Szépen alakul csak a jég kerülje, víz most van elég,ki fogja nevelni a csöveket.A sűrű tőszám elsösorban melegben veszélyes, hamarabb dobja az alsó leveleket,és valami ott a levél széleken mutatkozik, nézd csak meg jobban.
ettől jobb nemnagyon kell.....nekünk pénteken megba..ta a vihar van ahol kettétörte van ahol csak megdöltötte....ebbe az évbe minden kultúrába okozott kárt az időjárás
A gyapottok bagolylepke egy vándor faj. Délről jön. Nálunk nem nagyon telel át, tehát nem vszínű hogy itt maradt tavajról. Habár az éghajlat melegedése miatt, már megfigyelték egy-két helyen az áttelelését itthon is.
Feco
Sajnos ez nem olyan mint a kukoricabogár, hogy lesepri egy 1-2000 forintos piretroid. Ha már berágott a csőbe onnan nem lehet kiszedni!!! Akkor kell permetezni amikor a tojásrakás van.
Legalább két permetezés kell 1. Címerhányás 2. 7-9 nap múlva.
De ez főleg csak a csemegések gondja.
nekünk is elég bogaras 1 darab de a földszomszédunk permetezte bogár ellen ..és az övé se sokkal különb... tehát itt csak azzal lehet védekezni hogy váltóvetést alkalmazunk !!!!!
Válasz #1827. hozzászólásra
Igen , de azt mondja egy 40éve a szakmában lévő kolléga nem tudom ilyenkor már kiírtani!?Lehet hogy tavaly átellenben csemege volt vagy 200 egy kollégának, és itt maradt a petéje?
Ha bérbe locsoltatod hidassal sajnos sok a kijuttatás díjja. Ha saját lenne a gép én nem néznék oda a 1-2 liter üzemanyagnak, meg 1000-2000 HUF vegyszer ktg-nek, mert 4000+ kukoricaáron gyorsan megtérül...
Tudod a múltkor, beszéltünk a /tok moly lepkét/ van benne , fórumus kollágák és az én tanácsadóm is azt mondja nem érdemes vele foglalkozni, mivel takarmány,sajnos van benne!
1, ez augusztusi teljesítés, a novemberi 187 juró
2, lassan 2. hónapja fujják a spekulánsok az árutőzsdét. Szerintem nagyobb lufi lesz, mint a 2007-es.
3. mind észak amerikában, mind nyugeteurópában, mind középeurópában, és Ukrajna-Oroszország párosban is várakozás alatti termések vannak. Minden egy irányba mutat, szóval szerintem aratás után mindent eladni, amíg csak veszi valaki, mert borzasztóan nagy gebasz lesz. Gabonafélék normál ára 3000-4000 ft között van. Ettől többet nem lehet kitermelni sem húsból, sem tejből, sem pedig etanolból. Csodák pedig nincsenek.
A tőzsdei spekuláció nem a parasztok területe, nem kell ebbe belefolynunk egyikőnknek sem.
A fajtasoromban ( sehol semmi tábla jól eldugva valahova ahol senki sem látja , a hibridek sorrendjét is csak én tudom ) van pár DKC és PIO ( csak azok amelyek nálam számításba jöhetnek , FAO 3-400 csoport ) és szerintem nem lessz köztük több mint 5 q terméskülömbség ( tavaly is kb. annyi volt )
Nálunk általában ugyanannyi az ár mint HU-ban ,ha olcsóbb lenne akkor letámadnának bennünket a HU-s kamionok, de általában ott olcsóbb úgyhogy inkább a RO -s kamionok hordják .
Nem mondok árat , mert úgy érzem bármit is mondani felelőtlenség , de reménykedek a "csodában", ami nekem = a nagy termés nagy árral ( józanul gondolkodva ezt kizártnak tartom , bár ismerek olyan termelőt is aki 2007 őszén 110q-ás átlagot értékesített kb 220 jurós/t áron , öntözetlen területröl , úgyhogy bármi előfordulhat , )
én kis igényű vagyok , ha megmarad 2-300 juró / ha akkor már elégedett vagyok
(eddig még nem volt olyan év , hogy ne maradt volna annyi , úgyhogy idén is van okom reménykedni , de szomorúan gondolok azokra is akiknek talán a 200 juró/ t-ás ár sem elég magas ahhoz , hogy nyereségre tegyenek szert )
Valószínű ,hogy betakaritáskor megpróbálják még "letörni" 30 környékére , ( mint ahogy az árpához is 20 ft-ért szerettek volna hozzájutni),ezért észnél kéne lenni ősszel a parasztoknak és nem odaadni xaré -hugyé ...
"A Magyar Agrárkamara is állást foglalt az ügyben, és levélben értesítette a Vidékfejlesztési Minisztériumot, hogy az adott területekre hirdessen ki a tárcavezető vis maior helyzetet. Ezzel ugyanis az említett termelői kötelezettségek érvényüket veszítenék, vagyis az adásvételi szerződések során sem kellene fedezetvásárlást, kötbért felvállalni."
25002 hozzászólás
Válasz #1851. hozzászólásra
Gondoltatok már arra, hogy idén sok lesz a vízelvonás?
Válasz #1849. hozzászólásra
Nekem tavaly fektette meg a vihar a 4626-ost,de pár napsütéses hét után szépen felállt.
Válasz #1848. hozzászólásra
Szépen alakul csak a jég kerülje, víz most van elég,ki fogja nevelni a csöveket.A sűrű tőszám elsösorban melegben veszélyes, hamarabb dobja az alsó leveleket,és valami ott a levél széleken mutatkozik, nézd csak meg jobban.
Válasz #1848. hozzászólásra

