persze hogy van, betárolod és vársz vele következő tavaszig.
ha szerencséje lesz felmegy 41-45.000-re, ha meg nem, akkor beesik 30-34.000-re.
A mezőgazdálkodásnak a legérdekesebb része az értékesÍtés
Kicsit lemaradtam! Kukoricánál létezikmég a 101 jurós garantárárasfelvásárlás?Valamikor támogatásunkból ezt a rendszert felépitették!!! Amit hallok nagyágyu cégek ezalattakarnakkötni!!!!!
Válasz #10620. hozzászólásra
Igen, de ha kint hagyod, nem lehet megszántani ősszel... Ha meg elmarad az őszi szántás, a tavaszi szántás miatt meg a következő év lesz gyenge... Főleg egy száraz tél+tavasz esetén...
"A vetés után kikelt fiatal növényeket keresik fel migráció és/vagy rajzás során a szárnyas levéltetvek. Szaporodásuk májusban és júniusban jellemző, kolóniák kialakulásában érzékelhető. Ezt követően a kukoricaállományok ökológiai okok miatt (magas hőmérséklet, alacsony relatív páratartalom, csapadékhiány) elnéptelenednek. Ismételt betelepedésükre szeptembertől számíthatunk. Ilyenkor az egyedszám sokszor meghaladja a tavaszit. A levéltetvek szúró-szívó szájszervükkel folyékony táplálékot fogyasztanak. A növényekbe juttatott enzimatikus nyálváladék toxikus hatásának következményeként a levelek sárgulnak, esetleg elhalnak akkor, ha a kolónia mérete nagy felületet foglal el. A levéltetvek táplálkozása kiterjed még a címerre és a csuhélevelekre. A közvetlen kártétel mellett jelentős a vírusterjesztő tevékenység és a mézharmattermelés, amelyen korompenész telepedhet meg."
Felénk már rég volt jó kukoricatermés, tavaly is 40 mázsák voltak, 2010-be sok csapadék volt, akkor sem volt több 7tonnánál...
Idén talán végre lenne egy jó termés, de ennek se lehet örülni, csak gondolkodjunk, hogy mi lesz vele......velünk!
Abból a 3400-ból levonsz még 4-5% szárítást, tisztítást, betárolást, szállítást, és mindjárt 2700-ra jön ki a vége 10t/ha már kevés is hogy jól jöjjünk ki belőle Ja és várható hogy lejjeb mennek az árak
google translateval forditod angolrol? vagy ismeretlenebb nyelvrol ezert teved ennyit a translate?
elképesztő, szerintem te se érted, néha.
persze itt mindenki érti :)
ha érted :)
Az szép ár, sztem aratással mindennel benne lesz 250ezerbe a kuki nekem, mivel bérmunka minden.. ha nem többe...sok minden nem marad rajt, vagy 1-2-3hónapig tárolás...?
Kukoricaár várhatóan függ a devizahitelespertől!! Bankok a finanszirozók!! Integrátorcégeket bankfinanszirozza! ÁTi mint termelővel veled szóbaseáll! Integrátort köti a Csendőrpertuviszony! Mármint ő tegez- temeg magázod!! Kiadjaneked a batyut havi 2%-ra átvétel napi piaciáron!!! Hamagadnakfinanszirozol nincsszerződés! Miértis? Integrátorikamattámogatás??? Idén Végignézegettem 1 Uborkafelvásárlássalfoglalkozócéget!! Iszonyupiramis!! Felvásárló kapjutalékot Őstermelőire leadja,alsóvezetö ugyanugy, középvezetö szintén, és mindenki uborkáttermel!! Ezeknek a kompenzációsfelár nemáfacsalás esetleg fiktivszámlázás? Mindezek a teszek!!
Egyetértek....akinek még most tejesedik az belehuzhatja a fszát a kukoricájába....nem hiszem hogy ez az időjárás kihúzza fagy nélkül októberig....tavaly is megfagyott a lábán a kukorica vágtuk is 24-25 ös vízzel, ....nálunk már főleg az LG elég kemény, igaz hogy még nem mértem...jöhetne még vagy 3 hét fasza jó meleg..
