Biztosan tud.
Viszont ha azonos gépen csak a motorteljesítmény változik, akkor nem sokat érzel.
Pár lóerő, azonos erőátvitelen, súlyon....
most milyen gépeid vannak?
Válasz #10228. hozzászólásra
Örülök hogy nem volt kisvaddisznó.
Ha rosszul alszik, tud érdekes lenni.
Traktorokról is kérdezheted, van neki egy pár.
Bár a 6460 elég semmilyen gép, neki is 6455-ös van.
Szia!
Amennyire én látom, megbízhatóak.
Fogyasztás olyan mint bármelyik jó traktoré(szerintem ez még mindig inkább munkagép, és beállítás kérdése)
Kényelemről sokat nem tudok, mert nemsokat dolgozom velük.
Helló fiuk.
Ha már a kombájnok felől érdeklődtem a minap most a traktorok felől is kérdeznék. (megbízhatóság,fogyasztás,váltó,kényelem,)
Pl:6460
6485
6499
Annyi területre szerintem is a 9895-ös gép kellene, és lehetne nyomni mint az állat!
Nekünk 600hektárt kell aratni plusz maszekot, 800hektár alatt összesen egy évben, amit vágna. Nekem csak a 9695-ös kellene, a kisebb gaboa asztallal, 6 soros adapterrel, mivel ehhez van vetőgép is. Ha egy geringhoff-al 10-el tolnád az már valami 6 sorral is bizony. Kimondottan szeretné ez a kombájn.
Jajj csak lenne kéccázezer ojró zsebbe mint Heccmesternek a padon, egyből ütköznék Pistánkkal és összevesznék, mert Ő egy centorrát akarna hozni, énmeg a Fortiát erőltetném!
grün neked jól ment idén(is) ami a legdrágább abból volt a legtöbb.
dobj át egy kis ojrót oszt szebb a jövő
Az axiáldobos?
A nagy rotoros tényleg jó, én is dolgoztam vele kukoricában 12 sorossal.
Ki kell szolgálni.
A kissebbek sajnos csapda, akkor inkább hagyományos ládás.(csak a későbbi békesség kedvéért írtam)
9695 Fortia:
330lovas motor, nagy Axiál rotor.
Azt tudd, hogy nem a legnagyobb teljesítményű gépezet, ekkora axiál dobhoz a agy 9895-ös motorja a nyerő, tehát kalászosban a nagy asztalokkal nagy szalmában biztosan a motor szabná a határt. Azért is a gyári 6,7-es asztal helyett a 6,2-es eléglenne rá.
Kukorica asztalból a 8 sor szerintem nem sok, a régi kombájnunk is elbírná simán, persze nem 10-el haladva a 10tonna feletti kukoricában.
Meg eleve a rotoros gépek kukorica.napraforgó szója... ilyesmiben kegyetlenűl mennek.
Ára 200000 Euró felett, jó drágán adják. Kevesebbért, és kalászosban nagyobb teljesítményű 8 ládás Centorrát kaphatunk!!! Bár kukoricában ezek sem tudnak többet, meg eleve ezek motorja valami 380-420 lóerős típustól függően.
Ha 200ezer euróért vennék kombájnt meggondolnám! Az axiáldobos rövidebb kompaktabb és amerikában készül Hesston-ban. Biztosan többet is fogyasztanak, minden rotoros kombájn jobban megkéri a gázolajat mint a ládások, mivel minden anyagot végigcsépel, a leválasztó rendszere is a cséplődobból áll ugye, a szalmaládákat hajtani meg marha könnyű ehhez képest.
Ha termel valaki vetőmagokat annak mindenképpen jobb a rotoros kombájn, kíméletesebb a cséplés, gyakorlatilag nincs szemtörés. Nomeg ha sok az őszi aratású anyag, napraforgó-kukorica.
Esetünkben jó lenne, mert búza vetőmag, olajretek vetőmag van termesztve, továbbá tavaszi árpa, zab meg ilyenek is, plusz ősszel van legalább 300 hektár aratnivaló, így összegezve szerinem rotorosra billenne a mérleg, nem mellesleg ezek a kedvenc kombájnjaim!!!
Hozzáteszem szerintem a kisebb kategóriás Rotoros kombájnoknál az IH a király. 5088-6088-7088. Az 5088-as kisebb mint a 9695-ös, a 60-as már akkora teljesítményű viszont kisebb a dobja egy méterrel kb, lehet kalászosban előnye lenne.
Viszont ezeknek ékszíjj hajtja a dobot, a fergán pedig hidromotor csakúgy mint a nagy IH-kon is.
de szerintem senkit sem fenyeget az modt, hogy 200ezer eurónál kelljen bogarászni mire is költse...
Csak akkor gondolkodj benne, ha sok vetőmagot vágsz, borsót, sok kukoricát.
Ha sok a szalma, akkor a nagy dob kajálja a teljesítményt. (emiatt az üzemanyagot is)
Személy szerint ebben a szériában a legnagyobbat javaslom. (a kissebbek gyengék, ha sok a szalma)
Faék egyszerű, túlméretezett (ámerikai) , mozgékony, túlméretezett tisztító.
Ha kell, tudok referenciát, de csak a legnagyobból.
Szerintem senki.
Nem sok van itthon belőle.
Én átnyálaztam ezerszer a témát mert nagyon érdekelnek, ha kérdésed van írjál, amit tudok elmesélem róla amit meg nem azt majdcsak MfPisti megmondja, Ő üzemelt be 9895-ös gépet.
Én egy 9695-ös Fortiát szeretnék, katalógustól eltérően "csak" 6,2-es gabona asztallal, meg egy 6 soros Geringhoff adapterrel kukoricára
Pusztuljakmeg Mfeket akarok árulni idéntől!
Hogy mennyit eladnak ezek hála a fórumnak...........pajtáskám
Ki vesz be mint csendes társat??????????
Nem szólok 1 kukkot se majd csak a markomat tartom......... háhááháháhááhá
24488 hozzászólás
Válasz #10237. hozzászólásra
2 820.2-es, 1nh tm190, meg a cx 840
Válasz #10236. hozzászólásra
Biztosan tud.
Viszont ha azonos gépen csak a motorteljesítmény változik, akkor nem sokat érzel.
Pár lóerő, azonos erőátvitelen, súlyon....
most milyen gépeid vannak?
Válasz #10235. hozzászólásra

