Gázolaj árak 608 Ft Benzin árak 591 Ft EUR 396.67 Ft USD 337.61 Ft CHF 424.27 Ft GBP 455.37 Ft

Fórum

Mi lesz veled mezőgazdaság!

Létrehozta: nyugger777 , 2023-08-24 22:31:25

Kedvencekhez Segítség

5718 hozzászólás
#5318 Ohaza63
2025-07-15 17:26:25

Válasz Sanyiii70 #5317. hozzászólásáraÜdv Sanyi!

Jó 15-18 éve voltam Makó-Rákoson egy kamerás rendszer felmérni.

Én nem is tudtam, hogy beljebb az úttól van egy utca, olyan komfort nélküli szoba konyhás cselédlakásokkal. "Olyan egy sor ház, egy sor tükör."

Ami az érdekesség, hogy minden házban laktak, mindenki kinn üldögélt az utcán, de minden kertben 3 m-es gaztenger, pedig jó nagy kertek voltak a házakhoz.

Hétköznap délután volt, mindenki ráért, csak egy embernek volt művelve a kertje és ő is csak azért akart kamerát, mert a kinn ülős szomszédok dézsmálták.

Pedig mindnek kitelt volna az idejéből, hogy rendbe rakja a sajátját, persze azzal azért dolgozni kellett volna és így egyszerűbb volt a szomszédéból beszerezni a kaját.

#5317 Sanyiii70
2025-07-15 17:12:25

Válasz Ohaza63 #5311. hozzászólásáraSzörnyű.
A környékbeli falvak (amerre jártam mostanában) kertjei csupa gyomosak, vagy jobb esetben be vannak vetve fűvel.
Mi sarki házban lakunk. Kicsi a telek. Nincs csak egy nagy előkert ami füves.
De ősszel az új telephelyemen (a város szélén) ültetem a gyümölcsfákat, szőlőt és lesz veteményes kert is. Talán a dombba egy pincét is csinálok.
Mindenki hülyének tart, hogy mit akarok 55 évesen, de állat is lesz. Tehén nem biztos, de baromfi meg kecske, birka biztosan. És ha már nem tudok venni hízót levágni, akkor disznó is.
A szegedi biológia szakos gimnazista lányomnak volt olyan osztálytársa aki még nem látott élő csirkét!
Ha lesznek unokáim, még törpeszamarat és lovat is fogok venni nekik. (Pónit a lányaimnak is vettem annó. Igaz apám lova mellett elfért az is. A gondok akkor kezdődtek amikor lerobbant az öreg és eladták a tehenet, lovat.)
Ezek nélkül nem élet az élet egy gyereknek.
A f.sz sógorom olyan lusta, hogy még macskát vagy kutyát se engedett a gyerekeinek, mert azzal gond van, meg etetni kell. Pedig kertes házban laknak.
Ilyen emberek vannak.

#5316 Sanyiii70
2025-07-15 16:52:13

Válasz Gatti #5312. hozzászólásáraDe honnan lett a befektetni való?

A vadkapitalizmus adott lehetőséget a gyors (tisztességtelen) vagyonok létrejöttében. Aztán a politikában, meg olajszőkítésben stb. összelopott milliárdokat a mezőgazdaságban mossák tisztára.
(Volt ahol fel voltak a falusi kocsmában bérelve emberek, hogy azzal riogassák az időseket, hogy elveszik a nyugdíját annak akinek földje van, és szarért-húgyért megvették a kárpótlási jegyeket, vagy a már kimért földeket. Ez nem fikció. Megtörtént.)
És hasonlók.
Egy kezemen meg tudom számolni hányan lettek tisztességesen, a tehetségükből és a szorgalmukból milliárdosok.
(Nem szerettem Horn Gyulát, de ő is valami hasonlót mondott.)

