én meg csak annyiban reménykedem,hogy annyi hektárt fog menni mint az a tárcsa amit utánna szoktam akasztani:-D
szerintem 25éves tuti van a nagy IH :-D
2006-ban is az volt a 6497.
ráis van írva a mienkre is, hogy Model of the year 2006.
és Pistinek van igaza!
majd 5év múlva megláttyuk:-D
bár már a 2500 óra felé peng a gép lassan de eddig még teljesen új. remélem úgylesz ahogyan az autómra mondta egy márkaszerelő.
idézem"ha elkezdi csipegetni a fullszintetikus 5-40-es olajat,akkor tegyek bele félszint vagy ásványi 10-30,10-40-et és még mehetek 200ezer km-et gond nélkül..." :-D most 207ezer van benne és még nem csipegeti:-D
hali!
Én is miskolc körül lakom, nevezetesen Szendrőben.
6-700hektár között művelünk, van egy nagy MF-ünk(6497)
nem olvastam vissza,nemtudom milyet keresel,de ha gondolod eljöhetsz megnézni kipróbálni. Úgyis éppen szántunk nagyban, most lehet megízlelni milyen igazából. főleg hogy hó is van,szóval a fogási tényezők nem a legjobbak.
ettől függetlenül tegnap este 11hektárt kinyomtam 9óra alatt. Pedig nem is tudtam jól menni mert kötött ez a tábla. másutt 7,5-el szántottam eddig,itt 5,5-6,2között(km/h)
a Turbós MTZ is szántott, 3ekefej, 90centit fog el, szűk 25centi mélyen és harmadikkal küszködött. meg kapargatott is a hóban.
06205722814 csörgess meg ha érdekel.
bár lehet Te kis MF-et szeretnél
nemtom mi lesz mert az mtz-t le kéne cserélni de kertészetivel baszakodnak.......aki nem folytat kertészeti tevékenységet azt kiszórták holott a pályázat kiírásába a mezőgazdasági termelők is benne vannak.......meg kitudja mikor lesz még ilyen támogatás a választások miatt lehet hamarosan
Nézz kicsit vissza, ott belinkeltem a képet egy teljesen hasonlóról, nincs tárcsa, ez régi fajta.
A kevesebb kapával tényleg nagyobb rögöket kellene felszaggatnia, de nem lehetett változást észrevenni. Viszont a M-2/3 helyett M-3/2, vel lehetett menni.
Érdekes szerszám!Hány elmunkáló tárcsa van a grúberodon? Most jöttem rá,hogy a lemkenesek spórolásból a thoritról lehagyták a fésüt,ez olyan szerszám mint a rapid után a siímitó pálcák.250 ezerért pótoltam-ott van jelentősége amikor a tárcsák révén lerendezett földet egyenletesen elosztja a henger előtt!
Kipróbáltuk 11 kapával és a szélesebb fejjel is, de nem volt sokkal "porhanyósabb" a munkája.
A szántást megtárcsázva volt olyan a munka mint a grubber egy sorral.
A kipróbált búzában nem voltak vészesen nagy rögök, az már egy jó eső után kombinátorral kész magágy lenne.
Misi!
Azzal,hogy a kapaszámot csökkentetted,azt érted el,hogy az osztás megnőtt és a kiforgatott rögök ennek arányában növekedtek!Nem biztos,hogy jó ez így!
24488 hozzászólás
Válasz #1336. hozzászólásra
úgy gondolod?
és kinek haza? :-)))
Válasz #1336. hozzászólásra
:-)))
Bakker!
a dzseki meg nincs az ülésen:-)))
Géza uton van atrakim hazafelé
Válasz #1332. hozzászólásra
Nekem is kéne egy ilyan autó. Mert a mostani skoda már magától áll fel a trélerre. Neked milyen van?
Válasz #1331. hozzászólásra
Én is arra gondoltam
én meg csak annyiban reménykedem,hogy annyi hektárt fog menni mint az a tárcsa amit utánna szoktam akasztani:-D
szerintem 25éves tuti van a nagy IH :-D
Válasz #1326. hozzászólásra
2006-ban is az volt a 6497.
ráis van írva a mienkre is, hogy Model of the year 2006.
