Válasz Szlovákiából #14521. hozzászólásáraAzt nem értem , hogy Tramp vámjaitól miért csökkenne a kukorica ára? Európa kukorica impőrtőr, tehát az amerikai vámokra válaszul az Eu is valamilyen vámot tesz rá a behozott termékekre, ami emeli a behozott kukorica árát, tehát a belföldi piacok emelkedhetnek. Nem?
Válasz Hali Laci #14522. hozzászólásáraAkkor mit termelsz? Mivel helyettesíted? Nálunk már a repcével is felhagynak, volt aki 7x permetezte ősszel.
Cirkot nyomják nálunk, de nincs aki szárítsa, nedvesen meg még 3 napig sem tudod tárolni.
Kukoricát elveted, gyomirtózod, aztán várod a kombájnt.
Válasz ME109G14 #14520. hozzászólásáraNem akarlak elkeseríteni de 2 éve nincs kukoricám . Mindenki jól jár mert a vetőmagot megvetted, a műtrágyát elszórtad, vegyszert használtál, le aratad, szárítóst kifizetted? Ergo mindenki jól járt veled csak a te zsebed maradt üres. Sajnos.
Válasz Gumóka #14515. hozzászólásáraTegnap hívott az üzletkötő, hogy megijedtek trump vámjaitól ezért elkezdett esni az ár.
Péntekig ők tartják még az árakat, de hétfőre már nincs garancia.
Napraforgó 530 euró/t
Kukorica 200 euró/t
A termény ott van náluk, csak ki kell számlázni. Így nem kérnek sem tárolási, sem ki-be tárolási költséget. A szárítást és tisztítást már aratás után megfizettem.
Amíg nem adom el, tárolniuk kell és mindenük teli van. Már készülődnek az aratásra, ezért kell kiüríteni a raktárakat.
Szlovákiában az egyik legnagyobb felvásárló a bolerázi keményítőgyár, azok beszállítva 215 eurót adnak. Állítólag a bioetanolos cégnek erre az évre meg van oldva már az alapanyag.
Válasz Gumóka #14515. hozzászólására A 2024 évi 4 tonnás toxinos kukorica átlagommal a mostani kb 8000ft os árral talán kijóvók NULLÁRA 5000ft árnál minusz 100000ft hektáronként és még dolgoztam is vele !! 300000ft alatt a kukoricát nem is nagyon lehet kihozni föleg úgy hogy a 80000 szemes vetömag ár 70-80000ft akkor még holvan a többi költség.
Válasz Gumóka #14515. hozzászólásáraNem azt sugalltam, hogy nem éri meg, csak kíváncsi vagyok, hogy most mennyi a költség.
Régen Én is tárolni szoktam, pár éve már nem oda szállítok be, így adom aratáskor,
max 1-2 hónap eltolással.
Válasz KM1 #14505. hozzászólásáraAz szép ár!
Aratáskor sokan kiszálltak 70-be.
Sajnos nem tudjuk, idén milyen év lesz. Száraznak indult.
Most jött 25 mm.
Megadjuk neki amit lehet, aztán a többit majd az égiek intézik.
Válasz roberttorma #14502. hozzászólásáraAzért elég korai, most rendelgetik a környékben a vetőmagokat még csak...a talajok csapadékhiányosak, nem valami jól indul a kukoricának az év!
Pedig nálunk Zalában azért szokott esni.
Válasz KM1 #14500. hozzászólásáraIgen, a legtöbben már eladták.
Azt is hallani, hogy áprilisra akár 90 ezer is lehet.
De ha már nincs aki eladja, akkor hiába a magas ár.
Sokan 7-ért eladták még októberben aratáskor.
Válasz Kisgazda35 #14487. hozzászólásáraMa adtam el 850 tonnát 2 áras variációba, ha toxinos 73, ha nem 78.
Minden autó mintázva a kikötőbe. Febr. vége/Márc. elejei szállítás, utánna 8napon belül fizet. Enyhén bogaras, de így is jó nekik.
Válasz ME109G14 #14484. hozzászólásáraNadehát Ukrajna szomszédccságában nincs háború! Azért olyan olcsó a kuki ott! A tokszinos szopatásra nem ugrottam, tudtam hogy mire megy ki a jaték. Most már csak egy kávét kérek, hehe.
