Az több mint valószínű, igen Mondjuk úgy igazából az alacsony fordulaton a terhelést egy váltó sem szereti. Ha szanberg öcsénk vagy MF-es erre jár ő pontosabbat tud, én csak okoskdok
Nem tudom a sok "biblia" mennyire kompatibilis ezen a téren, de teljes terhelésen 1800-2000 közé lődd be, hogy a váltó se legyen erőltetve, de a motor se pörögjön világnak. Általában olyan 1900 körül szoktak ezekkel dolgozni, én plusz minusz 50-et szoktam engedni. (1800 alatt üzemanyag spórolás, de váltókínzás, 2000 felett meg inkább csak üzemanyag zabáltatás)
Vettem egy permetezőt, hidraulikus nyitású, saját vezérlőtömbje van. Csak egy kör kell neki a trakiról. Használat közbe rajta lehet hagyni a kör karját mert a permetező vezérlőtömbje úgyis üresbe kapcsol és csak simán forgatja az olajat nyomás nélkül, vagy csak addig legyen rajta a trakifülkében a vezérlőkar amíg a másik tömböt használom?
Mindig vannak érdekes műsorok! Folyton itthon net előtt unalmas! Menni kell emberek közé ezerrel! mert besavanyodsz!
Akkor lennék a legboldogabb ha lehetne valamit a trakival dolgozni! Most azon gondolkozom pár táblát le kellene szórni talajjavítóval! Van itt cucc 100 tonna számra! csak ki kellene szórni!
JA REGISZTÁRJATOK A www.tangostar.hu weboldalon literenként 1000 FT kedvezmény! Kiválasztod a kereskedődet és kész!
Válasz #10402. hozzászólásra
Kombájnt emeltünk vele,és bepofátlankodtam. T karos,nemtom mikori évjárat,nagyon körbe se néztem,mert meló volt ezerrel,de tuti,hogy perkins motoros,mert pont olyan a hangja,mint a 165TDI landínié,amivel a nyáron kaszáltam.
Na száljál le már onnét a magasról!Nektek a leg egyszerűbb: onnét fentről a hegytetőről kiengeditek a kéziféket,megindultok lefelé és Artánd érintésével ,1 úttal legördültök Aradig,úgy hohy Aradon vészfékezéssel gördültök át a célegyenesen!
Az a baj, hogy nincsen már jó pickup sehol!
Mármint jót már senki sem gyárt az a baj...
A régiek jobbak mint az újak, csak azokból egyrészt nehéz olyat találni ami patent és újszerű, kettő, hogy azokkal meg aszfalton nem tudsz haladni illetve igen, 12 literből és nem éppen kényelmesen.
Ezért is inkább megcsinálom ezt faszán, ez épp a kettő köztes!
Elég jól bírja, nincsenek elektromos hibák, nincsenek hibakódok nincsenek baxakodások, még a régi szerkezet ez csak kicsit modernesítve, viszont ezét is fogyaszt már kevesebbet, megy gyorsabban és csendesebben úton, nomeg ezért is koppant be a hajtókarcsapágy 270000 km-nél...
nyugi újat meg csak a burzsulyok vesznek, akkor inkább már traktort hoznék nem autót 6-7-8millerekért bakker
hívjad meg fizesd is ki de eszközt nemfogsz látni az biztos!
csak ha megfelelő helyre fizetsz...
nemjó az ott, nem otthon van, ha elhúzódik akkor csak a kellemetlenség, ha vasárnap este akarok menni mrt akkor van idő vagy akkorra van meg minden akkor nemtudok...
kimegy az MTZ a hazai kisműhelyből, ahol betudok fűteni ráadásúl aztán majd itthon szétbontom helló!