és Pistinek van igaza!
majd 5év múlva megláttyuk:-D
bár már a 2500 óra felé peng a gép lassan de eddig még teljesen új. remélem úgylesz ahogyan az autómra mondta egy márkaszerelő.
idézem"ha elkezdi csipegetni a fullszintetikus 5-40-es olajat,akkor tegyek bele félszint vagy ásványi 10-30,10-40-et és még mehetek 200ezer km-et gond nélkül..." :-D most 207ezer van benne és még nem csipegeti:-D
Válasz #1325. hozzászólásra
Üdv!
köszi de én kicsit nézeggetem használtak között
Válasz #1327. hozzászólásra
Eiman.
Válasz #1328. hozzászólásra
Milyen fajta a köradagoló?
Milyen fajta motor?
Inkább hívjál fel,mert megyek le dolgozni a műhelybe.
Válasz #1327. hozzászólásra
Pisti, a valmetos topikba olvass már vissza egy kicsit légyszíves.
Válasz #1326. hozzászólásra
Melyik szaklap szerint?
Már legalább hat szaklap szerint kihirdettek év traktora címet:-))
Majd örülök ha öt évet nagyobb gond nélkül mennek az év traktorai:-))
Na mf-esek lehet örülni.
Tiétek az év traktora.
Válasz #1324. hozzászólásra
hali!
Én is miskolc körül lakom, nevezetesen Szendrőben.
6-700hektár között művelünk, van egy nagy MF-ünk(6497)
nem olvastam vissza,nemtudom milyet keresel,de ha gondolod eljöhetsz megnézni kipróbálni. Úgyis éppen szántunk nagyban, most lehet megízlelni milyen igazából. főleg hogy hó is van,szóval a fogási tényezők nem a legjobbak.
ettől függetlenül tegnap este 11hektárt kinyomtam 9óra alatt. Pedig nem is tudtam jól menni mert kötött ez a tábla. másutt 7,5-el szántottam eddig,itt 5,5-6,2között(km/h)
a Turbós MTZ is szántott, 3ekefej, 90centit fog el, szűk 25centi mélyen és harmadikkal küszködött. meg kapargatott is a hóban.
06205722814 csörgess meg ha érdekel.
bár lehet Te kis MF-et szeretnél
Válasz #1322. hozzászólásra
unokatestvérem csinálta ingyen.......nem hasonlítom a kettőt mert kb 20 év van köztük fejlettség szinten csak a fogyasztását hasonlítottam
Válasz #1322. hozzászólásra
AMÚGY AZ MTZ-T NE HASONLÍTSD EGY LAPON AZ MF-EL
Válasz #1321. hozzászólásra
NEM ÉRDEMES PÁLYÁZNI HA MÁSSAL CSINÁLTATOD
MERT MINDENKI JÓL JÁR CSAK TE NEM
Válasz #1320. hozzászólásra
nemtom mi lesz mert az mtz-t le kéne cserélni de kertészetivel baszakodnak.......aki nem folytat kertészeti tevékenységet azt kiszórták holott a pályázat kiírásába a mezőgazdasági termelők is benne vannak.......meg kitudja mikor lesz még ilyen támogatás a választások miatt lehet hamarosan
Válasz #1319. hozzászólásra
2-3-at összeszedsz, ami jó lehet, és rászánsz egy napot. Ha találsz jót, ennyit megér, ha nem, akkor meg ... buktál (-tunk) már nagyobbat is.
Válasz #1318. hozzászólásra
ittvan a szomszédba miskolc melett:D:Damiket eddig néztem használt traktorokat mindegyik a dunántúlon van........itt csak mtz
Válasz #1317. hozzászólásra
GYMS MEGYE JÁNOSSOMORJA
Válasz #1316. hozzászólásra
merre laksz??
Válasz #1315. hozzászólásra
6-7L TALAJTÓL IS FÜGG
Válasz #1313. hozzászólásra
http://jarmuapro.origo.hu/secure/showAdvert.do?aid=11702353&cid=677
Válasz #1313. hozzászólásra
megvan már láttam a hirdetést régebb óta.....fogyasztása milyen mondjuk búza tarló tárcsázáskor mennyit fogyaszt mekkora tárcsával??