Válasz Tarrento #14481. hozzászólásáraKereshetik is. mert a.. Mezöhir tegnapi cikkében leirta. hogy Ukrajnában. JELENLEG a kukorica nettó telephelyi ára rivnyáról átszámitva 85000ft tonnánként Lengyelországi ár 77-80000ft a telephelyen .Szerintetek, mennyi lehet egy kamion fuvar költsége Ukrajnábol vagy Lengyelországbol hazánkba ???. 20 -25000ft tonnánként ??? Aki tudja kb mennyi az ossza már meg. Mert ha 80000 ft+ 20000 ft = 100000ft tonnánként az import kukorica.!!! Gondolom. az etanolgyár. ezt az árat is ki fogja fizetni. vagy még többet is. mert a gyár nem állhat le !!
Válasz Igazi Földönfutó #14478. hozzászólásáraA toxinos(5-20ppd) kukoricát is már 76000ft/T áron keresik, baromi nagy a kereslet kínálat forgalom. 1-2 hónap és hiánycikk lessz belőle, ami további áremelkedéshez vezethet....
Uncsi nagyon, hogy mindig van mire fogni, miért kell kevesebbet fizetni a parasztoknak a reálisnál. Tavalyira 3/4 évet vártam, mire felment 52-ről 70re, most se bánnék egy hasonló mozgást. Csak azért is kimaxolom, ráérek.
Válasz Bekre Pál #14473. hozzászólásáraMai hír szerint a toxin már nem téma,lényeg,hogy kukorica legyen.Biztos csak ősszel betakarításkor veszélyes a toxin.Aki ősszel felvásárolta féláron,most szakít rendesen.
Válasz Gatti #14396. hozzászólásáraMennyibe kerül felétek most a tölgy métere?
Nálunk kicsit visszavettek, tavasz végén 30 ezerért vettem, 2 éve 24,5 volt, erdei és cser vegyesen.
14575 hozzászólás
Válasz Szlovákiából #14521. hozzászólásáraAzt nem értem , hogy Tramp vámjaitól miért csökkenne a kukorica ára? Európa kukorica impőrtőr, tehát az amerikai vámokra válaszul az Eu is valamilyen vámot tesz rá a behozott termékekre, ami emeli a behozott kukorica árát, tehát a belföldi piacok emelkedhetnek. Nem?
Válasz Szlovákiából #14523. hozzászólásáraSzlovákia északi tájain a repcénél óriási károkat okoz a meztelen csiga. Már ellene is kell védekezni.
Válasz Hali Laci #14522. hozzászólásáraAkkor mit termelsz? Mivel helyettesíted? Nálunk már a repcével is felhagynak, volt aki 7x permetezte ősszel.
Cirkot nyomják nálunk, de nincs aki szárítsa, nedvesen meg még 3 napig sem tudod tárolni.
Kukoricát elveted, gyomirtózod, aztán várod a kombájnt.
Válasz ME109G14 #14520. hozzászólásáraNem akarlak elkeseríteni de 2 éve nincs kukoricám . Mindenki jól jár mert a vetőmagot megvetted, a műtrágyát elszórtad, vegyszert használtál, le aratad, szárítóst kifizetted? Ergo mindenki jól járt veled csak a te zsebed maradt üres. Sajnos.
Válasz Gumóka #14515. hozzászólásáraTegnap hívott az üzletkötő, hogy megijedtek trump vámjaitól ezért elkezdett esni az ár.
Péntekig ők tartják még az árakat, de hétfőre már nincs garancia.
Napraforgó 530 euró/t
Kukorica 200 euró/t
A termény ott van náluk, csak ki kell számlázni. Így nem kérnek sem tárolási, sem ki-be tárolási költséget. A szárítást és tisztítást már aratás után megfizettem.
Amíg nem adom el, tárolniuk kell és mindenük teli van. Már készülődnek az aratásra, ezért kell kiüríteni a raktárakat.
Szlovákiában az egyik legnagyobb felvásárló a bolerázi keményítőgyár, azok beszállítva 215 eurót adnak. Állítólag a bioetanolos cégnek erre az évre meg van oldva már az alapanyag.
