Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak619 FtEUR410.17 FtUSD389.56 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kukoricába melyik a legolcsóbb egyszikű írtó ? . 2-3 leveles a kukorica most. Tavaly spiritet használtunk de annak is 16ezer forint körül lenne a hektárköltsège.
1 hete lett Adengoval fujva ,3 leveles kukoricaban egy tabla.
Nem nagyon latszik meg ill 1-2 gyomon igen de parlagfu acat meg eleg virgonc.
A tobbit, princi +goldal fujjuk ,a het elejen.....erre az adengosra erdemes meg ramenni princivel?es mikor lehet leghamarabb?
Válasz Gandhy #6264. hozzászólásáranekem az adengo jött be kiteszem korai posztba és ahol van acat oda teszek bele dma-t és akkor mindent pucol... utána van tartamhatása is és kész!
nálam a Lumax poszt-ban mindent visz, az acatot is leégeti, bár az gyökérről újrahajt, de nincs sok, viszont egy új gyom jelent meg nálam pár éve a fenyércirok, elsőre azt is viszi, de újra kel, amikor már összeborul a kukorica és nem lehet permetezni, azt forgóban gabona után idén kezdem kinyírni totálissal tarlókezelés után
Monsoon-t használtunk az elmúlt 2 évben, bevált,de lehet kellene váltani.
A Jumbo Extra és a Principal ismeretlen. Motivel turbo néven míg futott használtuk jó volt, Jumbo Turbo ként már nem volt annyira jó.
Esetleg más alternativa? Tartam hatás nem hátrány.
Maister power hatóanyagjai:31,5g/L foramsulfuron-sodium, 1g/L iodosulfuron-methyl-natrium, 10g/L thiencarbazone-methyl, 15g/L cyprosulfamide /sefener/
1,5 L/ha az adag.
Lehet, hogy Magyarországon más név alatt van forgalomban. De az is meg lehet, hogy gyengéb, vagy erőseb (g/L összetételel/ kerül forgalomba.
Hasonlóan, mint a Stabilan, Szlovákiában töményebb g/L-el kerül forgalomba, mint nálatok.
Válasz kproff #6251. hozzászólásáraKöszi a vàlaszt!most jelenleg buza van benne,kisèrletezek-nem nagy eredmènnyel.jövöre kuki megy oda ès szeretnèk rà jòl "felkèszülni"!ugyhogy egyenlőre infogyűjtès.de ha van ötlet buzàba valo irtàsra szivesen fogadom!
Válasz Mf-es? #6250. hozzászólásáraMeglehet, hogy más néven kerül forgalomba. Este megnézem a hatóanyagokat, lehet azszerint könnyeb lessz beazonosítani. Nem hinném, hogy pont Magyarországon ne forgalmazzák Európa eggyik legjobb kukoricagyomirtóját.
Mindenképpen valami 2,4D-s vegyszert használj, hogy a gyökér is kapjon. Nekünk más kúltúrán volt, és olyan vegyszert tudnék mondani, ami a kukoricát is kivinné. Tapadásfokozót adj hozzá szerintem feltétlen. Ritka egy gusztustalan növény annyi biztos.
8741 hozzászólás
Válasz kori01 #6290. hozzászólásáraÉn nem csalódtam benne most a PRO-NIC PLUSZt szórtam-szórom,remélem ez is jó lesz!
Válasz apuci #6289. hozzászólásáraköszi
remélem nekem is jo lesz
Válasz kori01 #6288. hozzászólásáraEgy párszor már használtam nekem be vált!
calaris pro-t használt már valaki?
milyen?
szerintem akkor szokott ilyen lenni mikor átmeneti foszfor hiány lép fel
Válasz vén cigány #6285. hozzászólásáraKWS 3381!
Válasz Rudolfpapi #6284. hozzászólására
Dekalb?
Szerintetek a kukoricámnak a gyomirtás hatása végett lett ilyen a levele?Nem szép zöld!
Válasz Gergő, #6281. hozzászólásáraFornet, Neat, Motivell
A név más de ugyanaz a hatóanyag. Néhány kètszikűt is visz
Válasz Gergő, #6281. hozzászólásáraSamson-t nézd meg
Kukoricába melyik a legolcsóbb egyszikű írtó ? . 2-3 leveles a kukorica most. Tavaly spiritet használtunk de annak is 16ezer forint körül lenne a hektárköltsège.
Válasz borda77 (Joe) #6279. hozzászólására3-4 óra.
Dikamin esőállósága nem tudjátok mennyi kb amikor nem számít az eső már?
Válasz Gege #6276. hozzászólásáraHány sort locsolt le ?
Válasz pamko #6275. hozzászólásáraPassz, de én ha lehet is átgondolnám hogy 2 ilyen elég ütős anyaggal fújjam .
Válasz erdozala #6272. hozzászólásáraSzomszéd dikambája kiba.... hat a napraforgómra...
Válasz csferri #6274. hozzászólásáraHa ugy alakul ,10 nappal ,az elozo kezeles utan ,ramehetunk princivel?
Válasz pamko #6270. hozzászólásáraParlagfüvet vinni kellene neki, acatot meg nem viszi, ezért nem is használtuk hormon nélkül.
Válasz erdozala #6272. hozzászólásáraÉn csak állományba csináltam, de úgy nem igazán volt hatásos
Urak!
Tapasztalatotok szerint az Adengo gyomírtó vetés után kelés előtt kijuttatva hatásos a napraforgó árvakelés ellen??
Köszi
Válasz pamko #6270. hozzászólásáraha van acatod oda kell mellé DMA
1 hete lett Adengoval fujva ,3 leveles kukoricaban egy tabla.
