Nem szoktam vezetni a lehullott csapadék mennyiséget naptárban, de van itt olyan aki felírta sztem...ha megtudom megmondom...egyébként is igen vastag volt a hótakaró, vetéskor még voltak olyan részek hogy a traktor teljesen beleült a sárba...
a képeken amit feltettem DKC 4964, és DKC 4995 (3.kép) látható...Szabolcsban lakom, Kisvárda környéke..2 Ak homokdombtól max 19 AK -ig van itt föld ahol lakom, de abból is csak 1 ha..átlagban 7-15 Ak a jellemző..szántott föld, kombinátozott, vetéssel egy menetben 2q 27%-os péti, 68 ezer vetett szem, Jumbo Turbo gyomirtás...ennyit tudnék jelenleg leírni...
Az ország egész területén lévő fajtasorokat kellene tanulmányozni.Más termőhelyek,más adottságokkal,és így kiszűrni a leggyengébbeket.Akiknek a közelébe van fajtasor,legyenszíves felállítani a rangsort,1 a legjobb,és így lefelé.
Felénk a dekalb meg a pioneer sült ki először, neünk nagytöbbségben syngenta és martonvásári van, azok bírják a legjobban, szép csöveket nevelnek a szárazság ellenére..
A minap hívott szerbiából egy ismerős fiatalember, termelő.
Aztmondja ottsem kell sok kukoricát aratni már.
Nagyon kékzsákosak majdnem csak azt vetik mégis most annak van csak kukoricája aki pió A24-et vetett vagy helyi saját fajtát.
Többhelyütt egyébként 40cm-es tőtávval vetik! Azok jobban bírják a jelentősen kevesebb tőállomány végett, igaz ott 70centis a sortáv.
Itthon meg azt láttam meg, hogy az újonnan jövőre piacra kerülő hibridek közt lesznek ezek az Awumax-os pió anyagok, kimondottan aszálytűrő képességekkel. A fajtasorban meg is látszott hogy amíg az egyébként igenjó anyag mármár bajban volt ezeknek semmi de semmi bajuk nemvolt, nem furulyáztak nem szürkültek.
Kíváncsi leszek az eredményeikre, de eddig szemrevalóak az biztos
A világ kukprica készlete 15%.(soha nem volt ilyen alacsony) Az USA-ban évszázados aszály van. És a Magyar termés kb. 30-40%-a kuka. Én is soknak tartom de nem gondoltam volna a 6500ft-os búzát se és itt van.
Küszködik még,de valami hihetetlen minden este reggel borús az ég de eső semmi,máskor mikor ilyen felhők vannak olyan felhőszakadás szokott lenni hogy áll az árokba a víz most meg semmi.
Persze ezen túlmenőleg teljes mértékben egyetértek veled, nem könnyű cipő. Azért remélem nem kell becsuknom a "boltot" egy év után mert a nehézségek ellenére nagyon szép foglalatosság!
Én amint már írtam egy éve próbálkozok a gazdálkodással 8 ha-n. Nekem inkább a búza az ami dilemmát okoz.
Ha kiszámolom a költségeit meg egy várható átlagos termést, akkor sehogy se látom a hasznot(optimális esetben) Plusz sokkal bonyolultabbnak tűnik a termesztése mint pl a kukoricáé! Jó mondjuk a muriéták ezt legalább nem szedik le előlem mint pl a kukoricát vagy felénk a meggyet.
25174 hozzászólás
Válasz #5810. hozzászólásra
Nem szoktam vezetni a lehullott csapadék mennyiséget naptárban, de van itt olyan aki felírta sztem...ha megtudom megmondom...egyébként is igen vastag volt a hótakaró, vetéskor még voltak olyan részek hogy a traktor teljesen beleült a sárba...
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-07-18 15:08:11
Válasz #5821. hozzászólásra
mükakit szortá rá menyit
Válasz #5817. hozzászólásra
1 hét különbség van a kettő között én 1 héttel előbb vetettem.
Válasz #5818. hozzászólásra
Rossz idők járnak az USA farmerekre is
Válasz #5815. hozzászólásra
meg amikor a tiéd let vetve gondolom a másiké már soralot?
Válasz #5815. hozzászólásra

Ez is ide tartozik még.
Nem messze az enyémtől mag ez a helyzet.
Na ilyen a kukoricám,van azért gond foltokba.

