Válasz *** HM *** #9519. hozzászólásáraBele tolod a rengeteg zsét, eső nem esik az árat lent tartják valamiért és adnak a javító minőségért 2-3 ft többet. Szerinted érdemes tenni bele nagy lét és törekedni a javítóra???????
Tegnap kint voltam a búzában, most tolja ki a kalászt, de igen csak le kell tenni a gabonaasztalt aratáskor. A Legjobb helyen is csak térdig ér, nem kell félni a megdöléstől.
Válasz Cafi #9521. hozzászólásáraamikor az utolsót fújod már kezd fásodni a szár, ott szerinem nincs akkor jelentősége már a zöldítő hatásnak, mint korábban..
A kukorica más, ott virágzás után még 3 hónapig zöld lesz az állomány...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9520. hozzászólásáraTolja bele a nehesség nem finanszirozunk 600 kupecot.....
Lehet h. teeee nem tudod melyik földeden mennyi lesz aratáskor de miiiiii tudjuk h. 9t csakugy nemigen lesz egyik fődön se a cégnek egyhama....
Válasz .Feco. #9517. hozzászólásáraCsak Strobi persze nem jó, de tebukonazollal vegyesen mar igen. Pl Greenstar
A kerdes, miert nem strobi+konazol vagy strobi+xy kombod van? Ha elso 2-ben volt strobi, harmadikban miert nincs?
A szemkitelitodes, eres idoszakaban mar nincs szammotevo hatasa strobinak?
Quilt Xcel kukoricaban, inkabb viragzasban erdemes kijuttatni. Strobi hatoanyagu, eppen a nagyobb termes elereseert javasoljak ebben a feno fazisban kiadni.
Senki többet.....
Akkor Fecó lenyomja 3x mondjuk a 9est.....
Csökkentsük a tétet.....
Nagy a zúgolódás....
Mai nap témája a 3tonnás búza......
Abba mennyi pénzt öltök vajon a gombikra?
Válasz .Feco. #9514. hozzászólásáraUtolsó védekezésnél, virágzásban gondolom, miért nem használtok strobisat? A zászlóslevél hosszabban tartó zöldítéséhez és szemkitelítődés serkentésére nem inkább strobi kellene?
Válasz ZT Anti #9513. hozzászólásáraNem ugyan az a hatóanyag. Az acanto picoxistrobin es ciprokonazol, míg az amistar azoxistrobin... Korai kezelésre tisztán strobit szoktam, másodikra stobi+azolt, míg utolsónak csak azolt. A Zantara megjelenése óta probalgatjuk, de nincs olyan, mint az elődje volt...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9508. hozzászólásáraSzinten zenész! Elsőt meg régebben Amistar-t kapott, most meg Zantara-t. Majd látjuk meg, de ha nem húzzuk le, akkor prosaro-t meg kaphat...
Válasz ural #9495. hozzászólásáraVolt kemény 3mm. Elkerül minden komoly csapadék idén minket, még a holnapi és szombati csapadékba bízok. Búza teljes virágzásba van, vagyis koraiak, azoknak sors döntö lenne.
Gazdatársak kérem a véleményeteket. Ma a búzámat megpermeteztem Artea-val. Kb fél óra elteltével egy pici záport kapott, épp hogy a beton az úton nedves lett (kb0,1mmm lehetett). Szerintetek kell e ismételni a permetezést vagy ennyi még nem ártott neki?
Mai életkép sajnos nagy itt a szárazság az elmúlt másfél hónapban nem volt csak 25 mm eső összesen, itt már egy hete semmi nem esett!
Búzánk nem lesz az tuti
Válasz dokeee #9488. hozzászólásáraHolnap átugrok hozzá a legényekkel, itt van a szomszédban Mit mondjak neki megint, néha tényleg túlzásba viszi, és felhuzza az ember idegeit
Válasz .Feco. #9487. hozzászólásáraAzért ezt a féreg Raskót pofánvághatná már valaki, legalább befogná a pofáját.
http://www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/kisebb-lesz-a-termes-450347
Válasz bendix #9486. hozzászólásáraabból, hogy mi a helyzet az országban búzavonalon, háború van a legnagyobb versenytársaink között, így az árak felfelé várhatóak! Már most sem rossz, és vaószínű aratásra még igazodni fog! Én idénre búzára és repcére jó árakra számítok, a kukorica és a napra még bizonytalanabb...
Válasz .Feco. #9485. hozzászólásáraSajnos már kétszer kellett a gomba ellen védekezni idén..., ez lenne a harmadik kezelés, de kérdéses, hogy a búza ára elbírja-e majd a plusz költséget...
Válasz bendix #9482. hozzászólásárahát nem igazán, az inkább levélbetegségekre jó, vagy inkább arra sem... repcében naprában phoma ellen, meg élettani hatások miatt, de kalászpsban sajnos magában nem jó, a legtöbb betegség ellen már hatástalan... a jó készítményekben több hatóanyagtípusvan, így hatékonyabb az ellenálóbb gombafajokra. ha nem aarsz rá sokat költeni akkor Alert vagy Falkon, de közepes búza már megérdemli a célirányos szereket, szerintem!
Sziasztok.Olyan kérdésem lenne, hogy a Piktor virágzás után van e értelme kitenni repcében? Nem tudtam eddig csinálni. Bogár miatt meg menni kellene. Nem kapott gombát se semmit még. Köszi
26417 hozzászólás
Mai terep szemle félek nagyon h. meg fog dölni hát ha nem.

