Ember a bokros tette az országot rendbe???? Hát menjél az orvoshoz hétfőn vizsgálatra nyakon felülire!!!!Mit tett az a majom rendbe??? Az időmet is kár pocsékolniaz agymosottakra!!!!! Hova lett az a rengeteg privatizációs pénz, mind ellopta a maszop meg a szadesz!!! Biztos az első Orbán kormány ideje alatt még pelenkás voltál azért nem emlékszer a dolgokra már akkor csökkentették az államadósságot 2 ezer milliárdal 10-ről 8-ra!!!! Mit dumálsz itt nekem!!!
aki az eddig eltelt 20 évben hatalmon volt egyformán hibás,dunába az összessel,nem csak az elmult 8 évvel volt a gond,az első Széchenyi terv volt a nagyban lenyúlás kezdete,szidják bokrost de akkor kicsit rendbetette az országot bele is buktak,Én megjósoltam ezt is ami történik,fogjuk rá a nyuszira,de Gyurcsányt becsukják remélem az 1 milliárdért 5 évre,akkor a főmuftit a 300milliárdos Mol buktáért mennyire is kellene,de ti csak tapsoltok neki,mert ő csinálta,meg a többi balfaszságot,merta gazdasághoz nem ért,a forint is azért gyenge mert a hiteleket engedi 180-anon fizetni,ugy-hogy ti is elgondolkodhatnátok,mert engem nem qrt át hanem titeket
Tudod én meg azokkal fizettetném vissza azt a 12 ezer miálliárd plusz államadósságot akik a maszop+ liberális (kampós) kormányt megszavazta 2002 és 2006-ban!!!! Ezért szopunk most mert ezt vissza kell fizetni!!!!!! Most meg az én verejtékes melómból segítik azt aki rengenteg hitelt vett fel egy csomó faszságra!!!! Ez is gusztustalan!!! Szegénak utcára kerülnek de ha mi szívunk ki segítene, az irigyek csak rúgnának rajtunk!!!Erről mi a véleményed??????
Szerintem Te is jól értesült vagy.
Az Újvárosi fórum után, egyeztettem a falugazdászunkkal.
Nem jó, hanem szuper falugazdász. Azt mondta, hogy mindenhol másképp beszélnek.
Pl. Én úgy értettem a feltett kérdésünkre a választ, hogy igen lesz előleg, Ő úgy értette, a Miniszter Úr válaszát, hogy nem lesz előleg.
Erről ennyit.
Miért nem lehet egy paraszti kérdésre egyértelműen válaszolni?
Az agromonitoron megjelent cikk is arról szó, hogy decemberben történik meg a kifizetés.
Folyik a parasztvakítás. Nem kicsit, nagyon.
Ismerősöm szintén küldött írásban egy oldal kérdést, ami nem érkezett meg.
A kérelmekkel együtt több ezer változásvezetési kérelem is beérkezik. Azokat kivizsgálni, ellenőrizni kell, és indokolt esetben módosítani a MePar térképeket. Ez 2-3 hónapot is igénybe vehet.
A túligényléseket csak a módosított térképekhez viszonyítva lehet megállapítani. A számítógépek kapacitását is túlbecsülöd, ha azt gondolod, hogy ez egy öt perces művelet.
én olyasmire is emlékszem, hogy akkoriba valami felelős fószer többet járt chilebe, mint a minisztériumba...
de nem ez a lényeg, teljesen jogosan ment a hiszt 2005-be, és ugyan ezen az alapon, teljesen jogosan megy a hiszti hétfőtől. mert okt 15-től lehet fizetni. tavaly fizettek. akkor idén is fizessenek!!! ez a dolguk. éppen lesz_rom, hogy ki van ott, milyen színű, neki az a dolga, hogy itt legyen a zsé. ez a minimum, mondom, ez nem szívesség a részéről, nem akkor végzi kitűnően a munkáját, ha itt van, ezért nem jár külön vállonveregetés, ez az alap, ez a minimum, ha ezt nem tudja megugrani, akkor nincs ott helye.
nekem aztán tök mindegy, egyik ugyan olyan mocskos csürhe, mint a másik. ebben biztos igaza volt a Böszmének, hogy amilyen trógerok ők maguk, ugyan olyan tróger a többi is.
ebben igaza volt...
MERT??????? Szerintem az összes beérkezést követően a progrem 5 percen belül egy enter nyomással kiadja hogy hol van gond az az túligénylés, rosszul gondolom??????????????????????
Először a térképen kellet rajzolni, szerintem az tök egyszerű volt, most viszont a számitógépes megoldás már nehezebb sok gazdának,de ha van segítség akkor is nehéz még sok emberkének az is!!