A kukoricárol írtak teljesen korrektek ! Amit a napokban jöttömben, jártamban hallok. Krímben a "földért" megy a harc részben. Nálunk könnyen lehet most viszik be a fekete levest. Variálnak a támogatásokkal. A helyi cégnél már listázzák az alkalmazottat. Persze ebből már feszültség van a térségben. Tehát oszd meg uralkodj. Igaz azt eszem mit vadászok világban élünk. De sok a kérdőjel. Pályázatok -hitelek...komplett, felépített, korszerű komplexumok. Rakás meló ha csak az elmúlt 20 évet nézem csak. Mindenki kapkodja a fejét. Kivéve a Német, x ezer hekit birtokló gyarmatosítót. Saját uszállyal viszi a terményt Német honba. Mit itt megtermel....Természetesen a saját feldolgozójába. Nemideges, mikor a nagy lexi (új).....letiltott. Itt volt a Szlovák 2 nap alatt és zúzta. Az Ungarise betyár pedig ott fente a kaszát a föld szélén....mivel csak az jutott neki. Ahogy elnézem a kis gazdáknál..még sokáig az MTZ..lesz a vezérgép. Bár nagy a lendület...Csak nézem a helyi (új) gazdákat.....Lesz itt ismét bérlendő föld 1-2 év múlva. Mivel felvilágosult...Internet agrár tinédzser. Vidéki létére a többség. Printernek nézi a tehén érkezési oldalát Katasztrófa. !!! Tehát potenciált huhhhhhhhhh. Kemény évek jönnek. Ezzel most nem a(nagyokat) féltem.
ha eltüzeled a kukidat ok melegszel
de abból hogy lesz zsetony?
vagy melegből eléltek piz nélkül télen?
azt a 16tonnát csakel köll adni az is péz...... értitek ..... hánem?
.......................... hm
Hogy dolgozz mint 1 FFFFF
Hogy legyél munkamegszállott mocsok rabszolga és told a hólabdát magad előtt......
Fejlessz nyakra...... főre...... F...ra......
Vedd a gépet told a lét hitelezz invesztálj nőőjj nőőjj növekedj......
Hisz nem lehecc akkora marha h. elég legyen ami ma van még kelljen még mééggg .....
Hát akkoris baxxus ilyen áron csak a rekord termések jönnek ki plusszra.
Nemtudom nálunk gyönyörűek a kukoricák de nemfognak keményet nyomni a mázsán. Nincsen hőösszeg meg nem is volt nyáron, alig sütött a nap, a sok eső elmosta a nitrót is szerintem, plusz itt nincsen homok, zömökek ledöngötek lettek a talajok megintcsak a sok csapadéktól, itt nem szalad le a gyökér ollyan könnyen, meg is fogja majd a termés szintet.
Egy erős átlagos anyag lesz és csak imádkozni tudok, hogy ne fagyjon be korán mert akkor 40-es vízekkel fogunk tudni aratni és rámegy ez a siralmas felvásárlási hír árak felére csak a szárítási költség, nagyon nagy bukta lehet belőle.
és akkor mit vessen az ember?
A politika miért erőlteti a mezőgazdaságban rejlő potenciált??? A földárak miért szöknek az egekbe? Az input mitől ilyen magas? Miért nyomatják a látszat pályázatokat, hogy az embereket hitelbe taszítsák majd aztán meg nyögjék ha egyáltalán végig tudják majd vinni ilyen évek után...
Nagyon elleneztem illetve szívatásnak véltem, de akkor miért vonják meg az AKG-t?
Ha már ilyen helyzetek vannak legalább a nem termelést kompenzálta annyival, hogy kevés ráfordítással kijöttél plusszosra, most meg egy rakás költség mellett mínuszra...
Rongy az egész és felháborító.
Ki a faxt érdekli a krim helyzet? A görög válság miért érződik a magyar forinton meg gazdaságon? Az usa anyagok mit számítanak amikor itt gmo mentesség van?
nonszensz az egész.
Ja persze étessem meg az állatokkal.
Nagysúlyú bikát ha egyáltalán venne valaki 500Ft-ért nem menne talán.
ne...adjam el bőrben a terményt mi!?!
köszi....
áhh, dehogy tárolom, már eladtam mindet. minden egyes szemet, az összeset! sőt, még olyat is ami meg se termett :)
nem tudom elképzelni hogy kuki 40.000 fölé menjen az elkövetkező 5-10 hónapban. inkább 30.000 alá mint 40.000 fölé. sajna.
ha még egy csapadékos év lesz mint a mostani, ismét világszinten rekordokkal, akkor még a mostani árszint is felejtős.
de majd kiderül mi lesz!! :)
mindenki ugy csinalja hogy neki jo legyen!
Tavaly is volt idén is van. Tavaly 2.5 tonnával verte az összes többi hibridemet 9.5 t/ha lett. Inkább a szárazabb foróbb nyarakon tud teljesíteni mint a tavalyi Idén itt nálam a pioneer-ok lesznek befútok már most látom
24931 hozzászólás
Válasz #10636. hozzászólásra