Válasz kukaccsosz #9529. hozzászólásáraMaradt karbamidom.Vizben feloldva,permetezővel kijuttatva,az is
Jó minőség javításra?1 hete csináltam 12% karbamid oldatot +15
Kg keserüsó 200 liter vizzel dupla lapossugaras fúvókával nyomtam
ki,próbaképpen.Kárt nem csináltam.
Válasz B.laca #9526. hozzászólásáraMost eső előtt!
Válasz *** HM *** #9519. hozzászólásáraBele tolod a rengeteg zsét, eső nem esik az árat lent tartják valamiért és adnak a javító minőségért 2-3 ft többet. Szerinted érdemes tenni bele nagy lét és törekedni a javítóra???????

Válasz B.laca #9526. hozzászólásáraAmikor kezd kalaszolni
A harmadik adag műtrágyát, minőség javítás céljából mikor ajánlott kiszórni?
Tegnap kint voltam a búzában, most tolja ki a kalászt, de igen csak le kell tenni a gabonaasztalt aratáskor. A Legjobb helyen is csak térdig ér, nem kell félni a megdöléstől.
Válasz Cafi #9521. hozzászólásáraamikor az utolsót fújod már kezd fásodni a szár, ott szerinem nincs akkor jelentősége már a zöldítő hatásnak, mint korábban..
A kukorica más, ott virágzás után még 3 hónapig zöld lesz az állomány...
Megaztán Fecónál ha megállunk a gödörfúróval...
..... egymás után pakolhatjuk a hosszabitókat csak a fekete ukrán minőségét hányná fölfele....
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9520. hozzászólásáraTolja bele a nehesség nem finanszirozunk 600 kupecot.....
Lehet h. teeee nem tudod melyik földeden mennyi lesz aratáskor de miiiiii tudjuk h. 9t csakugy nemigen lesz egyik fődön se a cégnek egyhama....
Válasz .Feco. #9517. hozzászólásáraCsak Strobi persze nem jó, de tebukonazollal vegyesen mar igen. Pl Greenstar
A kerdes, miert nem strobi+konazol vagy strobi+xy kombod van? Ha elso 2-ben volt strobi, harmadikban miert nincs?
A szemkitelitodes, eres idoszakaban mar nincs szammotevo hatasa strobinak?
Quilt Xcel kukoricaban, inkabb viragzasban erdemes kijuttatni. Strobi hatoanyagu, eppen a nagyobb termes elereseert javasoljak ebben a feno fazisban kiadni.
Válasz *** HM *** #9519. hozzászólásáraÚgyanannyit mint a 9t-ra, előre nem tudhatod mi lessz, és így tolod bele a zsetont. Vagy bejön vagy nem
Senki többet.....

Akkor Fecó lenyomja 3x mondjuk a 9est.....
Csökkentsük a tétet.....
Nagy a zúgolódás....
Mai nap témája a 3tonnás búza......
Abba mennyi pénzt öltök vajon a gombikra?
Válasz Ares 826 #9511. hozzászólásáraFecónál látod
issss haha
Válasz Cafi #9516. hozzászólásáraAz az utolsó előtti... az utolsó az fuzárium ellen megy, és arra nem jó a strobi
Válasz .Feco. #9514. hozzászólásáraUtolsó védekezésnél, virágzásban gondolom, miért nem használtok strobisat? A zászlóslevél hosszabban tartó zöldítéséhez és szemkitelítődés serkentésére nem inkább strobi kellene?
Válasz .Feco. #9514. hozzászólásáraBocs, rosszul emlékeztem. Köszi.
Válasz ZT Anti #9513. hozzászólásáraNem ugyan az a hatóanyag. Az acanto picoxistrobin es ciprokonazol, míg az amistar azoxistrobin... Korai kezelésre tisztán strobit szoktam, másodikra stobi+azolt, míg utolsónak csak azolt. A Zantara megjelenése óta probalgatjuk, de nincs olyan, mint az elődje volt...
Válasz .Feco. #9512. hozzászólásáraAz Amistar ill. Acantonak ugyanaz a hatóanyaga. az utóbbi olcsóbb. Miért az Amistart használod?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9508. hozzászólásáraSzinten zenész! Elsőt meg régebben Amistar-t kapott, most meg Zantara-t. Majd látjuk meg, de ha nem húzzuk le, akkor prosaro-t meg kaphat...
Válasz *** HM *** #9505. hozzászólásáraHOL LESZ ITT 9 TONNÁS BÚZA??????? Esetleg 3 hektáron összesen akkor már jó lesz!!

