Válasz csontii #22361. hozzászólásáraEsőt tegnap kaptunk, meglepetés 3mm-t.
De a kukoricát idénre már elengedtem. Pár hete nem idegelem magam tovább rajta.
Innen én nem várok semmit, jó ha 40%-on van cső.
Az is ilyen:
Válasz blsjela #22350. hozzászólásáraA locsoltban is foltokban megégett. 41 fok volt tegnap. Itt-ott lógnak a csövek. Ezek vajon szednek még magukra? Mármint a lógó csövek.
Itt is kisült a bukta!
Tegnap előtti képek.
A lehetőség meg volt benne, csak vizet nem kapott hozzá!
Cső kezdemény alig van rajta, és az is hiányosan kötött.
Válasz blsjela #22350. hozzászólásáraMost megnyugodtam, az én csöveimmel is ez történt, két nap alatt szinte minden második lekonyult. Borzasztó mennyiségű poloskával.
Válasz lemken #22344. hozzászólásáraOszt azóta beindult a strand idő, a felhőtlen időtöltés és ameddig tart minnyus 1 millió tonna/ hét. Tudtak valamit a szagértők, innen már könnyű kalkulálni.
Válasz Ares 826 #22339. hozzászólásáraMiközben már egy hónapja is napnál világosabban lehetett látni hogy kelet MO.-on nem lesz kukorica (sem).
Ez a pokoli hőség már csak a nyugati országrész kukoricáinak árt ( de azoknak nagyon)!
Ez az év úgy fog bevonulni mint a "legkisebb termésrekordok éve" emberemlékezet óta!
Válasz jocika0502 #22334. hozzászólásáraNem tudom mi történt a Dekalbokal mert régen nálunk az bírta legjobban az aszályt bár mindig csúnyán nézett ki de a végére hozta magát. Viszont idén talán ideje korán megadták magukat, igaz tök mindegy mert a végére ugyan az lesz mindegyikel. Észak kelet kukorica egy nagy 0 mázsa lesz. Napraforgonal még reménykedek kicsit, bár még most jön a java a jó időnek.
A technológia mindegyiknél ugyan az, csak a vetőmag más. Viszont ahol búza volt az elővetemény és kapott mélylazítást, az kicsit jobban bírja, mint ahol napraforgó volt az elővetemény.
Kws (2.kép) kicsit jobban, bírja, mint a Dekalb (1.kép) mindkettőnél napraforgó volt az elővetemény.
Természetesen a mélyebb fekvésű területeken nincs még probléma, de abból van a kevesebb.
Válasz Josku #22331. hozzászólásáraMajd beszárad lábon, ha így haladnak a dolgok meg nyugaton is, nem hogy kelet felé, mondjuk ott aratni való se nagyon lesz!
Válasz R Sándor #22324. hozzászólására6x drágább lessz a száritás mint tavaly.
A termés pedig csak 1/3.
És én még ne is szóljak mert van cső és szem is.
Mai megfigyelésem egy nagyobb körön a környékemen kukoricában
A grúberezettek száradnak fel, a kifagyós takarósokban rövidtárcsa után vetve hasonlóan sülnek fel, a vésőekés őszi talajművelésüek kicsit kevésbé, de száradnak fel.
A szántottak bírják a legjobban és bár ez rendhagyó eset, de a tavasszal kitárcsázott repcetáblákba vetettek is egész jól tartják magukat. De ezeknek is max. 4-5 napos előnyük lehet ebben az időben.
Én meg most vettem grúbert az eke helyett
A szántott és a vésőekés napraforgók ellenben hasonlóan jól bírják.
Válasz Josku #22310. hozzászólásáraNekem van csőtörőm ( bourgoin) de ezzel az a baj hogy a nagyon apró csövet eltöri és ledobja a földre , mint minden csőtörő mert ezeken nincs törőlec ,mint a konmajn asztalokon ,azt össze lehet húzni a és több apró cső marad meg .A másik gond az apró csövet morzsolni öngyilkosság ,ha csak nem konbajnal morzsoljatok.minden féle képet 3 szőrös munka .Inkább szaritassd még és vidd haza.
Válasz szeszko #22319. hozzászólásáraFel volt töltve a sora, azárt nem lehetett lejjebb engedni a kaszát meg a felszedőt. de így is összeszedte 70%-át.
Válasz Josku #22310. hozzászólásáraEgyetlen egy esetben lenne indokolt a csőtörőzés; ha nincs gáz.
Az, hogy gyenge a termés, ebből a szempontból nem számít.
Ha jól tudom, már tavaly is a drága gázt kapták a szárítók.
A belsőkertünk kb. 1800 négyzetméter. Ezen szokott lenni 20-22 mázsa májusi morzsolt.
A góréban kb. 5 köbméternyi helyen foglal el.
Tehát neked minimum tízszer ennyi.
Volt, hogy májusig a patkányok 3-4 mázsát is lemorzsoltak. Teleszarták, összehuggyozták az egészet. Gusztustalan.
Szerintem felejtsd el, drágább lesz lemorzsolni, mint megszárítani, nagyon nagy a napszámos igénye.
Válasz Gepi #22317. hozzászólásáraSzerinted akkora kukoricatarlón meddig birná bármilyen sodró.
Magas a torzsa.A zúzót jól lent kell járatni,akkor nem megy szét a sodró.
Én kisbálába így szoktam csinálni,sőt,ha föl van sodorva,akkor is átmegyegyek rajta rz-vel,jobb a bálázónak,meg a jószág se pocsékolja.
De mindenki másképp csinálja
Válasz Gabi 07 #22313. hozzászólásáraés az mitől van, hogy a szár felsővégén a címer helyén van egy meztelen cső, megtermékenyülve, hajjal?
nekem pár éve egyre több ilyenem van
25463 hozzászólás
Válasz csontii #22361. hozzászólásáraEsőt tegnap kaptunk, meglepetés 3mm-t.
Pár hete nem idegelem magam tovább rajta. 

