Felénk nem olyan rosszak a repcék,de nem is olyan ,mint tavaly.
A repcebecő szunyogok rendesen dolgoztak.
A repce magassága kb 50-60cm,viszont a földtől van már elágazás+becők.
Én olyan 2,5 tonnára becsülök. Vélemények?
Kaja minden 4tonnára volt igazitva.teljes kwizda csomag+pictor....
Ősszel tavasszal 0,5-0,5 toprex...butisan star gyomirtás.őszön Route....stb..
Üdv, Ezen is kb 6-11 ig vannak a sorok száma, de a nagyon átlag az 8 sor, én már azzal is nagyon meg vagyok elégedve, mert tavaly, 7 sor volt az átlag benn, és ugyan ezzel a sűrűséggel, hozta a 59 mázsát, , szóval az idén kicsivel többet kellene mondjuk többet is költöttünk rá, A hat sorral is kell neki bizonyitania, ha meg van négyzetméterenként az az 500 kalász,
A sok csapadéktól (május 80 mm, június eddig kb 20mm) a repcét nagyon megfertőzte a Sclerotinia, már messzire sárgállanak a beteg tövek a zöld között... kb. 10-15 százaléka ilyen.
A baj ezzel az, hogy kényszerérik a becő, kipereg, kevés EMT, stb...
Nem lesz egy nagy durranás az biztos!
Szép jó estét ! Az idén is Marsallt szeretnénk aratni, mert tavaly elég jónak bizonyult, és ha minden igaz akkor az idén is dettó ugyan ugy néz ki, pedig a tavalyi vissza fogott magot vetettük vissza, enni kapott bőven, és hála eső is volt rá vagy 500 mm, szóval reméljük a legjobbakat Láttam ide fenn valakinek volt Marsalja, érdekelne hogy neki milyen az állománya,
Legjobbakat mindenkinek !
Azért a szár felkeni a kombájn gyomrában és 18-19-es lenne ha kombájnnal aratnád!
Korai még ilyen hideg csapadékos tavasz nyár eleje után nem tudsz június elején aratni még nálatok sem!
A szemnek keményen roppannia kell szinte el se tudd harapni
Tegnap néztem az árpát kiváncsiságból,kidörzsöltem annyit hogy betudjam mérni,hát felakadt a szemem rendesen mert 16.8 mutatott a mérő.Csütörtökön ha lehet bele is próbálok!
Válasz #6172. hozzászólásra
Érdemes lett volna hozzátenned gombázáskor, hogy ne keljen kétszer dolgoznod. Én Cyprin 10 ec rakok minden permetezéskor. 3,30 euróra jön ki a hektárköltsége listaár szerint. Ilyen költség mellett nem érdemes kihagyni a permetezéskor, mivel többe kerül még egyszer lefújni.
Hát koma itt 120centi szalma alatt nincsen búza, beletörne a chippelt lexid bicskája is hehe...
Kíváncsi vagyok a 460lovas 13ezres cater is mit fog szólni hozzá, szerintem tudom majd xaratni szecskázóval pelyvaterítővel kis tarlóval simán.
de majd kiderűl!
A lényeg, hogy harmadik napja neki, hogy süt a nap!!!
Nálad az akteur mit mutat?? Az enyém nem túl sürü de a kalászok sokkal ngyobbak mint az összes többin.. ja és a szalmais magas múlthéten virágzott enyire késöi lenne??
ilyen alacsony növésű:DD igaz amennyi nyomot láttok benne kb annyi lett vele foglalkozva 06.03 ikán készült kép...
Tól vizes votl a föld kapott kb 1 hónapja Granstart + lombtrágyát
és május elsején 200kn AN34 et
Neked nincs melege a motornak hogy mindig fent van az oldala????????Amugy ma néztem a csillagot elég jot mutat.Napra és kukii elövetemény két sor tárcsa vetés 250-270kg között aztán gyürüs henger.Tápanyag ősszel 2q 3x15 npk vagy dap.Tavasszal 150kg 34an.Gyomirtás Pointer starral.Virágzáskor Harwesan+Azosped+fendona.Egyelöre szép elég nagy szalma tömeg van és nincs megdölve.
Mndenki nézegeti a gabonákat, (én is), szép magasak, bele is mentünk, (én is). Nem csak a magaméba, máséba is, sőt tegnap bajártam szinte az egész határt, hát mit is mondjak.... Szóval a kalászok csak igazán messziről szépek, ha megnézem sok olyan van, kb 30-40% ahol a kalászkában 2 !!! szem lesz csak aztán a szebb részeken 3 szem, szóval azért rekordot én nem várok, itt nálunk biztosan nem.......
Tudomásom szerint a nitrosol nem fagy meg, természetesen csak töményen nyomnám. Azért lenne jó még fagyon kitenni valamennyit, mert ha kiolvad akkor sokszor nem lehet rámenni hetekig, pláne nem vontatott permetezővel. De majd kiderül. Még van 9 hónap gondolkodási idő.
Ma befejeztuk az utolsó búza gombaolozeset kb e t ha átlagot nézek ki belole nagyuzemi leg. A naprat is lehuztuk pulsarral, ahol nem nyomja a viz es nem verte fel a vegyszer ott szép. Ma mar a kombajnt nezegettem, takaritottam, a ferdefelhordo visszaforgato motorja kicsit beragadtam, elviszem kitakarittatni. Holnap azt fogom szerelgetni, a kukoricat os elkezdtuk vegyszerezni, meg abbol van vagy 25 ha, es vege, gondolkoztam hogy megkezdverem a moonsunt a laudisszal hogy mit mutatna, de mem lett belőle semmi, utólag bánom,
A kukoricaban csináltam kis hazi kiserletet hogy kihagyták egy csíkot a winges kezelesnel és most tiltanáam rá a laudiszt, kíváncsi vagyok a kukorica mennyivel fog lemaradni
26439 hozzászólás
Felénk nem olyan rosszak a repcék,de nem is olyan ,mint tavaly.

