Fórum
- Autók, kocsik, verdák ... paraszti harci szekerek! új
- Napraforgó ára új
- Szakmai rendezvények új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Direktvetés, no-till. új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
_fill_540x300_0.jpg)
Ingyen öntözővíz 2025-ben is – meddig tartható fenn a magyar modell?
Bár a gazdák örülnek az újabb díjmentességnek, szakértők szerint ez szembe megy...
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
1661 hozzászólás
Válasz #1560. hozzászólásra
NA akkor az enyémből hiányzik az a kar.
Válasz #1559. hozzászólásra
a feszitőket maxra állithatja,mivel a kötözés kezdésekor a feszitőket egy kar fellazitja.a határ az,hogy a madzag toldásakor a csomo átt tudjon menni a feszitőkön(ne szakadjon el)
Válasz #1558. hozzászólásra
meg a feszítőkön spanolj, de ott is meg kell találni az optimális beállítást, hogy azért el is tudjon indulni kötözéskor a madzag.
Válasz #1556. hozzászólásra
biztos hogy éles az a kés, meg jól áll?
a csőnek nem is kell elérni a kallantyút(bármire is gondolsz ez alatt), a feszes madzagnak kell a kést elérni.
Válasz #1556. hozzászólásra
éles kés,a kés jo helyen van?,a madzag feszitő szerkezet jol megfesziti a madzagot??szerintem azért nem vág.állits a feszitön,vagy nézd meg,mert lehet elvannak kopva a pofák.
Válasz #1511. hozzászólásra
hello, érdeklődnék vásároltunk hesston 5580 bálázot, báláztunk vele és most meg az egyik oldalon nem vágja el a madzagot. mi lehet ilyenkor ahelyzet??? van aki azt mondja nem éles a kés.! de szerintem a csÖvezetövel lehet a gond mert nem éri el a kalantyut.
ki mit tudna segitségemre lenni.! köxi elöre is.!
Válasz #1554. hozzászólásra

NA IGAZAM VÓÓÓÓÓÓÓÓÓT!!!!!!!!! Már csak erről szól a dolog hol lehet át.....i a termelőt vagy a fogyasztót, és csak vegyen vegyen!!!
Válasz #1541. hozzászólásra

Kikértem egy barát kereskedő saját magán véleményét.....a mostaniak ugyan úgy, mint a trakik egy tömeg cikk és meg se közelítik a régiek strapabírását. Nézte a 66-osom és azt mondta, hogy jól becsüljem meg, mert ha bármilyen újat is hozok helyette sosem lesz olyan tartós, mint még ezek mindig.......
Mi a véleményetek a hesston 5580 as bálázóról?

Claas Rollant 46-ról tud valaki véleményt aki ismeri,kezelését kérem írjon, most akarok venni necc +madzag kötözéssel ha vannak hibái irjatok eddig 44-es volt csak madzaggal kötött. köszi
Válasz #1549. hozzászólásra

Hát ott ne nézzé hátra mert jön a "ferkas" szindróma van, csak a szíve fáj az embernek ha kiekéz 1-2 tövet!!
Válasz #1548. hozzászólásra

pedig utálom mint a sz..t

Nekem is van még,legalább egy 100-as
Válasz #1547. hozzászólásra

még maradt ekézni való ha azzal végzek és ráér a drusza is csak akkor!!
Válasz #1546. hozzászólásra
Ez így igaz!
Mikor jössz el felénk szétnézni??
Válasz #1545. hozzászólásra

Az biztos a dolgok álltalában 70%-ban a kormány és az ülés között dőlnek el!!
Válasz #1541. hozzászólásra

Az nagyban függ a gépésztől
Én saját gazdaságban használom a 44-est 552E MTZ-vel húzom széna lucerna nemgond szalmánál telekamránál ha partnakmegyek kicsitmorog az mtz. a bálák meg gurulnak jópármétert mikor kidobatom akkor jótömör-nem?
Válasz #1539. hozzászólásra

De én szalmába gurultam sokat nyáron, meg volt mellette még egy 66-os szóval a munka meg oszlott. Ja és 82-es Mtz-vel húztam, szóval nem ártott volna sokszor +10-15 paci
Válasz #1539. hozzászólásra
Szerintem a variant nem fog annit kibírni mint a 66-os!!
Nekem van Claas 44-es bálázóm szalmát tudok a legnagyobb melegbe is, tömör bálát csinálni,a macizás elkerülése is gyorsan megoldható,nézd asötétzöld lemezt!
Válasz #1538. hozzászólásra
sajnos ez meg is látszódott rajta,1 kicsit megviselte.Utána döntött úgy a főnök hogy vesz 1 variantot helyette.A 6000-ből 5000 széna volt,azt a maradék 1000-et pedig mindíg hajnalban kellett csinálnom mert az szalma volt

