Válasz mtz1221 #4014. hozzászólásáraNálam a váltón lévő gomb tekeredik ki A hidraulika szűrőt 1x már összeroppantotta, most megint érzésre cserélnem kéne, üresen időnként ráemel a karokra és akkor megy le, ha ráállok. Olajnyomás gomba önálló életre kelt, de ezek könnyen orvosolhatók.
Válasz R Sándor #4016. hozzászólásáraMinek abba ferde fogazasu fogaskerek? A 1221 valtonak nem nagyon van hangja. Tobb 200-220 loig felhuzott (be is van merve es a merest kulon ceg csinalta) 1221 tulajt ismerek egynek se volt meg baja a valtonak.
Válasz R Sándor #4013. hozzászólásáraKAROK KISSÉ ZÖRÖGNEK, de a 6 hengeres motor és turbója miatt 100x szebben és halkabban megy mint a 4 hengeres testvérei, nincs az az estére bedermedt/elzsibadt újaid hatás sem. És a nagyobb tengelytáv miatt is sokkal kényelmesebb.
Válasz mtz1221 #4012. hozzászólásáraMire szamitsak, csendes rezgés mentes jarasu? Komjan kérdezem, egyébként nincs itt a környékünkön. Vagyis régebben beszéltem egy tulajjal az azt mondta hogy garanciaba 2 szőr tört neki össze a hátsó kereket hajtó homlok fogaskerèk.Az biztos, hogy az MTZ - K re nem lehet mondani hogy gyenge.az én 820.2 MTZ - M motorpal adagoloval kb annyit tudott mint a 100 lóerős Valtràm ( N 92) viszont a dolgozomnak (1 van) a múltkor mondtam neki hogy a tesóm MTZ 80 as traktoràval húzzon már ki egy üres pótkocsit a földre, ne kelljen le akasztani az ekèt a valtràrol.Azt mondta i" inkább hazamegyek " ez egy lelakott nagyfulkes gép.
Válasz mtz1221 #4008. hozzászólásáraAzért nem mindegy hogy este megsüketülve szàlsz ki a gépből vagy "félig " fáradtan.Meg a rezgések sem hiányoznak egy bizonyos kor meg idő után.
Válasz MTZ1221.3 #4006. hozzászólására Értem, csak akkor adom el ha tudok helyette venni egy kicsit nagyobbat 180le körül. Amúgy nem rossz gép szerintem.
Válasz MTZ1221.3 #4006. hozzászólásáraMit nem bírt a puma csinálni ??? Motor vagy súlya nem volt valamihez ? Itt aki vett t6050-es nyuszit mtz helyett, az csinál mindent. igaz szerintem lassabban.
Válasz csferri #4005. hozzászólásáraAzt hittem te is
Több ismerős vett vagy így vagy úgy nyugatit. -Mármint precíziós pályázatra.-
Van aki New Hollandot, van aki Landinit, van aki Case trakit vett helyette. Bár aki Case Puma 150 vett az végül nem adta el, mert amit nem bírt a Puma csinálni azt a 1221-el kellett megcsinálják, így maradt Okát természetesen nem tudom.
Válasz Gandhy #3996. hozzászólásáraUgyan nekem nem az a motor, de nekem alcot hoz a boltosom, azt is forgalmazza a boltban a patronoshoz, nekem nincs vele bajom. Személyautóba is azt hozza.
De szerintem nálad is éves olajcsere lehet, nem futja ki az üzemórát.
Meg kell mérni tolómérővel, aztán keresni hozzá más márkát méretben, 27e-ért kicsit sokkallom.
De majd a tulajok mondják a tutit.
Motorolajszűrőből melyik típust használjátok? Én Donaldson-t(6000 körül), ha viszont rákeresek a neten, mindig azt a nagy kék bumszlit dobja fel 27 ezerért. Vajon azt kéne venni?
Válasz R Sándor #3991. hozzászólásáraElejét zárja ez is állandóan, a hátsót meg nem látom. Amúgy a km óra mindig a kevesebbet forduló kereket mutatja. Ideális állapotnál 9 km/h hátsó difizárral, az nélkül meg 8.8 km/h szántásban. Az a vicces a kéken sem volt soha használva, és szétszedéskor a jobb oldali sajtkerék volt megéve, nem a kaparó bal.
Válasz .Richard. #3978. hozzászólásáraHa nincs lamellas difi mint pl a T150-es traktorba, akkor látnia kéne hogy mennyivel többet forog a nem barazdas kerék a masiknàl és lehet rá jönne hogy miért is van a diferenciál zár.