A repcebecő szunyogok rendesen dolgoztak.
A repce magassága kb 50-60cm,viszont a földtől van már elágazás+becők.
Én olyan 2,5 tonnára becsülök. Vélemények?
Kaja minden 4tonnára volt igazitva.teljes kwizda csomag+pictor....
Ősszel tavasszal 0,5-0,5 toprex...butisan star gyomirtás.őszön Route....stb..
Válasz #6195. hozzászólásra
mondjuk többet is költöttünk rá, A hat sorral is kell neki bizonyitania, ha meg van négyzetméterenként az az 500 kalász,
Üdv, Ezen is kb 6-11 ig vannak a sorok száma, de a nagyon átlag az 8 sor, én már azzal is nagyon meg vagyok elégedve, mert tavaly, 7 sor volt az átlag benn, és ugyan ezzel a sűrűséggel, hozta a 59 mázsát, , szóval az idén kicsivel többet kellene
Válasz #6192. hozzászólásra
Üdv!
Pl.: nekem van még Marsall, az erősebbek kb. így mutatnak.
Neked mennyi szem magasak a kalászok? (nekem 6-12)
Létezhet az, hogy 6 soros egy kalász?
A sok csapadéktól (május 80 mm, június eddig kb 20mm) a repcét nagyon megfertőzte a Sclerotinia, már messzire sárgállanak a beteg tövek a zöld között... kb. 10-15 százaléka ilyen.
A baj ezzel az, hogy kényszerérik a becő, kipereg, kevés EMT, stb...
Nem lesz egy nagy durranás az biztos!
Mv toborzó

Hycolor
Szép jó estét ! Az idén is Marsallt szeretnénk aratni, mert tavaly elég jónak bizonyult, és ha minden igaz akkor az idén is dettó ugyan ugy néz ki, pedig a tavalyi vissza fogott magot vetettük vissza, enni kapott bőven, és hála eső is volt rá vagy 500 mm, szóval reméljük a legjobbakat
Láttam ide fenn valakinek volt Marsalja, érdekelne hogy neki milyen az állománya, 