ettől jobb nemnagyon kell.....nekünk pénteken megba..ta a vihar van ahol kettétörte van ahol csak megdöltötte....ebbe az évbe minden kultúrába okozott kárt az időjárás
Helló mindenkinek!
TPeti ,múltkor kérdezted,hogy miként viselkedik a 76E-rel vetett Dk -440-es,nyomok pár képet:
Válasz #1846. hozzászólásra

Az már nem rossz!
Ezért már érdemes lekötni...
Attala(Tolna megye)43 920 Ft/t kompenzációval!!!!!!!
Ez már talán valami.....Nem??????
a tegnapi vihar Békés megye középső részén,rendesen megdöntötte a kukoricát, napraforgóról nem is beszélve..
Válasz #1839. hozzászólásra
IKR Kukoricafeldolgozó Kft. (Nagyigmánd)
Most változtatták meg a nevét, hogy a név jobban tükrözze a tevékenységüket:
CORNMILL HUNGARY Kft. lett, csak a név változott.
39 200 Ft Attala
Válasz #1836. hozzászólásra
Annyi,te szerződtél?
Decemberi tőzsdei ár:::: 46.800Ft
Kaposvár körül is 40 hőgyész
Válasz #1838. hozzászólásra
Ki?
40000-ért köt a Kukoricafeldolgozó.
AUG 225 !!!!!!Nov. 199 euro

+2100 FT/T KUKINÁL IS ÉS BÚZÁNÁL IS 1 nap alatt 
a BÉT-en
Válasz #1835. hozzászólásra
28?
Válasz #1814. hozzászólásra
Nem,a Csukával van szerződésem.
39000
Válasz #1832. hozzászólásra

Megnéztem a vetőmag zsákot Pr 38R92 származási hely Szerbia.
Válasz #1830. hozzászólásra
A gyapottok bagolylepke egy vándor faj. Délről jön. Nálunk nem nagyon telel át, tehát nem vszínű hogy itt maradt tavajról. Habár az éghajlat melegedése miatt, már megfigyelték egy-két helyen az áttelelését itthon is.
Feco
Sajnos ez nem olyan mint a kukoricabogár, hogy lesepri egy 1-2000 forintos piretroid. Ha már berágott a csőbe onnan nem lehet kiszedni!!! Akkor kell permetezni amikor a tojásrakás van.
Legalább két permetezés kell 1. Címerhányás 2. 7-9 nap múlva.
De ez főleg csak a csemegések gondja.
nekünk is elég bogaras 1 darab
de a földszomszédunk permetezte bogár ellen ..és az övé se sokkal különb... tehát itt csak azzal lehet védekezni hogy váltóvetést alkalmazunk !!!!!
Válasz #1827. hozzászólásra

Igen , de azt mondja egy 40éve a szakmában lévő kolléga nem tudom ilyenkor már kiírtani!?Lehet hogy tavaly átellenben csemege volt vagy 200 egy kollégának, és itt maradt a petéje?
Válasz #1828. hozzászólásra
Talán most jó!EZAZ
Válasz #1826. hozzászólásra
http://www.plantprotection.hu/modulok/magyar/maize/cotton_maize.htm
Magamnak
Válasz #1824. hozzászólásra
Ha bérbe locsoltatod hidassal sajnos sok a kijuttatás díjja. Ha saját lenne a gép én nem néznék oda a 1-2 liter üzemanyagnak, meg 1000-2000 HUF vegyszer ktg-nek, mert 4000+ kukoricaáron gyorsan megtérül...
Válasz #1825. hozzászólásra

Én is azt mondom,meg reménykedek,hiszek a kollégáknak várom a végerdményt!
Válasz #1824. hozzászólásra

Bas....a meg...
Válasz #1823. hozzászólásra
Tudod a múltkor, beszéltünk a /tok moly lepkét/ van benne , fórumus kollágák és az én tanácsadóm is azt mondja nem érdemes vele foglalkozni, mivel takarmány,sajnos van benne!
Válasz #1821. hozzászólásra
Szép.
Válasz #1820. hozzászólásra
A víz állásos 2 hétig víz alatt volt!
Válasz #1820. hozzászólásra

