Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Bodza ára új
- Fortschritt E 512 kombájn új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Zene, ami boldoggá tesz... új
- Rövidtárcsák új
- Kukorica várhatóan........! új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Ki milyen alapműtrágyat vesz az idén repce vagy búza alá? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
Cikkajánló

A napraforgó is bajban van, de a kukorica szenvedi meg leginkább az aszályt
A napraforgó jobban viselte a körülményeket, az aratás már tart: eddig 1,0–1,8...
Sajtóközlemény

1661 hozzászólás
zöld bála készitésekor milyen tömörségi beállitás ajánlatos? köszi !
Válasz #547. hozzászólásra
csinálok ha minden összejön,holnap a roundpackrol.
ha minden igaz,én is tudok képeket felrakni
Válasz #557. hozzászólásra

kép
Válasz #556. hozzászólásra
Válasz #555. hozzászólásra

Tavaly tavaszi vetés,,,,,,ma csúcsot döntöttem 1ora 18perc alatt szedtem 69db 150-es bálát.
Válasz #554. hozzászólásra
jah mellélőttem, értem, nem első kaszálás, hanem először ennyi, másodszor meg ennyi.
Válasz #553. hozzászólásra
tavaly nyári vetés, vagy idén tavaszi?
Válasz #552. hozzászólásra

Porzott végig ,most jöhetett volna egy kis harmat,de megjelent itt egy felhő fölöttem és már iszkoltam is kifelé bálázni.Mennyi db??sose számolom,ez egy 26hekis tábla AKG-s először lejött 350db most meg 109db,oszt akkor számold ki.
Válasz #551. hozzászólásra
holnap meg majd tereget visszafelé. nem volt vizes? pára nem csapódott még ki? nem melegszik be? vagy most kint tudod hagyni, nem lesz eső napokig.
jó anyag.
eddig mennyi bálát szedtél le egy hekiről idén?
Válasz #548. hozzászólásra

Ami a háttérben van rend azt felszedtem mind ,most jöttem haza.
Válasz #548. hozzászólásra

Nem mértem még ,olyan 4q körül lehet.Tekerni bírná egy 82-es is de húzni az már kétséges,az ön súlya 44q.
Válasz #546. hozzászólásra
azt két nap alatt feltekerem az egész évet :)
azok se occsó vasak ám...
Válasz #547. hozzászólásra
fasza, mennyi anyag van ebbe?
mtz előre térdel evvel, nem? :)
Válasz #535. hozzászólásra
Válassz egy MEkkkkhél bálázót és utána már csak azon kell izgulnod, hogy tudjál elég széles rendet sorodni alá.
Napi 3-400darabot betekersz faszán!
átfestett Vicon
Válasz #538. hozzászólásra
A régi JD 550 az 16 éves volt a mostani JD 862 nincs még egy
oké szevasztok!hali
Válasz #540. hozzászólásra
kazalba?

most mi van?
Válasz #540. hozzászólásra

Na jó éjt .mindjárt holnap.
Válasz #539. hozzászólásra
jaja, így értem, hogy alóla elszedni, hogy legurítja, azt berakod a kazalba, és kész. amíg következőt köti, ezt berakod...
Válasz #537. hozzászólásra

Csak rá kell tenni ,lefelé már tudja mind ,egyszerűen legurítja.És akkor nem kell semmilyen bála fogó.
Válasz #536. hozzászólásra
hány éves?
Válasz #533. hozzászólásra
jah, ez is megoldás.
lerakásnál, mikor legurul, akkor sérül, pláne lucernán, az átböki.
telepen leállítani, aztán rárakni, meg elszedni alóla. ha nem mész bérbe vele, akkor ez a legtutibb.
vannak ilyenek is, ez jó ötlet...
Válasz #535. hozzászólásra
JD bálázom volt,van meg lesz is.
Válasz #530. hozzászólásra
én az 500-at csak a gépre mondtam, 5 milla/10 év/1000 db/év, az aszem 500 Ft/db, és ez CSAK a gép ára. akkor még hol a traktorod, a gázolajod, a madzagod...
bérbe nyomatjuk, illetve egy baráttal/kollégával, tavaly 750-ért csinálta, idén 800, de nem az igazi, és illetve ha le van vágva 10 hektár lucerna, akkor biztos nem lesz föltekerve időbe, és ezekbe a 3 napokba 1 hónapot öregszek.
ebből egyre inkább elegem van, legyek 100 ft-tal drágább, de akkor nem idegeskedek, meg nézem éjszakánként is fél óránként a radar képeket... rohadjon meg.
Válasz #530. hozzászólásra
ÉN is ezerért bálázok/db.
Válasz #528. hozzászólásra
A tandemes comprimára már rá van szerelve és ha nem csomagol akkor annyi a dolga,hogy kettesével teszi le a bálákat.De ÉN a tanyán akarok csomagolni,hogy ne keljen egy csomó plussz technológiát még vennem hozzá PL:bálafogó akkor ugye egyből kettő db-ot,hogy kint is legyen a gyepen meg a tanyán is meg szállításnál is sérülhet a csomagolás.Úgy,hogy egy egyszerű bele rakos olcsó gépet nézek ,hogy ne sok pénz álljon benne.
tényleg ez hogy van?
tényleg ez hogy van?
Válasz #526. hozzászólásra
az szép nálunk egy ezresér guriják
Válasz #524. hozzászólásra
a mascar-rol csak annyit tudok,a majdnem szomszédomnak minden zöld gépe krone,a csomagolo mascar.azt mondja le a kalappal elötte.... és ez a második csomagológépe.az első nemtudom milyen volt, az árát mondta valami5-600 ra emlékszek.meg azt is mondta mielőtt vette a mascart a régit drágábban eladta.valami800körül el tudta adni.állitólag megy fel az ára.a mascar meg 2.8volt.
Válasz #525. hozzászólásra
monjduk a csomagoló aztán nem egy sakkautomata szóval annak sok kínja nem tud lenni.
ezek az egybe gépek, ezek jók, bírják? hogy mennek ezek ha nem csomagolsz? soha nem láttam ilyet, olyan fölöslegesnek érzem, mikor nem használod, hogy húzkodsz egy halom vasat a semmiért.
Válasz #526. hozzászólásra