Nem jó a hasonlat. A jogosítvány megszerzése előtt elméleti (KRESZ) vizsgát és megfelelő gyakorlás után gyakorlati vizsgát teszel. A hivatalban az elmélet (hazai és közösségi jogszabályok) megtanulására volt lehetőség, de a gyakorlat már rögtön "élesben" ment.
ABBAN IS BIZTOS VAGYOK HOGY HA AKARJÁK AKKOR MINDENT LEHET IDŐBEN CSINÁLNI ÉS UTALNI, DE LEHET AZ IDŐT IS HÚZNI!!!!! VAGY ROSSZUL LÁTOM SZERINTED??????????????
A kérelmeket a falugazdászok töltötték ki szinte mindenhol, mért mondasz szamárságot hogy "elvétve volt jó kitöltés"!!! Továbbá ha nekem fris jogsim van akkor ha eltaposom a gyalogost akkor elitélnek!!!! Nem értek veled eggyet hogy a hivatalnak is tanuló év volt a 2004-es év!!! Volt a kormánynak akkor rá 2 évük hogy felkészüljenek, ha akarták volna tuti meg lehet volna csinálni!!! A gazdák között is volt sumák én is ismerek nem is egyet akik a családban nind 2 igényelték a pénzt, és csak több év után bukott ki a dolog!!!
Nem túl fair a 2004-es kérelmi évre hivatkozni. Az tanuló év volt a gazdáknak is (elvétve volt tisztességesen kitöltött kérelem) és a hivatalnak is (ők is először találkoztak ezzel a feladattal). Én inkább azt kérdezném, hogy akik tüntetni hívták a gazdákat miért nem készítették fel őket a csatlakozás miatti átmenetre, arra, hogy lesz egy év, amikor a nemzeti támogatás már nem, az EU-s pedig még nem adható? Ezt évekkel korábban tudni lehetett!
2005 óta minden évben már decemberben megkapta a gazdák 90-95 %-a a pénzt, 2009 óta pedig - amióta lehetővé vált - már októberben előleget is fizettek. És ez legkevésbé a kormányon lévő párt színétől függ.
Hát lehetne az időt húzni is mint a maszop tette, emlékszer a 2005-ös tüntetésre??????? Részt vettél benne???? Ha ott voltál vagy lettél volna, láthattad hogy sok gazdának mennyire kellet a pénz hogy tudja fizetni a tartozásait mert akkor is keservas év volt ám mint most!!!
helló, ez nem szívesség, hanem kötelesség!!!!!!
ennyit a stílusról
a tartalomról: ha itt lesz, akkor megmondom, hogy mikor jött. egyébként nekem okt. végét mondtak, de a miniszter napokba dec 1-et mondott, márpedig ebbe ő gondolom azér elég jól informált lehet...
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy van-e köztetek olyan aki állami területet(szántót) bérel? Érdekelnének a feltételek. Előre is köszönöm, és fontos lenne!
Ne legyünk telhetetlenek, de ma este már 297 felett van az árfolyam ,de ha néhány nap alatt elszabadul, mint két vagy 3 éve , akkor nehezen hihető de azért most is csak nekünk volt alacsonyan tartva!!
Az a biztos, amikor te magad többször elolvasod a kiírt pályázatot.
Ne aggódj elsőre mi sem szoktuk igazán érteni.
Sokadik olvasás és konzultálás után mindenki megérti.
Keress falugazdászt, pályázatírót, tanácsadót, könyvelőt.
És akiben a legjobban megbízol annak, add oda a .....
ez a jővő évre lefoglaláskétlem hogy működik.
én azt hallottam amire nem érkezik haszonbérlet a mostani kiirásban,vagyis most ősztől való művelésre, azokat jővőre eladásra kinálják.
Most néztem a földeket és lenne kb 10 ha ami szóba jöhet. Ezt hol lehet/kell jelezni a szándékot a bérlésre. Szerintetek az megoldható hogy jövő ősztől venném csak bérbe? (vagy ez hülyeség? igy nem lehet "lefoglalni"?)
igy már megnyilt,köszi.
létezik hogy nem teljes a lista?
pl az a föld amire idén erre a csonka évre kötöttem nincs is benne.Egy másik hrsz ami szintén mellettem van és arra az idén senkinek nem volt szerződése az sincs a listán.
Mekkora eséllyel indulna ezen a pályázaton egy 40has Tehenészeti Családi gazdaság? Több helyen olvasom, hogy a z állattartás és a családi gazdaság, mint vállalkozási forma előnyt jelent. Tud valaki bővebben információval szolgálni? Előre is köszönöm.
3653 hozzászólás
Válasz #1651. hozzászólásra