De a kukoricát idénre már elengedtem.
Innen én nem várok semmit, jó ha 40%-on van cső.
Az is ilyen:
Válasz blsjela #22350. hozzászólásáraA locsoltban is foltokban megégett. 41 fok volt tegnap
. Itt-ott lógnak a csövek. Ezek vajon szednek még magukra? Mármint a lógó csövek.
Válasz Gabi 07 #22359. hozzászólásáraHa még kapna esőt hozna még valamennyi termést?
Válasz Gabi 07 #22359. hozzászólásáraEz egy szép zöld primőr cucc az enyémhez képest. Az úgy fest most, mint normál időben októberben.
Itt is kisült a bukta!

Tegnap előtti képek.
A lehetőség meg volt benne, csak vizet nem kapott hozzá!
Cső kezdemény alig van rajta, és az is hiányosan kötött.
Válasz Bigyófelügyelő #22353. hozzászólásáraIgen .
Válasz blsjela #22350. hozzászólásáraÜdv a klubban.

Válasz Bigyófelügyelő #22353. hozzászólásáraa tegnapi és a mai nap nagyon sokat kivett a kukoricákból, napraforgókból felénk is
Válasz Petyu #22354. hozzászólására
Na azt hiszem itt is taccsra vágta a 40 fok, semmi nem lesz.
Válasz blsjela #22352. hozzászólására4 nap meleg kivégezte a brutál zöld kukoricádat? Na hétfőn megnézem én is...
Válasz mocsencsi1 #22351. hozzászólásáraAz a baj hogy itt a vízleadás lesz a gond nincs zőld tömeg ami leadja .
Válasz blsjela #22350. hozzászólásáraMost megnyugodtam, az én csöveimmel is ez történt, két nap alatt szinte minden második lekonyult. Borzasztó mennyiségű poloskával.
Ilyen lett 4 nap alatt .