Válasz *** HM *** #9509. hozzászólásáraWirrtuuoóózzzt
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9508. hozzászólásáraOszt mit?
Válasz *** HM *** #9505. hozzászólásáraÉn a várható 9t-ás búzámra kiszórtam a 2. gombaölöt eső előtt

Válasz *** HM *** #9505. hozzászólásáraBeletolhatsz bármennyit ennyi esővel sz...t sem ér.
Válasz *** HM *** #9505. hozzászólásáraAz idén semmilyet.... A környéken nem lesz 9t-ás búza
9tonnás búzába milyen gombaölőzési pénzbetolásokat aplikálnátok hm?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9502. hozzászólásáraáhh itt semmi, több mint két hónapja nem volt érékelhető csapadék, 25 mili max de az is 4-5 milinként:DD
Válasz ermike #9490. hozzászólásáraItt meg semmi nem volt nem hogy 25 mili, nagy gond lesz a búzákkal!!!

Válasz ewtoto #9501. hozzászólásáraAzóta már javult a helyzet
16mm-nél tartunk, és még van esély ugyanennyire, vasárnapig
És ott
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9500. hozzászólásáraHát abból, hogy itt is idegesítően körbeesik az eső:D
Válasz ewtoto #9499. hozzászólásáraÁ dehogy... Tolna ény. rész
Amúgy honnan gondoltad??
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9496. hozzászólásáraFarmer te itt lax valahol a közelben? Cegléd környékén?
Sopron környékén 13mm esett, és 10C viharos szél.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9494. hozzászólására8 mm
Válasz ural #9495. hozzászólásáraVolt kemény 3mm. Elkerül minden komoly csapadék idén minket, még a holnapi és szombati csapadékba bízok. Búza teljes virágzásba van, vagyis koraiak, azoknak sors döntö lenne.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #9494. hozzászólásáraNálatok is esik már ahogy látom nálunk még semmi.
Válasz gazda001 #9493. hozzászólásáraSzakad az eső felétek úgy látom, tele már az edény

Válasz molnar zsolt_5915 #9491. hozzászólásárajó lesz

Válasz molnar zsolt_5915 #9491. hozzászólásáraÉn is így jártam ma este, jó lessz az
Gazdatársak kérem a véleményeteket. Ma a búzámat megpermeteztem Artea-val. Kb fél óra elteltével egy pici záport kapott, épp hogy a beton az úton nedves lett (kb0,1mmm lehetett). Szerintetek kell e ismételni a permetezést vagy ennyi még nem ártott neki?
Mai életkép sajnos nagy itt a szárazság az elmúlt másfél hónapban nem volt csak 25 mm eső összesen, itt már egy hete semmi nem esett!

Búzánk nem lesz az tuti
Moderátor által módosítva: 2015-05-20 21:55:25
Válasz dokeee #9488. hozzászólásáraHolnap átugrok hozzá a legényekkel, itt van a szomszédban
Mit mondjak neki megint, néha tényleg túlzásba viszi, és felhuzza az ember idegeit

Válasz .Feco. #9487. hozzászólásáraAzért ezt a féreg Raskót pofánvághatná már valaki, legalább befogná a pofáját.
http://www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/kisebb-lesz-a-termes-450347
Válasz bendix #9486. hozzászólásáraabból, hogy mi a helyzet az országban búzavonalon, háború van a legnagyobb versenytársaink között, így az árak felfelé várhatóak! Már most sem rossz, és vaószínű aratásra még igazodni fog! Én idénre búzára és repcére jó árakra számítok, a kukorica és a napra még bizonytalanabb...
Válasz .Feco. #9485. hozzászólásáraSajnos már kétszer kellett a gomba ellen védekezni idén..., ez lenne a harmadik kezelés, de kérdéses, hogy a búza ára elbírja-e majd a plusz költséget...
Válasz bendix #9482. hozzászólásárahát nem igazán, az inkább levélbetegségekre jó, vagy inkább arra sem... repcében naprában phoma ellen, meg élettani hatások miatt, de kalászpsban sajnos magában nem jó, a legtöbb betegség ellen már hatástalan... a jó készítményekben több hatóanyagtípusvan, így hatékonyabb az ellenálóbb gombafajokra. ha nem aarsz rá sokat költeni akkor Alert vagy Falkon, de közepes búza már megérdemli a célirányos szereket, szerintem!
Quebon

Lennox
Sziasztok.Olyan kérdésem lenne, hogy a Piktor virágzás után van e értelme kitenni repcében? Nem tudtam eddig csinálni. Bogár miatt meg menni kellene. Nem kapott gombát se semmit még. Köszi
Válasz .Feco. #9479. hozzászólásáraEgy sima tebukonazol is megtenné?