#5315 TeljesenMindegy
2025-07-15 16:46:33

Válasz Ohaza63 #5311. hozzászólásáraElképesztő az a hanyatlás, ami a falvakban végbe ment három évtized alatt. Harminc éve nevettünk, amikor valaki zöldségest nyitott falun, ma pedig megél belőle a tulajdonosa. Itt nálunk már tyúk, vagy csirke sincs már sehol, nemhogy disznó. De ha valami miatt megtörik az ellátási lánc egyszer és kiürül a teszkó pult, a falvak lakosságának kilencven százaléka egyszerűen éhen fog pusztulni.

Nincs profilkép
#5314 termelo
2025-07-15 16:27:23

Válasz Sanyiii70 #5309. hozzászólásáraNem, ezek világnézeti különbségek. A végén ugyanoda kerülünk.
Én például azt szeretném, hogy a hamvakat szórják szét műtrágyaszóróval a földeken. smile rolleyes

#5313 Gumóka
2025-07-15 16:24:17

Válasz Gatti #5310. hozzászólásáraNálunk meg egyre többen járnak le hétvégén a piacra, én azt veszem észre.
Mondjuk én csak lángosért megyek, a többi megterem itthonsmile laugh

#5312 Gatti
2025-07-15 16:20:43

Válasz Sanyiii70 #5309. hozzászólásáraitt a környéken van több olyan gazda is, akiknek most több száz hektár van és előtte nem volt semmi vagy csak 1-2 hektár. Volt aki minden vagyonát bele rakta a kárpótlási jegyekbe.

#5311 Ohaza63
2025-07-15 16:20:18

Válasz Sanyiii70 #5308. hozzászólásáraÜdv Sanyi!

Ez szörnyű és a VILÁGSZÉGYENE, ahová eljutott ez az ország.

40-50 éve még mi etettük fél a KGST tagállamait, most meg a saját önellátásunk 50-60 % -át tudjuk csak fedezni egy olyan országban, ahol csak jó földek vannak és korlátlan mennyiségű víz, ami fél Európából ide folyik.smile madsmile sneakysmile cursing

Életképtelen népek lettünk és megérdemeljük a sorsunkat, ami a kipusztulás.smile cursing
Megszűnt az önfenntartás, öngondoskodás és a önvédelem és a saját sorsunk irányítása 30 év alatt. smile cursing

Amikor a faluban nincs tehén, disznó és még tyúk sem, az a nép a kötélbe dugta a nyakát.
A falusi a városba jár a multihoz zöldség zöldjéért, az már a vég. De már ez van.smile cursing

#5310 Gatti
2025-07-15 16:18:37

Válasz Sanyiii70 #5308. hozzászólásáraén nagyon sok zöldséget megtermelek a kertbe ami elég bőven a családnak 1 évre (hagymák, borsó, bab, paradicsom, paprika, uborka, krumpli, répa, petrezselyem..... + van 12 gyümölcsfa, az is ellát :D Persze ehhez szeretni kell, aki nem szereti csinálni az úgyse foglalkozik vele. De nagyon sokan így vannak vele, inkább megtermelik otthon. Facebookon is benne vagyok pár csoportba rengetegen kerteznek és egyre többen.
A maradék pedig szerintem megveszi olcsón a multinál, piacokon is egyre kevesebben vannak.

#5309 Sanyiii70
2025-07-15 15:58:43

Válasz MrPoke #5307. hozzászólásáraNe haragudj, de ilyet az ír aki nem a nulláról kezdte.
Csak olyan akinek sok-sok kárpótlási jegye volt annó, vagy akinek apuci tsz elnök esetleg práttitkár volt és szétlopta a tsz-t.

