Válasz blink #10344. hozzászólásáraLehet csak a fotó nem adja ki rendesen, de jellegre ez olyat mutat mint egy tritikálé, erős fehér viaszosnak tűnik a szár/levél. Ja az első két cellulés képről beszélek.
Válasz bobo77 #10345. hozzászólására175 kg. Mondjuk vizet tényleg nem sokat kapott de a két nitrosol után azért volt 10-10 mm körül meg közben is 4-5 milik. Az a furcsa, hogy a többi fajta mind gyengébb volt most meg ránézésre sokkal jobbak...
Válasz drifter30 #10337. hozzászólásáraTavalyi képek! 9 t/ha se több se kevesebb... A te állományod most szebbnek látom. Kíváncsi leszek az eredményedre a végén.
Válasz Berente Antal #10326. hozzászólásárasemmi baja,nekem az árpám volt 2éve ilyen.a növényvédős megnézte,aztmondja minden o.k.(igazábol konkrét választ nem adott,csak annyit mondott,semmivel se kell kezelni,a végeredmény 7,6t....
Válasz bobo77 #10330. hozzászólásáraSzárazság az volt, kb most is. Réz elvileg van. Fagy is volt legalább 2x. Gyomirtó Taltos volt. Amalgerolt is kapott kisérletképpen 3l-t. Kukaccsősz megnyugtatott, remélem nem lesz gond
Válasz bobo77 #10327. hozzászólásáraA Csillag az már minket is csalt meg, kövér levelek gyönyörű állomány, 45q, mellette szól, hogy ez két éve a rozsdás év volt.
Válasz decsi #10330. hozzászólásáraAzért figyeld a barna levélfoltosságot, meg a rínhiszpóriát. Gyorsan terjedhet, főleg a mostani lehülés után. A vegyszer nekem is meg van, de ha kell, azonnal indulok.
Válasz SanyóÓ #10314. hozzászólásáraSanyóÓ, ezt azért írtam Décsinek, mert 400 km-re vagyok tőle északabra, ami a növény fejlődésében 3 hét eltolódást jelent. Idén meg egyszerre fejlődik. Nálunk április második felében kalászoló árpa még nem volt, esetleg május végén. Ami még meglep, idén betegség ellen még nem volt fújva, és totál egészséges.
Válasz Devyd #10313. hozzászólásáraa felsőn olyan mint a sárga rosda. De az még korai szerintem. Az alsón az őszi ilyen volt két hete,sőt,viznyomott részen sárga volt felül,gondoltam valami gomba.aztán 8mili eső pottyant,pár napra rá visszazöldült. Elnőtte. Szerintem vízhiány miatt,meg tápanyaghiány lehet. én megástam,a víznyomott részen alig nedves 15centire. ahol zöld,ott vizes. Ásd meg ott ahol sárga,meg ott,ahol zöld. Lehet,látszik a különbség.
Válasz Devyd #10313. hozzászólásáraAz első képen csak az látszik, hogy alul vannak sárga levelek, ami egyébként mindig van a búzákon. Korábbi években is próbálkoztam mindenféle gombaölőkkel ilyen jelenségnél, mégis ugyanúgy maradt alul elhalt elsárgult levél.
Viszont a második kép megváltoztatja az első benyomást, nemtudom mi lehet ,énis láttam korábban ilyet is, számomra nem egyértelmű.
Most egy részét gombaölőztem a búzáimnak, kb a 2/3-adát megfogom nézni tüzetesebben milyen az állomány.
26349 hozzászólás
Válasz blink #10346. hozzászólásáraVégre egy rendes N mennyiség
Szerintem jó lesz annak ellenére hogy nem látszik rajta.
Válasz blink #10344. hozzászólásáraLehet csak a fotó nem adja ki rendesen, de jellegre ez olyat mutat mint egy tritikálé, erős fehér viaszosnak tűnik a szár/levél. Ja az első két cellulés képről beszélek.
Válasz bobo77 #10345. hozzászólására175 kg. Mondjuk vizet tényleg nem sokat kapott de a két nitrosol után azért volt 10-10 mm körül meg közben is 4-5 milik. Az a furcsa, hogy a többi fajta mind gyengébb volt most meg ránézésre sokkal jobbak...
Válasz blink #10344. hozzászólásáraMennyi N kapott hatóanyagban? Persze eső nélkül nincs varázslat.
Nem tudom, hogy kell kinéznie Cellulénak de én nem hogy 8-9 tonnát de még ötöt se nagyon nézek ki belőle
Pedig tavasszal ez volt a legszebb.

Quebon viszont amilyen gyenge volt ősszel, kora tavasszal, annyira beindult most...
Sziasztok!

1 hete kalászol az árpám.
Érdemes még vitaminnal + gombaölővel megfújni?
Tebusha(gombára) + nitrosol + keserűsót + réz + vitaminok...
Válasz Mf-es? #10340. hozzászólásáraSzupi lesz ez is.Nem csináltok müvelőutat?A zöldszem nem szokott probléma lenni?
Lennox

kb. két hete kapott 200 l nitrosolt, utána 13+6 mm esőt
itt meg átfedésnél 400 litert
Válasz drifter30 #10337. hozzászólására
Válasz drifter30 #10337. hozzászólásáraTavalyi képek! 9 t/ha se több se kevesebb... A te állományod most szebbnek látom. Kíváncsi leszek az eredményedre a végén.