Nem tudnak annyit?
Válasz #10234. hozzászólásra

a lóerő csak a papírra van leírva
Válasz #10232. hozzászólásra
Pedig a 115 pacival pont bepasszolna.
Válasz #10230. hozzászólásra
Csodával határos módón meg úszta
Válasz #10231. hozzászólásra
6460 szerintem nincs is eladva magyarországon.
Vagy alatta, vagy felette.
Válasz #10229. hozzászólásra
Lóerőben érted?
a CX-nek nem lettek maradandó sérülései az elakadástól??
Örülök hogy nem volt kisvaddisznó.
Ha rosszul alszik, tud érdekes lenni.
Traktorokról is kérdezheted, van neki egy pár.
Bár a 6460 elég semmilyen gép, neki is 6455-ös van.
Válasz #10227. hozzászólásra
Szia köszi.
Beszéltem a Fortia tulajjal csak dícsérte a gépet.
Csak azért kérdezem a trakikat is mert gép csomagban gondolkodom.
Válasz #10226. hozzászólásra
Szia!
Amennyire én látom, megbízhatóak.
Fogyasztás olyan mint bármelyik jó traktoré(szerintem ez még mindig inkább munkagép, és beállítás kérdése)
Kényelemről sokat nem tudok, mert nemsokat dolgozom velük.
Helló fiuk.
Ha már a kombájnok felől érdeklődtem a minap most a traktorok felől is kérdeznék. (megbízhatóság,fogyasztás,váltó,kényelem,)
Pl:6460
6485
6499
Válasz #10217. hozzászólásra