Válasz #1312. hozzászólásra
AGROINFORM, ORIGÓ EXPRESS
Válasz #1311. hozzászólásra
és hol hirdeted kép van róla??
Válasz #1310. hozzászólásra
ADAGOLÓ GÖMBFEJEK
KIRÁLYCSAP GUMICSERE
Válasz #1309. hozzászólásra
milyen baja volt??motor ,váltó???
NAGYOBB TRAKTOR...
"GONDOK" 3600 ÜO-NÁL VOLTAK
MOST 5400-5500
Válasz #1306. hozzászólásra
miért adod el??? amúgy őszintén jó gép??sok baj volt vele???
Válasz #1306. hozzászólásra
MIENKBE 12/12 MECHANIKUS EZ A JÓ
Válasz #1305. hozzászólásra
TUDOM ENGEM IS HIVTAK MERT ÉN IS HIRDETEM A MIENKET 5M+ÁFÁÉRT
MIENK 1998AS 100LE-S HATHENGERES
Válasz #1304. hozzászólásra
üdv!
mikori a tiéd?? én 2001 est tudok 3000üóval 5 milláért. a fogyasztása érdekel, többet eszik a 6 henger mint egy mtz??váltó milyen van a tiédbe??
Válasz #1303. hozzászólásra
NEKEM 4260-ASOM VAN
NYUGODTAN KÉRDEZZ
Válasz #1230. hozzászólásra
Üdv!
egy mf 4270es 2100 évjáratú 3300 üzemórával mennyit érhet és hogy lehet e hozzá kapni alkatrészt?? milyen motor van ebbe,hány hengeres?
Válasz #1300. hozzászólásra
Miért is?
Válasz #1298. hozzászólásra
Nézz kicsit vissza, ott belinkeltem a képet egy teljesen hasonlóról, nincs tárcsa, ez régi fajta.
A kevesebb kapával tényleg nagyobb rögöket kellene felszaggatnia, de nem lehetett változást észrevenni. Viszont a M-2/3 helyett M-3/2, vel lehetett menni.
Válasz #1299. hozzászólásra
Fordítva értelmezed a dolgot!
Válasz #1296. hozzászólásra
Jó hogy nem lesz rögösebb, ha ritkább.
De 1 komoly henger szétvinné szted?
Válasz #1296. hozzászólásra
Érdekes szerszám!Hány elmunkáló tárcsa van a grúberodon? Most jöttem rá,hogy a lemkenesek spórolásból a thoritról lehagyták a fésüt,ez olyan szerszám mint a rapid után a siímitó pálcák.250 ezerért pótoltam-ott van jelentősége amikor a tárcsák révén lerendezett földet egyenletesen elosztja a henger előtt!
Válasz #1295. hozzászólásra
Adtak hozzá 11 új, univerzális, fordítható kapát! :)
Válasz #1294. hozzászólásra
Kipróbáltuk 11 kapával és a szélesebb fejjel is, de nem volt sokkal "porhanyósabb" a munkája.
A szántást megtárcsázva volt olyan a munka mint a grubber egy sorral.
A kipróbált búzában nem voltak vészesen nagy rögök, az már egy jó eső után kombinátorral kész magágy lenne.
Válasz #1294. hozzászólásra
Kevesebb kopik.
Kevesebbet kell Joseynál hagynia. :-))))))
Válasz #1292. hozzászólásra
Misi!
Azzal,hogy a kapaszámot csökkentetted,azt érted el,hogy az osztás megnőtt és a kiforgatott rögök ennek arányában növekedtek!Nem biztos,hogy jó ez így!
Válasz #1292. hozzászólásra
Ja lehet tologatni a kapákat.
És a hengert rugó nyomja mi?
Válasz #1291. hozzászólásra
3 sor, 200 -as, és 25 cm-es kapaosztásra lett átszerelve.
Válasz #1290. hozzászólásra
Tied ? soros?
4?
220-as?
Válasz #1289. hozzászólásra
Hát a kert végibe ! :))
Válasz #1288. hozzászólásra
Azokat ismerem.
Á hol lenne.