Válasz bobo77 #10336. hozzászólásáraNem volt még.. Így nem ismerem
kalászba mennyi mag szokott lenni vagy mennyi az átlag?
Válasz drifter30 #10334. hozzászólásáraLátom még mindig nem hiszed el hogy a cellule brutál lesz!!!!
Válasz cimbike. #10260. hozzászólásáraEs most mit nézel ki belőle ? "Cellule" nem volt meg nemtom hogy néz ki ha szép....

Azt láttam járva a határt leszek idén is negativ meglepetések!! Napról napra romlanak a búzák

Válasz Berente Antal #10326. hozzászólásárasemmi baja,nekem az árpám volt 2éve ilyen.a növényvédős megnézte,aztmondja minden o.k.(igazábol konkrét választ nem adott,csak annyit mondott,semmivel se kell kezelni,a végeredmény 7,6t....
Válasz bobo77 #10330. hozzászólásáraSzárazság az volt, kb most is. Réz elvileg van. Fagy is volt legalább 2x. Gyomirtó Taltos volt. Amalgerolt is kapott kisérletképpen 3l-t. Kukaccsősz megnyugtatott, remélem nem lesz gond
Válasz Berente Antal #10326. hozzászólásáraEsetleg Réz hiány? Fagy, szárazság, gyomirtó együttes hatása?
Válasz Berente Antal #10326. hozzászólásáraSemmi baja!
Válasz Berente Antal #10327. hozzászólásáraMivel volt gyomírtva?
Válasz Berente Antal #10326. hozzászólásáraValaki esetleg?
A tritikálém zászlóslevele itt-ott össze van tekeredve. Mi lehet az oka?

Válasz kanyo #10319. hozzászólásáraIGEN LEHETSÉGES.
Válasz KLiFF #10317. hozzászólásáraÜdv
Nálam is jelentkezik helyenként
énis kiváncsi lennék rá:)
Válasz saca19800204 #10322. hozzászólásáraMost már fújhatod!!!!

Következö lehetőséged 2017 február!!!
kalászol az árpa ,csak kicsit sovány,mivel lenne jó megfújni
Sirtaki 04.30
Sziasztok! Buza levelet megcsiphette a fagy?
Válasz Tomoka #10316. hozzászólásáraNalunk,Sopronba -6fok volt,kibirta,elotte néhány nappal kálium tartalmú lombtragyat permeteztem!
Tudja valaki, ez minek a hiánytünete?

Van akinek a repcében lett ma reggelre fagykára?
Válasz bobo77 #10327. hozzászólásáraA Csillag az már minket is csalt meg, kövér levelek gyönyörű állomány, 45q, mellette szól, hogy ez két éve a rozsdás év volt.
Válasz Sk Laci #10329. hozzászólásáraÉrtem, egyébként visszanéztem, tavaly nálunk a Laverda is április közepétől kalászolt.
Válasz decsi #10330. hozzászólásáraAzért figyeld a barna levélfoltosságot, meg a rínhiszpóriát. Gyorsan terjedhet, főleg a mostani lehülés után. A vegyszer nekem is meg van, de ha kell, azonnal indulok.
Válasz decsi #10332. hozzászólásáraazt hittem búzára gondoltál
Válasz szanberg #10331. hozzászólásáraÁrpában?Nem szoktam.
Válasz decsi #10330. hozzászólásárakalászvédelem???
Válasz Sk Laci #10329. hozzászólásáraÉn is nézegetem,hogy mikor kellene kifújni a gombaölőt,de szerintem az már megmarad jövőre.
Válasz SanyóÓ #10314. hozzászólásáraSanyóÓ, ezt azért írtam Décsinek, mert 400 km-re vagyok tőle északabra, ami a növény fejlődésében 3 hét eltolódást jelent. Idén meg egyszerre fejlődik. Nálunk április második felében kalászoló árpa még nem volt, esetleg május végén. Ami még meglep, idén betegség ellen még nem volt fújva, és totál egészséges.
Válasz bobo77 #10327. hozzászólásáraEz így van csillag az korlátos termésben cellule pedig a csillagos ég...
Válasz drifter30 #10326. hozzászólásáraAkár milyen szép lehet a csillag ránézésre de majd a cellule ledönti a bálványát...
Egy két csillag

Megkapta az Amistar Xtra-t.
Eső kellene neki!
Válasz bobo77 #10305. hozzászólásáraMegnéztem a kis okost.
okt 29.i vetés 150 kg/ha 15-15-15-el
Válasz Devyd #10313. hozzászólásáraA felső kép vízhiánynak tűnik de az alsó szinte biztos, hogy sárgarozsda.
Válasz Devyd #10313. hozzászólásáraa felsőn olyan mint a sárga rosda. De az még korai szerintem. Az alsón az őszi ilyen volt két hete,sőt,viznyomott részen sárga volt felül,gondoltam valami gomba.aztán 8mili eső pottyant,pár napra rá visszazöldült. Elnőtte. Szerintem vízhiány miatt,meg tápanyaghiány lehet. én megástam,a víznyomott részen alig nedves 15centire. ahol zöld,ott vizes. Ásd meg ott ahol sárga,meg ott,ahol zöld. Lehet,látszik a különbség.
Válasz Devyd #10313. hozzászólásáraAz első képen csak az látszik, hogy alul vannak sárga levelek, ami egyébként mindig van a búzákon. Korábbi években is próbálkoztam mindenféle gombaölőkkel ilyen jelenségnél, mégis ugyanúgy maradt alul elhalt elsárgult levél.
Viszont a második kép megváltoztatja az első benyomást, nemtudom mi lehet ,énis láttam korábban ilyet is, számomra nem egyértelmű.
Most egy részét gombaölőztem a búzáimnak, kb a 2/3-adát megfogom nézni tüzetesebben milyen az állomány.