nem hatja meg őket...
Válasz Sk Laci #14663. hozzászólásáraMehet 200al is én ugy nyomom...
Válasz szgyuri82 #14661. hozzászólásáraHa felhigítod vízel, akor égetni fog. Tisztán ad ki, száraz növényre /ne legyen nedves a harmatól a levél/. Ha jól néz ki a búzád, nyugodtan emeld a nitro menyiségét 150 L/ha.
Válasz Mf-es? #14653. hozzászólásáraNem vagy egyedül.
Sziasztok!
Szeretném én is lefújni a gabonát nitróval. Nem nagyon mond mostanában esőt. A nitrónak nem kell pár napon belül csapadék? 100 liter nitrót terveznék hektáronként. Vízzel hígítanám. Sose fújtam még nitrót, ezért vagyok bizonytalan.
Köszönöm előre is a segítséget.
Válasz csoppika #14658. hozzászólására1q yara sulf és 2q lat nitrogén
Válasz John Deere Power Shift #14654. hozzászólásáraBizony előtte is volt èlet.
Válasz borda77 (Joe) #14657. hozzászólásáraEddig mennyit kapott?
Válasz Mf-es? #14653. hozzászólásáraén holnap kezdem ha az idő engedi a nitrot 200l/ha.
Válasz John Deere Power Shift #14654. hozzászólásáraJa csak nem mindegy mennyit b..sz össze a traki mondjuk ha bemegy a magas repcébe... a hidassal meg az a baj hogy ha nem az nyomta addig ezer+1 nyommal lesz tele...faluban van heli azzal nyomattatom le.
Válasz csoppika #14651. hozzászólásáraén biscyat nyomom majd de helikopterrel...
Válasz borda77 (Joe) #14650. hozzászólásáraAz nem hidas nyom.
Egyébként nem tudom sokan mit a hidast hajtogatják.Ha nem lenne is leszórná mindenki...
Válasz bobo77 #14652. hozzászólásáraNálam a kétharmada,még első adagot se kapott.Talán egy hét múlva rá lehet menni.
Megkapta a második Nitrot is.
Válasz borda77 (Joe) #14650. hozzászólásáraMit gondolsz? Most kezdett virágozni a repce. A biscaya jobb ilyenkor napsütésben, vagy decis mega este? Most is csöpög, nem tudom fújni. Holnap estére is ilyet mond...
Válasz Claastra. #14649. hozzászólásáraHidassal?
Shrek(tegnapi kép)este benne voltunk

Válasz Mf-es? #14645. hozzászólásáraEgy biscaya meg egy gombaölő nem árt virágzásban...
Válasz borda77 (Joe) #14646. hozzászólásáraRemélem még nem virágzik, mert csak decis mega van itthon... Akkor esetleg holnap kap a pofájuk...
Válasz blink #14643. hozzászólásáranálunk is k..va sok van, pedig döglenek mert alatta is van rendesen meg nagyobb bogarak is...
Virágzik már 1-2 nap múlva akkr talán arra megy majd a mocsok dög...
Válasz blink #14644. hozzászólásáraNemtudom,mi lesz.Még egy adag lombtrágya megvan.
Mi kellene még rá??
Válasz Mf-es? #14642. hozzászólásáraJól néz ki amúgy.
Fújod még, vagy majd hidas?
Válasz Mf-es? #14642. hozzászólására5 napja én se találtam, most meg...
Válasz borda77 (Joe) #14639. hozzászólásáraHelyesbítek... A környéken sincs...már aki vállalna...
"élve vagy halva"
még az is elpusztult ami éppen nem kárósít ,ennek ellenére van új betelepülés,igaz kevesebb,lesz még mire nézni...
Válasz csoppika #14637. hozzászólásáraNekem sincsen majd bérbe csináltatom...
Búza gyomirtás.
Válasz borda77 (Joe) #14636. hozzászólásáraÉn könnyen vagyok, mert hidas nincs...
Majd valamelyikkel fújom...
Válasz csoppika #14635. hozzászólásáraAzt nem használtm én biscayát fogok majd virágzásba hidasal.
Válasz borda77 (Joe) #14633. hozzászólásáraA mavrik milyen?
Meg is jöttek a fénybogarak
Válasz csoppika #14632. hozzászólásáraAz f...a pedig virágzásba azzal kell majd belemenni más nem nagyon jöhet szóba....
Válasz borda77 (Joe) #14630. hozzászólásáraItt volt ahol a delikvens állítása szerint a biscaya nem hatott...
Válasz John Deere Power Shift #14621. hozzászólásáraItt a soványabb repcék virágzanak,de nem láttam,hogy valaki fújta volna.
Én egyszer lefújtam nurell d-vel.
Válasz kukaccsosz #14628. hozzászólásáraAkkor tényleg csak az avaunt marad meg a biscaya virágzásba...
Válasz borda77 (Joe) #14624. hozzászólásáraAz Avaunt nem taglózó hatású. 2-3 napig is eltart mire elpusztulnak. A táplálkozást állítja le, dezorientált lesz a mozgásuk. Gyakorlatilag éhenhal a bogár. De ahogy a deflektorosok is irta folyamatos a betelepülés ezért mindíg lesz élő egyed, főleg a szegélyeken. Hatástartamban egy hétnél többet ne várjunk egy szertől sem és ez a maximum. Sajnos ha nagy a kártevő nyomás még ennyit sem tudnak.
Válasz deflektorosokk #14625. hozzászólásáraEz nem ilyen egyszerű mert az ellenállóképesség (rezisztencia) nem 100%-os. Mindig vannak érzékeny egyedek.
Abban igazad van, hogy a folyamatos betelepülés miatt egy kezelés hatékonysága sosem lesz 100%-os.
Tavaly részt vettem egy piretroid rezisztencia vizsgálatban és erre alapozom a leírtakat.
Ezen a linken az IRAC honlapján meg lehet nézni az elmult évek vizsgálatait a repcefénybogár piretroid ellenállóságáról.
Piretroid ellenállóság
2016-os magyar adatok szerint a vizsgált populációk 70% !!!! ellenálló vagy erőssen ellenálló.
Válasz borda77 (Joe) #14626. hozzászólásáraAz indoxakarb hatóanyagnak picit hosszabb hatástartama van mint a piretroidoknak, hirtelen ezt találtam egy angol nyelvű anyagban - figyelem! nem tudom milyen dózist használtak a kísérletben: "The measured DT50 on leaves and fruits of the vegetable crops ranged from 2 to 34 days (average 18 days)."
Én hagynám dolgozni az Avauntot, és a virágzásban (mondjuk úgy BBCH 60-62 környékétől) használnám a Biscayat-t vagy más ide való készítményt. Az biztos, hogy ha olyan szert kell használni az idén amihez javasolják a teljesítmény fokozó hozzáadását és a nagyobb dózisokat - akkor ezeket nem szabad megspórolni. Ha dicsérhetek egy lovat, A Biscaya itt előnnyel indul, mert benne van az olaj.
üdv, deflektorosokk
Válasz deflektorosokk #14625. hozzászólásáraja a földön látok döglötteket, de tényleg folyamatosan jönnek a mocsodékok szerintem is...
Még bele tudtam trakival menni amikor lepermeteztem épphogy de már csak hidas marad akkor biscayaval...de akkor a héten meg nyomjuk azzal? Pedig gyönyörű a repce és hát meg kellene óvni!