Válasz Gumóka #14515. hozzászólására A 2024 évi 4 tonnás toxinos kukorica átlagommal a mostani kb 8000ft os árral talán kijóvók NULLÁRA 5000ft árnál minusz 100000ft hektáronként és még dolgoztam is vele !! 300000ft alatt a kukoricát nem is nagyon lehet kihozni föleg úgy hogy a 80000 szemes vetömag ár 70-80000ft akkor még holvan a többi költség.
Válasz mg_ attila_ #14518. hozzászólásárabászna
Válasz TDavid #14510. hozzászólásáraHali. Melyik cég ajánlott annyit?
Válasz Gandhy #14516. hozzászólásáraNa ezt most passzolom, ha kitárolják, számláznak utána, azon rajta lesz.
Válasz Gumóka #14515. hozzászólásáraNem azt sugalltam, hogy nem éri meg, csak kíváncsi vagyok, hogy most mennyi a költség.
Régen Én is tárolni szoktam, pár éve már nem oda szállítok be, így adom aratáskor,
max 1-2 hónap eltolással.
Válasz Gandhy #14511. hozzászólásáraA jóra igen.
De a toxinost, ami nálunk is többségében volt 48500/t ár körül ment el.
Most 77000-ért adtam én el a toxinost.
Nem szoktam tároltatni, a díjak miatt, csak a piac miatt bent ragadt, de végülis jól jártam most, kivételesen.
Válasz Gandhy #14511. hozzászólásáraA tárolás kb 200/ ft / mázsa 5 hónapra !
És kb 1500ft tal nagyobb az ára most mint aratáskor !
Válasz Gandhy #14511. hozzászólásáraAratáskor a jó úgy 70 ezer a toxinos meg úgy 40-45 ezer körül.
Válasz TDavid #14510. hozzászólásáraEz márciusi szállítással, áprilisi fizetéssel volt.
Válasz Devyd #14508. hozzászólásáraMennyi lenne az 5 hónap bér- és ki-betárolása vajon?
Aratáskor azért nagyátlagban megvolt a 75 ezres ár szerintem.
Válasz Georgosz #14507. hozzászólásáraÁprilisi szállítással 90 - et mondtak nekem tegnap
Válasz Devyd #14508. hozzászólásáraKeleten 0 mm…
Válasz KM1 #14505. hozzászólásáraAz szép ár!
Aratáskor sokan kiszálltak 70-be.
Sajnos nem tudjuk, idén milyen év lesz. Száraznak indult.
Most jött 25 mm.
Megadjuk neki amit lehet, aztán a többit majd az égiek intézik.
Válasz raczbalazs22 #14506. hozzászólásáraBászna Gabona ma 86.
Friss felvásárlási árakat tud valaki?
Köszönöm!
Válasz Devyd #14503. hozzászólásáraDunának elvileg 85 ért eladtam múlt héten.
Válasz roberttorma #14502. hozzászólásáraAzért elég korai, most rendelgetik a környékben a vetőmagokat még csak...a talajok csapadékhiányosak, nem valami jól indul a kukoricának az év!
Pedig nálunk Zalában azért szokott esni.
Válasz KM1 #14500. hozzászólásáraIgen, a legtöbben már eladták.
Azt is hallani, hogy áprilisra akár 90 ezer is lehet.
De ha már nincs aki eladja, akkor hiába a magas ár.
Sokan 7-ért eladták még októberben aratáskor.
Válasz barnalerner #14501. hozzászólására7500 ft Tegnapi ár egy országos nagy cégnél !
30 mázsát lehet lekötni
üdv,
2025-ös kukorica ára van valakinek?
Zalában 85 ért keresték múlt héten.
Válasz lacko666 #14498. hozzászólásáraTolna megye 7700/q nettó a toxinos
Válasz Sebők László_21697 #14497. hozzászólásáraGondolom ez toxin mentes ár! Valaki esetleg tud piacot és árat toxinos kukoricata Sz-Sz-B megyében?
Válasz roberttorma #14496. hozzászólásáraAjánlatot kaptam 83e/t. Szabolcs megye.