Válasz mtz1221 #3979. hozzászólásáraNa mar te is facobookozol?
Igen az biztos, hogy Sípos Jani a legjobb, viszont türelem kell hozzá, mert sokara lesz kesz.
Viszont amit megcsinalt annak a kozelebe nincs a mashol allitotthoz kepest. A mienk a kornyekbeli 1221-esekhez kepest ég és a föld. Persze Móriczéknál gyorsabb a munka, ez is szempont lehet.
Válasz mtz1221 #3983. hozzászólásáraIgen én Is így szoktam ,de a tavalyi éven kívül az előző 3 taknyos volt szinte lehetetlen volt nélküle szantani.De ha mondjuk egy elakadt pótkocsit akarok megindítani akkor tuti bekapcsolom. Az MTZ 80 as
traktoromon régen meg volt csinálva levegős re egy IFA első hajtás kapcsoló szeleppel, azt meg minden eke lerakaskor bekapcsoltam felvételkor ki , nem is tudtam nélküle szantani.
Válasz mtz1221 #3985. hozzászólásáraDe gondolom ott forduláskor ette meg .
Én cseréltem az enyémnek a belét, túlzottan nem volt kopott, azért a kereszten már lehetett érezni hogy van válla.
Tettem újat.
Meg van egy bontottam is, még a hídházzal jött, ott 1 fog volt törött a nagy kerekén, viszont annak a keresztje meg szemmel láthatóan megvolt kopva, vastagon.
Válasz Gumóka #3984. hozzászólásáraMost kaptak szét egy 9000 órásat. Az apja szántott az ismerősnek, és valahogy benyomta a billenő kapcsolót hogy bent maradt fixben. 4-5 holdat felszántott vele, mire ledarálta a 4 kis fogaskereket, és a két nagyot a bolygóműben. A többi része újszerűnek tűnik ott is.
Válasz R Sándor #3981. hozzászólásáraÉn se nagyon használom, csak ha taknyos az idő vagy rétet szántok. Fel van sulyozva az eleje, nem nagyon veszi észre hogy a hátsó be van e kapcsolva.
Válasz mtz1221 #3980. hozzászólásáraSöt még az IH-s duplán elbaszta, mert ha az elején bekapcsolja a difit , és megtekeri a kormányt valószínű megindult volna.
Válasz mtz1221 #3980. hozzászólásáraAz elején nem volt az ih n bekapcsolva, és még annyi esze is volt az ürgének hogy menet közben kapcsolta be hagy égjenek megfelé a lamellák Az mtz - n meg ,miért nem csinálja meg ??? Pofon egyszerű nagyon jó megoldás. Hogy a fenébe lehet anélkül dogozni??? Főleg szántani mikor a barázdás keréken van a súly nagy része!!!
Válasz R Sándor #3976. hozzászólásáraSokan a szántoföldön sem használják,a mièrtjèt ők tudják megmondani. Ez olyan mint a szelphèzag állitás. Van aki szerint nem kell,mert semmi baja. A válasz szintèn ott van. Csak tudja,ha ezt mondja.
Válasz mtz1221 #3973. hozzászólásáraBocsánat a kifejezésért de ezek nagyon "bamba" sofőrők !!!! mi a faszért nem kapcsolják be a difizárat akko amikor elkezdik huzni csak utólag vagy még ugy sem
Válasz mtz1221 #3973. hozzászólásáraezek könnyű gépek, nem? a 1221 is olyan 60 mázsakörül van, nem? ez a case se lehet sokkal több. nem a lóerő a kevés, hanem a súly, ha lenne rajtuk még +50 mázsa, húznák mint a lábtüörlőt.
Válasz mtz1221 #3973. hozzászólásáraEz abbol a video sorozatbol van ahol a kezelo eloszor lat 1221-est. Difit nem hasznalja, rossz sebessegfokozattal kinozza es raadasul romma égeti a kuplungot.
Válasz MTZ1221.3 #3966. hozzászólásáraaz olcsóság, és a tömegtermelés. ha kesik belőle, leveszi a polcról a következőt, és belerakja. tized pénzből, mint ha faragna bele egy újat. ez nem azt jelenti, hog ez a motor ugyan annyit tud, mintha ide faragna egy újat, hanem azt, hogy ez van, ezzel kell menni, ha kidől, itt a másik, van belőle bőven, olcsón.
