Én meg igen, így is tettünk meg teszünk évekóta ha kell, semmi bajt nem okoz
Persz lehetnek egyedi esetek ahol a növény stressztűrő képessége gyengébb, tényleg nagyon meleg van meg mittudomén.... ilyenek.
Válasz #2709. hozzászólásra
laudissal meg lehet fújni, ha még tudtok szerezni, legjobb lenne a belógó szórófej mert az akkora kukorica sokat takar. Vagy ha nem nagy a muhar akkor töltőkapás ekézővel megtölteni mondjuk 2x.
A leg tutibb kukorica szer a LAUDIS!
Ezt tudod fújni probléma nélkül késő állományban is, mármint túl magas nagy állományban, igaz a perlyét nem viszi, arra időben kell a Jumbo és kész.
Laudis, Ordax, Jumbo én így raknám sorba.
Az ordax is a térd felett érő székfű csombékot, az ugyanekkora fekete ürömöt meg mindent letarol, csak a "elégett" sorközök maradnak utána
Drenthe, Fiúk! Egy kis segítség jól jönne.
Mit lehet még kezdeni a kukoricával, ha tíz leveles állapotban van, s tiszta muhar?Semmiféle más gyom nincs benne, de ez az átkozott teljesen ellepte.
Mert abban a pillanatban amikor gyökeret vált a muhar már semmit nem csinál vele a lumax,akinek már megvolt mindeki rakott belle egy kis egyszikű kiegészítést...A lumaxot felejtsétek már el ott a laudis ennel jóbb nem kell,meg a többi stb...
Felénk se sokat ért a lumax ujra kelett fujni egyik táblát laudissal..másikat tegnap monsoonnal.
Az Adengo-s táblák nagyrésze sikerült.
Idén kukorica kapálás nincs...elég szépek...napraforgó kapálás az van.
Valószínű azért mert nem kapott időben esőtt,én is elsősorban mesterrel kezeltem csak két hét után kapott esőtt egyedül a lósókát,meg gordonyt vitte ki,a muhart,meg vadrepcét fehér libatoppot meg sem fogta,holnap ha nem esne megyek másodszorra is adok neki syriussal igaz azt mondják rizikós kiszórni a nagy kukira de majd meglátjuk!
Sziasztok kernek egykis segitseget ha van köztettek hozza ertö kerem segitsen kukoricankat lumax gyomirtoval kezeltuk a megjelenese ota hasznaljuk de ilyet meg nem tapasztaltunk azota.A magrol kellö gyomokkal szinte semmit nem csinal az evelöket megfogta dea muharral nem csinal semmit szinte .A dozisa 5l/hektar+extravon nedvesitö +5 kg nitrogen mütragyat adtunk hozza mint maskor .Maskor a permetezes utan 4 nappal leperzselt minden kintlevö gyomot egesz evben gyönyörü tiszta volt a kukorica a 6-7 centis parlagfüvet is kivegezte 4 nap alatt.Esö hatasara mindig ujra dolgozott a két levelben levö gyomok ujra elpusztultak nagyon szanalmas ahogy most kinez a kukoricank kerem valaki ahtud segitsen hogy most mi ert nem dolgozzik mint maskor elöre is köszönöm
Az biztos visz mindent! Egyébként a többi táblában ahol normál dózissal mentünk ott is csavart egy kicsit. Sőt volt hogy 3,8ra fújtuk ki a 3hektáros csomagot és igy is megcsavarta, pedig nem volt nagy a kukorica!
Hány levélbe volt a kuki?,és kb hány centi magas?Nekem Martonvásári van az a baj egy táblábe különböző méretbe,5levéltől 10 ig ahogy esőt kapott,és azt mondják a Syrius megcsavarja nagyon a nagy kukoricát,szerintetek ki fogja heverni?,vagy teljesen tönkreteszi!