tökegyformák
Válasz #1649. hozzászólásra

Az ilyenek nemveszik észre, hogy épphogy elkerültük Görögország sorsát. (mért nem birtak még 4évret maradni)
Válasz #1650. hozzászólásra

Inkább ők mint a büdös komcsik!!!!

Válasz #1649. hozzászólásra

kilopják a szemedet is nem veszed észre

menj inkább tapsolj a jövedéki
emeléshez
Válasz #1648. hozzászólásra

Ember a bokros tette az országot rendbe???? Hát menjél az orvoshoz hétfőn vizsgálatra nyakon felülire!!!!Mit tett az a majom rendbe??? Az időmet is kár pocsékolniaz agymosottakra!!!!! Hova lett az a rengeteg privatizációs pénz, mind ellopta a maszop meg a szadesz!!! Biztos az első Orbán kormány ideje alatt még pelenkás voltál azért nem emlékszer a dolgokra már akkor csökkentették az államadósságot 2 ezer milliárdal 10-ről 8-ra!!!! Mit dumálsz itt nekem!!!
Válasz #1647. hozzászólásra

aki az eddig eltelt 20 évben hatalmon volt egyformán hibás,dunába az összessel,nem csak az elmult 8 évvel volt a gond,az első Széchenyi terv volt a nagyban lenyúlás kezdete,szidják bokrost de akkor kicsit rendbetette az országot bele is buktak,Én megjósoltam ezt is ami történik,fogjuk rá a nyuszira,de Gyurcsányt becsukják remélem az 1 milliárdért 5 évre,akkor a főmuftit a 300milliárdos Mol buktáért mennyire is kellene,de ti csak tapsoltok neki,mert ő csinálta,meg a többi balfaszságot,merta gazdasághoz nem ért,a forint is azért gyenge mert a hiteleket engedi 180-anon fizetni,ugy-hogy ti is elgondolkodhatnátok,mert engem nem qrt át hanem titeket
Válasz #1646. hozzászólásra

Tudod én meg azokkal fizettetném vissza azt a 12 ezer miálliárd plusz államadósságot akik a maszop+ liberális (kampós) kormányt megszavazta 2002 és 2006-ban!!!! Ezért szopunk most mert ezt vissza kell fizetni!!!!!! Most meg az én verejtékes melómból segítik azt aki rengenteg hitelt vett fel egy csomó faszságra!!!! Ez is gusztustalan!!! Szegénak utcára kerülnek de ha mi szívunk ki segítene, az irigyek csak rúgnának rajtunk!!!Erről mi a véleményed??????
Válasz #1635. hozzászólásra
HA neked jó akkor fizessétek csak ti(aki rájuk x-elt) a plusz jövedékit a gázolajra, aminek semmi indoka csak a zsebek tömése
Válasz #1642. hozzászólásra

rkezett meg.

Szerintem Te is jól értesült vagy.
Az Újvárosi fórum után, egyeztettem a falugazdászunkkal.
Nem jó, hanem szuper falugazdász. Azt mondta, hogy mindenhol másképp beszélnek.
Pl. Én úgy értettem a feltett kérdésünkre a választ, hogy igen lesz előleg, Ő úgy értette, a Miniszter Úr válaszát, hogy nem lesz előleg.
Erről ennyit.
Miért nem lehet egy paraszti kérdésre egyértelműen válaszolni?
Az agromonitoron megjelent cikk is arról szó, hogy decemberben történik meg a kifizetés.
Folyik a parasztvakítás. Nem kicsit, nagyon.
Ismerősöm szintén küldött írásban egy oldal kérdést, ami nem é
Leginkább a pályázatokról, támogatásokról szólt.
SAPSI AKG ról mit hallani lesz év vége felé vagy majd csak tavaszra , és az milyen árfolyamon számolják?
Válasz #1640. hozzászólásra
Igen, rosszul gondolod.
A kérelmekkel együtt több ezer változásvezetési kérelem is beérkezik. Azokat kivizsgálni, ellenőrizni kell, és indokolt esetben módosítani a MePar térképeket. Ez 2-3 hónapot is igénybe vehet.
A túligényléseket csak a módosított térképekhez viszonyítva lehet megállapítani. A számítógépek kapacitását is túlbecsülöd, ha azt gondolod, hogy ez egy öt perces művelet.
A Magyar Nemzet mint mindig, valószínűleg most is jól értesült.
Válasz #1631. hozzászólásra
én olyasmire is emlékszem, hogy akkoriba valami felelős fószer többet járt chilebe, mint a minisztériumba...
de nem ez a lényeg, teljesen jogosan ment a hiszt 2005-be, és ugyan ezen az alapon, teljesen jogosan megy a hiszti hétfőtől. mert okt 15-től lehet fizetni. tavaly fizettek. akkor idén is fizessenek!!! ez a dolguk. éppen lesz_rom, hogy ki van ott, milyen színű, neki az a dolga, hogy itt legyen a zsé. ez a minimum, mondom, ez nem szívesség a részéről, nem akkor végzi kitűnően a munkáját, ha itt van, ezért nem jár külön vállonveregetés, ez az alap, ez a minimum, ha ezt nem tudja megugrani, akkor nincs ott helye.
nekem aztán tök mindegy, egyik ugyan olyan mocskos csürhe, mint a másik. ebben biztos igaza volt a Böszmének, hogy amilyen trógerok ők maguk, ugyan olyan tróger a többi is.
ebben igaza volt...
Válasz #1638. hozzászólásra