Válasz mtz1221 #3955. hozzászólásáraÉn már furtam át!!! eszergába be lehet fogni a golyó premét a menetes rész meg megtámaszkodik a szánon.Minél ujabb annál könyebb kifurni, Egy régi kék színűt kellett volna a havernak azt nem tudtam .
4318 hozzászólás
Válasz mtz1221 #4014. hozzászólásáraNálam a váltón lévő gomb tekeredik ki
A hidraulika szűrőt 1x már összeroppantotta, most megint érzésre cserélnem kéne, üresen időnként ráemel a karokra és akkor megy le, ha ráállok. Olajnyomás gomba önálló életre kelt, de ezek könnyen orvosolhatók.
Válasz R Sándor #4016. hozzászólásáraMinek abba ferde fogazasu fogaskerek? A 1221 valtonak nem nagyon van hangja. Tobb 200-220 loig felhuzott (be is van merve es a merest kulon ceg csinalta) 1221 tulajt ismerek egynek se volt meg baja a valtonak.
Válasz mtz1221 #4014. hozzászólásáraReméltem hogy csak fejlődnek, de gondolom még nem ferde fogazasu fogaskerék van a váltóban?
Válasz mtz1221 #4014. hozzászólásáraAmúgy pont te vagy az az ember, akinél eltudnák egy újat képzelni belőle.
Válasz R Sándor #4013. hozzászólásáraKAROK KISSÉ ZÖRÖGNEK, de a 6 hengeres motor és turbója miatt 100x szebben és halkabban megy mint a 4 hengeres testvérei, nincs az az estére bedermedt/elzsibadt újaid hatás sem. És a nagyobb tengelytáv miatt is sokkal kényelmesebb.
Válasz mtz1221 #4012. hozzászólásáraMire szamitsak, csendes rezgés mentes jarasu? Komjan kérdezem, egyébként nincs itt a környékünkön. Vagyis régebben beszéltem egy tulajjal az azt mondta hogy garanciaba 2 szőr tört neki össze a hátsó kereket hajtó homlok fogaskerèk.Az biztos, hogy az MTZ - K re nem lehet mondani hogy gyenge.az én 820.2 MTZ - M motorpal adagoloval kb annyit tudott mint a 100 lóerős Valtràm ( N 92) viszont a dolgozomnak (1 van) a múltkor mondtam neki hogy a tesóm MTZ 80 as traktoràval húzzon már ki egy üres pótkocsit a földre, ne kelljen le akasztani az ekèt a valtràrol.Azt mondta i" inkább hazamegyek "
ez egy lelakott nagyfulkes gép.
Válasz R Sándor #4011. hozzászólásáraLátsz egyet az útszélen dolgozni, kéredzkedj be egy körre.
Valtráddal szemben írom, nem egy új géphez képest.
Válasz mtz1221 #4008. hozzászólásáraAzért nem mindegy hogy este megsüketülve szàlsz ki a gépből vagy "félig " fáradtan.Meg a rezgések sem hiányoznak egy bizonyos kor meg idő után.
Válasz MTZ1221.3 #4006. hozzászólására Értem, csak akkor adom el ha tudok helyette venni egy kicsit nagyobbat 180le körül. Amúgy nem rossz gép szerintem.
Válasz mtz1221 #4008. hozzászólására4-es IH ekével szántani. Igaz az az MTZ jazda adagolós, elég keményen fel van húzva.
Válasz MTZ1221.3 #4006. hozzászólásáraMit nem bírt a puma csinálni ??? Motor vagy súlya nem volt valamihez ? Itt aki vett t6050-es nyuszit mtz helyett, az csinál mindent. igaz szerintem lassabban.
Válasz MTZ1221.3 #4001. hozzászólásáraÉn is ezt használom, akkor maradok ennél.
Válasz csferri #4005. hozzászólásáraAzt hittem te is

Okát természetesen nem tudom.
Több ismerős vett vagy így vagy úgy nyugatit. -Mármint precíziós pályázatra.-
Van aki New Hollandot, van aki Landinit, van aki Case trakit vett helyette. Bár aki Case Puma 150 vett az végül nem adta el, mert amit nem bírt a Puma csinálni azt a 1221-el kellett megcsinálják, így maradt
Válasz MTZ1221.3 #4004. hozzászólásáraMegvan. Miért ,ki adta el?
Válasz csferri #4002. hozzászólásáraMeg megvan az mtz? Azt hittem mar el adtad te is
Válasz envagyok2 #4000. hozzászólásáraW 8005
Válasz MTZ1221.3 #4001. hozzászólásáraÉn is ezt használom.
