Válasz TYLLA #21874. hozzászólásáraKép adja rosszúl vissza vagy kicsit világos hiánya van. ? 3 napja ekkora volt az enyém. Kapott utoljár 5l/ha fitohorm kukorica lombtrágyát meg is látszik már rajta .
Válasz Gatti #21867. hozzászólására27én én végeztem estig nyomtam de megérte mert másnap jőtt 8 mm . Ma végeztem a lombtrágyával is fito kukoricát . Első 3 kép a korai vetésű 430fao.az utolsó azok a 330-370 ig a képen látszik mindegyik fajtának más a levele.
Alakulgat
Homok esőt kapott sokat
Elovetemeny burgonya
Képen látható sok burgonya adengo nem fogja viszont gazokat igen
De krumpli bogár a másik gyomirto ???????? 1 héten belül egy darab arvakeles se lesz
Válasz blsjela #21862. hozzászólásáraMàzlitok van hogy kapjátok az esőt, itt sajnos az utóbbi 3 hétbe 7,5mm volt, abból kétszer volt 1,5 mm. Meg se merem nézni a kukoricàt, de hétvégén azért csak kimerészkedek. Tesóméknàl Karcagon ennyi se volt, tegnap voltak kint szétnézni. A kukoricàk kezdenek szàradni, össze vannak fonnyadva. Ma reggel mondta a rádió hogy 1860 óta nem volt ilyen csapadékhiány.
Válasz blink #21860. hozzászólásáraFogadok veled, hogy ennek ellenére, hogy a dkc fele akkora, a kombájn nem fog lényegesen kevesebbet mutatni, mikor aratod. Nem a száráért termeljük a kukoricát.
Válasz Ganajos #21856. hozzászólásáraA hiányra gondolsz? Az a rész nem volt szántva és az spc műtrágya csoroszját átt kellet rakni egyel feljebb. Sosem használok fertötleníőt minimális a barkó és a bogár is.
Válasz Ganajos #21849. hozzászólásáraFitohorm megy majd most rá. Igen ez a 3 év hogy kukorica . A nagyobb táblánál meg a második . Vetés kor is 27% ment ki . Van kisérlet a videón szereplő parcellában ahol nem volt szántva csak tárcsa lazítás gruber ásóborona és vetés . Az külön lesz szedve majd .
Válasz blsjela #21841. hozzászólásáraA videó nem áll rendelkezésre
A videó SME tulajdonában álló anyagot tartalmaz, aki/amely szerzői jogi okok miatt letiltotta a videót az országodban
Válasz blsjela #21841. hozzászólásáragratula, megnéztem a kerékcserés videód is, milyen méretet váltassz milyenre, nekem 1221.2-esen 480/85 r38 van , nem kapok hozzá csere felnit...
Péntek estére letudva a kukorica töltés 200kg ment mellé. Szombat egész nap 8mm kapott igy jó hogy estig kint maradtam. Egy kis videó ha valakit érdekel az állomány.
https://youtu.be/dhE7AX6jR20
Válasz Gatti #21838. hozzászólásáraHéten én is betöltöm a naprát meg a kukoricát kap is 150 illetve 200kg pétit . És megkapja a lomb trágyát is hogy a felűlkezelőt jobban ledolgozza .
Válasz mcandoure #21833. hozzászólásáraHa ugy van már másnap lehet húzni . Mivel kb 2 órát szoktak mondani a felszívódási időre , addig ne kapjon csapadékot . Tehát másnap már lehet húzni mert már felszívta a növény, és az tuti nem ered vissza . Viszont fordított esetben lehet hogy az eke betakar egy pár gyomót és azt nem éri majd a vegyszer . Én adengó alapot használok mindíg . Sajnos idén kevés volt rá a csapadék igy foltokban kijött a talpas kaszilva meg sok volt a napraforgó árva kelés és a zőldítésből maradt vissza facélia . Na meg két táblán kijőtt a szúlák az is el kellet intézni . Ugy hogy rá mentem Principál pluszal gold csomaggal . A szulákos teruletre meg egy jumbo ultra csomaggal és másnap már minden ki volt terűlve.
Válasz mcandoure #21833. hozzászólására4-5 napot kell várni gyomirtózás után.
Bár ha nem brutális gazos, én inkább előszőr húznám, utánna gyomírtanám, akkor van ideje dolgozni a gyomírtónak.
Válasz Radocz #21831. hozzászólásáraHetente ekézed a kukoricát?Azt mondják mifelénk is,hogy egy ekézés felér 5mm esővel,de olyan mondás nincs,hogy 4 ekézés =20mm esővel.Ez azért szerintem nem így működik.Főleg eső nélkül.
24931 hozzászólás
Válasz blsjela #21878. hozzászólására
Válasz Gatti #21871. hozzászólásáraSorköz művelni mindig szoktatok?
Válasz TYLLA #21874. hozzászólásáraKép adja rosszúl vissza vagy kicsit világos hiánya van. ? 3 napja ekkora volt az enyém. Kapott utoljár 5l/ha fitohorm kukorica lombtrágyát meg is látszik már rajta .
Alakul . 2-3 naponta kapunk 3-5 mm csakadékot is .3 fajta Pio van ebben a táblában és jól látható a fajta jelleg. Más levélzet .

