Válasz ZZ #16028. hozzászólásáranem a borsón múlt!
de azt azért tudni kell hogy a kukorica nagyon vízigényes növény!
A kezdeti fejlődésében, ha van vízfogyasztásban versenytársa akkor azt megsínyli.
Ez a takarónövényes mutatvány sztem akkor lehet jó amikor a kukorica már nem küzd a vízért !!!
Válasz Bán Zsolt #16024. hozzászólásáraÉn is probáltam lazitani de olyan kemény a talaj hogy ha beleengedem megáll a traki. Igy inkább várok majd ősszel ha lessz rendes csapadék mert jővőre kukorica lesz igy jó lenne kicsit megszaggatni 50cm körül.
Válasz ddadda #16023. hozzászólásáraPioneer p9903
Holnap vagy holnap után még mérek rajta egy vizet, kíváncsi vagyok hogy mennyire megy le még a hétvégi esők előtt.
Válasz Gatti #16018. hozzászólásáraeljött megnézni egy fórumtárs a földet aki már jártas a köztes növényekben hogy érdemes-e ezekben a homokokban ilyennel próbálkozni. Ő hozott műszert amivel nagyon durva eketalpat talált 26-28 körül és javasolta annak áttörését ill ha olyan henger van a lazítón akkor abba lehetne is vetni direktvetővel.
Válasz Földönfuto #16009. hozzászólásáraEz most így van!A 16dkg súly 12 sorról jött le!És tiszta súly!De van 16 soros is.Változó.Sőt sok dupla is van,igaz ott a 2. kisebb cső!65000-el vetve!A végére én is kíváncsi vagyok!
Válasz medikus #15977. hozzászólásáraHello.24cm-es csőhossznál a 16dkg súly kicsit kevésnek tűnik,viszont ha augusztusban ez 15-ös vizzel van ez mindent megver.
Válasz Bán Zsolt #16002. hozzászólásáraCsak matek kérdése. Tudok olyan embert, aki szerint a hídmérlegen egy mérés 20 000Ft. Egy termény víz bemérés kb ugyan ennyi. ÖNKÖLTSÉGI ÁRON !!!!!
Lassan kezdi megadni magát az F73 is, már 4 hete semmi eső és 30 fok fölötti maximumok.
A nagyobbig kb 200cm es szárról a másik olyan 150 cm es szárról való. A nagyobbiknak még teljesen zöld volt a fosztása.
Válasz Ares 826 #15995. hozzászólásáraNem ez a fajta volt!Furio.Az nem hozta a számítást!Ezt a Pk-t most vetettem próbára,mert mindenki csak fikázta,de vetni nem mert belőle!Egyenlőre jónak tűnik,de a mázsa és víz tartalom aratáskor megmondja!
Válasz Ares 826 #15994. hozzászólásáraPedig tavaly meg volt lazítva és mégis ilyen lett, ráadásul a gyomírtás sem sikerült tökéletesre(de a környéken szinte senkinek)
Az aszály ellenére nálam így néz ki a kuki. Mit lehet tőle várni? 70.000-rel volt vetve, átlag minden száron 1-1 ilyen cső van, néhol még egy kicsi, de azzal ne számoljunk. Április végi vetés még zöld a szára, lehet ha még hétvégén megázna érhetne valamit?
Válasz broll79 #15986. hozzászólásáraMeg van spórolva a lazítózás költsége! Ebben a földben meg van a víz helye jöhet egy hetes eső is nem lesznek nagy álló vizek a földeden! Mennyi is a lazítózás öltsége hekikként 40-60 EFT/HA???????
Válasz Bfrenky91 #15984. hozzászólásáraNem kapkodunk vele!Vannak zöldek benne,van ahol a szár fele még zöld!Nekem jó a jövő hónap közepe,vége!Nem szoktuk a szárítóst éltetni!Itt 150 ám a szárítás,plusz tísztítás,egyebek!
24931 hozzászólás
Válasz ZZ #16028. hozzászólásáraKicsit csapadékosabb évben be is jött volna. Bár mond neki tartson ki a hétvégéig
A borsó vagy akukorica vagy akár a szója ha 40-45 víznél van glifozátozva azt megsínyli a terméstömeg"?
Válasz ZZ #16028. hozzászólásáranem a borsón múlt!
de azt azért tudni kell hogy a kukorica nagyon vízigényes növény!
A kezdeti fejlődésében, ha van vízfogyasztásban versenytársa akkor azt megsínyli.
Ez a takarónövényes mutatvány sztem akkor lehet jó amikor a kukorica már nem küzd a vízért !!!
A borsós kuki
A borsó java kiszáradt, foltokban még él és hozott termést.. igaz olyan hüvelyek hogy 1-2 szem borsó van csak benne
Ahogy nézem, a kuki is kiszárad napokon belül....
Sztem majd letárcsázom, és másnem termeltem egy kis szerves anyagot ..
Válasz Ares 826 #15994. hozzászólására40-60 eft/ha???????ezt komolyan mondod??60-ért lehet,hogy elmennék meglazítanám az összes területed.
Válasz Bán Zsolt #16024. hozzászólásáraÉn is probáltam lazitani de olyan kemény a talaj hogy ha beleengedem megáll a traki. Igy inkább várok majd ősszel ha lessz rendes csapadék mert jővőre kukorica lesz igy jó lenne kicsit megszaggatni 50cm körül.
Válasz ddadda #16023. hozzászólásáraPioneer p9903
Holnap vagy holnap után még mérek rajta egy vizet, kíváncsi vagyok hogy mennyire megy le még a hétvégi esők előtt.
Válasz Gatti #16018. hozzászólásáraeljött megnézni egy fórumtárs a földet aki már jártas a köztes növényekben hogy érdemes-e ezekben a homokokban ilyennel próbálkozni. Ő hozott műszert amivel nagyon durva eketalpat talált 26-28 körül és javasolta annak áttörését ill ha olyan henger van a lazítón akkor abba lehetne is vetni direktvetővel.
Válasz Tom250 #15970. hozzászólására Nagyon szép a kukoricád ez milyen fajta?
Válasz Gatti #16018. hozzászólásáraA homok is be tud tömörödni rendesen
Nagyon szép a kukoricád ez milyen fajta??
Válasz medikus #16015. hozzászólásáraMorzsolva, közepes méretű csövekről.
Válasz Bán Zsolt #16017. hozzászólásáraNálad lehet nem is kellene lazítózni!A homokban elmegy a víz,Kínáig!
Válasz KLiFF #16011. hozzászólásáraa képeket látva ott volt eső bőven, nagyon zöld még az a kukorica :)
Válasz bandigh #16005. hozzászólásárahát itt nem kell bömböltetni
930-as leengedte az 5 késes jympát aztán csak szaladt vele.
47cm-re tudtam lenyomni a 8-as betonvasat
Válasz Bán Zsolt #16013. hozzászólásáraIngyen megmérik, pénzt nem kérnek érte, de a tulaj szereti hangoztatni
Válasz KLiFF #16011. hozzászólásáraA súly morzsolva,vagy egyben ennyi?
Válasz Földönfuto #16008. hozzászólásáraLehet nem jól értetted!Valószínű csalnak a méréssel,mázsára,és víz fokra is ennyit!
Válasz broll79 #16004. hozzászólásárapont múltkor mondta Zoli64 náluk is vmi hasonlóan drága lett a mérés
Válasz Földönfuto #16009. hozzászólásáraEz most így van!A 16dkg súly 12 sorról jött le!És tiszta súly!De van 16 soros is.Változó.Sőt sok dupla is van,igaz ott a 2. kisebb cső!65000-el vetve!A végére én is kíváncsi vagyok!
Dkc 4025, 15 víz, 145g/cső