Remélem, hogy a főtengely nem sérült mert akkor csak a kartert kell leszedni, majd a mikrométer kimutatja. Ha pedig igen akkor nagy cumi van.
Akkor ladom így ahogy van és veszek egy olyan hiluxot mint a cégednél van.
Pár évig kitart, mivel még új. Ez is 8bő évet elment.
Amúgy már rájöttem, hogy bennem van a hiba, mert mindent kiütök ami alám kerűl...
Dehát ez van, nemtudok mit csinálni, 47-es lábat kaptam...
zolinál van nagy szerelő csarnok vidd oda és csinált már meg, ne égesd a nissant nap mint nap azzal hogy rossz!! nem kellett volna széthajtanod! végy pl rólam én kímélem!
találtam egy jó hirdetést ebéd után felhívom!
Addig okés, de miven ha az út Aradra feléjük vezet helló???!
Ez a baj alfőőődi emberkékkel velete, nemtudtok csak lent gondolkodni...
Pedig az ész a tröszt felül van
A lényeg, hogy nekem lefelé félútba esik kb Grün, azán hátha tudna mesélni mrre lenne jobb menni.
Persze személyautóval, mert a pickup megkampelt, szóval nem a rom-on akarnék menni
majd írd már meg az ímél címedet!
fogok menni Oradea-n keresztül lefelé Siria-ba (Arad mellett)
Aztán még lehet a Ghelari is összejön de azmár melfüggő lesz, hogy május elején mit fogunk csinálni!?!?!?
Szóval egykét útinfót kérnék majd ha nem gond, merre hogy érdemes, hol lehet menni 90-el hol 40-el
Én is kb 40-es fejeknek-vasaknak nézte, az tuti,hogy nem 30-as!
Ha esetleg 35-ös még az sem túl rossz, akkor vennikell mégegy toldót rá hogy 4fejes legyen a jó lapos táblákon vinné rendesen, a ross nehéz szántókon meg elég az a 105centi legalább nemkell kétfejre bonani ha már nagyon fáj
Láttad a barázda szeletelő vasakat a fejeken???
frankó mi?
Kíváncsi vagyok mit mutat majd, ha picit megdermedne -1-2-3 fokok lennének valamelyik regelre felakasztanám kipróbálni, úgyis van vagy két fogás amit bekéne fejezni ha elmunkálható lesz ha nem, csak legyen egész tábla összefüggő részekkel nem úgy ahogy mostvan szanaszéjjel
SZANBERG ISTENNŐ VAGY!!! Ezt miért nem mondtad telefonba te nagyon te.... Sajnálom hogy nem jössz holnap de majd beszámolok! legalább kajálni gyere, reggel lehet belesek megnézni az új 'szerzeményt'
A lapos földekre kiszórtuk a műtrágyákat, ptisót, ammónium nitrátot, hát azért nem örülök a hónak.
Annyi, hogy enyhe az idő, a föld nem fagyos annyira mint a múltkoriban, minden nap kiengedett és sár volt éjjel pedig megdermedt a teteje.
2-3centi hó esett aztán ár el is ált, néha egy kis semmi dara hull még. Enyh idő van éppen mínusz, lassacskán ha olvad nemlesz ezzel baj szerintem, már tegnap amikor kiengedett saras lett a föld hó nélkül már akkor is szívódott be belőle, néztem, hogy "olvadt" az anyag.
Most ez a kis hó alatt csak beivódik -remélem- de azért nem kellett volna még egy pár napig ez a csapadék úgy gondolom.
24488 hozzászólás
Válasz #10437. hozzászólásra
Elég ha egyszer megfagy,ha van legalább -5fok akkor már nem lesz röges.
Válasz #10435. hozzászólásra

