Gázolaj 691 Ft Benzin 632 Ft EUR 385.8 Ft USD 353.11 Ft CHF 386.55 Ft GBP 432.9 Ft

Fórum

Becenév: Selvin
Csatlakozott: 2016-09-09 20:26:21
Utolsó belépés: 2022-06-21 01:20:21
Fórum hozzászólás: 536

A felhasználó hirdetései

1.550 Ft +ÁFA
6 éve hirdető
2023. január 23. 18:23 Húsmarha Állat Borsod-Abaúj Zemplén, Mezőcsát
Eladó 5 darab törzskönyves limousin tenyészüsző négyesmentes állományból. Egy másfél éves, a többi 8-12 hónapos. Áruk 1550 Ft+áfa
5
1.600.000 Ft +ÁFA
6 éve hirdető
2023. január 19. 17:40 Gruber Mezőgazdasági gép, eszköz Borsod-Abaúj Zemplén, Mezőcsát
Eladó egy alig használt újszerű rolmako 2,1 méter munkaszélességű gruber. 5 darab Vogel&Noot típusú szárnyas kapa van rajta csavart...
Használt Munkaszélesség: 210 cm 2022 Gépigény: 0-80 LE Függesztett Nem összecsukható

Fórumhozzászólásai

Használ valaki talaj ph mérőt? Tudnátok ajánlani valami használható típust?

Előzmény: 72 #12148 hozzászólásaKite mas27 225e, tegnapi ár

Valaki már írta korábban, hogy V tárcsa utána lévő komoly hengerrel és megspékelve egy előre épített mélységtartó kerékkel olyan minőségű munkát végez(het), mint egy rövidtárcsa. Tartja a mélységet, nem megy bele agyig, jó lezár. Ez működik a valóságban vagy nem?

Sziasztok! Adott egy krone am 323s easy cut kasza, amin csak a két szélső tárcsán van terelő, viszont jó lenne középre is kettő, hogy ne kellejen a rendet tapsni és kimaradjon a nyom. Honnét lehetne olyat szerezni rá? Az új árát meg sem kérdezem, lehet hogy több lenne mint az egész kasza. Ha valaki tud esetleg, azt megköszönném!

Előzmény: Gumóka #2458 hozzászólásaMegnéztem, akkor is írtam hogy egyébként jó munkája van, tetszik.

Előzmény: MTZ1221.3 #2457 hozzászólásaKöszönöm a részletes választ!

Előzmény: MTZ1221.3 #2455 hozzászólásaBeszéltem vele, lehet hogy az lesz. Egyébként ez az első generációs miben különbözik az újabbaktól? A henger látom hogy sima pálcás, ezen kívül van valami fontos?

Előzmény: MTZ1221.3 #2444 hozzászólásaKöszi! Beszéltem velük, de még az akciós ár is meghaladja a keretet. Ha valakinek van 2 késés helti vagy metalwolf eladó, akkor érdekel.

Lengyel strumyk lazítót használ valaki? Tudom nem a nagy minőségi termékek közé tartozik, de nem tűnik olyan rossznak a késformája. Egyenes késést (mw vagy helti) akartam venni használtban, de nem nagyon találok, ez meg még újonnan is beleférne a keretbe. Milyen a munkája, érdemes foglalkozni vele?

Sziasztok! Tudnátok mondani osztrák és német agráros hirdető oldalakat vagy applikációt? Olyan érdekel, mint itthon pl az agroinformos, a nagyobb nemzetköziket ismerem.

Előzmény: Isti55 #12367 hozzászólásaNekem is volt erősen parlagfüves szénám, imádták és elfogyott mind, nem lett semmi bajuk tőle.

Sziasztok! Grammer maximo comfort ülés meddig kéne, hogy kitartson a beállított feltöltéssel? Én beállítom magamnak és két nap múlva már le is enged, megint be kell állítani. Nem nagy nehézség, de még garanciális és nem tudom hogy ez normális-e.

Előzmény: medikus #80526 hozzászólásaÚgy nem a méh telepen veszik? smile laugh

Sziasztok! 920.3-ba kell új akksikat venni. Két 74ah elég lesz bele? Perion vagy exide premium lenne a jobb?

Előzmény: Gofri #27712 hozzászólásaMegszűnik a zöldítés és ez lesz helyette.

A jövő évi agrár ökológiai programban ki hogy tervezi a naturás gyepekkel? Mindenki alternáló kaszát vesz? Mert ez a legeltetés nem mindenhol megoldható.

Előzmény: Koczka József #8138 hozzászólása45 hektár szántó van jelenleg összesen, úgyhogy a keret korlátozott, max 2m ft

920.3 után akarok venni gabona vetőgépet. Nem szántok, úgyhogy mindig van némi mulcs maradék a talaj felszínén, azzal el kéne boldogulnia. Gabona, vegyes zöldtrágya keverék, aprómag, lucerna, ez mind menne vele. Nem akarok kinlódni munka közben, tehát valami megbízható gép kellene. Tudnátok valami konkrét típust ajánlani? Eddig az amazone d8-d9 amiket kerestem 3 méterben, más típusokról nincs infóm. Eddig bérbe csináltattam komoly technikával, de a sok várakozás miatt ideje lenne önállósodni. Köszi!