Válasz ..,-:) #22342. hozzászólásáraÍgy ahogy mondod.
Válasz Bigyófelügyelő #22335. hozzászólásáraAz idén párásitani kellesz, nem száritani, legalábbis mifelénk
Válasz lemken #22344. hozzászólásáraOszt azóta beindult a strand idő, a felhőtlen időtöltés és ameddig tart minnyus 1 millió tonna/ hét. Tudtak valamit a szagértők, innen már könnyű kalkulálni.
Válasz Ares 826 #22341. hozzászólásáraPontosan úgy írta.És csövesen.Az 1,25 tonna májusi morzsolt.
Válasz Ares 826 #22339. hozzászólásáraMiközben már egy hónapja is napnál világosabban lehetett látni hogy kelet MO.-on nem lesz kukorica (sem).
Ez a pokoli hőség már csak a nyugati országrész kukoricáinak árt ( de azoknak nagyon)!
Ez az év úgy fog bevonulni mint a "legkisebb termésrekordok éve" emberemlékezet óta!
Válasz lemken #22343. hozzászólására7.6 millió tonna termést...........
Válasz Ares 826 #22339. hozzászólásáraAhhoz képest 2 héttel ez előtt még 7.6 millió termést prognosztizáltak kukoricából kis hazánkban........
Válasz Ares 826 #22341. hozzászólására10 hektárra írta szerintem az össz mennyiségi tippet.
Válasz Josku #22310. hozzászólásáraInkább 2,5 tonna hekinként, ugye ezt akartad írni???
Válasz blink #22316. hozzászólásáraHát rengeteg a veszteség így azt látom!

Válasz Josku #22331. hozzászólásáraNagyon jó lesz az ha esetleg lesz 1/3 termés hazánkban!
Ma Klagenfurtból jöttem haza, Szlovén felől Nagykanizsára.
Hát mindenhol égnek a kukoricák szó szerint... Még itt Kanizsa környékén ahogy kinéznek...
Válasz jocika0502 #22334. hozzászólásáraNem tudom mi történt a Dekalbokal mert régen nálunk az bírta legjobban az aszályt bár mindig csúnyán nézett ki de a végére hozta magát. Viszont idén talán ideje korán megadták magukat, igaz tök mindegy mert a végére ugyan az lesz mindegyikel. Észak kelet kukorica egy nagy 0 mázsa lesz. Napraforgonal még reménykedek kicsit, bár még most jön a java a jó időnek.
Válasz Bigyófelügyelő #22335. hozzászólásáraIgen reklámozzák a gabonahűtőt. Az lesz az uj duvat a meleg szárito helyett?
abba a 23vizes kukorica is jo?
Válasz Josku #22331. hozzászólására6x? 150-200 ft / vízfok között beszélgetnek ....
A technológia mindegyiknél ugyan az, csak a vetőmag más. Viszont ahol búza volt az elővetemény és kapott mélylazítást, az kicsit jobban bírja, mint ahol napraforgó volt az elővetemény.

Kws (2.kép) kicsit jobban, bírja, mint a Dekalb (1.kép) mindkettőnél napraforgó volt az elővetemény.
Természetesen a mélyebb fekvésű területeken nincs még probléma, de abból van a kevesebb.
Válasz Josku #22331. hozzászólásáraMajd beszárad lábon, ha így haladnak a dolgok meg nyugaton is, nem hogy kelet felé, mondjuk ott aratni való se nagyon lesz!
Válasz R Sándor #22324. hozzászólására6x drágább lessz a száritás mint tavaly.
A termés pedig csak 1/3.
És én még ne is szóljak mert van cső és szem is.
Válasz Gumóka #22329. hozzászólásárapénteken végre elértem az 50-et, jöhet a szerviz
Válasz Gandhy #22328. hozzászólásáraNálam épp fordítva megy.