Csak váltakozzon még neki plusz mínusz egy 2-3 hétig, hogy szét fagyjon, amit most felforgat. Ha beszélsz vele szólj neki hogy csináljon róla képet
Válasz #10435. hozzászólásra
meg őrült traktoros
Mínusz 12 és Szanberg szánt! Robusztus eke kiváló traktor!
Válasz #10428. hozzászólásra
Nekem is sokmindent mondtak,én 1800 körül dolgozok vele.
Válasz #10432. hozzászólásra

Tudom, csak mivel ahhoz a fajtához még nem volt közöm így csak próbálok okos lenni, aztán hátha bejön, így látom én is logikusnak
Válasz #10431. hozzászólásra
Nem mondta senki,hogy okoskodsz mert szerintem is az1900 a nyerö!!!
Válasz #10430. hozzászólásra
Mondjuk úgy igazából az alacsony fordulaton a terhelést egy váltó sem szereti. Ha szanberg öcsénk vagy MF-es erre jár ő pontosabbat tud, én csak okoskdok 

Az több mint valószínű, igen
Válasz #10429. hozzászólásra
Köszi,de a tiédnek más a váltója mint az enyémnek.
Van itt is egy 8100-es azzal is 1900-en dolgoznak.
Válasz #10428. hozzászólásra

Nem tudom a sok "biblia" mennyire kompatibilis ezen a téren, de teljes terhelésen 1800-2000 közé lődd be, hogy a váltó se legyen erőltetve, de a motor se pörögjön világnak. Általában olyan 1900 körül szoktak ezekkel dolgozni, én plusz minusz 50-et szoktam engedni. (1800 alatt üzemanyag spórolás, de váltókínzás, 2000 felett meg inkább csak üzemanyag zabáltatás)
Hali
A 8160-nak mi a legjobb fordulat már mint a motornak munka közbe???
Eddig mindenki mást mondott 1800,2000,2200!!!
Válasz #10426. hozzászólásra
Az a baj csak itt!
Válasz #10423. hozzászólásra

Nagyon bátorkodsz..............mostmár tudom, h miért
Válasz #10424. hozzászólásra

Már tegnap megkaptam... minden második héten buli lesz ezután.
Válasz #10423. hozzászólásra

majd visszaolvasnak holnap aztán kapsz a pofádra!
Válasz #10422. hozzászólásra

Adorex mielőtt megkérdeznéd, már csak egyedül vagyok a nappaliban.
Válasz #10421. hozzászólásra

Van egy hasonló kalapom, nem ott hagytam...
Moderálási elveink miatt törölve.
(44948)
2011-10-07 15:18:53
Válasz #10418. hozzászólásra
Csak addig hagyd raja, míg muszáj. Hiába teszi üresbe, akkor is van valamekkora folytás, melegít az olajon, biztos.
Válasz #10417. hozzászólásra
ha dolgozni akrarsz, akkor jöhetsz hozzám a gépgyilkossal és éehet szántani éjjel-nappal
Pisti!
Vettem egy permetezőt, hidraulikus nyitású, saját vezérlőtömbje van. Csak egy kör kell neki a trakiról. Használat közbe rajta lehet hagyni a kör karját mert a permetező vezérlőtömbje úgyis üresbe kapcsol és csak simán forgatja az olajat nyomás nélkül, vagy csak addig legyen rajta a trakifülkében a vezérlőkar amíg a másik tömböt használom?
nem félek emberek közé menni!
Mindig vannak érdekes műsorok! Folyton itthon net előtt unalmas! Menni kell emberek közé ezerrel! mert besavanyodsz!
Akkor lennék a legboldogabb ha lehetne valamit a trakival dolgozni! Most azon gondolkozom pár táblát le kellene szórni talajjavítóval! Van itt cucc 100 tonna számra! csak ki kellene szórni!
JA REGISZTÁRJATOK A www.tangostar.hu weboldalon literenként 1000 FT kedvezmény! Kiválasztod a kereskedődet és kész!
szerintem kimegyünk a gátra sétálni!
Válasz #10412. hozzászólásra

vidd ki a telepre aztán ültesd be a nagyfergába isfergába törpefergába és így tovább!
tuti tecceni fog neki
Válasz #10413. hozzászólásra

jaja
Éppen néztem, hogy .Szabi. -nak éppen annyi km-re van Grünátyja mint nekünk, de bakker ekünk csak lefelé kell menni, Neki meg végig partnak
Hát ezvan ezmár csak ilyen.
Annyi a jó, hogy ha jön is a nagy víz, kiengedi a kéziféket aztán megy is.
de inkább többet netudjuk ennyire a víz szisztémát mint tavaly
Ermike!
minek mennél oda!
semmit sem ér az egész, meg eleve az ilyen "fesztiválok"
menj fel netre, üsd be,hogy Zsói szeged aztán lesz olyan fesztivál ha az asszon meglátja, bexarsz
Válasz #10402. hozzászólásra
Kombájnt emeltünk vele,és bepofátlankodtam. T karos,nemtom mikori évjárat,nagyon körbe se néztem,mert meló volt ezerrel,de tuti,hogy perkins motoros,mert pont olyan a hangja,mint a 165TDI landínié,amivel a nyáron kaszáltam.
Válasz #10405. hozzászólásra