#5308 Sanyiii70
2025-07-15 15:54:20

Ma voltam először idén a nagybanin. Nem váltottam bérletet, erre a néhány alkalomra amíg eladom a lila meg vöröshagymát inkább pótdíjat fizetek. Jobban jövök ki, mint a 150 ezres bérelt hellyel. Az elmúlt évek tendenciája az volt, hogy ilyenkor alig lehetett jó helyet találni. Most meg a fősoron rengeteg üres pozíció. Nagyon látszik a tavaszi fagyok hatása. Most lenne a barck (gyümölcs) szezon csúcsa.
Felhívtam az egyik idősebb ismerősömet, hogy merre árulnak, mert 5-6 éve tőlük veszem az eltenni való barackot, erre azt mondja, hogy összesen lett 6 láda a családnak. A többi elfagyott. Tavaly hagyták abba az újkrumpli termesztést, és idén nem voltak. Nincs is mivel.
De vevő is alig volt.
Öngyilkosság amit a magyar? kormányok csinálnak az élelmiszertemeléssel kapcsolatosan.
Tudom, hogy az élelmiszer előállítás nem csak zöldség meg gyümölcs, de ma akikel termelőkkel beszélgettem a szegedi nagybanin, azok mind panaszkodtak (ez nem a szokásos megszokott panaszkodás volt, elkeseredés, belefáradás)
Mondom az egyiknek akitől az őröltpaprikát szoktam venni (fóliáznak, de van fűszerpaprika, káposzta, és kötözőhagyma is), hogy befejezem a vöröshagyma termesztést csak lila meg fokhagyma lesz jövőre. Erre ő mondja, hogy az egészet abba akarja hagyni és elmegy dolgozni munkahelyre.
A múlt héten akinek kiemeltem a dughagymás vöröshagymáját az is azt mondta nekem, hogy jövőre már nem kell mennem. Kérdezem tőle, miért? Elég szép, egészséges a hagymája, jó pénzt fog árulni belőle. Erre mondja, hogy nem csak a vöröshagymát, hanem a fokhagyma, dughagyma, petrezselyem stb. termesztést is. Fölszámolja a gazdaságot. Kiadja vagy eladja a gépeket, földeket. 70 éves, és már nem bírja. Munkaerő meg nem, hogy drága, de egyszerűen nincs. A gyerekeit nem érdekli a föld.

Tavaly két nem kicsi területen fokhagymát termesztő ismerősöm fejezte be. Az egyik fűtésszerelőként a másik árokásógép/rakodógép kezelőként dolgozik. (De ki fog építkezni, ha nem lesznek a támogatások?)

Mit esznek az emberek?
Vagy mindent a multiknál vesznek meg?
Fölháborító, hogy egy rakás zöldségből és gyömölcsből az ország fogyasztásának a felét se termeljük meg. (Még fagymentes idényben se.)
A felvásárló és importőr maffia meg gazdagszik.
Az üzletekben 2-3-szoros áron van minden a nagybani árhoz képest amit a termelő kap.
A felvásárló átvételi árakhoz képest akár 4-5-szörös.

A vége az lesz, hogy a városi ember tényleg tücsköt-bogarat fog enni.

De boldog lesz, mert nem lesz semmije...

Nincs profilkép
#5307 MrPoke
2025-07-15 13:36:33

Válasz Nagy Péter 40 #5304. hozzászólásáraNincs szükségem több földre. Valamibe meg fektetni kell, nem állhatnak a 100Milliók állampapírban...

Nincs profilkép
#5306 termelo
2025-07-15 13:13:09

Válasz Nagy Péter 40 #5304. hozzászólásáraAmit földet megveszünk azt már kitermeltük. smile pimp

Jó nyaralást smile flowers

Nincs profilkép
#5305 Nagy Péter 40
2025-07-15 13:01:20

Válasz termelo #5301. hozzászólásáraAzért ennyire nem korlátoznám le hogy csak a fajta a lényeg de te tudod.

Jó előveteménnyel már régebben is simán tudtak malmit termelni.
Jó 10 évvel ezelőtt is egy borsó vagy lucerna törés után nulla műtrágyával is malmit arattunk bérbe és 70 mázsákat adott...
Tavaly hiába volt adott a fajta, ott volt a kaja, az euro és a malmi között ugrált a minőség.

Viszont én elköszönök,vár rám 360 km és egy hét Balatonsmile cowboy

Nincs profilkép
#5304 Nagy Péter 40
2025-07-15 12:53:35

Válasz MrPoke #5300. hozzászólásáraAzt te tudod hogy mit csinálsz. nehogy aztán odajuss hogy akarsz földet de már nem jut...
Azzal meg nem vagy beljebb hogy majd 5-10 év múlva megveszed az örökösöktől 2-3-4 misiért és akkor majd még 10 évig azért dolgozol hogy kitermeld a vételárat...