Válasz TYLLA #21874. hozzászólásáraEz igen,

Nagyon szép a napraforgód is,
Egy plakátra fel lehetne tenni egy reklámban,
Válasz B.Bali #21875. hozzászólásáraNem panaszkodok, löszháti
Válasz TYLLA #21874. hozzászólásáraSzép, jó omlósz földed van!????
Válasz cross #21872. hozzászólásáraIdén jó lesz, és pont!
Tavaly is jól indult, aztán megsült, hátha az idén...

Válasz sanyi1965 #21870. hozzászólásáraEzt hogy érted?
Válasz Gatti #21867. hozzászólásáraMuszáj azt bántani/?/, nálatok vetnek még ezután is.
Válasz Gatti #21867. hozzászólására27én én végeztem estig nyomtam de megérte mert másnap jőtt 8 mm . Ma végeztem a lombtrágyával is fito kukoricát . Első 3 kép a korai vetésű 430fao.az utolsó azok a 330-370 ig a képen látszik mindegyik fajtának más a levele.

Válasz mocsencsi1 #21865. hozzászólásáraKapott most azt is . Innentől kezdve már az égieken múlik.
kapálás előtt, még bírja de nagyon kéne az eső.

Alakulgat
Homok esőt kapott sokat
Elovetemeny burgonya
Képen látható sok burgonya adengo nem fogja viszont gazokat igen
De krumpli bogár a másik gyomirto ???????? 1 héten belül egy darab arvakeles se lesz
Válasz blsjela #21862. hozzászólásáraEgy kis plus cinket bírna, de szép.
Válasz blsjela #21862. hozzászólásáraEgyébként nagyon szép kukorica, gratulálok hozzá. Jól indul, hátha jó termesetek lesz :)
Válasz blsjela #21862. hozzászólásáraMàzlitok van hogy kapjátok az esőt, itt sajnos az utóbbi 3 hétbe 7,5mm volt, abból kétszer volt 1,5 mm. Meg se merem nézni a kukoricàt, de hétvégén azért csak kimerészkedek. Tesóméknàl Karcagon ennyi se volt, tegnap voltak kint szétnézni. A kukoricàk kezdenek szàradni, össze vannak fonnyadva. Ma reggel mondta a rádió hogy 1860 óta nem volt ilyen csapadékhiány.
Egy kis vegyes pio .

utolsó kép az 27 én készült .
27.én kapott 200kg 27% ost sorhoz betöltve este 10mm eső. Ma meg kapott 5l/ ha fitohorm kukoricát.
Válasz blink #21860. hozzászólásáraFogadok veled, hogy ennek ellenére, hogy a dkc fele akkora, a kombájn nem fog lényegesen kevesebbet mutatni, mikor aratod. Nem a száráért termeljük a kukoricát.
Ignis, p9610 is ekkora. Dkc4109 meg fele

Válasz lakatos gabesz #21858. hozzászólásáraMert túl mélyre ment és őssze tolta a szármaradványt .
Válasz blsjela #21857. hozzászólásáraMiért kellett feljebb venni a csoroszját?
Válasz Ganajos #21856. hozzászólásáraA hiányra gondolsz? Az a rész nem volt szántva és az spc műtrágya csoroszját átt kellet rakni egyel feljebb. Sosem használok fertötleníőt minimális a barkó és a bogár is.
Válasz blsjela #21852. hozzászólásáraAhol másodikra, vagy harmadikra megy, nem raktál fertőtlenítőt?
Bogár nincs?
Válasz Radocz #21831. hozzászólásáraEZ mekkora egy faszság, sok ilyet mondtak a régi öregek nem kell mindet elhinni