Sziasztok! Ha két hetente kapok számlát a kútról, így egy számlán több vásárlás is szerepel, akkor a visszaigénylésnél vásárlásonként külön sorban kell felvinni mindent vagy adjam össze az egyes vásárlásokat és egyben rögzítsem? Ha külön-külön kell, akkor a számla végösszege oszlopba írjam mindig a teljes számla összegét és tudni fogják hogy mi van? Remélem érthető :)

Előzmény: sagitta #376 hozzászólásaNekem ugyanez van. Hiába a friss olaj és szűrők, marad a jelenség. Érdemes lenne ilyenkor a szűrő alatt tekerni a csavaron hogy magasabb legyen?

Előzmény: VMisi #6481 hozzászólása75 mm a furattáv. Én is gondoltam a sima lándzsára és levágni, de ha ugyanannyiért van eleve egyenes, akkor azt veszem.Valakinek van esetleg egy ilyen rögtörőre való terelő elem eladó? A képen pöttinger gruber van, nekem egy másik fajtára van feltéve. Az enyémen nincs és csíkoz.

Előzmény: mtz1221 #6476 hozzászólásaÉn is azt fogom megvenni. 5.5 centi széles, ami pont nem vékony és nem is széles, így jó átmenet lehet. Jobb lenne hosszabban, de olyat nem találtam egyik oldalon sem.

Előzmény: agrogal #6474 hozzászólásaIgen, eredetileg szívkapás, most koptattam el őket. Nem bonyolítottam túl a válogatást, a habiban lehet kapni ezt a két fajtát.
webaruhaz.habi.hu/termekek/30943/Kultivator_kapa_400x55x15_mm.html
webaruhaz.habi.hu/termekek/31742/Gruber_duplasziv_kapa_jobbos_490x75x10_mm.html

Ha valakinek van jobb javaslata, akkor szívesen veszem!

Sziasztok! 11 kapás, 20 centis osztású gruberemen kapacsere előtt állok. Leginkább alapművelésre használom, úgyhogy mélyen kell mennie. 400*55mm egyenes vagy 490*75 oldalra is hajlított (van jobbos és balos) lenne a jobb választás?

Előzmény: envagyok2 #230 hozzászólásaNa ezeket nem tudtam, még nem vetettem korábban. Köszi!

Van egy lucerna táblám, ami bár csak most tölti a negyedik évét, de nagyon gyenge. Arra gondoltam, hogy tavasszal direktvetővel felülvetném szudáni fűvel. Így a gyenge lucerna is adna valamit, legalább nitrogént a fűnek, ami hátha jobban fejlődne tőle. Jövő ősszel pedig feltörném. Mi a véleményetek, jó lehet? Csak szénát csinálnék belőle.

Előzmény: Radocz #5717 hozzászólásaErre gondoltam én is. Hiába nem volt bolygatva, a sok éves taposás letömörítette. De egy notillben is ugyanez a helyzet, csak ott persze kerülnek bele új növények, gyökerek, mulcs, ami jobban karbantartja. De ott is rá kell menni sokszor egy évben, rádásul nem is kis gépekkel.

Előzmény: endypapa_20120 #5706 hozzászólásaVan egy táblám, amiben 8 évig volt lucerna, tavaly télen kapott grubert és idén napra volt benne. 25 centi alatt olyan, mint a beton. Azt hittem, hogy ennyi bolygatás nélküli idő és a lucerna hüvelykujjnyi vastag gyökere hatására puha omlós lesz ilyenkorra, de nagyon nem. Jövőre akkor kezdhetem lazítani.

Sziasztok! Ha gazdabottal megszúrom a talajomat, akkor milyen eredmény számít jónak? Meddig megy le könnyen egy jó szerkezetű talajban? Látok fent olyan videókat, hogy valaki simán letolja 70 centire is akár. Na nálam ilyen nincs, pedig nem szántok, csak gruber van.

Nekem a zöldítés státuszváltása 05.23, a területalapúé 09.22. és nem jött se pénz, se határozat semmiről. Kezdjek megint ellenőrzésre gondolni vagy ez általános? Borsod

Előzmény: Pisti09 #12302 hozzászólásaA török szedi a húshasznú bikákat, 1450-1500at ad érte. De ez vérvétellel, oltással, hatósági karanténnal, export előkészítéssel. Mindenki más kb 1300at ad érte, az üszőkért kevesebbet.

A búza tarló egész nyáron csupasz volt, most az esők utánra meg sűrűbb az árvakelés mint egy vetett föld és nagy is. Ebbe kéne őszi alá talajt csinálni, de csak a nedves és méretes gyökér gombócok repkednek a gruber mögött, a tárcsa pedig szalonnásra vágja. Van valami ötlet, hogy mit lenne érdemes csinálni vele? Szántani nem akarom és direktvető fog vetni.

Előzmény: Koczka József #4294 hozzászólásaNem nekem, azért is írtam utána külön. De megköszönöm, ha átküldöd!