A motor nem az enyém csak javításon van.
Válasz #5807. hozzászólásra
ha kint lesz minden tábla akkor megpróbálom
Válasz #5806. hozzászólásra
A sajátunkat hasonlitottam a többi gazda kukoricájával, és ez itt jobban bejött... Mondjuk a talajművelés sem mindegy..
Hágni a fajtákra fickókáim.

Itt a főd a linyeg.
Jó kis lapályos legyen idén.
De lehet 30 centi homok ........deeeeee alul zsiradékkal.
Ha meg semmi ilyesmi a parasztnak akkor lép életbe a öntözzük meg degyorsan mer megdöglik waze projekt...
Válasz #5808. hozzászólásra
amiket leírtál azok a legjelentéktelenebb dolgok az idén......
a mi a lényeg az a VÍZ!!!!!
mikor ,és mennyit ez most a lényeg?
egyetértek! csak így lehet objektíven "ítélkezni"
a képeken amit feltettem DKC 4964, és DKC 4995 (3.kép) látható...Szabolcsban lakom, Kisvárda környéke..2 Ak homokdombtól max 19 AK -ig van itt föld ahol lakom, de abból is csak 1 ha..átlagban 7-15 Ak a jellemző..szántott föld, kombinátozott, vetéssel egy menetben 2q 27%-os péti, 68 ezer vetett szem, Jumbo Turbo gyomirtás...ennyit tudnék jelenleg leírni...
Az ország egész területén lévő fajtasorokat kellene tanulmányozni.Más termőhelyek,más adottságokkal,és így kiszűrni a leggyengébbeket.Akiknek a közelébe van fajtasor,legyenszíves felállítani a rangsort,1 a legjobb,és így lefelé.
Válasz #5804. hozzászólásra
ezt te sem gondolod komolyan szerintem, ez saját táblákon látszik vagy máséból szűrted le a képet?
....tegnap előtt szemléztem....

Felénk a dekalb meg a pioneer sült ki először, neünk nagytöbbségben syngenta és martonvásári van, azok bírják a legjobban, szép csöveket nevelnek a szárazság ellenére..
Válasz #5802. hozzászólásra

reméljük, mert itt a szárzúzók többet fognak menni, mint a Dér Jánosok...
koordinációs bizottság nem kell az aratáshoz.
Válasz #5792. hozzászólásra
Itt is egy felvásárló 7-8 ezret mondott.
Válasz #5789. hozzászólásra

ott a ........... kipzeld oda az esőt is
No egy kis helyzetjelentés!!!
A minap hívott szerbiából egy ismerős fiatalember, termelő.
Aztmondja ottsem kell sok kukoricát aratni már.
Nagyon kékzsákosak majdnem csak azt vetik mégis most annak van csak kukoricája aki pió A24-et vetett vagy helyi saját fajtát.
Többhelyütt egyébként 40cm-es tőtávval vetik! Azok jobban bírják a jelentősen kevesebb tőállomány végett, igaz ott 70centis a sortáv.
Itthon meg azt láttam meg, hogy az újonnan jövőre piacra kerülő hibridek közt lesznek ezek az Awumax-os pió anyagok, kimondottan aszálytűrő képességekkel. A fajtasorban meg is látszott hogy amíg az egyébként igenjó anyag mármár bajban volt ezeknek semmi de semmi bajuk nemvolt, nem furulyáztak nem szürkültek.
Kíváncsi leszek az eredményeikre, de eddig szemrevalóak az biztos
1ről 120 ne szexöjjetek föl

kikkel dumálok énitten citylakókkal???
Válasz #5795. hozzászólásra
Öntözés nélkül nem rossz,de ha ezért a "kis" mennyiségért dobokat is kell húzgálni az már nagyon nem jó
Válasz #5795. hozzászólásra

2 hektárról igen 3-ról már nem anyira
Válasz #5792. hozzászólásra

Indulhatsz
tehát a 120 mázsa 7000é az jó???????