MERT??????? Szerintem az összes beérkezést követően a progrem 5 percen belül egy enter nyomással kiadja hogy hol van gond az az túligénylés, rosszul gondolom??????????????????????
Válasz #1637. hozzászólásra

Először a térképen kellet rajzolni, szerintem az tök egyszerű volt, most viszont a számitógépes megoldás már nehezebb sok gazdának,de ha van segítség akkor is nehéz még sok emberkének az is!!
Válasz #1636. hozzászólásra

Ó, milyen jó is volna, ha mindent csak akarni kellene!
Válasz #1634. hozzászólásra

A falugazdászoknak is tanuló év volt.
Nem jó a hasonlat. A jogosítvány megszerzése előtt elméleti (KRESZ) vizsgát és megfelelő gyakorlás után gyakorlati vizsgát teszel. A hivatalban az elmélet (hazai és közösségi jogszabályok) megtanulására volt lehetőség, de a gyakorlat már rögtön "élesben" ment.
Válasz #1632. hozzászólásra
ABBAN IS BIZTOS VAGYOK HOGY HA AKARJÁK AKKOR MINDENT LEHET IDŐBEN CSINÁLNI ÉS UTALNI, DE LEHET AZ IDŐT IS HÚZNI!!!!! VAGY ROSSZUL LÁTOM SZERINTED??????????????
Válasz #1633. hozzászólásra

ÍGY JÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!
Válasz #1632. hozzászólásra

A gazdák között is volt sumák én is ismerek nem is egyet akik a családban nind 2 igényelték a pénzt, és csak több év után bukott ki a dolog!!!

A kérelmeket a falugazdászok töltötték ki szinte mindenhol, mért mondasz szamárságot hogy "elvétve volt jó kitöltés"!!! Továbbá ha nekem fris jogsim van akkor ha eltaposom a gyalogost akkor elitélnek!!!! Nem értek veled eggyet hogy a hivatalnak is tanuló év volt a 2004-es év!!! Volt a kormánynak akkor rá 2 évük hogy felkészüljenek, ha akarták volna tuti meg lehet volna csinálni!!!

menj ki és tapsolj a 27%-os áfához,a kötelező biztositás emeléséhez,meg soroljam még a qurva életbe
Nem túl fair a 2004-es kérelmi évre hivatkozni. Az tanuló év volt a gazdáknak is (elvétve volt tisztességesen kitöltött kérelem) és a hivatalnak is (ők is először találkoztak ezzel a feladattal). Én inkább azt kérdezném, hogy akik tüntetni hívták a gazdákat miért nem készítették fel őket a csatlakozás miatti átmenetre, arra, hogy lesz egy év, amikor a nemzeti támogatás már nem, az EU-s pedig még nem adható? Ezt évekkel korábban tudni lehetett!
2005 óta minden évben már decemberben megkapta a gazdák 90-95 %-a a pénzt, 2009 óta pedig - amióta lehetővé vált - már októberben előleget is fizettek. És ez legkevésbé a kormányon lévő párt színétől függ.
Válasz #1629. hozzászólásra

Hát lehetne az időt húzni is mint a maszop tette, emlékszer a 2005-ös tüntetésre??????? Részt vettél benne???? Ha ott voltál vagy lettél volna, láthattad hogy sok gazdának mennyire kellet a pénz hogy tudja fizetni a tartozásait mert akkor is keservas év volt ám mint most!!!
Válasz #1629. hozzászólásra

hallgasd meg hétfőn mit mond
Válasz #1628. hozzászólásra
helló, ez nem szívesség, hanem kötelesség!!!!!!
ennyit a stílusról
a tartalomról: ha itt lesz, akkor megmondom, hogy mikor jött. egyébként nekem okt. végét mondtak, de a miniszter napokba dec 1-et mondott, márpedig ebbe ő gondolom azér elég jól informált lehet...
Na mégiscsak lesz lé az idén????? Kételkedők felháborodottak most mi van?????!!!!!!

