Ma betoltam a muhelybe,kicsit szét is kaptam:))Platoval ugy döntöttem hogy marad a régi U-profil,de kiszedem öket és kiegyengetem,majd visszahegesztem öket mert jo állapotban vannak! oldalfalakat ujat csinálok,meg magasitot is!! katalogusom van nekem is:))
Azt megtudnátok mondani hogy gyárilag milyen magasak az oldalfalak és magasitok??( 50-60 cm???))
Válasz #573. hozzászólásra
Nekünk 60*40 vastagfalú zártszelvényből az oldala, amelyet 2-es lemez borít, a plató U vasból van és 3-s lemez az alja, a magasító pedig 40 cm-r magas, így kb. 70-72q megy rá, annyit még hogy a bal oldala megvan láncolva így csak félig nyílik le, de ebbe nem kell lánc, mert olyan erős igaz nehéz is felcsukni!
Am van eredeti alkatrész katalógusom hozzá ha érdekel valami szólj!
Üdv!
Ezen a kocsin a gyári oldalak vannak,50x30x2 zártszelvény.
Mivel a lemez bordázott ezért elég az 1mm-es lemez.
Az oldal magassága, ha jól emlékszem 60cm.
Egy ember könnyen fel tudja csukni.
50x30 és 2-es falvastagságú zártszelvényből csináltuk. A gyári is ilyen méret lehet.
3-asból akartam volna csinálni, de mivel 90%-ba ládás árut szállít, így majd gabonánál át lesz kötve. Meg a 3-as túl nehéz lett volna, így utólag nézve.
Lemezvastagság szerintem elég az 1 vagy 1,5 is. A merevítések tartanak azért középen.
Ha mód van rá akkor a 2mm sem rossz!
Oldalakat magasítót 60*40*2 zártszelvényből csináltam 2 mm-es lemezzel,oldal 60 cm magasító 50cm magas így az 2000*1000 lemezből nem marad hulladékod,homlokfalat ha egy mód van rá érdemes egybe megcsinálni arra akár 3-mas falvastagságú zártszelvény is mehet.
Nem volt idöm végig olvasni a forumo ezért segitséget szeretnék kérni töletek!!
Hála az égnek végre sikerült hozzáférnem (vennem) egy 6.5 Mbp-t!!
Szeretném felujitani,pontos tervrajzokat,meg felujitási tippeket keresek,ha valaki tud kérem irjon,kb 2 hét mulva tudok neki állni,addig szeretnék minél több infot összeszedni!!
Lakatos vagyok,ezzel a résszel nem lessz gondom,de jo lenne tudnom a lemezvastagságokat,oldalfalakhoz,platohoz,zártszelvények méretei,vastagságai stb!!
Aki tud és segít annak elöre is köszönöm az infokat
a külsö az 2x4 méter a belsöböl vond le az oldal szélességet ami ha jol emlékszem 40x40 es szögvas de ebben nem vagyok biztos ..... mire kell ? bálát ugy hordtam vele egyi k oldalt lehajtottam és kiláncoltam hogy logjon a platot megszélesitve igy pont nem logtak le rol a bálák ...
Válasz #562. hozzászólásra
Én ugy tudom a munkahenger egyforma,javitani lehet,csak nem biztos hogy sokáig fog menni,ha jól tudom egy uj munkashenger a kelet agrónál 120eft a kettö
Üdv. Erdeklodnek hogy az ujabb fajta mbp6,5 potkocsi az 1996zol levok meg az ujak is olyasmi vazzal vannk mint egy hw6011 hogy birjak azok a strapat van vkinek ilyen fajta?
Sziasztok! olyan kérdésem volna hogy mi lehet az oka hogy MBP 6,5 pótkocsimon a hátsó munkahenger később kezd billenteni mint az első? Valaki járt-e már így? Ötletetek van-e??
Mozgattam a kapcsolot ebből gondolom hogy atfordult. Minden csövet jól kötöttem be az 1 állásba megy amelyik a két munkahengerhez megy a 2 pedig ami hátra megy cső. De most ha emelni akarom akkor 2 állásba kell raknom. Az atengedes meg levettem a csövet emeltem a platot és fojt az olaj.
Szerintem nem fordult el benne semmi abba, csak azért, mert lecseréltél 3 db csövet arról a csapról, csupán annyi történt, h a 2 elmenő csövet felcserélted.
Ill azt honnan tudod, h áteresz? Emeli a második pótkocsid platóját?
Lenne egy MBP kocsim és ahol váltom át a borítást 1 vagy 2 kocsi az szét szedhető?
Mert én ma lecseréltem az összes csövet az kicsit forgattam és szerintem átfordulhatott a belseje mert most a 2 állásba borítja a kocsit és közbe kicsit át is enged.
1282 hozzászólás
50x30 zártszervényböl van csináva és 2mm vagy 3mm vastag és a oldal 1 vagy 2mm vastag itt egy kép
ezen már vittem 50-60q csöves tengerit
Válasz #580. hozzászólásra

Kép lemaradt az előbb.
Válasz #578. hozzászólásra
Gyárilag lehet, hogy csak 45 cm.
231-126-60=45
Sziasztok!