Nincs profilkép
#5303 termelo
2025-07-15 12:39:54

Válasz termelo #5302. hozzászólásáraJa és ne felejtsd el megköszönni Poke-nak smile thumbupcool

Nincs profilkép
#5302 termelo
2025-07-15 12:37:39

Válasz termelo #5301. hozzászólásáraAki Kite-Bige stb. által agy-mosott világban élt mint én issmile whistling az elhitte, hogy a malmi búzához kell NPK, többször N többször gomba+lombtrágya stb. Ennek 2022 után vége kellett, hogy legyen.

El kell kezdeni gondolkodni, erre jó a Gabe Brown féle bika amit le kell győzni magadban.

Oda állsz a tükör elé belenézel és elmondod, hogy amit az elmúlt 20 évben csináltam az szégyen.

Ha ez megvan akkor van esélyed jövőt építeni.

Nincs profilkép
#5301 termelo
2025-07-15 12:31:25

Válasz Nagy Péter 40 #5298. hozzászólásáraCsak a fajtán múlik, semmi máson.
Másodszor jelzem ha neked lenne igazad nem lenne bioban malmi búzasmile hammer

Nincs profilkép
#5300 MrPoke
2025-07-15 12:25:30

Válasz Nagy Péter 40 #5295. hozzászólásáraEz a baj.... Én nem fogok többet dolgozni azért, hogy más jobban járjon.....

Nekem van időm, ha majd tönkre megy vagy vissza adja aki kiveszi a földet 100eFt+ ért...

Esetleg megveszem az örökösöktől. De csak azokat amik közvetlenül szomszédos...

Nincs profilkép
#5299 Nagy Péter 40
2025-07-15 11:56:40

Válasz termelo #5297. hozzászólásáraNeked nem elég, nekem elég smile cowboy

Akkor a te jelmondatod is jóformán az amit én szoktam mondani hogy van pénz a számlán vagy nincs pénz.
Mondjuk nálam annyival más a szitu hogy nézem mit hoz a növénytermesztés, állattenyésztés és a bérmunka.ha csak a számlát nézném nem is kellene agyalni hogy kell e több bérlet mert sima, de azért vannak egyéb tényezők is.

Nincs profilkép
#5298 Nagy Péter 40
2025-07-15 11:51:48

Válasz termelo #5296. hozzászólásáraAzért annál komplexebb hogy csak azon múljon a malmi búza hogy én fújtam e nitrot vagy sem.
Viszont azt tartom hogy a március közepén kifújt nitroval nem kell lombtrágya.

Talaj általános tápanyag készlete,elővetemény, zöldtrágya stb. befolyásolja hogy kell e egyáltalán neki ennyi kaja amit én adok neki hogy legalább malmi minőség legyen.
Én hagyományos művelésben csinálom, nincs zöldtrágya , nem takarózok, nem játszok kis millió másfajta növénnyel,kukorica vagy búza elővetemény van
Évek alapján erre jött ki a matek hogy ezzel a mennyiséggel tudnék jó minőséget és nagy mennyiséget is termelni egyszerűen ha úgy adja az ég. Mint mondtam nem azon az 50 liter plusz nitron múlnak a dolgok,

Nincs profilkép
#5297 termelo
2025-07-15 11:29:03

Válasz Nagy Péter 40 #5295. hozzászólásáraNem elég a papír meg ceruza, annyira sok összetevős, hogy kár vele foglalkozni.

Én úgy szoktam, hogy megnézem van e x összeg a számlámon év végén és ez több vagy kevesebb az előző éviekhez.

Nincs profilkép
#5296 termelo
2025-07-15 11:26:09

Válasz Nagy Péter 40 #5292. hozzászólásáraÚgy jött ki, hogy folyamatosan próbálgatva vannak az emelkedő nitrogén dózisok de nem hoz termés többletet pl. a nitrosol esetében 150 liter felett.