Na száljál le már onnét a magasról!Nektek a leg egyszerűbb: onnét fentről a hegytetőről kiengeditek a kéziféket,megindultok lefelé és Artánd érintésével ,1 úttal legördültök Aradig,úgy hohy Aradon vészfékezéssel gördültök át a célegyenesen!
jó xar az időjárás, ki akarok menni délután az inassal valahova DE NEM TUDOM MERRE KELLEN INDULNI OLYAN SÁR VAN MINDENÜTT! :(

A kocsonya fesztivál vonz de Fergácska miatt nem nyerő,
:)
Jók a képek iwiwen, látom ráérsz!
Az a baj, hogy nincsen már jó pickup sehol!

Mármint jót már senki sem gyárt az a baj...
A régiek jobbak mint az újak, csak azokból egyrészt nehéz olyat találni ami patent és újszerű, kettő, hogy azokkal meg aszfalton nem tudsz haladni illetve igen, 12 literből és nem éppen kényelmesen.
Ezért is inkább megcsinálom ezt faszán, ez épp a kettő köztes!
Elég jól bírja, nincsenek elektromos hibák, nincsenek hibakódok nincsenek baxakodások, még a régi szerkezet ez csak kicsit modernesítve, viszont ezét is fogyaszt már kevesebbet, megy gyorsabban és csendesebben úton, nomeg ezért is koppant be a hajtókarcsapágy 270000 km-nél...
nyugi újat meg csak a burzsulyok vesznek, akkor inkább már traktort hoznék nem autót 6-7-8millerekért bakker
Válasz #10408. hozzászólásra
ha hiluxot veszel akkor meg is érdemled!
Válasz #10407. hozzászólásra

hívjad meg fizesd is ki de eszközt nemfogsz látni az biztos!
csak ha megfelelő helyre fizetsz...
nemjó az ott, nem otthon van, ha elhúzódik akkor csak a kellemetlenség, ha vasárnap este akarok menni mrt akkor van idő vagy akkorra van meg minden akkor nemtudok...
kimegy az MTZ a hazai kisműhelyből, ahol betudok fűteni ráadásúl aztán majd itthon szétbontom helló!
Remélem, hogy a főtengely nem sérült mert akkor csak a kartert kell leszedni, majd a mikrométer kimutatja. Ha pedig igen akkor nagy cumi van.
Akkor ladom így ahogy van és veszek egy olyan hiluxot mint a cégednél van.
Pár évig kitart, mivel még új. Ez is 8bő évet elment.
Amúgy már rájöttem, hogy bennem van a hiba, mert mindent kiütök ami alám kerűl...
Dehát ez van, nemtudok mit csinálni, 47-es lábat kaptam...
Válasz #10405. hozzászólásra
zolinál van nagy szerelő csarnok vidd oda és csinált már meg, ne égesd a nissant nap mint nap azzal hogy rossz!! nem kellett volna széthajtanod! végy pl rólam én kímélem!
találtam egy jó hirdetést ebéd után felhívom!
Válasz #10403. hozzászólásra
neked már a 30 km/h is veszélyes! nem tuccc te vezetni!
Válasz #10404. hozzászólásra

Addig okés, de miven ha az út Aradra feléjük vezet helló???!
Ez a baj alfőőődi emberkékkel velete, nemtudtok csak lent gondolkodni...
Pedig az ész a tröszt felül van
A lényeg, hogy nekem lefelé félútba esik kb Grün, azán hátha tudna mesélni mrre lenne jobb menni.
Persze személyautóval, mert a pickup megkampelt, szóval nem a rom-on akarnék menni
Válasz #10403. hozzászólásra
Szia Szanberg!
Grün mester Ártándon lakik,az Aradtól legalább 150km!
Grün mester!