Annyi területre szerintem is a 9895-ös gép kellene, és lehetne nyomni mint az állat!
Nekünk 600hektárt kell aratni plusz maszekot, 800hektár alatt összesen egy évben, amit vágna. Nekem csak a 9695-ös kellene, a kisebb gaboa asztallal, 6 soros adapterrel, mivel ehhez van vetőgép is. Ha egy geringhoff-al 10-el tolnád az már valami 6 sorral is bizony. Kimondottan szeretné ez a kombájn.
Jajj csak lenne kéccázezer ojró zsebbe mint Heccmesternek a padon, egyből ütköznék Pistánkkal és összevesznék, mert Ő egy centorrát akarna hozni, énmeg a Fortiát erőltetném!
grün neked jól ment idén(is) ami a legdrágább abból volt a legtöbb.
dobj át egy kis ojrót oszt szebb a jövő
Válasz #10223. hozzászólásra

Szia Lala!
Nyakunkon az aratás!
Megyek is aludni!
Jó éjt urak!
Helló fergások! Úgy látom,ma csépelünk!
Válasz #10221. hozzászólásra

7?
Jó?
elment a mail
Válasz #10220. hozzászólásra

Nem 6láda rázódik benne.
Válasz #10217. hozzászólásra
Az axiáldobos?
A nagy rotoros tényleg jó, én is dolgoztam vele kukoricában 12 sorossal.
Ki kell szolgálni.
A kissebbek sajnos csapda, akkor inkább hagyományos ládás.(csak a későbbi békesség kedvéért írtam)
Válasz #10208. hozzászólásra
kovacsfarm@freemail.hu
sziasztok!ismeri valaki az MF 440 kombajnt???
Válasz #10209. hozzászólásra
NH CX840-em van ennek a helyére kellene.
Megvoltam/vagyok vele elégedve.
Csak gondoltam körbe nézek ki menyiért adna egy ilysmi vagy kicsit nagyobbat.
Válasz #10214. hozzászólásra
szemed a pályán....
Válasz #10209. hozzászólásra
Az a gond hogy az MF-ben a kegkissebb rotor is qa nagy.
Válasz #10211. hozzászólásra
jédé?
enhá?
Válasz #10207. hozzászólásra

lehet egyetsem...
de nem számít ha kéccázé vennék komájnt úgyis zt válsztanám amelyik teccik, esetünkben a 9695-ös Fortiát.
és bizony 2010tavaszán nem is abból lett a mínusz, hogy elvitt a víz X-hektárt, hanem,hogy 80hektár kukorica vetőmag zsákban maradt
Pedig ha most meglenne a termése egyből lehetne virgonckodni
Válasz #10210. hozzászólásra

abban biztos voltam
c...27
mi sem adtunk el többet
Válasz #10204. hozzászólásra
9695 Fortia:
330lovas motor, nagy Axiál rotor.
Azt tudd, hogy nem a legnagyobb teljesítményű gépezet, ekkora axiál dobhoz a agy 9895-ös motorja a nyerő, tehát kalászosban a nagy asztalokkal nagy szalmában biztosan a motor szabná a határt. Azért is a gyári 6,7-es asztal helyett a 6,2-es eléglenne rá.
Kukorica asztalból a 8 sor szerintem nem sok, a régi kombájnunk is elbírná simán, persze nem 10-el haladva a 10tonna feletti kukoricában.
Meg eleve a rotoros gépek kukorica.napraforgó szója... ilyesmiben kegyetlenűl mennek.
Ára 200000 Euró felett, jó drágán adják. Kevesebbért, és kalászosban nagyobb teljesítményű 8 ládás Centorrát kaphatunk!!! Bár kukoricában ezek sem tudnak többet, meg eleve ezek motorja valami 380-420 lóerős típustól függően.
Ha 200ezer euróért vennék kombájnt meggondolnám! Az axiáldobos rövidebb kompaktabb és amerikában készül Hesston-ban. Biztosan többet is fogyasztanak, minden rotoros kombájn jobban megkéri a gázolajat mint a ládások, mivel minden anyagot végigcsépel, a leválasztó rendszere is a cséplődobból áll ugye, a szalmaládákat hajtani meg marha könnyű ehhez képest.
Ha termel valaki vetőmagokat annak mindenképpen jobb a rotoros kombájn, kíméletesebb a cséplés, gyakorlatilag nincs szemtörés. Nomeg ha sok az őszi aratású anyag, napraforgó-kukorica.
Esetünkben jó lenne, mert búza vetőmag, olajretek vetőmag van termesztve, továbbá tavaszi árpa, zab meg ilyenek is, plusz ősszel van legalább 300 hektár aratnivaló, így összegezve szerinem rotorosra billenne a mérleg, nem mellesleg ezek a kedvenc kombájnjaim!!!
Hozzáteszem szerintem a kisebb kategóriás Rotoros kombájnoknál az IH a király. 5088-6088-7088. Az 5088-as kisebb mint a 9695-ös, a 60-as már akkora teljesítményű viszont kisebb a dobja egy méterrel kb, lehet kalászosban előnye lenne.
Viszont ezeknek ékszíjj hajtja a dobot, a fergán pedig hidromotor csakúgy mint a nagy IH-kon is.
de szerintem senkit sem fenyeget az modt, hogy 200ezer eurónál kelljen bogarászni mire is költse...
Válasz #10206. hozzászólásra
háááááááá...............vagy felejtős..... a kicsik mindenképpen.
Dobj rám egy emilt, megadom a telefonszámát.
Válasz #10205. hozzászólásra