Legjobbakat mindenkinek !
Válasz #6171. hozzászólásra
Nállam is későn virágzott,de szépet mutat.A kws farinelli jobb szerintem,majd hozok képet.
Válasz #6184. hozzászólásra
Azért a szár felkeni a kombájn gyomrában és 18-19-es lenne ha kombájnnal aratnád!
Korai még ilyen hideg csapadékos tavasz nyár eleje után nem tudsz június elején aratni még nálatok sem!
A szemnek keményen roppannia kell szinte el se tudd harapni
Válasz #6181. hozzászólásra
van ló bőven ,még kölcsön is adhatok
Válasz #6176. hozzászólásra
miért, szerinted akkor kihagytam,a sok eső közbeszolt úgy látszjk
tavaly 06.24.-én vágtuk a MV Hanzit. Idén is megvan rá az esély. Észak-Somogyban
Válasz #6184. hozzászólásra

Merre vagy?
Tegnap néztem az árpát kiváncsiságból,kidörzsöltem annyit hogy betudjam mérni,hát felakadt a szemem rendesen mert 16.8 mutatott a mérő.Csütörtökön ha lehet bele is próbálok!
Itt még zöld minden árpa
Talán kicsit kezd sárgulni néhol, múlt héten voltunk az alföldön ott már sárgult már akkor szépen az árpa.
Válasz #6178. hozzászólásra

Rendben a héten voltam Pistiéknél elhoztam a szűrőket olajokat egy műszakot igényel még ezek cseréjére a gép és indulhatok.
de szerintem nem lesz még az jó hacsaknem kánikula lesz a héten végig.
Egyébként jólenne mert itt még most virágzik búzáknak az utója de az eleje sem sokkal régebben végzett szóval 1hónap még kell ide a sajáthoz.
Válasz #6174. hozzászólásra

Már indulás elött gyengének tünik??? Habár CLAAS-ék elég szük markúan bánnak a ló erökkel

Most ez komoly???

Azt meg minek, 18 km/h akasz aratni?????
szerintetek, menyi lesz aaz uj buza ara iden?
Válasz #6175. hozzászólásra
jövő7 vége felé sanszos az árpaaratás!
Válasz #6175. hozzászólásra
Egyetértek legalább jó idő van kész minden vegyszerezés, 1 órán belül indulunk nyaralni!!!!
Válasz #6172. hozzászólásra
Érdemes lett volna hozzátenned gombázáskor, hogy ne keljen kétszer dolgoznod. Én Cyprin 10 ec rakok minden permetezéskor. 3,30 euróra jön ki a hektárköltsége listaár szerint. Ilyen költség mellett nem érdemes kihagyni a permetezéskor, mivel többe kerül még egyszer lefújni.

Hát koma itt 120centi szalma alatt nincsen búza, beletörne a chippelt lexid bicskája is hehe...
Kíváncsi vagyok a 460lovas 13ezres cater is mit fog szólni hozzá, szerintem tudom majd xaratni szecskázóval pelyvaterítővel kis tarlóval simán.
de majd kiderűl!
A lényeg, hogy harmadik napja neki, hogy süt a nap!!!
Válasz #6173. hozzászólásra

Én meg csippelem a Lexit.hogy bele ne fulladjon a búzába
Válasz #6162. hozzászólásra

Életedben először legalább nem 15mázsás lesz hehe
Ritka meg a kalász sem hatalmas de egy jó közepes termés várható tőle, aminek örüljünk mert nemvolt rá tavasz xarabbul indultunk mint most kinézünk
tegnap gombásztam a búzát, több helyen láttam csigafoltot ,érdemes még lefujni rovarölővel

Válasz #6161. hozzászólásra

Nálad az akteur mit mutat?? Az enyém nem túl sürü de a kalászok sokkal ngyobbak mint az összes többin.. ja és a szalmais magas múlthéten virágzott enyire késöi lenne??
Válasz #6167. hozzászólásra
90C ,had szokja.Ha az orosz oda gyártotta,legyen ott,jobban néz ki.
ilyen alacsony növésű:DD igaz amennyi nyomot láttok benne kb annyi lett vele foglalkozva 06.03 ikán készült kép...