Ezt a forgózsámoly mennyire szorul felújításra:
Eleje levegőbe emelve (1.kép):
Lerakva (2. kép):
Nem is tudtam hogy ilyen magasak voltak:))!!!

Azt hittem kisebbek!
Válasz #576. hozzászólásra
Az oldal 60cm a magasító 50cm.
Üdv
Ma betoltam a muhelybe,kicsit szét is kaptam:))Platoval ugy döntöttem hogy marad a régi U-profil,de kiszedem öket és kiegyengetem,majd visszahegesztem öket mert jo állapotban vannak! oldalfalakat ujat csinálok,meg magasitot is!! katalogusom van nekem is:))
Azt megtudnátok mondani hogy gyárilag milyen magasak az oldalfalak és magasitok??( 50-60 cm???))
Válasz #573. hozzászólásra
Nekünk 60*40 vastagfalú zártszelvényből az oldala, amelyet 2-es lemez borít, a plató U vasból van és 3-s lemez az alja, a magasító pedig 40 cm-r magas, így kb. 70-72q megy rá, annyit még hogy a bal oldala megvan láncolva így csak félig nyílik le, de ebbe nem kell lánc, mert olyan erős igaz nehéz is felcsukni!
Am van eredeti alkatrész katalógusom hozzá ha érdekel valami szólj!
Válasz #571. hozzászólásra

Üdv!
Ezen a kocsin a gyári oldalak vannak,50x30x2 zártszelvény.
Mivel a lemez bordázott ezért elég az 1mm-es lemez.
Az oldal magassága, ha jól emlékszem 60cm.
Egy ember könnyen fel tudja csukni.
Válasz #569. hozzászólásra
50x30 és 2-es falvastagságú zártszelvényből csináltuk. A gyári is ilyen méret lehet.
3-asból akartam volna csinálni, de mivel 90%-ba ládás árut szállít, így majd gabonánál át lesz kötve. Meg a 3-as túl nehéz lett volna, így utólag nézve.
Lemezvastagság szerintem elég az 1 vagy 1,5 is. A merevítések tartanak azért középen.
Ha mód van rá akkor a 2mm sem rossz!
Köszönöm a választ,rémélem mások is irnak,segitenek majd még:)))
Válasz #569. hozzászólásra
Oldalakat magasítót 60*40*2 zártszelvényből csináltam 2 mm-es lemezzel,oldal 60 cm magasító 50cm magas így az 2000*1000 lemezből nem marad hulladékod,homlokfalat ha egy mód van rá érdemes egybe megcsinálni arra akár 3-mas falvastagságú zártszelvény is mehet.
Üdv!!

Nem volt idöm végig olvasni a forumo ezért segitséget szeretnék kérni töletek!!
Hála az égnek végre sikerült hozzáférnem (vennem) egy 6.5 Mbp-t!!
Szeretném felujitani,pontos tervrajzokat,meg felujitási tippeket keresek,ha valaki tud kérem irjon,kb 2 hét mulva tudok neki állni,addig szeretnék minél több infot összeszedni!!
Lakatos vagyok,ezzel a résszel nem lessz gondom,de jo lenne tudnom a lemezvastagságokat,oldalfalakhoz,platohoz,zártszelvények méretei,vastagságai stb!!
Aki tud és segít annak elöre is köszönöm az infokat
Válasz #567. hozzászólásra

javitás : zártszelvény
Válasz #566. hozzászólásra
a külsö az 2x4 méter a belsöböl vond le az oldal szélességet ami ha jol emlékszem 40x40 es szögvas de ebben nem vagyok biztos ..... mire kell ? bálát ugy hordtam vele egyi k oldalt lehajtottam és kiláncoltam hogy logjon a platot megszélesitve igy pont nem logtak le rol a bálák ...
Sziasztok!
A kis 3,5 MBP-nek mekkora lehet a belső platómérete?
Válasz #564. hozzászólásra
Lehet igazad van de kivülröl egyforma!
Ha jól tudom egy javitó készlet 500-1000ft körül van egyse helyeken több is lehet
tutira nem egyeznek kissebb sokkal a 3,5 é és a tömitést csináltatni is lehet legalábbi s felénk van egy bolt de ne mlehet drága a szett sem ....
Én ugy tudom a munkahenger egyforma,javitani lehet,csak nem biztos hogy sokáig fog menni,ha jól tudom egy uj munkashenger a kelet agrónál 120eft a kettö
A 3.5-es és a 6.5-es billentő munkahengerek megegyeznek?
Lehet javító készletet kapni hozzájuk?
6,5-es kocsin használ valaki ilyen méretű gumit 315/70 r22,5?
Sziasztok!
A vonószem kicsit mozog helyén. Mit lehetne vele csinálni? Perselyt mennyire körülményes benne cserélni?
Válasz #558. hozzászólásra