Vagy e esetleg???
majd írd már meg az ímél címedet!
fogok menni Oradea-n keresztül lefelé Siria-ba (Arad mellett)
Aztán még lehet a Ghelari is összejön de azmár melfüggő lesz, hogy május elején mit fogunk csinálni!?!?!?
Szóval egykét útinfót kérnék majd ha nem gond, merre hogy érdemes, hol lehet menni 90-el hol 40-el
Válasz #10400. hozzászólásra
Milyen évjárat???
Dyna6???
botváltós volt még vagy már a kis okos T-karos verzió???(2006-tól van ez)
Mesélj! hogy teccett
mit műveltetek vele?
Válasz #10400. hozzászólásra

Te mit keresel egy fergába?
Válasz #10399. hozzászólásra

Ma ültem egy 6480-as fergába.
Én is kb 40-es fejeknek-vasaknak nézte, az tuti,hogy nem 30-as!
Ha esetleg 35-ös még az sem túl rossz, akkor vennikell mégegy toldót rá hogy 4fejes legyen a jó lapos táblákon vinné rendesen, a ross nehéz szántókon meg elég az a 105centi legalább nemkell kétfejre bonani ha már nagyon fáj
Láttad a barázda szeletelő vasakat a fejeken???
frankó mi?
Kíváncsi vagyok mit mutat majd, ha picit megdermedne -1-2-3 fokok lennének valamelyik regelre felakasztanám kipróbálni, úgyis van vagy két fogás amit bekéne fejezni ha elmunkálható lesz ha nem, csak legyen egész tábla összefüggő részekkel nem úgy ahogy mostvan szanaszéjjel
Válasz #10397. hozzászólásra

Jaja, szerintem úgysem fizetnék meg az árát, pedig láthattam hogy a kormánylemezekről még csak a festék éppen van lekopva...
Igen fogja majd szeretni az 5455 és a sok alaktalan táblában többé nemlesz barázda.
Ezekután a nagyra is kell egy 6 fejes Ferga eke :-)
persze csak 5-el használnám mert a 6-ot szétszaggatnáááááá
jól néz ki az a henger! Az eke is aranyos jó lesz az neked, szerintem 120 cm körül foghat!
Kis földekbe jó az!
Válasz #10386. hozzászólásra
SZANBERG ISTENNŐ VAGY!!! Ezt miért nem mondtad telefonba te nagyon te.... Sajnálom hogy nem jössz holnap de majd beszámolok! legalább kajálni gyere, reggel lehet belesek megnézni az új 'szerzeményt'
Válasz #10393. hozzászólásra

Hál Istennek, napsütés jó idő.
A lapos földekre kiszórtuk a műtrágyákat, ptisót, ammónium nitrátot, hát azért nem örülök a hónak.
Annyi, hogy enyhe az idő, a föld nem fagyos annyira mint a múltkoriban, minden nap kiengedett és sár volt éjjel pedig megdermedt a teteje.
2-3centi hó esett aztán ár el is ált, néha egy kis semmi dara hull még. Enyh idő van éppen mínusz, lassacskán ha olvad nemlesz ezzel baj szerintem, már tegnap amikor kiengedett saras lett a föld hó nélkül már akkor is szívódott be belőle, néztem, hogy "olvadt" az anyag.
Most ez a kis hó alatt csak beivódik -remélem- de azért nem kellett volna még egy pár napig ez a csapadék úgy gondolom.
Itt nálunk Győrben szerencsére semmi sem... ne is legyen...
Válasz #10390. hozzászólásra

itt meg ónos eső és havazás váltja egymást
Válasz #10390. hozzászólásra
Kecskemétem most épp nem esik, viszont esett egy kevés este...
Itt meg szakad a hó
Válasz #10380. hozzászólásra
Köszönöm... Remélem én is gyarapítani fogom az MF-ek táborát :)))