Én az utolsó szezonban 6000 fölött gurítottam a 66-al
Válasz #1521. hozzászólásra
Én is 66-val dolgoztam. Csúcs szezonokban összesen összesen mikor még ment a bár körbálázás egy évben simán meg volt vele 3000 bála. A 44-eset én is öregnek tartom. És ahogy előttem leírták nagy melegben szalmát bálázni nem lehet vele, mert meg áll benne a bála. Egyébként nem rossz technika, de maci-laci könnyen kopogtat.
#1. hozzászólás, Kiss Attila küldte be 2012-06-11 22:21:31-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Kiss Attila
Gallignani ga cr 12(pottinger rollprofiVélemények, tapasztalatok? Mit érdemes róla tudni, mire érdemes odafigyelni?
Válasz #1534. hozzászólásra
Csak meg!!
Válasz #1533. hozzászólásra

Nekem meg 2kör és 2méter.
Válasz #1532. hozzászólásra

Megh kell nézni a papírt nem emlékszem most rá.
Válasz #1527. hozzászólásra

Nekem is 2.5-re van állítva a Variant,és tökéletes
Válasz #1528. hozzászólásra
Tavaly mennyiért vetted a hálónak méterét????
Válasz #1530. hozzászólásra
Már meg van a kiszemelt áldozat és ezzel az opcióval fel van szerelve, egyébként mennyit lehet kérni a bálázásért?
Válasz #1529. hozzászólásra

Ha vezsel vegyél háló és kettős zsineg kötéssel is, mert akkor soha nem lesz "dög" bálád ha ügyi vagy!!
Válasz #1528. hozzászólásra

Most állok bálázó vásárlás előtt,ezért kérdezem ezeket,tehát teljesen zöldfülű vagyok a bálázás témában de úgy gondolom hogy 1000-2000 db bála összejön 1 év alatt
Válasz #1526. hozzászólásra
Eddig a kite volt a legolcsóbb nálam, ott a számom hívjál vagy írjál levelet segítek, mennyit használnál kb évente mennyi bálát készítesz?????????????
Válasz #1525. hozzászólásra

A 2,5 kiör az a szalmát is és a lucit is összefogja rendesen!! Nekem is 2,5 körre van állítva!!!
Válasz #1525. hozzászólásra
és honnan érdemes beszerezni a hálót?
Válasz #1524. hozzászólásra
Számold ki..minimum 2x,de egyesek szerint 3x kö mögtekerni
Sziasztok! Érdekelne hogy egy 3000m-es bálahálóból mennyi bálát lehet készíteni (120X120)és hol érdemes beszerezni?

Krónét vegyél.

Én csak a 66-ost ismerem,szerintem jó választás ha csak magadnak akarsz pár ezer bálát évente.Szénára tökéletes,szalmából kicsit puhább bálákat csinál,de ha kimész hajnalban a harmaton abból is szépeket lehet csinálni.Viszont a nagy melegben szalmát nem tudsz vele csinálni mert megáll benne a bála.A 46-os szerintem már öreg technika.De te tudod.
sziasztok korbalazo vasar elott allok ki neztem ket tipusu claas rollan 46 66 kozott gondolkodok????
Válasz #1516. hozzászólásra

Nem semmi!
Ha ez bezabál akkor van csak baj...
Válasz #1517. hozzászólásra
Ja a lényeg lemaradt max átmérü 10cm..
Válasz #1515. hozzászólásra
Szolnokon ha valaki jár a tisza ártérnél még van egy 50-60 körbála szanaszét én is csak csodálkoztam hogy milyen bálázó az mikor minden reggel láttam néztem hogy milyen márka még iylet nem láttam aztán láttam hogy a gallyat bálázták vele!
Biomassza,eltüzelik.A másik videón mondja az ürge,hogy 120cm átméröjü 500kg es min 180 ló kel hozzá..

Vágástéri apadékot, második lombkoronát, energiaültetvényt "takarítanak" be vele.
Azért bálázzák, mert egyszerűbb a kezelése mint az ömlesztett, szecskázott aprítéknak. A fűtőerőműben pedig a technológia által kívánt frakcióra tudják aprítani a bálákat.
Jó találmány, ügyesen dolgozik. Lengyeleknél, osztrákoknál láttam már élőben is. Mindent magába puszil és felgurítja bálába.
Egy erősített fix kamrás bálázó aminek a "rendfelszedője" egy kalapácsos aprító, no meg a vontathatósága át van kicsit szabva az erdei körülményekhez. A vonórúd kormányozható, és maga a bálázó hasmagassága is variálható.
Itt látni milyen helyeken tud munkát végezni:
Ez mi és miért bálázzák?
Válasz #1513. hozzászólásra

Kevés darabszámra ez a legjobb megoldás. Strapabíró, olcsó, és lehet vele bálázni.
Válasz #1512. hozzászólásra

ez volt a legolcsóbb!
ennél ramatyabbak vannak 500meg 600 ért!
sőt láttam 1.250ezerért is hesstont !
ismerősnek ahova megy ott csak ilyenek vannak ehhez van olcson alkatrész meg csak évi 5-600 bálára kell nekik!
Válasz #1511. hozzászólásra

ha a trakit is adjak vele akkor siman
De komolyan, szerintem elfogadhato ar erte. Igaz kulsoleg nem annyira megnyero, de ha szerkezetileg rendben van akkor meg sok gurigat lehet vele csinalni.
robi