A világ kukprica készlete 15%.(soha nem volt ilyen alacsony) Az USA-ban évszázados aszály van. És a Magyar termés kb. 30-40%-a kuka. Én is soknak tartom de nem gondoltam volna a 6500ft-os búzát se és itt van.
Válasz #5790. hozzászólásra

sajnos sok helyen mindeggy mivel kezdődik

Ha a túl élésre akarunk játszani anyinak lennie kell
de ha ez tuti információ máris csomagolok és megyek öntözni..
Csapadék függvénye, elég valószínűtlen, de nincs kizárva
Hali!

Szerintetek ez valós lehet?????
Ma hallotam egy kereskedötől, hogy a kukorica ára 7-el fog kezdődni!!!!
Válasz #5788. hozzászólásra
Mi az hogy nuku UV? Attól, hogy nincs 46 fok, attól még eső sincs sok helyen, ahol kellene.
Mosthogy nuku UV meg meleggőz..... a kuk ára padloo s lesz ???
Válasz #5784. hozzászólásra
Akkor semmi csiga ellen meg ilyesmi?
Megfogadom a tanácsod,köszi.
Válasz #5783. hozzászólásra

Akkor van még mit tanúlni F-tol
Válasz #5781. hozzászólásra
Küszködik még,de valami hihetetlen minden este reggel borús az ég de eső semmi,máskor mikor ilyen felhők vannak olyan felhőszakadás szokott lenni hogy áll az árokba a víz most meg semmi.
Válasz #5782. hozzászólásra
athos-t kapott a qrva széltippan miatt,más semmit
Válasz #5781. hozzászólásra

talán kibirja hétvégéig,15tonna biztos nem lesz rajta
Válasz #5780. hozzászólásra
Mi ellen szoktátok permetezni?
Válasz #5780. hozzászólásra
Nálatok még állja a sarat a kukorica?
Itt ami akart az márt elszáradt ami túlélte a hőséget az most elvan.
Válasz #5778. hozzászólásra
tritikálé jobban bírja a homokot,25 heki átlagban 5,8tonnát szedtünk le ,ebben volt igazi futóhomok is,és tak buza árban megvették
Válasz #5777. hozzászólásra

Nálunk most báláznak de egyből viszik is be a gazdaságba ezt elkerülvén!
Válasz #5776. hozzászólásra
Én is bizakodok hogy még lesz valami eső.
Jövőre vagy még az idén a homokos részbe búzát vagy árpát vetek majd kiderül hogy jó döntés lesz e.
Válasz #5775. hozzászólásra
Ja de a szalmát elviszik még a big kockát is.
Válasz #5773. hozzászólásra
mert a nehézségek ellenére nagyon szép foglalatosság!
Persze ezen túlmenőleg teljes mértékben egyetértek veled, nem könnyű cipő. Azért remélem nem kell becsuknom a "boltot" egy év után
Válasz #5773. hozzászólásra
Én amint már írtam egy éve próbálkozok a gazdálkodással 8 ha-n. Nekem inkább a búza az ami dilemmát okoz.
Ha kiszámolom a költségeit meg egy várható átlagos termést, akkor sehogy se látom a hasznot(optimális esetben) Plusz sokkal bonyolultabbnak tűnik a termesztése mint pl a kukoricáé! Jó mondjuk a muriéták ezt legalább nem szedik le előlem mint pl a kukoricát vagy felénk a meggyet.