Amivel viszik a Dunán a járműveket!!
Válasz #10636. hozzászólásra
Kompenzáció.
Válasz #10629. hozzászólásra
Mi a "komp"?
Válasz #10634. hozzászólásra

Hát akkor a jövő évi terményt 2 év múlva értékesíted!
Válasz #10633. hozzászólásra
arról nem beszélve ,hogy idénre is kell bevétel ,ahhoz hogy jővőre , a jővő évi terméssel együtt a 2 eladás ne legyen sok...
Válasz #10632. hozzászólásra

Vagy vagy, ez igaz de ez sok tényezős dolog szerintem!
Válasz #10631. hozzászólásra

persze hogy van, betárolod és vársz vele következő tavaszig.
ha szerencséje lesz felmegy 41-45.000-re, ha meg nem, akkor beesik 30-34.000-re.
A mezőgazdálkodásnak a legérdekesebb része az értékesÍtés

Nem jó de van más választásod?????

Jelen állás szerint jónak mondható
3700 +komp jó ár?
Válasz #10626. hozzászólásra
2 sor grúberba,tökéletes a napraforgó.
Kicsit lemaradtam! Kukoricánál létezikmég a 101 jurós garantárárasfelvásárlás?Valamikor támogatásunkból ezt a rendszert felépitették!!! Amit hallok nagyágyu cégek ezalattakarnakkötni!!!!!
Igen, de ha kint hagyod, nem lehet megszántani ősszel... Ha meg elmarad az őszi szántás, a tavaszi szántás miatt meg a következő év lesz gyenge... Főleg egy száraz tél+tavasz esetén...
Válasz #10622. hozzászólásra
Szóval, én foglalkoznék a dologgal.
Válasz #10622. hozzászólásra

"A vetés után kikelt fiatal növényeket keresik fel migráció és/vagy rajzás során a szárnyas levéltetvek. Szaporodásuk májusban és júniusban jellemző, kolóniák kialakulásában érzékelhető. Ezt követően a kukoricaállományok ökológiai okok miatt (magas hőmérséklet, alacsony relatív páratartalom, csapadékhiány) elnéptelenednek. Ismételt betelepedésükre szeptembertől számíthatunk. Ilyenkor az egyedszám sokszor meghaladja a tavaszit. A levéltetvek szúró-szívó szájszervükkel folyékony táplálékot fogyasztanak. A növényekbe juttatott enzimatikus nyálváladék toxikus hatásának következményeként a levelek sárgulnak, esetleg elhalnak akkor, ha a kolónia mérete nagy felületet foglal el. A levéltetvek táplálkozása kiterjed még a címerre és a csuhélevelekre. A közvetlen kártétel mellett jelentős a vírusterjesztő tevékenység és a mézharmattermelés, amelyen korompenész telepedhet meg."
Forrás

1ccer arattam ilyet, nem sok volt benne, megették a vadak
A zselnicemeggy levéltetű ilyenkor még tud valamilyen kárt csinálni?
találtam benne néhány helyen

Válasz #10619. hozzászólásra
Felénk már rég volt jó kukoricatermés, tavaly is 40 mázsák voltak, 2010-be sok csapadék volt, akkor sem volt több 7tonnánál...
Idén talán végre lenne egy jó termés, de ennek se lehet örülni, csak gondolkodjunk, hogy mi lesz vele......velünk!
Válasz #10619. hozzászólásra
Kint kellene hagyni talpon,majd májusba aratni.
Válasz #10617. hozzászólásra