Ha a te sztorid igaz lenne nem lett volna ennyi malmim smile hammer

Nincs profilkép
#5295 Nagy Péter 40
2025-07-15 11:06:06

Válasz MrPoke #5294. hozzászólásáraSaját földön nem irreális a 200 ezres haszon.

Ami a bérletek illeti több lábon állás esetén könnyebb belemenni nagyobb bérletbe is ,papír plusz ceruza hogy mi jöhet ki.
Plusz hogy átlagosan 50-100 ezer haszonért akar e vele foglalkozni.
Mindenki maga dönti el.

Nincs profilkép
#5294 MrPoke
2025-07-15 10:44:22

Válasz Nagy Péter 40 #5293. hozzászólásáraAkkor rosszul fogalmaztam. Nem mindíg követem a gondolatmenetett. De szerintem meléke, hogy el van adva vagy nincs. A lényeg idén a 200eFt/ha tiszta profit simán meglehetett bárkinek aki tudja mit csinál.

És mint mondtam, földet nem szabad bérelni max a támogatás mértékért... 60-70eFt a az agrár olló tovább fog zárulni. Vége az arany éveknek piacgazdaság van.

Nincs profilkép
#5293 Nagy Péter 40
2025-07-15 10:28:31

Válasz MrPoke #5291. hozzászólásáraNem kell részletezni, egyik nap azt írtad eladtad 7 ezerért másnap meg azt írtad nem adtad el be van tárolva. Ennyi.

Nem igazán értem hogy az szenzációnak számít hogy saját földön pozitív a gazdasági év?
Aki az utóbbi évek alapján nem ment szembe az árral és gabonára pozicionálta magát annak Akg nélkül is pozitív lesz az eredménye.
Még ilyen kevés esővel is és annyiból vitatkozva az orosházi kollégával hogy az eső miatt nem termett a búza,ha jól emlékszek 50-70 mázsás árpa termést írt feléjük vagyis korai fajtával megfelelő vetésidővel 4-5-6 tonnát ott is összelehetett volna hozni.
Az más kérdés hogy a haszon mértéke sok helyen nem az elvárt szinten lesz.

Nincs profilkép
#5292 Nagy Péter 40
2025-07-15 10:12:07

Válasz termelo #5289. hozzászólásáraElég egyértelműen írta a dolgokat.. nem számít csak mindig érdekes számomra mikor valaki egy jó összképet ilyen butaságokkal árnyalja,mert még jobban akarta szebbíteni a sztorit.

Ha csak egyszer szórsz a tenyészidőben nyílván késő mert azt bokrosodás előtt kell odaadni neki. Pont azért jó a nitro mert egyrészt adsz neki márciusban még egy kezdő lökést és a karbamid rész meg feltáródik mikor szemképződés lesz vagyis a minőségre pluszban nem kell költeni.

Az nem tudom hogy jött ki neked hogy 200 helyett elég lett volna 150 is,mert látva a 6.3 tonnás átlagot elég lett volna neki 100 liter is sőt idén meglett volna nitro nélkül is csak amikor még szórtam elég nagy potenciál mutatkozott benne,de így se panaszkodok.
Amúgy meg nem 50 liter nitron múlik a haszon.. elég szomorú lenne ha 5-6 ezer forintokon múlna..

Nincs profilkép
#5291 MrPoke
2025-07-15 10:04:02

Válasz Nagy Péter 40 #5246. hozzászólásáraMért kell mindent részletezni...

Árpa eladva 5800 ért.
Hagyományos búza csak 5ha volt. Helyi álattartó veszi meg de én tárolom be.
Tönköly+ bükköny kitisztítva búköny a felvásárlónál.
Alakor várja a hántolást.

Még van 25ha napra ami ki tudja mi lesz 1,5t már nagyon jó....

De nekem.már így is pozitív a gazdasági év a napra támogatás már riszta pénz.