Rendben, köszönöm szépen!
Válasz #557. hozzászólásra
ott van beütvea plató elején nem a vázba van és azaz alváz szám ....
Segítség kellene, hogy MBP 3,5 es pótkocsinál melyik részénél van az azlvázszám? A tábla meg van, de a vázba ütött szám kellene.
Üdv. Erdeklodnek hogy az ujabb fajta mbp6,5 potkocsi az 1996zol levok meg az ujak is olyasmi vazzal vannk mint egy hw6011 hogy birjak azok a strapat van vkinek ilyen fajta?
Válasz #554. hozzászólásra
Szerintem ez nem új csak felújított!
Az új MBP-khez melyik cég csinálhatja a tengelyeket?
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/6439838/Egyeb-MBP-6-5-potkocsi.html
Válasz #544. hozzászólásra
Ha megvan a hiba, írd már meg, h mi okozta!
Válasz #545. hozzászólásra
Forgozsámolyt elég fél évente lekenni persze attol függ mennyit van használva
Válasz #545. hozzászólásra
Leveszed a fékcsatlakozot és meghuzod egyböl mutatja mennyit mozdul a 5_disk lore
Válasz #546. hozzászólásra
200e ne adj többet
Sziasztok! olyan kérdésem volna hogy mi lehet az oka hogy MBP 6,5 pótkocsimon a hátsó munkahenger később kezd billenteni mint az első? Valaki járt-e már így? Ötletetek van-e??
Válasz #546. hozzászólásra
Olyan 300-400 ig érhet. Persze ha billent is.
Felplatózás meg rendszámoztatás talán 200-ból kijönne. Ezt is számold.
Sziasztok!
MBP 6,5-nek mekkora az első /2db/ és hátsó 1/db/ fékhenger, gumikarmantyú átmérője?
Ezt a kocsit szeretném megvenni.

Nincs rendszáma,meg forgalmija se.
Mennyit lehetne adni érte?
Sziasztok!
A forgózsámolyt hogyan kell megvizsgálni, hogy még biztonságos-e?
Illetve milyen időnként, üó. kéne zsírozni és mennyire?
Válasz #543. hozzászólásra
Mozgattam a kapcsolot ebből gondolom hogy atfordult. Minden csövet jól kötöttem be az 1 állásba megy amelyik a két munkahengerhez megy a 2 pedig ami hátra megy cső. De most ha emelni akarom akkor 2 állásba kell raknom. Az atengedes meg levettem a csövet emeltem a platot és fojt az olaj.
Válasz #542. hozzászólásra
Szerintem nem fordult el benne semmi abba, csak azért, mert lecseréltél 3 db csövet arról a csapról, csupán annyi történt, h a 2 elmenő csövet felcserélted.
Ill azt honnan tudod, h áteresz? Emeli a második pótkocsid platóját?
Lenne egy MBP kocsim és ahol váltom át a borítást 1 vagy 2 kocsi az szét szedhető?
Mert én ma lecseréltem az összes csövet az kicsit forgattam és szerintem átfordulhatott a belseje mert most a 2 állásba borítja a kocsit és közbe kicsit át is enged.
Válasz #540. hozzászólásra

Írj egy mail-t
Válasz #539. hozzászólásra
Meg van és jól olvasható még majd megkaparom a számokat karctűvel és a gyárihoz hasonlít.
Válasz #538. hozzászólásra

Ha alvázszám megvan és olvasható is akkor megoldható elvileg
Hogy lehet forgalomba hejezni egy mbp 6,5 pótkocsit semi papírja se rendszáma ?
Válasz #536. hozzászólásra
Hali! Szerintem a nyomtáv is kisebb. Talán a plató is valamennyivel. A váz is gyengébb, másabb.
A 3,5 tonnás és a 6,5 tonnás pótkocsi között méretbeli különbségek milyenek vannak?
A plató mérete megegyezik, csak a laprugók bírnak kevesebbet?
Válasz #534. hozzászólásra
Hali! Ha nem akarsz defektet szerelni, akkor min. 5.5-6 bar...
Elkezdődött a szüret a kocsit fel kell készítenem rá.
A gumikat mennyire javasolt fújni?
Ha ilyen 80 mázsa van rajta.
Válasz #532. hozzászólásra