Válasz #520. hozzászólásra
ránéztem, olyan 1-1,5 millió, és akkor még haza kéne hozni, és gondolom majdnem ennyi rá is ugrik, mire minden rendbe lenne.
namost ez a gondom, egy használt is minimum 2 millió, vagy több, és erre aztán még annyi biztosíték sincs, mint egy ilyen olaszra.
másik oldal 5 guriga egy ilyen zöldért, ha 10 évig hiba nélkül ki is bírja, akkor is 500 ft/bála csak a gép nálunk ilyen kis mennyiségnél, namost ennyit még ma sem hoznak a lányok... :)
ehhh...
Válasz #524. hozzászólásra

Mindenki dicséri a sajátját így nem tudok dönteni.Kronéban még nem láttam csomagolót ,csak egybe a bálázóval,de persze lehet,hogy van.Itt van már a faluban meg a környéken 5db csomagoló mind más márkájú,de mind olasz, de egyik gazda sem köpködi.
Válasz #522. hozzászólásra
felénk is lesz bőven, nem is emlékszem ilyen évre, mint ez a mostani... :)
én azért gondolkodok ebbe a szutyokba, akkor nevezzük így, hogy akkor legalább egy fajta legyen, ugyan azokat kelljen baszkurálnom, ha valami összeszarja magát.
annak nem sok értelmét látom, hogy bálázó innen, csomagoló onnan.
és csomagolóra nem mondtak semmit,

Itt van két állami gazdaság mindegyiknek CSAK jd bálázói vannak,különféle típusokkal,de ők olcsóbban hozzá jutnak mivel az összes traktorjuk is jd meg persze mtz.
Válasz #518. hozzászólásra

Most van tervbe egynek a megvásárlása,két hét múlva állni fog egy az udvaron csak még nem tudom milyet vegyek.Úgy vagyok ezzel mint TE a bálázó vásárlással,érdeklődöm nézegetem de előbb vagy utóbb venni kell egy csomagolót,úgy látom nagyon sok sarjú széna lesz ,és azt akarok csomagolni.
és ezek mennyiért mennek?
Válasz #517. hozzászólásra
Szerintem egy minőségi gyártmányú használtgéppel többre megy az ember mint egy új de gagyi géppel. Én is pont ezért töröm a fejem 550es jd-be. Igazándiból még annyi munka se lesz rá hogy ennek az árát kidolgozza. De bérmunkával csak xopás van. És ami a JDtől olcsóbb azoknál már tényleg hibádzik valami. Vagy gyárilag xar vagy szét van hajtva teljesen. Szóval én nagyon a jd felé hajlok, ár érték arányban is jót mutat szerintem. Aztán majd alakul még. Nem vagyok egyik márkának se elkötelezettje. Ha valami más jó lehetőség adódik akkor nem fogok egy percig se bánkódni a jd urán.
Válasz #517. hozzászólásra
na ezen én nagyon elgondolkodnák...ujj vagy német,fasz tudja.......
Válasz #516. hozzászólásra
csomagolód nincs?
nem csomagoltok?
Válasz #513. hozzászólásra
nem tudom mire gondolsz, de vízen nem akarnék bálázni, abból jó még nem sült ki.
mivel csak keveset kéne, úgy vagyok vele, hogy a bérgépes bálázást csak megszopni lehet, akkor legyen itt egy olyan, amivel 1-1 napokat lehet menni amikor csak kell, és akkor amikor csak kell.
ehhez a 7-8 milla kurva sok, használt gép meg...
bár ahogy mondjátok jobban járnánk egy használt némettel mint egy ilyen újjal?
Válasz #509. hozzászólásra

Egy 120x120-as round-pack olyan 5misi körül van pontosat most nem tudok,utána kellene járni.És ez köt hálóval meg két szál madzaggal.Felhívod a valkont oszt megmondják,,,,,és alkudj belőle.......LEHET...
Válasz #511. hozzászólásra
ennyire??
Válasz #512. hozzászólásra
na ez CSÚCSTECHNIKA
Válasz #509. hozzászólásra
7-8 de ezzel tényleg mehetsz!!még a vizen is!!! láttad?!
Válasz #506. hozzászólásra

Ezek ilyen elő feszített hidak ,megvannak egy kicsit felfelé ívelve ,hogy ha majd tele szedik akkor egyenesedik,,,,de nem.És emiatt,hogy íves a híd a kerekek megvannak enyhén döntve és így a szélén gurul.És ez a terepes gumi nem nagyon szereti,sokkal jobb a hosszmintás ,,mint az újon.