Van pár millió kintlévőségem is...
gghh

Nincs profilkép
#5290 MrPoke
2025-07-15 09:39:54

Válasz mtz1221 #5261. hozzászólására2q NS ősszel. Kelés után.
Ha vannak bokrosodási gondok akkor DAP, MAP de azt is csak kelés után. 50kg

De én még sosem használtam PK műtrágyát.
Levél és talaj minta azt mutatja kén, bór kell dögivel. Idén elmentem a kedvem tavasszal a gabonátol így nem szortam semmit, pedig itt a BlueN is.. :D

Nincs profilkép
#5289 termelo
2025-07-15 09:38:10

Válasz Nagy Péter 40 #5285. hozzászólásáraLehet egy részét eladta egy részét betárolta, mit számít ez?

Igen, márciustól már késő szórni. A szerencse az nem egyenlő a hozzáértéssel.

A szilárd és a folyékony (az injektáltat leszámolva) ugyanaz. Ti csak felültök a folyékony marketingjére.

A NITROSOL 2/3 karbamid része optimális körülmények között 60 nap alatt táródik fel.
Pl. Március végén szórva ez már túl késő(legalább is nem hatékony)

Ha az lett volna nem kellet volna 200 liter, okádásig elég lett volna a 150.

Nincs profilkép
#5288 MrPoke
2025-07-15 09:34:11

Válasz Ohaza63 #5245. hozzászólásáraPedig azt kár lenne ott hagyni.
Jó tiszta pénz.

Itt is annyi eső volt kb.

Nincs profilkép
#5287 MTZ1221.3
2025-07-15 09:27:38

Válasz termelo #5286. hozzászólásáraOK, így már értem. Egyébként megfelelő formulációt kell használni és kész.
Én szerintem, így fogom kitenni (régen működött, mikor még iskolába jártam, sose tudtam tavasszal műtrágyázni a búzát, mert csak 2 napot voltam itthon, így azt alkalmaztam. Majd ahogy hazajöttem végleg, akkor álltam át az ígyszoktukműtrágyázniabúzát álláspontra.).

Idén nem is tettem volna semmit, ha nem jön az az esős idő márciusban, ami végülis a gabonák jó évét hozta az aszály ellenére. Szerintem.

Nincs profilkép
#5286 termelo
2025-07-15 09:17:46

Válasz MTZ1221.3 #5284. hozzászólásáraMost is "ősszel" látom jónak de ha ezt itt tálalom és valaki elb valamit akkor én leszek az oka.

Ha a jogszabályok engednék december végén szórnám smile rolleyes

Nincs profilkép
#5285 Nagy Péter 40
2025-07-15 09:11:45

Válasz termelo #5283. hozzászólásáraNem látsz ellentmondást abban hogy vasárnap azt írta hogy eladta, hétfőn meg azt hogy betárolta?
Te jó ég, akkor biztos velem van a baj.smile cowboy

Nyílván az a lényeg hogy a technológiája megtérülő e csak gondolom te is találkoztál már olyannal aki egyik héten egyik embernek azt mondta hogy eladta majd egy hónappal később egy másik embernek hallva a jobb árakat azt mondta hogy be van tárolva megy majd még feljebb is az ára.. csak itt ez egy napon belül történt.

Márciustól már késő szórni műtrágyát?
Ez érdekes, mert én máricius 15-20 körül fújtam rá 200 liter nitrot és nem volt késő neki..
Abban egyetértenék ha azt mondanád hogy áprilistól már csak lombtrágyát jutassunk ki,de márciusban még simán mehet normál adagú műtrágya még ha én ott már inkább csak nitrot szórnék.
De hogy egyértelműen fogalmazzak február közepe vége ahogy a "tél" engedi szilárd műtrágya egy hónappal később már csak folyékony utána meg aki akar még adhat neki lombtrágyát.

De ahogy mondani szoktam mindenkinek magának kell kitapasztalnia hogy a saját térségében saját földjein mi a jó és mi nem.