A Monsoon magról kelő és évelő egyszikűek ellen van, a Laudis kétszikűek ellen és néhány magról kelő egyszikű ellen. Növényvédős boltban dolgozó rokonom ezt a kombinációt az egyik legjobbnak mondta. Csak arról nem volt szó, hogy mennyi idő kell nekik. A tarack aggaszt, mert azon még nem nagyon láttam a hatást. A kétszikűeket viszi, főleg a parlagfű pusztul már. De a többi is köhög.
mi április 12én vetettük, az egy héttel későbbi vetés a szomszédnak dupla akkora. van ahol nem lilult egy másik táblába ott már összezárt szinte a sora és gyönyörű....
Nálam is dettó ez a helyzet.Ápr 20-án vetettem,de az ugyanakkor vetett kukoricája másnak 2x(3x) akkora már.Most kezdett talán megindulni.Azon a napon nyomtunk még el 3511-esből is,az sem olyan,mint a másoké,de jobb,mint a 4590.
A képviselő gyerek azt mondja ne aggódjak,majd behozza...
kiheverte a lilulást, de lemaradt nagyon a szomszédokéhoz képest....olyan mintha 2-3 héttel lett volna később vetve, itt a legjobb kukoricáknak már záródik a sora....
A DUO Systemben csak dózis kérdése, ha elég magas volt, akkor jövőre már kevesebb gondod lesz vele.
Az Ordax meg szokta fehéríteni? Ha igen, akkor utána azért még nagyobbat vágna rajta a Focus Ultra
Kukoricában nem nagyon irtható, de ha megnézed kétszikű kultúrában a speciális egyszikű irtók dózisát:
- míg a fenyércirok 1,5 L, addig a csillagpázsit 2,5-3,5 L dózissal megy
8967 hozzászólás
Válasz #2714. hozzászólásra
25 fok felett semmit ne szórj a kukira, de a 10 levél nem számít, sokan csinálták már igaz a technológia ezte nem írja de a kukit nem bántja.
Válasz #2714. hozzászólásra
Én meg igen, így is tettünk meg teszünk évekóta ha kell, semmi bajt nem okoz
Persz lehetnek egyedi esetek ahol a növény stressztűrő képessége gyengébb, tényleg nagyon meleg van meg mittudomén.... ilyenek.
de nyugi ha még kapsz valahol akkor fújhatod.
laudissal meg lehet fújni, ha még tudtok szerezni, legjobb lenne a belógó szórófej mert az akkora kukorica sokat takar. Vagy ha nem nagy a muhar akkor töltőkapás ekézővel megtölteni mondjuk 2x.
Válasz #2712. hozzászólásra
nem szórnám rá 30 fokban a 10 leveles kukoricára , persze attól függ mekkora az a 10 leveles
A leg tutibb kukorica szer a LAUDIS!
Ezt tudod fújni probléma nélkül késő állományban is, mármint túl magas nagy állományban, igaz a perlyét nem viszi, arra időben kell a Jumbo és kész.
Laudis, Ordax, Jumbo én így raknám sorba.
Az ordax is a térd felett érő székfű csombékot, az ugyanekkora fekete ürömöt meg mindent letarol, csak a "elégett" sorközök maradnak utána
Válasz #2711. hozzászólásra
mondom LAUDIS
csak a Mikado-t lehetett szórni 8-9 levélig, de asszem már az sincs
Laudis, amíg bele tudsz menni szántóföldi géppel addig nyomd gyorsan.
Drenthe, Fiúk! Egy kis segítség jól jönne.

Semmiféle más gyom nincs benne, de ez az átkozott teljesen ellepte.

Mit lehet még kezdeni a kukoricával, ha tíz leveles állapotban van, s tiszta muhar?
Click Combi-t szórtam a cirokban gyomok ellen, kb 2 hete. Tegnap kapott esőt először. Lesz vmi hatása a kikelt muharra?
ez pedig egy 17 napos Adengo, sajnos nem minden táblában dolgozott ilyen precizen:

baromira elégedett vagyok a Principal Goldal.

16 napja lett kirakva a gaz-tengerre.
Válasz #2703. hozzászólásra
Mert abban a pillanatban amikor gyökeret vált a muhar már semmit nem csinál vele a lumax,akinek már megvolt mindeki rakott belle egy kis egyszikű kiegészítést...A lumaxot felejtsétek már el ott a laudis ennel jóbb nem kell,meg a többi stb...