Dkc 4717 , 38 víz, 291g/ cső
Ns 3022 seme , 28 víz, 175g/ cső
77e vetve.
Ősszel lazítva: 4717
Mai állapot.
Válasz Földönfuto #16009. hozzászólásáraazért lehet kevés mert 14 soros talán
de termésre kivi leszek
medikusnak a pk-jára
Válasz medikus #15977. hozzászólásáraHello.24cm-es csőhossznál a 16dkg súly kicsit kevésnek tűnik,viszont ha augusztusban ez 15-ös vizzel van ez mindent megver.
Válasz broll79 #16004. hozzászólásáraFurcsa egy hely lehet,nálunk ez ingyen van.
Válasz kovacsmihaly0905 #16000. hozzászólásáraKöszi, úgy legyen
Válasz bandigh #16005. hozzászólásáraAz mtz 892,2 elhúz 2 db kést kb 45-50 cm mélyen 70 cm távolságra.
1 ha 24000 ft
23-30 AK barna homokos föld.
Válasz Bán Zsolt #16002. hozzászólásáraAz említett 4,5-5 km/h-s bömböltetést ki mennyiért csinálná?
Válasz Bán Zsolt #16002. hozzászólásáraCsak matek kérdése. Tudok olyan embert, aki szerint a hídmérlegen egy mérés 20 000Ft. Egy termény víz bemérés kb ugyan ennyi. ÖNKÖLTSÉGI ÁRON !!!!!
Lassan kezdi megadni magát az F73 is, már 4 hete semmi eső és 30 fok fölötti maximumok.