Válasz mtz1221 #21853. hozzászólásárahttps://auto.jofogas.hu/csongrad/Muvelokerek_9_5_r48_mtz_zetor_126358731.htm
Válasz uff #21842. hozzászólására230/95R48 (9.5R48)
Válasz Ganajos #21849. hozzászólásáraFitohorm megy majd most rá. Igen ez a 3 év hogy kukorica . A nagyobb táblánál meg a második . Vetés kor is 27% ment ki . Van kisérlet a videón szereplő parcellában ahol nem volt szántva csak tárcsa lazítás gruber ásóborona és vetés . Az külön lesz szedve majd .
Válasz uff #21850. hozzászólásáraKb 2009 be vettük a kereket . Nem tudom hol már olyan rég volt.
Válasz blsjela #21845. hozzászólásárahol vetted, habinál ilyet nm tudnak adni?
Válasz blsjela #21848. hozzászólásáraVetéskor is 27% N ment vetessel egy menetben?
Elővetemény is kuki volt? Lombtrágyát mit adsz neki?
Válasz Ganajos #21846. hozzászólásáraHagyományos . Szántás, spc 6fs vetés 75e szem .200kg vetés kor 200 kg most . És most még kap majd lombtrágyát .
Válasz blsjela #21844. hozzászólására
Válasz blsjela #21844. hozzászólásáraNagyon szép állomány
Milyen technikával/tápanyaggal dolgoztál?
Válasz uff #21842. hozzászólásáraEz van fent .

Válasz mtz1221 #21843. hozzászólásáraElvileg most jó. Kellet tennem másik zenét mert most nem tetszett neki a rádió.
https://youtu.be/67TPifuV9Gk
Válasz blsjela #21841. hozzászólásáraA videó nem áll rendelkezésre
A videó SME tulajdonában álló anyagot tartalmaz, aki/amely szerzői jogi okok miatt letiltotta a videót az országodban
Válasz blsjela #21841. hozzászólásáragratula, megnéztem a kerékcserés videód is, milyen méretet váltassz milyenre, nekem 1221.2-esen 480/85 r38 van , nem kapok hozzá csere felnit...
Péntek estére letudva a kukorica töltés 200kg ment mellé. Szombat egész nap 8mm kapott igy jó hogy estig kint maradtam. Egy kis videó ha valakit érdekel az állomány.
https://youtu.be/dhE7AX6jR20
Válasz Földönfuto #21832. hozzászólásáraÉn nem mondtam, hogy 20 mm.

Még csak nem is gondoltam.
Egy próbát azért megér.
Ismerős hatszor ment a kukoricába. (lovas)
Válasz Gatti #21838. hozzászólásáraHéten én is betöltöm a naprát meg a kukoricát kap is 150 illetve 200kg pétit . És megkapja a lomb trágyát is hogy a felűlkezelőt jobban ledolgozza .
Jelenleg ilyen, ma permetezve. Pár nap és kaja a kapát, jó lenne neki vagy 20mm csapadék.

Válasz blsjela #21836. hozzászólásáraLefújom a napokban én is, aztán jövőhéten még bele tudok menni és megkapálom.
Válasz mcandoure #21833. hozzászólásáraHa ugy van már másnap lehet húzni . Mivel kb 2 órát szoktak mondani a felszívódási időre , addig ne kapjon csapadékot . Tehát másnap már lehet húzni mert már felszívta a növény, és az tuti nem ered vissza . Viszont fordított esetben lehet hogy az eke betakar egy pár gyomót és azt nem éri majd a vegyszer . Én adengó alapot használok mindíg . Sajnos idén kevés volt rá a csapadék igy foltokban kijött a talpas kaszilva meg sok volt a napraforgó árva kelés és a zőldítésből maradt vissza facélia . Na meg két táblán kijőtt a szúlák az is el kellet intézni . Ugy hogy rá mentem Principál pluszal gold csomaggal . A szulákos teruletre meg egy jumbo ultra csomaggal és másnap már minden ki volt terűlve.
Válasz Agrokópé #21834. hozzászólásáraÉrtem. Köszi.
Válasz mcandoure #21833. hozzászólására4-5 napot kell várni gyomirtózás után.
Bár ha nem brutális gazos, én inkább előszőr húznám, utánna gyomírtanám, akkor van ideje dolgozni a gyomírtónak.
Sziasztok.
Gyomirtózás után hány napot illik várni a sorköz műveléssel?
Vagy inkább kapa, majd utána gyomirtó?
Válasz Radocz #21831. hozzászólásáraHetente ekézed a kukoricát?Azt mondják mifelénk is,hogy egy ekézés felér 5mm esővel,de olyan mondás nincs,hogy 4 ekézés =20mm esővel.Ez azért szerintem nem így működik.Főleg eső nélkül.