Felénk se sokat ért a lumax ujra kelett fujni egyik táblát laudissal..másikat tegnap monsoonnal.
Az Adengo-s táblák nagyrésze sikerült.
Idén kukorica kapálás nincs...elég szépek...napraforgó kapálás az van.
köszönöm a valaszt marad a huzatas esa kezi gyomirtas meg egyszer nem akar szornieddig is egy vagyonba került hektarja 20500 ba került sziasztok
Válasz #2700. hozzászólásra
Valószínű azért mert nem kapott időben esőtt,én is elsősorban mesterrel kezeltem csak két hét után kapott esőtt egyedül a lósókát,meg gordonyt vitte ki,a muhart,meg vadrepcét fehér libatoppot meg sem fogta,holnap ha nem esne megyek másodszorra is adok neki syriussal igaz azt mondják rizikós kiszórni a nagy kukira de majd meglátjuk!
Válasz #2697. hozzászólásra
4-5 levélben, ahogy sikerült nekik igyekezni.
Sziasztok kernek egykis segitseget ha van köztettek hozza ertö kerem segitsen kukoricankat lumax gyomirtoval kezeltuk a megjelenese ota hasznaljuk de ilyet meg nem tapasztaltunk azota.A magrol kellö gyomokkal szinte semmit nem csinal az evelöket megfogta dea muharral nem csinal semmit szinte .A dozisa 5l/hektar+extravon nedvesitö +5 kg nitrogen mütragyat adtunk hozza mint maskor .Maskor a permetezes utan 4 nappal leperzselt minden kintlevö gyomot egesz evben gyönyörü tiszta volt a kukorica a 6-7 centis parlagfüvet is kivegezte 4 nap alatt.Esö hatasara mindig ujra dolgozott a két levelben levö gyomok ujra elpusztultak nagyon szanalmas ahogy most kinez a kukoricank kerem valaki ahtud segitsen hogy most mi ert nem dolgozzik mint maskor elöre is köszönöm
Válasz #2698. hozzászólásra
Az biztos visz mindent! Egyébként a többi táblában ahol normál dózissal mentünk ott is csavart egy kicsit. Sőt volt hogy 3,8ra fújtuk ki a 3hektáros csomagot és igy is megcsavarta, pedig nem volt nagy a kukorica!
Válasz #2696. hozzászólásra
Jah értem, mi tartottuk a 3 hektárt. Ezért fújjuk mi is mert általában tarol rendesen.
Válasz #2692. hozzászólásra
Hány levélbe volt a kuki?,és kb hány centi magas?Nekem Martonvásári van az a baj egy táblábe különböző méretbe,5levéltől 10 ig ahogy esőt kapott,és azt mondják a Syrius megcsavarja nagyon a nagy kukoricát,szerintetek ki fogja heverni?,vagy teljesen tönkreteszi!
Válasz #2695. hozzászólásra

A 3 hektáros csomagot kb 2,8 Ha fújtuk, az árok szélén a 2 méteres bürköt kivitte!
Válasz #2694. hozzászólásra
A nagy dózis mit jelentett?
A csavarást mi is észleltük, bár mi nagy dózissal, és + 5 kg AN-nel mentünk! De nekünk már kinőtte gond nélkül!
Persze lehet csak a szemünk akar becsapni.
Válasz #2691. hozzászólásra
Mintha egy kicsit csavart volna rajta még egy hete és úgy maradt volna a kuki. Mellette N01, A24 azoknak semmi bajuk.
Válasz #2690. hozzászólásra
Nekünk is van dkc4590-es és mi is ordaxxal fújtuk! Mit tapasztaltál?
Létezhet, hogy a dekalb 4590-nek behatott az ordax egy kicsit?
Syrius-N és Neat-4SC,gyomírtókról hallott-e már valaki,mik a tapasztalatok,mennyi idő után dolgozik,válaszokat előre is köszi!