A nagyobbig kb 200cm es szárról a másik olyan 150 cm es szárról való. A nagyobbiknak még teljesen zöld volt a fosztása.
Válasz Ares 826 #15994. hozzászólására40-60? ez most komoly?
Válasz Ares 826 #15995. hozzászólásáraNem ez a fajta volt!Furio.Az nem hozta a számítást!Ezt a Pk-t most vetettem próbára,mert mindenki csak fikázta,de vetni nem mert belőle!Egyenlőre jónak tűnik,de a mázsa és víz tartalom aratáskor megmondja!

Válasz Attikaa #15997. hozzászólására10t
Válasz broll79 #15998. hozzászólásáraA gyomirtással nálunk is mindenütt baj van!
Válasz Ares 826 #15994. hozzászólásáraPedig tavaly meg volt lazítva és mégis ilyen lett, ráadásul a gyomírtás sem sikerült tökéletesre(de a környéken szinte senkinek)
Az aszály ellenére nálam így néz ki a kuki. Mit lehet tőle várni? 70.000-rel volt vetve, átlag minden száron 1-1 ilyen cső van, néhol még egy kicsi, de azzal ne számoljunk. Április végi vetés még zöld a szára, lehet ha még hétvégén megázna érhetne valamit?

Válasz Ares 826 #15994. hozzászólásáraKomolyan mondod?
Válasz medikus #15977. hozzászólásáraÉs 2017-ben mekkora csövek voltak a kuccádon??????

Válasz broll79 #15986. hozzászólásáraMeg van spórolva a lazítózás költsége! Ebben a földben meg van a víz helye jöhet egy hetes eső is nem lesznek nagy álló vizek a földeden!
Mennyi is a lazítózás öltsége hekikként 40-60 EFT/HA???????

Válasz mtz1221 #15990. hozzászólásáraHa rákeresel a Pk-ra,ott nincsenek ilyen kikötések,mint pl a talajfertőtlenítés!Tápanyag,stb!
Válasz krokodil007 #15988. hozzászólásáraA kicsi 16 a nagy 14 soros.

Válasz medikus #15989. hozzászólásáraja gépen már más
16-14
Válasz medikus #15989. hozzászólásáraEZ is olyan újravethető lehet mint a pkád ??
Válasz krokodil007 #15988. hozzászólásáraNincs az 18!
Válasz medikus #15987. hozzászólásáraAzert ez se rossz centivel kene megmerni mekkora mert igy skatulyàval csalokas
18soros tuti megvan
Válasz broll79 #15986. hozzászólásáraNem baj, ha van rajta 3!
Nekem ilyen az átlag

És ilyenek a repedések a sok esőtől(44 pacsker mellett)
Válasz Bfrenky91 #15984. hozzászólásáraNem kapkodunk vele!Vannak zöldek benne,van ahol a szár fele még zöld!Nekem jó a jövő hónap közepe,vége!Nem szoktuk a szárítóst éltetni!Itt 150 ám a szárítás,plusz tísztítás,egyebek!
Válasz medikus #15977. hozzászólásáraMenj már!! Jövő héten aratás,
csak jó árat kapjatok érte!! 
Válasz Pilátus #15981. hozzászólásáraOtt nem vagyok.
Válasz krokodil007 #15978. hozzászólásáraVáltozó!Ez 12 volt,de van 16 is.