Előzmény: Koczka József #4292 hozzászólásaEngem is érdekel, el tudod küldeni?

Előzmény: Bán Zsolt #12281 hozzászólásaKöszi! Levonás mennyi szokott lenni a súlyból? 8%?

Sziasztok! 200-250 kilós tiszta limousin és mt-lim. keverék borjakat vegyes ivarban hogy viszik mostanában (3 üsző 8 bika)? A török ajánl a bikáért 1400-1500 körül, de az mindig lutri hogy végül eliszi-e vagy megy a mellébeszélés hetekig és lejár a papír. Aki tényleg adott el mostanában, mennyit kapott érte?

Ha valakit érdekel, van eladó 2020as fémzárolású mv ménrót vetőmagom. Borsod, Tiszaújváros mellett.

Sima területalapúnál nálatok mikori a státuszváltás?

Sziasztok! Mv ménrót idén hogy teljesített? Nekem nádor volt mellette, de eső nélkül ugyanolyan gyenge lett, ráadásul szalmát sem adta. Máshol milyen lett?

Sziasztok! 920.3 forralja a vizet. Átfújtam kompresszorral a rácsokat és a coolert, átmostam trisóval a hűtőt, majd kétszer sima vízzel is. Ezután ugyanúgy forralja gruberezés közben úgy, hogy nem is erőltettem. Azt hittem először, hogy csak a hőtágulás miatt nyomja megint, de aztán láttam hogy nem, szinte az összes vizet kinyomta 2 hektáron. Mit csináljak? Nem vagyok nagy szerelő, ezt a részét még sosem javítottam.

Előzmény: Gabi 07 #4067 hozzászólásaÉn két hete kérdeztem először az árakat, de akkor még nem volt aratva. Most ott áll rostálva a végleges mennyiséggel, aztán már csak 230. Adnám 250 körül, de esik....

Kite két hete 255, ma 230... smile thumbdown

Előzmény: toths19890 #5417 hozzászólásaSzia! Amíg nincs jóváhagyva, addig pénzt sem utalnak és szerintem ellenőrzés sem lehet. Utólag persze ellenőrízhetnek, azért kell aszerint gazdálkodni addig is.

Előzmény: hegesztocsabi #5388 hozzászólásaÖnmagában az osztatlannal nincs baj, amíg nem rajzolnak egymásra. A földhasználatot nem csak földhivatali bejelentéssel (amihez majd 10 éve kérik a megosztási szerződést) lehet igazolni, hanem pl bérleti szerződéssel vagy csak egyszerűen tulajdonjoggal. Ebben az esetben most az a baj, hogy a beadott ket máshol van, mint a kimért rész.

Előzmény: Csera #5386 hozzászólásaSima területalapúnál ameddig nem kapsz ellenőrzésről tájékoztatást, addig vissza lehet vonni területeket akár nyár végén is. Én már csináltam ilyet, mert használhatatlan állapotban volt a frissen szerzett terület és nem kaptam engedélyt időben megcsinálni. Lehet, hogy ezen alapon az akg-t is vissza lehet vonni arra a ketre és nem lesz baj. Mivel arrébb került, így biztos nem lesz jó.

Olvastátok, hogy kimerült az idei 148as keret? Ez mit jelent a marhák éves vérvételénél? Mennyibe kerül így?

Ez a kés mit tud? Tudom hogy nem egy top márka, de érdemes lehet vele foglalkozni?

Előzmény: atisgyulai #79690 hozzászólásaMár pont érett egy kuplungolás egyébként, csak a szerelőre várok. Lehet, hogy már végleg megadta magát. Ez lenne a legjobb verzió, mert azt amúgyis akartam csinálni.

Válasz .Richard. #79685 hozzászólásár

Szerintem nem a turbó lesz a hiba. Menet közben amikor csinálja a hangot, benyomtam a kuplungot és egyből elmúlt a hang, a motor szépen járt nagy gázfröccsre is, semmi hiba nem volt. Amikor ráengedtem a kuplungot, akkor még szintén semmi, de ha rálépek a gázra hogy visszagyorsuljak, akkor megint előjön. Amikor a hajtás terhelődik, akkor van hangja.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Tízből hét gazdálkodót érint ez a változás!
Sajtóközlemény
Tízből hét gazdálkodót érint ez a változás!
Meg kell újítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazásokat.
Ezzel a kalászossal jól járhatsz – könnyű termeszteni és óriási rá a kereslet!
Hirdetés
Ezzel a kalászossal jól járhatsz – könnyű termeszteni és óriási rá a kereslet!
Stabil piac, kiszámítható bevétel, aszálytűrés – ezekben bízhat, aki IS Maltigo...
Nobili TBE TBE-S 10 Rézsű zúzó
Nobili TBE TBE-S 10 Rézsű zúzó

4.825.000 Ft

Agromésztej
Agromésztej

8.800 Ft

Nobili TB 100 Rézsű kasza
Nobili TB 100 Rézsű kasza

4.772.500 Ft

John Deere 1750 Maxemerge XP
John Deere 1750 Maxemerge XP

10.850.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]