Légyszives segítsetek!
Hol lehet megtalálni a haszonbérleti pályázatot magát a rendeletet?
Válasz #1624. hozzászólásra
Máris JÓ napom van!!!!!!!!!:-)))))))
Válasz #1624. hozzászólásra

Szia Barny!
Az jó lesz, már tegnapra kellett volna utalniuk.
Hello mindenkinek!
Október 17-től utalják a területalapú támogatás,első részletét!:)
Juuppy
Most jött a levél az MVH-tól. Túligénylés van az egyik blokkban. Jaj de szeretem az ilyet
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy van-e köztetek olyan aki állami területet(szántót) bérel? Érdekelnének a feltételek. Előre is köszönöm, és fontos lenne!
tudja valaki, hogy az állami földek bérlésére meddig lehet pályázni? van valami végső határidő?
Válasz #1619. hozzászólásra

Itt a lapok ellőre ki (nem le !!!) vannak osztva..............
Ne legyünk telhetetlenek, de ma este már 297 felett van az árfolyam ,de ha néhány nap alatt elszabadul, mint két vagy 3 éve , akkor nehezen hihető de azért most is csak nekünk volt alacsonyan tartva!!
Válasz #1578. hozzászólásra
Nem az MNB árfolyama (292,12) játszik, hanem az Európai Központi Banké (EKB), ott pedig az október 1-jén éevényes árfolyam 292,55.
Válasz #1614. hozzászólásra

3
Az OMÉK-on Ángyán Államtitkár Úr azt, mondta, aki tud földterületekről, amelyek haszonbérlete ...., az jelezze.
Azt nem figyeltem, hogy hol kell jelezni.
Valószínűleg az államtitkárság fele.
Válasz #1607. hozzászólásra

Az a biztos, amikor te magad többször elolvasod a kiírt pályázatot.
Ne aggódj elsőre mi sem szoktuk igazán érteni.
Sokadik olvasás és konzultálás után mindenki megérti.
Keress falugazdászt, pályázatírót, tanácsadót, könyvelőt.
És akiben a legjobban megbízol annak, add oda a .....
Válasz #1614. hozzászólásra
ez a jővő évre lefoglaláskétlem hogy működik.
én azt hallottam amire nem érkezik haszonbérlet a mostani kiirásban,vagyis most ősztől való művelésre, azokat jővőre eladásra kinálják.
a pontos részletek a pályázati kiirásban lesznek
Hello!

Most néztem a földeket és lenne kb 10 ha ami szóba jöhet. Ezt hol lehet/kell jelezni a szándékot a bérlésre. Szerintetek az megoldható hogy jövő ősztől venném csak bérbe? (vagy ez hülyeség? igy nem lehet "lefoglalni"?)
Válasz #1611. hozzászólásra
legutobbi tájékoztatás szerint, csütörtökön(ha igaz) irják ki a pályázatot,itt az NFA honlapon rajta lesz
többet énsem tudok még.
Köszönöm a segítséget.
Válasz #1610. hozzászólásra

Nincs mit, de meddig lehet és milyen formában pályázni ezekre a földekre?
Válasz #1609. hozzászólásra

igy már megnyilt,köszi.
létezik hogy nem teljes a lista?
pl az a föld amire idén erre a csonka évre kötöttem nincs is benne.Egy másik hrsz ami szintén mellettem van és arra az idén senkinek nem volt szerződése az sincs a listán.
Válasz #1606. hozzászólásra
http://www.nfa.hu/wp-content/uploads/B%C3%A9k%C3%A9s-megye.pdf
Válasz #1606. hozzászólásra
Sajnos Szabolcs sem nyílik meg, de mintha nem is lenne minek megnyílnia. Létezik, hogy nincs állami terület itt?
Mekkora eséllyel indulna ezen a pályázaton egy 40has Tehenészeti Családi gazdaság? Több helyen olvasom, hogy a z állattartás és a családi gazdaság, mint vállalkozási forma előnyt jelent. Tud valaki bővebben információval szolgálni? Előre is köszönöm.
Válasz #1603. hozzászólásra
hogy lehet,hogy minden megye megnyililk ,csak Békés megye nem?
Amúgy hogy lehet ezekre a földekre pályázni?
A neten nem tudom, de a
kistérségek központjaiban már ott van, legalább is nálunk (Szob).