Sziasztok! Valaki adott el a héten kukoricát? Mik az árak ? Van kereslet?
Sziasztok! friss árakat tud valaki?
Válasz subee82 #14493. hozzászólásáraBászna márciusi szállítással 83...
Válasz gercso82 #14492. hozzászólásáraSzia!
Merre annyi az ár?
üdv
Már Szabolcsban is 8000, pedig általában nálunk a leggyengébbek az árak, sajnos!
Válasz Kisgazda35 #14487. hozzászólására7200
Válasz subee82 #14489. hozzászólásáraKibírtad röhögés nélkül? Ez odabax, 85e-t kínáltak a héten H-B északon, no toxin.
Válasz Kisgazda35 #14487. hozzászólására7300-at mondtak nekem!
Válasz Kisgazda35 #14487. hozzászólásáraMa adtam el 850 tonnát 2 áras variációba, ha toxinos 73, ha nem 78.
Minden autó mintázva a kikötőbe. Febr. vége/Márc. elejei szállítás, utánna 8napon belül fizet. Enyhén bogaras, de így is jó nekik.
Tud valaki friss árakat?
Szuro Trade nem hajlandó árat mondani, és fizetni.
Válasz Bekre Pál #14485. hozzászólásáraFenn voltál a pályán,megnyerted.
Válasz ME109G14 #14484. hozzászólásáraNadehát Ukrajna szomszédccságában nincs háború! Azért olyan olcsó a kuki ott! A tokszinos szopatásra nem ugrottam, tudtam hogy mire megy ki a jaték. Most már csak egy kávét kérek, hehe.

Válasz Tarrento #14481. hozzászólásáraKereshetik is. mert a.. Mezöhir tegnapi cikkében leirta. hogy Ukrajnában. JELENLEG a kukorica nettó telephelyi ára rivnyáról átszámitva 85000ft tonnánként Lengyelországi ár 77-80000ft a telephelyen .Szerintetek, mennyi lehet egy kamion fuvar költsége Ukrajnábol vagy Lengyelországbol hazánkba ???. 20 -25000ft tonnánként ??? Aki tudja kb mennyi az ossza már meg. Mert ha 80000 ft+ 20000 ft = 100000ft tonnánként az import kukorica.!!! Gondolom. az etanolgyár. ezt az árat is ki fogja fizetni. vagy még többet is. mert a gyár nem állhat le !!
Válasz Tarrento #14481. hozzászólásáraNemrég alig adtak érte 4000 et. Jól lexopatták a népet.
Válasz Tarrento #14481. hozzászólásáraÉrdekes fordulat.
Válasz Igazi Földönfutó #14478. hozzászólásáraA toxinos(5-20ppd) kukoricát is már 76000ft/T áron keresik, baromi nagy a kereslet kínálat forgalom. 1-2 hónap és hiánycikk lessz belőle, ami további áremelkedéshez vezethet....
Válasz Bekre Pál #14479. hozzászólásáraKi kell tartani, márciusra lesz 90. Én is tartom.
Válasz Igazi Földönfutó #14478. hozzászólásáraHát igen. Durva azért, hogy a kapzsi parasztok nem adják oda rögtön mindet ajándékba, nem?

Uncsi nagyon, hogy mindig van mire fogni, miért kell kevesebbet fizetni a parasztoknak a reálisnál. Tavalyira 3/4 évet vártam, mire felment 52-ről 70re, most se bánnék egy hasonló mozgást. Csak azért is kimaxolom, ráérek.
Válasz Bekre Pál #14473. hozzászólásáraMai hír szerint a toxin már nem téma,lényeg,hogy kukorica legyen.Biztos csak ősszel betakarításkor veszélyes a toxin.Aki ősszel felvásárolta féláron,most szakít rendesen.
Válasz Gatti #14396. hozzászólásáraMennyibe kerül felétek most a tölgy métere?
Nálunk kicsit visszavettek, tavasz végén 30 ezerért vettem, 2 éve 24,5 volt, erdei és cser vegyesen.
Válasz roberttorma #14475. hozzászólásáraH-B észak, telephelyen, gk-ra rakva.