Tól vizes votl a föld kapott kb 1 hónapja Granstart + lombtrágyát
és május elsején 200kn AN34 et
Válasz #6162. hozzászólásra

Ilyen alacsony növésű vagy?
Mi felénk nincsenek ilyen szalmák a búza alatt, de szerintem a termés se lesz olyan
Válasz #6161. hozzászólásra

Amugy ma néztem a csillagot elég jot mutat.Napra és kukii elövetemény két sor tárcsa vetés 250-270kg között aztán gyürüs henger.Tápanyag ősszel 2q 3x15 npk vagy dap.Tavasszal 150kg 34an.Gyomirtás Pointer starral.Virágzáskor Harwesan+Azosped+fendona.Egyelöre szép elég nagy szalma tömeg van és nincs megdölve.
Neked nincs melege a motornak hogy mindig fent van az oldala????????
Válasz #6163. hozzászólásra
Felénk is szépet mutat ha a dzsipóval 60-nal járjuk be a határt
bele kell menni akkor már változik a vélemény.
KB ez a helyzet felém is, ráadásul elég ritka lett a vetés:(
Nekem talán egy méteres a búza:D Kalászok kövérek nagyon, visuont szenek talán 9-10 emeletesek a szebb darabok...
én sem vagyok vele elégedett tényleg nagyon mutatós de valóban gyenge lesz!
Mndenki nézegeti a gabonákat, (én is), szép magasak, bele is mentünk, (én is). Nem csak a magaméba, máséba is, sőt tegnap bajártam szinte az egész határt, hát mit is mondjak.... Szóval a kalászok csak igazán messziről szépek, ha megnézem sok olyan van, kb 30-40% ahol a kalászkában 2 !!! szem lesz csak aztán a szebb részeken 3 szem, szóval azért rekordot én nem várok, itt nálunk biztosan nem.......
ma jártam a búzát megnézni, ilyen az egyik tábla, és mire jó az ápolókerék
Rovarölő+gombaölő

Rustic

Válasz #6153. hozzászólásra
Mert az akkor elkeserítő.
az "e t " az egy lenne?
Válasz #6156. hozzászólásra

De a fúvókánál azért elég szűk a járat...
Amikor télen be van fagyva a víz , ezt meg lehet szórni ?
Válasz #6155. hozzászólásra
Kristályosodási pont,-30C alatt.Szóval szórható.
h is van ez a nitrosollal?
télen ha -20 van akkor sincs semmi vele? kocsonyásodás vagy valami?
lehet szórni ilyenkor is nyugodtan?
Válasz #6151. hozzászólásra
Tudomásom szerint a nitrosol nem fagy meg, természetesen csak töményen nyomnám. Azért lenne jó még fagyon kitenni valamennyit, mert ha kiolvad akkor sokszor nem lehet rámenni hetekig, pláne nem vontatott permetezővel. De majd kiderül. Még van 9 hónap gondolkodási idő.
Ma befejeztuk az utolsó búza gombaolozeset kb e t ha átlagot nézek ki belole nagyuzemi leg. A naprat is lehuztuk pulsarral, ahol nem nyomja a viz es nem verte fel a vegyszer ott szép. Ma mar a kombajnt nezegettem, takaritottam, a ferdefelhordo visszaforgato motorja kicsit beragadtam, elviszem kitakarittatni. Holnap azt fogom szerelgetni, a kukoricat os elkezdtuk vegyszerezni, meg abbol van vagy 25 ha, es vege, gondolkoztam hogy megkezdverem a moonsunt a laudisszal hogy mit mutatna, de mem lett belőle semmi, utólag bánom,
A kukoricaban csináltam kis hazi kiserletet hogy kihagyták egy csíkot a winges kezelesnel és most tiltanáam rá a laudiszt, kíváncsi vagyok a kukorica mennyivel fog lemaradni
Válasz #6149. hozzászólásra
Mindenre.Tiedet már láttam,képek lementve.Jövőre én is tervezek sorművelőre.
Válasz #6147. hozzászólásra
Nem fognak befagyni a fúvókák stb fagyban ?
Nekem gyanús ...
Válasz #6127. hozzászólásra
volt elég! Remélem egy jó ideig abbahagyta!
Válasz #6145. hozzászólásra
Az enyém jňl sikerült!Mire vagy kíváncsi?
Válasz #6147. hozzászólásra
Van itt egy nagy rt.,fagyon sose látom,hogy műkakiznának,de a nitrosolt nyomják áprilisba.Jobb búzái van,mint akárkinek erre.