10t/ha már kevés is hogy jól jöjjünk ki belőle
Ja és várható hogy lejjeb mennek az árak
Abból a 3400-ból levonsz még 4-5% szárítást, tisztítást, betárolást, szállítást, és mindjárt 2700-ra jön ki a vége
Válasz #10615. hozzászólásra
google translateval forditod angolrol? vagy ismeretlenebb nyelvrol ezert teved ennyit a translate?
elképesztő, szerintem te se érted, néha.
persze itt mindenki érti :)
ha érted :)
Válasz #10616. hozzászólásra
Az szép ár, sztem aratással mindennel benne lesz 250ezerbe a kuki nekem, mivel bérmunka minden.. ha nem többe...sok minden nem marad rajt, vagy 1-2-3hónapig tárolás...?
Válasz #10613. hozzászólásra
34000ft/T volt itt ma a kötés kukszira csongrád megye és még megy lefelé...
Válasz #10614. hozzászólásra
Kukoricaár várhatóan függ a devizahitelespertől!! Bankok a finanszirozók!! Integrátorcégeket bankfinanszirozza! ÁTi mint termelővel veled szóbaseáll! Integrátort köti a Csendőrpertuviszony! Mármint ő tegez- temeg magázod!! Kiadjaneked a batyut havi 2%-ra átvétel napi piaciáron!!! Hamagadnakfinanszirozol nincsszerződés! Miértis? Integrátorikamattámogatás??? Idén Végignézegettem 1 Uborkafelvásárlássalfoglalkozócéget!! Iszonyupiramis!! Felvásárló kapjutalékot Őstermelőire leadja,alsóvezetö ugyanugy, középvezetö szintén, és mindenki uborkáttermel!! Ezeknek a kompenzációsfelár nemáfacsalás esetleg fiktivszámlázás? Mindezek a teszek!!
Válasz #10613. hozzászólásra
A múlt hét elején a Trigó 34500/t Békésben
Valaki nem tudja hogy most mennyibe kötik a kukoricát?
Válasz #10608. hozzászólásra
Egyetértek....akinek még most tejesedik az belehuzhatja a fszát a kukoricájába....nem hiszem hogy ez az időjárás kihúzza fagy nélkül októberig....tavaly is megfagyott a lábán a kukorica vágtuk is 24-25 ös vízzel, ....nálunk már főleg az LG elég kemény, igaz hogy még nem mértem...jöhetne még vagy 3 hét fasza jó meleg..
Válasz #10591. hozzászólásra

Ilyen a mi szerencsénk! Tavaly dekalb volt inkább nem mondok semmit, most meg annyi eső volt, hogy ladikkal kellett menni!
Válasz #10589. hozzászólásra
Tüzelőanyagként szerinted lehet tárolót bérelni???? 

Ha ilyen rossz lesz az ár akkor ezzel pakoljuk meg a kazánt!
Válasz #10605. hozzászólásra
Válasz #10607. hozzászólásra

Ha most tejesedik abból mikor lesz aratás???????? Már túl kellene lenni a "viasz" érési időn!!
bakonyban lehet rekord termésű kukorica?????
Válasz #10604. hozzászólásra
Csak ő a pénzben úszott... 
Hát már miért ne önthetnéd be? Akkor úgy csinálhatnád, mint Dagobert bácsi!
Válasz #10601. hozzászólásra

Értem én ,de csak egy pótkocsi csöveset tüzelnék a többit úgy is le kell adnom a szobába nem önthetem be
Válasz #10593. hozzászólásra
Katasztrófa. !!! Tehát potenciált huhhhhhhhhh. Kemény évek jönnek. Ezzel most nem a(nagyokat) féltem.
A kukoricárol írtak teljesen korrektek ! Amit a napokban jöttömben, jártamban hallok. Krímben a "földért" megy a harc részben. Nálunk könnyen lehet most viszik be a fekete levest. Variálnak a támogatásokkal. A helyi cégnél már listázzák az alkalmazottat. Persze ebből már feszültség van a térségben. Tehát oszd meg uralkodj. Igaz azt eszem mit vadászok világban élünk. De sok a kérdőjel. Pályázatok -hitelek...komplett, felépített, korszerű komplexumok. Rakás meló ha csak az elmúlt 20 évet nézem csak. Mindenki kapkodja a fejét. Kivéve a Német, x ezer hekit birtokló gyarmatosítót. Saját uszállyal viszi a terményt Német honba. Mit itt megtermel....Természetesen a saját feldolgozójába. Nemideges, mikor a nagy lexi (új).....letiltott. Itt volt a Szlovák 2 nap alatt és zúzta. Az Ungarise betyár pedig ott fente a kaszát a föld szélén....mivel csak az jutott neki. Ahogy elnézem a kis gazdáknál..még sokáig az MTZ..lesz a vezérgép. Bár nagy a lendület...Csak nézem a helyi (új) gazdákat.....Lesz itt ismét bérlendő föld 1-2 év múlva. Mivel felvilágosult...Internet agrár tinédzser. Vidéki létére a többség. Printernek nézi a tehén érkezési oldalát