Na meg kell az üzemóra az új traktorba is
Válasz Gumóka #22327. hozzászólásárat.árpa után megy a búza, azt azért meggrúberezem, ha már megvettem
Válasz Gandhy #22326. hozzászólásáraFelvasaztad az ekéd, keine problem, a jövőt meg úgy se látjuk, jövőre mi lesz.
Én is arra jutottam, hogy árpa után kukorica elé azé' megszántok, aztán majd kiadja.
1 lesz búza után árpa, azt úgy is lazítani kell, az meg kap 2tárcsát meg ásóboronát, azt' jónapot, a gruberen ülök még egy darabig, vegyek, vagy ne.
Mai megfigyelésem egy nagyobb körön a környékemen kukoricában
A grúberezettek száradnak fel, a kifagyós takarósokban rövidtárcsa után vetve hasonlóan sülnek fel, a vésőekés őszi talajművelésüek kicsit kevésbé, de száradnak fel.
A szántottak bírják a legjobban és bár ez rendhagyó eset, de a tavasszal kitárcsázott repcetáblákba vetettek is egész jól tartják magukat. De ezeknek is max. 4-5 napos előnyük lehet ebben az időben.
Én meg most vettem grúbert az eke helyett
A szántott és a vésőekés napraforgók ellenben hasonlóan jól bírják.
Válasz blink #22316. hozzászólásáraSzerintem zseniális.
Válasz Josku #22310. hozzászólásáraNekem van csőtörőm ( bourgoin) de ezzel az a baj hogy a nagyon apró csövet eltöri és ledobja a földre , mint minden csőtörő mert ezeken nincs törőlec ,mint a konmajn asztalokon ,azt össze lehet húzni a és több apró cső marad meg .A másik gond az apró csövet morzsolni öngyilkosság ,ha csak nem konbajnal morzsoljatok.minden féle képet 3 szőrös munka .Inkább szaritassd még és vidd haza.
Közép és Nyugat-Lengyelországi kukoricák.

Ott se volt sok eső ezek szerint.
Válasz szeszko #22320. hozzászólásáraBe kell dobálni csövesen a darálóba, úgy is megeszi az állomány.
Válasz szeszko #22319. hozzászólásáraFel volt töltve a sora, azárt nem lehetett lejjebb engedni a kaszát meg a felszedőt. de így is összeszedte 70%-át.
Válasz Josku #22310. hozzászólásáraEgyetlen egy esetben lenne indokolt a csőtörőzés; ha nincs gáz.
Az, hogy gyenge a termés, ebből a szempontból nem számít.
Ha jól tudom, már tavaly is a drága gázt kapták a szárítók.
A belsőkertünk kb. 1800 négyzetméter. Ezen szokott lenni 20-22 mázsa májusi morzsolt.
A góréban kb. 5 köbméternyi helyen foglal el.
Tehát neked minimum tízszer ennyi.
Volt, hogy májusig a patkányok 3-4 mázsát is lemorzsoltak. Teleszarták, összehuggyozták az egészet. Gusztustalan.
Szerintem felejtsd el, drágább lesz lemorzsolni, mint megszárítani, nagyon nagy a napszámos igénye.
Utána hogy adnád el? Háztól zsákban?
Válasz KISMASZEK77 #22318. hozzászólásáraAkkor lejjebb kell rakni a kaszát, hogy ne hagyjon ekkora tarlót.
Ezzel a módszerrel, közel a fele ott maradt.
Válasz Gepi #22317. hozzászólásáraSzerinted akkora kukoricatarlón meddig birná bármilyen sodró.
Magas a torzsa.A zúzót jól lent kell járatni,akkor nem megy szét a sodró.
Én kisbálába így szoktam csinálni,sőt,ha föl van sodorva,akkor is átmegyegyek rajta rz-vel,jobb a bálázónak,meg a jószág se pocsékolja.
De mindenki másképp csinálja
Válasz blink #22316. hozzászólásáraNem kellett volna össze rendsodrozni?
Válasz Gandhy #22314. hozzászólásáraAz a vetőmagra visszavezethető génhiba.

Vagy az orba szájba termő kukorica, amivel vigyázni kell mert annyit terem, hogy erősíteni kell az altalajt, be ne szakadjon a súly alatt.
Válasz Gabi 07 #22313. hozzászólásáraés az mitől van, hogy a szár felsővégén a címer helyén van egy meztelen cső, megtermékenyülve, hajjal?
nekem pár éve egyre több ilyenem van