lehet tudni hány MF kombájnt adtak el tavaly M.O.-on?
mert Claasból csak 2O-at
Válasz #10205. hozzászólásra
Éves szinten 300-400Ha kalászos ebböl kb 100 ha dölt
A többi 1000-1100 ha-ig napra+kuki.
Érdekel a referencia is
Válasz #10204. hozzászólásra
Csak akkor gondolkodj benne, ha sok vetőmagot vágsz, borsót, sok kukoricát.
Ha sok a szalma, akkor a nagy dob kajálja a teljesítményt. (emiatt az üzemanyagot is)
Személy szerint ebben a szériában a legnagyobbat javaslom. (a kissebbek gyengék, ha sok a szalma)
Faék egyszerű, túlméretezett (ámerikai) , mozgékony, túlméretezett tisztító.
Ha kell, tudok referenciát, de csak a legnagyobból.
Válasz #10203. hozzászólásra
Engem is ez a tipus érdekelne 6,1gabonával és egy 8-as kuki asztalal.
Amit tudsz róla minden érdekel.
Ha kb árat tudsz az se lenne rossz.
Válasz #10202. hozzászólásra

Szerintem senki.
Nem sok van itthon belőle.
Én átnyálaztam ezerszer a témát mert nagyon érdekelnek, ha kérdésed van írjál, amit tudok elmesélem róla amit meg nem azt majdcsak MfPisti megmondja, Ő üzemelt be 9895-ös gépet.
Én egy 9695-ös Fortiát szeretnék, katalógustól eltérően "csak" 6,2-es gabona asztallal, meg egy 6 soros Geringhoff adapterrel kukoricára
Egyéb kívánságom nincs
Helló.
MF Fortia kombájnról tudna valaki infót írni?
Válasz #10198. hozzászólásra
mi????
Válasz #10196. hozzászólásra
Sió Agrár
Válasz #10183. hozzászólásra
9766 hsz.
Erről azért kérdezd meg Pisti szerintem.
Válasz #10196. hozzászólásra

Csakhogy ezután védd a srip tillt is, mint egy anyatigris!!!:
http://www.masseyferguson.com/NA/EN/products/seeding_tillage/strip_tillage/1606.aspx
Válasz #10195. hozzászólásra
Honnan vásároltad?
kérdem úgy kitől?
Válasz #10194. hozzászólásra
Még Perkins.
Válasz #10186. hozzászólásra
Gratula! Süsü vagy perkins?
Válasz #10191. hozzászólásra

Te Hecci Te mondasz valamit
Gratulálok és sok örömteli üzemórát
Pusztuljakmeg Mfeket akarok árulni idéntől!

háhááháháhááhá

Hogy mennyit eladnak ezek hála a fórumnak...........pajtáskám
Ki vesz be mint csendes társat??????????
Nem szólok 1 kukkot se majd csak a markomat tartom.........

Takaros. Min 15000 üzemórát baj nélkül,és jó egészséggel véle!
Hát akassz utána olyan vasat,hogy 3A-alá ne kelljen adni.....