Látom lendület az van!!
ha eltüzeled a kukidat ok melegszel

de abból hogy lesz zsetony?
vagy melegből eléltek piz nélkül télen?
azt a 16tonnát csakel köll adni az is péz...... értitek ..... hánem?
Válasz #10599. hozzászólásra

mutassak ződkuki zuzzmózást?
sokat kéne képet keresni meg cenzirozni a zetorokat
Válasz #10598. hozzászólásra

Megittad te már a mai részedet látom
Válasz #10596. hozzászólásra

megyünk a retekbe lezuzzuk a ződ kukoricát
kiköll próbálni a sokéveslizinges vaddi zuzzmót érted
Válasz #10596. hozzászólásra

Úgy látom durvul a helyzet
Válasz #10595. hozzászólásra

Hu vazze keméyen megmondtad az igazságot

.......................... hm
Hogy dolgozz mint 1 FFFFF
Hogy legyél munkamegszállott mocsok rabszolga és told a hólabdát magad előtt......
Fejlessz nyakra...... főre...... F...ra......
Vedd a gépet told a lét hitelezz invesztálj nőőjj nőőjj növekedj......
Hisz nem lehecc akkora marha h. elég legyen ami ma van még kelljen még mééggg .....
......................................
Hát akkoris baxxus ilyen áron csak a rekord termések jönnek ki plusszra.
Nemtudom nálunk gyönyörűek a kukoricák de nemfognak keményet nyomni a mázsán. Nincsen hőösszeg meg nem is volt nyáron, alig sütött a nap, a sok eső elmosta a nitrót is szerintem, plusz itt nincsen homok, zömökek ledöngötek lettek a talajok megintcsak a sok csapadéktól, itt nem szalad le a gyökér ollyan könnyen, meg is fogja majd a termés szintet.
Egy erős átlagos anyag lesz és csak imádkozni tudok, hogy ne fagyjon be korán mert akkor 40-es vízekkel fogunk tudni aratni és rámegy ez a siralmas felvásárlási hír árak felére csak a szárítási költség, nagyon nagy bukta lehet belőle.
és akkor mit vessen az ember?
A politika miért erőlteti a mezőgazdaságban rejlő potenciált??? A földárak miért szöknek az egekbe? Az input mitől ilyen magas? Miért nyomatják a látszat pályázatokat, hogy az embereket hitelbe taszítsák majd aztán meg nyögjék ha egyáltalán végig tudják majd vinni ilyen évek után...
Nagyon elleneztem illetve szívatásnak véltem, de akkor miért vonják meg az AKG-t?
Ha már ilyen helyzetek vannak legalább a nem termelést kompenzálta annyival, hogy kevés ráfordítással kijöttél plusszosra, most meg egy rakás költség mellett mínuszra...
Rongy az egész és felháborító.
Ki a faxt érdekli a krim helyzet? A görög válság miért érződik a magyar forinton meg gazdaságon? Az usa anyagok mit számítanak amikor itt gmo mentesség van?
nonszensz az egész.
Ja persze étessem meg az állatokkal.
Nagysúlyú bikát ha egyáltalán venne valaki 500Ft-ért nem menne talán.
ne...adjam el bőrben a terményt mi!?!
köszi....
Válasz #10589. hozzászólásra

áhh, dehogy tárolom, már eladtam mindet. minden egyes szemet, az összeset! sőt, még olyat is ami meg se termett :)
nem tudom elképzelni hogy kuki 40.000 fölé menjen az elkövetkező 5-10 hónapban. inkább 30.000 alá mint 40.000 fölé. sajna.
ha még egy csapadékos év lesz mint a mostani, ismét világszinten rekordokkal, akkor még a mostani árszint is felejtős.
de majd kiderül mi lesz!! :)
mindenki ugy csinalja hogy neki jo legyen!
Válasz #10576. hozzászólásra
Idén itt nálam a pioneer-ok lesznek befútok már most látom
Tavaly is volt idén is van. Tavaly 2.5 tonnával verte az összes többi hibridemet 9.5 t/ha lett. Inkább a szárazabb foróbb nyarakon tud teljesíteni mint a tavalyi
Válasz #10586. hozzászólásra
Azért csak óvatosan kell ,nem ám egy talicskával rádobálni!
Válasz #10576. hozzászólásra
Tárolót biztos bérelnetek kell
Az egy igazán bőtermő fajta