Nincs profilkép
#5284 MTZ1221.3
2025-07-15 08:58:33

Válasz termelo #5283. hozzászólásáraA múltkor még arra hoztál valami brit és szlovák példát, hogy érdemesebb ősszel kitenni a gabona alá is a műtrágya teljes adagját.
Már máshogy látod? Látsz relevanciát újra a kora tavaszi kijuttatásban? Én egyre kevésbé, bár idén jó idő volt a gabonákra, simán meghozta a többlet befektetés árát, mondom úgy, hogy 100kg NS-t tettem csak ki alá.

Nincs profilkép
#5283 termelo
2025-07-15 08:23:26

Válasz Nagy Péter 40 #5281. hozzászólásárasemmi ellentmondást nem látoksmile hammer

én is 7e rel számoltam nektek a matekot de ez még lehet akár 9 is de 8 majdnem biztos.

A lényeg nem azon van, hogy eladta e vagy nem hanem azon hogy rentábilis a technikája.

Folyamatosan kontaktolok komolyabb termelőkkel.

Idén az jött ki dél Bácskában, hogy a 200kg NS vagy 150 kg péti felett minden ablakon kidobott pénz volt.

Előbb szórjátok a műtrágyát, hogy ne a levegőbe mennyensmile hammer

Márciustól már késő, eleve idő kell neki még bejut a növénybe ezt minden évben van aki elfelejti+ a kiszórás után van hogy 1 hónapig nem esik közben a hőmérséklet meg napról napra nő és közben párolog.

Nincs profilkép
#5282 termelo
2025-07-15 08:14:25

Válasz mtz1221 #5274. hozzászólásáraAz amerikai paraszt nem szórakozik, összekeveri a vetőmagot meg a (map/dap/mes-z) bent a telephelyen sima egyszerű tápkeverővel. 1 tartály van a vetőgépen, ne gondold túl.

ezek profik...

Nincs profilkép
#5281 Nagy Péter 40
2025-07-15 07:46:16

Válasz termelo #5251. hozzászólásáraNincs fennakadás, csak az ember felvonja a szemöldökét amikor vasárnap azt olvassa tőle hogy eladta 7 ezerért,hétfőn meg halott jobb árat és elfelejtette mit írt előző nap és az orosházi kollégának azt írta betárolta...
Szép kerek történet volt 65 mázsa 7 ezrével is felesleges és csak magát szivatja meg hogy nem jött be hogy 7 ezer lesz a pfafonja és most tovább akarja szépíteni.
Nem is akarok ezen rúgozni,meg annak se látom értelmét hogy egyből elkezdik piszkálni különböző gúnyos becenevekkel.
Biztos sokaknak segített és segít csak legalább 1 napon belül ne mondjon ellen magának.

Te 120 kg pétit írsz akitől meg tanulod 4 mázsa NS-t.
Akkor mi az aranyközépút?
Én 6 mázsával 6,3tonna/ha malmi/javító minőséggel.

#5280 Gandhy
2025-07-15 06:29:51

Válasz Rabó001 #5211. hozzászólásáraMár csepegtetik az infót a változásról:

"Az uniós bizottság a büdzséreformja keretében azt tervezi, hogy a kohéziós és az agrárpolitikát egybevonja"

Nincs profilkép
#5279 SzikiSzokeveny
2025-07-14 23:59:40

Válasz t.romsics #5278. hozzászólásáraCsak fűzöld legyen a plüsskanapé. A többi nem számít.

Nincs profilkép
#5278 t.romsics
2025-07-14 23:58:05

Válasz SzikiSzokeveny #5277. hozzászólásáraLové nincs sajna, Covid utáni inflációs bomba óta csóró vagyok. Akkor úgy beszartam, hogy söpörni kell a pénzemet, hogy azóta, ami szembejön, és van valami értelme, megveszem… azért babakék lakókocsit, szökőkúttal kibírom hagyni. smile laugh

Nincs profilkép
#5277 SzikiSzokeveny
2025-07-14 23:50:17

Válasz t.romsics #5276. hozzászólásáraNem nehéz. Kell egy rosta, szín, és annyi lóvé, hogy áprilisig kihúzd.smile biggrin