Ami nem volt víz állásos,
Kukorica a volt víz állásos területen,

Mi is kíváncsian várjuk a várható árat. Talán idén szerencsésebben jövünk ki.
Válasz #1817. hozzászólásra

Gyönyörködünk a napfelkeltében,aztán vissza a mama mellé.
Válasz #1815. hozzászólásra

Csak 3-an kelünk ilyen korán?
Válasz #1811. hozzászólásra

Igen és ez diktálja az irány vonalat, kiváncsi leszek nálunk az októberi árra!?
Válasz #1813. hozzászólásra

"A tőzsdei spekuláció nem a parasztok területe, nem kell ebbe belefolynunk egyikőnknek sem "
De haszonélvezői azért lehetünk néha ...,ha úgy adódik .
Laci*!
szerződtél szabadegyházával?
három megjegyzés:
1, ez augusztusi teljesítés, a novemberi 187 juró
2, lassan 2. hónapja fujják a spekulánsok az árutőzsdét. Szerintem nagyobb lufi lesz, mint a 2007-es.
3. mind észak amerikában, mind nyugeteurópában, mind középeurópában, és Ukrajna-Oroszország párosban is várakozás alatti termések vannak. Minden egy irányba mutat, szóval szerintem aratás után mindent eladni, amíg csak veszi valaki, mert borzasztóan nagy gebasz lesz. Gabonafélék normál ára 3000-4000 ft között van. Ettől többet nem lehet kitermelni sem húsból, sem tejből, sem pedig etanolból. Csodák pedig nincsenek.
A tőzsdei spekuláció nem a parasztok területe, nem kell ebbe belefolynunk egyikőnknek sem.
Csak nehogy nagyot szoljon.
EZT a grafikont sasoljátok!!

(ez a Páriszi tőzsde kukorica indexe)
(valami nagy manipulációt sejtek a háttérben )
ha ez a lufi egyszer kipukkan akkor megint mi termelők fogunk cumizni ..... de ne legyen igazam
Válasz #1807. hozzászólásra
) van pár DKC és PIO ( csak azok amelyek nálam számításba jöhetnek , FAO 3-400 csoport ) és szerintem nem lessz köztük több mint 5 q terméskülömbség ( tavaly is kb. annyi volt )
A fajtasoromban ( sehol semmi tábla jól eldugva valahova ahol senki sem látja , a hibridek sorrendjét is csak én tudom
Válasz #1802. hozzászólásra
ha felérik ésszel akkor talán megteszik
Válasz #1807. hozzászólásra
Nálunk általában ugyanannyi az ár mint HU-ban ,ha olcsóbb lenne akkor letámadnának bennünket a HU-s kamionok, de általában ott olcsóbb úgyhogy inkább a RO -s kamionok hordják .
Nem mondok árat , mert úgy érzem bármit is mondani felelőtlenség , de reménykedek a "csodában", ami nekem = a nagy termés nagy árral ( józanul gondolkodva ezt kizártnak tartom , bár ismerek olyan termelőt is aki 2007 őszén 110q-ás átlagot értékesített kb 220 jurós/t áron , öntözetlen területröl , úgyhogy bármi előfordulhat , )
Válasz #1806. hozzászólásra
Egyébként nálatok akkorára milyen árat remélsz , és milyen átlagot tippelsz akkor magadnak?
Sok van legalább abból a szépből , DKC-k?
Válasz #1805. hozzászólásra
én kis igényű vagyok , ha megmarad 2-300 juró / ha akkor már elégedett vagyok
(eddig még nem volt olyan év , hogy ne maradt volna annyi , úgyhogy idén is van okom reménykedni , de szomorúan gondolok azokra is akiknek talán a 200 juró/ t-ás ár sem elég magas ahhoz , hogy nyereségre tegyenek szert )
Válasz #1804. hozzászólásra
És maga Pista mennyit remél Br. EURO/ha abból a szép tengeriből ?
Válasz #1801. hozzászólásra
Valószínű ,hogy betakaritáskor megpróbálják még "letörni" 30 környékére , ( mint ahogy az árpához is 20 ft-ért szerettek volna hozzájutni),ezért észnél kéne lenni ősszel a parasztoknak és nem odaadni xaré -hugyé ...
Válasz #1802. hozzászólásra

"A Magyar Agrárkamara is állást foglalt az ügyben, és levélben értesítette a Vidékfejlesztési Minisztériumot, hogy az adott területekre hirdessen ki a tárcavezető vis maior helyzetet. Ezzel ugyanis az említett termelői kötelezettségek érvényüket veszítenék, vagyis az adásvételi szerződések során sem kellene fedezetvásárlást, kötbért felvállalni."