Nem nagyon latszik meg ill 1-2 gyomon igen de parlagfu acat meg eleg virgonc.
A tobbit, princi +goldal fujjuk ,a het elejen.....erre az adengosra erdemes meg ramenni princivel?es mikor lehet leghamarabb?
Válasz GREVEN #6268. hozzászólásáraVan 1 nap
Válasz GREVEN #6259. hozzászólásáraA Jumbo Extranak van tartam hatása?
Válasz Sk Laci #6258. hozzászólásáraLehet kapni nálunk ezt a vegyszert, 5l kiszerelésben.
Válasz borda77 (Joe) #6265. hozzászólásáraegyszer volt adengo, nem ázott be rendesen, nem kísérleteztem vele újra
Válasz Gandhy #6264. hozzászólásáranekem az adengo jött be kiteszem korai posztba és ahol van acat oda teszek bele dma-t és akkor mindent pucol... utána van tartamhatása is és kész!
nálam a Lumax poszt-ban mindent visz, az acatot is leégeti, bár az gyökérről újrahajt, de nincs sok, viszont egy új gyom jelent meg nálam pár éve a fenyércirok, elsőre azt is viszi, de újra kel, amikor már összeborul a kukorica és nem lehet permetezni, azt forgóban gabona után idén kezdem kinyírni totálissal tarlókezelés után
Válasz bandigh #6260. hozzászólásáraHormonnal lekezelünk most mindent és majd valamikor 5 leveles korába szerintem.
parlagfű, acat, semmi extra különös gyom.
Válasz GREVEN #6259. hozzászólásáradezormon, még van valami mellé tavaj aranytiszta vot a kuki
Válasz GREVEN #6259. hozzászólásáraPrincipal Gold Plus
Válasz GREVEN #6259. hozzászólásáraMikor akarod kijuttatni és elsősorban milyen gyomok ellen?
Ki mire esküszik?
Monsoon Active
Jumbo Extra
Principal Gold Plus
Monsoon-t használtunk az elmúlt 2 évben, bevált,de lehet kellene váltani.
A Jumbo Extra és a Principal ismeretlen. Motivel turbo néven míg futott használtuk jó volt, Jumbo Turbo ként már nem volt annyira jó.
Esetleg más alternativa? Tartam hatás nem hátrány.
Válasz Mf-es? #6250. hozzászólásáraMf-es? elnézést, hogy kések, de csak mostan jutottam el a vegyszeres raktárig.
Maister power hatóanyagjai:31,5g/L foramsulfuron-sodium, 1g/L iodosulfuron-methyl-natrium, 10g/L thiencarbazone-methyl, 15g/L cyprosulfamide /sefener/
1,5 L/ha az adag.
Lehet, hogy Magyarországon más név alatt van forgalomban. De az is meg lehet, hogy gyengéb, vagy erőseb (g/L összetételel/ kerül forgalomba.
Hasonlóan, mint a Stabilan, Szlovákiában töményebb g/L-el kerül forgalomba, mint nálatok.
Válasz lajurba977 #6256. hozzászólásáraígy van az lessz az
Válasz Sk Laci #6253. hozzászólásáraMonsoon Active 1 hatóanyag kivételével
Válasz Sk Laci #6253. hozzászólásáraHa minden igaz a magyar neve "Mester" .
Válasz kproff #6251. hozzászólásáraKöszi a vàlaszt!most jelenleg buza van benne,kisèrletezek-nem nagy eredmènnyel.jövöre kuki megy oda ès szeretnèk rà jòl "felkèszülni"!ugyhogy egyenlőre infogyűjtès.de ha van ötlet buzàba valo irtàsra szivesen fogadom!
Válasz Mf-es? #6250. hozzászólásáraMeglehet, hogy más néven kerül forgalomba. Este megnézem a hatóanyagokat, lehet azszerint könnyeb lessz beazonosítani. Nem hinném, hogy pont Magyarországon ne forgalmazzák Európa eggyik legjobb kukoricagyomirtóját.
Válasz Mf-es? #6250. hozzászólására8 levélig és aratásig tiszta marad Ukrajnában megy nagyon
Válasz Buvargabi #6249. hozzászólásáraSzia!
Mindenképpen valami 2,4D-s vegyszert használj, hogy a gyökér is kapjon. Nekünk más kúltúrán volt, és olyan vegyszert tudnék mondani, ami a kukoricát is kivinné. Tapadásfokozót adj hozzá szerintem feltétlen. Ritka egy gusztustalan növény annyi biztos.
Válasz Sk Laci #6226. hozzászólásáraMeddig lehet kiszórni?Talajhatású?Van,magyar engedélye?Magyar infót nem találtam.
Válasz medikus #6247. hozzászólására6,5 hektàrbol fele ez.mintha vetve volna
Válasz medikus #6247. hozzászólásáraHa ha ha!odaadom,gyere szedd ki!
Válasz Buvargabi #6242. hozzászólásáraGyógy növény!!!Használd!!
Válasz kukaccsosz #6245. hozzászólásáraköszi...
Válasz borda77 (Joe) #6244. hozzászólásáraIgen
Válasz kukaccsosz #6243. hozzászólásáraAdengohoz ha van valahol acatom 1 liter DMA-t rakjak?
Válasz Buvargabi #6242. hozzászólásáraRendszeres talajmuvelessel!
2,4-D vagy dikamba hatóanyagot is tartalmazó szerekkel.
Sziasztok! Mivel lehetne kiirtani a kukibol a fekete nadàlytőt??? Annyira elterjedt mintha ültetve lenne.