Válasz #2686. hozzászólásra
ez egy marhadrága kombináció ( kb 25ezer) ,ugyanezt egy colombus+monsoon- nal 15-17ből megoldottad volna ugyanilyen minőségben
Válasz #2683. hozzászólásra
Az avataromon most láthatod!
Válasz #2677. hozzászólásra
A Monsoon magról kelő és évelő egyszikűek ellen van, a Laudis kétszikűek ellen és néhány magról kelő egyszikű ellen. Növényvédős boltban dolgozó rokonom ezt a kombinációt az egyik legjobbnak mondta. Csak arról nem volt szó, hogy mennyi idő kell nekik. A tarack aggaszt, mert azon még nem nagyon láttam a hatást. A kétszikűeket viszi, főleg a parlagfű pusztul már. De a többi is köhög.
Válasz #2681. hozzászólásra
mi április 12én vetettük, az egy héttel későbbi vetés a szomszédnak dupla akkora. van ahol nem lilult egy másik táblába ott már összezárt szinte a sora és gyönyörű....
Válasz #2683. hozzászólásra
Feribácsi
Válasz #2677. hozzászólásra
tarack ellen ment vele, nálunk inkább pörgyének nevezik,
Valaki használ közületek kultivátorra szerelhető sávpermetezőt?
Tapasztalatok?
Ki lett szórva 2l/ha Monsoon 7-9 levélnél. Kíváncsi leszek mit művel a kakaslábfűvel.
Nálam is dettó ez a helyzet.Ápr 20-án vetettem,de az ugyanakkor vetett kukoricája másnak 2x(3x) akkora már.Most kezdett talán megindulni.Azon a napon nyomtunk még el 3511-esből is,az sem olyan,mint a másoké,de jobb,mint a 4590.
A képviselő gyerek azt mondja ne aggódjak,majd behozza...
Válasz #2679. hozzászólásra
de amúgy szép méregzöld, látszik hogy "erő" van benne, pedig 18 napja nem esett semmiféle eső...
Válasz #2678. hozzászólásra
kiheverte a lilulást, de lemaradt nagyon a szomszédokéhoz képest....olyan mintha 2-3 héttel lett volna később vetve, itt a legjobb kukoricáknak már záródik a sora....
Peti!
Hogy néz ki most a 4590?
Válasz #2675. hozzászólásra

Ezt a Laudis-Monsoon kombinációt nem értem...
Most ezeket miért kell kombinálni , mi ellen ?
Miből mennyit , hogy ?
Válasz #2675. hozzászólásra
Növekedés leállás, szerintem már másnap, a fehéredéshez kell egy hét, meg meleg és napsütés, hogy intenzíven pörögjön a gyomok anyagcseréje is...
A Lausis-Monsoon duónak mennyi idővel a kipermetezés után kell hatnia? Illetve mennyi idővel fehérednek ki a gyomok?
A kipermetezés után a gyomok növekedése mennyi idővel áll le?
Válasz #2673. hozzászólásra
A DUO Systemben csak dózis kérdése, ha elég magas volt, akkor jövőre már kevesebb gondod lesz vele.
Az Ordax meg szokta fehéríteni? Ha igen, akkor utána azért még nagyobbat vágna rajta a Focus Ultra
Válasz #2669. hozzászólásra
Én duo-s kukoricában próbálom irtani, eddig drasztikus a hatás. Kíváncsi leszek mikor engedi el e focus ultra.
Arra kiváncsi lennék én is.Itt is terjed rendesen,csak a tarlókezelés hatásos ellene.Da az se 100%-os
Válasz #2662. hozzászólásra
Mindenre azt használunk, nagyon bevált.
Kukoricában nem nagyon irtható, de ha megnézed kétszikű kultúrában a speciális egyszikű irtók dózisát:
- míg a fenyércirok 1,5 L, addig a csillagpázsit 2,5-3,5 L dózissal megy
A csillagpázsittal volt valakinek már sikere,mert erre felé nem nagyon viszi semmi...
Válasz #2662. hozzászólásra
Mi mindenre a dupla résest használtuk az idén és ezután is azt fogjuk. Nagyon jó!!