Nincs profilkép
#5276 t.romsics
2025-07-14 23:41:30

Válasz SzikiSzokeveny #5273. hozzászólásáraHa én egyszer erre a terményeladásra ráérzek… enyém lesz a világ, szörőstül-bőröstül. smile laugh

Én még előtte vagyok a repce eladásnak, múlt héten még nagyon büszke repcetulajdonos voltam…

#5275 mtz1221
2025-07-14 23:40:38

Válasz SzikiSzokeveny #5273. hozzászólásáraItt is ez megy mindenhol. Addig eszelek én is, hogy végén kevesebbért fogom odaadni.smile hammersmile hammersmile hammer

#5274 mtz1221
2025-07-14 23:37:58

Válasz termelo #5264. hozzászólásáraVolt itt is aki szórakozik dupla tartályos török vetőgéppel, csak kurvára nem haladós úgy. Ha Lehetne valami részeges barmot találni, aki zsákolgat egész nap, akkor esetleg. De így nem er annyit az egész.

Nincs profilkép
#5273 SzikiSzokeveny
2025-07-14 23:35:36

Válasz t.romsics #5269. hozzászólásáraÉn 19100ért eladtam. Cirkusz ez az egész. Hétfőn ígért érte a Kite 20200at, kedden kinyögik, hogy tároljuk le, nem tudják fogadni, szerdán levágtuk, csütörtökön mondtak rá 19200at mert erősödik a dollár.. Száradjanak ki, odaadtam másnak.

Nincs profilkép
#5272 termelo
2025-07-14 23:31:44

Válasz termelo #5264. hozzászólásárameg ez a MES-Z még kint a menő...

Nincs profilkép
#5271 termelo
2025-07-14 23:29:21

Válasz t.romsics #5269. hozzászólásáraItt sláger, igencsak 5,5-6 ig van az átlag 98-as ár mellett a költség a vetőmagot leszámolva ugyanaz...

Nincs profilkép
#5270 t.romsics
2025-07-14 23:28:54

Válasz termelo #5268. hozzászólásáraAzon ne spórolj. A legnagyobb, legkényelmesebb, legbiztonságosabb tank, főleg, ha a gyerekek is sűrűn veletek utaznak…

Nincs profilkép
#5269 t.romsics
2025-07-14 23:26:25

Válasz termelo #5267. hozzászólásáraNagy dilemma nálam is, hogy menjen, vagy maradjon a durum. Ez is lehet kezd elszaródni, annyi a belépő (nem csak kis hazánkra gondoltam). Kellene valami jó kis őszi, jövedelmező növény, mondjuk kapásból kettő is. Repcét árazni sincs kedve senkinek, legalábbis nem törik össze magukat a válasszal…

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Nem archiválsz digitálisan? – Súlyos bírság jöhet júliustól!
Nem archiválsz digitálisan? – Súlyos bírság jöhet júliustól!
Figyelj erre, mert komoly költsége lehet, ha nem a jogszabály szerint jársz el!
Már a szivattyúk sem érik el a vizet – innét szép fordítani
Már a szivattyúk sem érik el a vizet – innét szép fordítani
Túl sokat vezettünk el, most visszatartanánk.
Új Agrona PowerDisc HXL 4 m függesztett rövidtárcsa OFAS lapokkal – bevezető akció
Új Agrona PowerDisc HXL 4 m függesztett...

4.900.000 Ft

Orizzonti soraljművelő eszközhordozó baby green mulcsozó eszközzel eladó.
Orizzonti soraljművelő eszközhordozó...

1.700.000 Ft

Új GEO szárzúzó - rézsű- és padkakasza kis traktorhoz, 105 cm - bevezető akciós áron
Új GEO szárzúzó - rézsű- és padkakasza...

698.000 Ft

Új GEO DP hidraulikusan kitolható szárzúzók 155-220 cm - bevezető áron
Új GEO DP hidraulikusan kitolható...

680.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]