Válasz Gandhy #3996. hozzászólásáraHello

3-4ezer kozott vettem par eve jopar db-ot.
Donaldson P554407
Udv
Válasz Gandhy #3996. hozzászólásáramenj be bárdiba, és vegyél mann filtert, cikkszmot is áttudnak váltani, de méret alapján is megkeresik.
Válasz R Sándor #3997. hozzászólásáraA Donaldson egyébként is jó márka
Válasz Gandhy #3996. hozzászólásáraUgyan nekem nem az a motor, de nekem alcot hoz a boltosom, azt is forgalmazza a boltban a patronoshoz, nekem nincs vele bajom. Személyautóba is azt hozza.
De szerintem nálad is éves olajcsere lehet, nem futja ki az üzemórát.
Meg kell mérni tolómérővel, aztán keresni hozzá más márkát méretben, 27e-ért kicsit sokkallom.
De majd a tulajok mondják a tutit.
Válasz Gandhy #3996. hozzászólásáraNekem a Valtràkban évek óta az van akkor az ivànba Is jó!!!
Motorolajszűrőből melyik típust használjátok? Én Donaldson-t(6000 körül), ha viszont rákeresek a neten, mindig azt a nagy kék bumszlit dobja fel 27 ezerért. Vajon azt kéne venni?
Válasz Szabolcs83 #3994. hozzászólásáraAz osszes 1221 befer a hagyomanyos kapas sortavba. .2-.7-ig biztosan.
Az Mtz 1221.2 traktor befér a kukorica sorba? Ápolási munkákra, pl. vegyszerezésre használható?
Válasz R Sándor #3991. hozzászólásáraElejét zárja ez is állandóan, a hátsót meg nem látom. Amúgy a km óra mindig a kevesebbet forduló kereket mutatja. Ideális állapotnál 9 km/h hátsó difizárral, az nélkül meg 8.8 km/h szántásban. Az a vicces a kéken sem volt soha használva, és szétszedéskor a jobb oldali sajtkerék volt megéve, nem a kaparó bal.
Válasz MTZ1221.3 #3990. hozzászólásáraA gyerek. Ott lehet pínát találni legkönnyebben. Mármint a faszbukon, nem az mtz-és csoportban.
Válasz .Richard. #3978. hozzászólásáraHa nincs lamellas difi mint pl a T150-es traktorba, akkor látnia kéne hogy mennyivel többet forog a nem barazdas kerék a masiknàl és lehet rá jönne hogy miért is van a diferenciál zár.
Válasz mtz1221 #3979. hozzászólásáraNa mar te is facobookozol?
Igen az biztos, hogy Sípos Jani a legjobb, viszont türelem kell hozzá, mert sokara lesz kesz.
Viszont amit megcsinalt annak a kozelebe nincs a mashol allitotthoz kepest. A mienk a kornyekbeli 1221-esekhez kepest ég és a föld. Persze Móriczéknál gyorsabb a munka, ez is szempont lehet.
Válasz mtz1221 #3983. hozzászólásáraIgen én Is így szoktam ,de a tavalyi éven kívül az előző 3 taknyos volt szinte lehetetlen volt nélküle szantani.De ha mondjuk egy elakadt pótkocsit akarok megindítani akkor tuti bekapcsolom. Az MTZ 80 as
traktoromon régen meg volt csinálva levegős re egy IFA első hajtás kapcsoló szeleppel, azt meg minden eke lerakaskor bekapcsoltam felvételkor ki , nem is tudtam nélküle szantani.
Válasz Balázs. #3987. hozzászólására
Válasz Anonimus82 #3977. hozzászólásáraFB MTZ csoportokban nagyon dícsérik őket
Válasz mtz1221 #3985. hozzászólásáraDe gondolom ott forduláskor ette meg .
Én cseréltem az enyémnek a belét, túlzottan nem volt kopott, azért a kereszten már lehetett érezni hogy van válla.
Tettem újat.
Meg van egy bontottam is, még a hídházzal jött, ott 1 fog volt törött a nagy kerekén, viszont annak a keresztje meg szemmel láthatóan megvolt kopva, vastagon.
Válasz Gumóka #3984. hozzászólásáraMost kaptak szét egy 9000 órásat. Az apja szántott az ismerősnek, és valahogy benyomta a billenő kapcsolót hogy bent maradt fixben. 4-5 holdat felszántott vele, mire ledarálta a 4 kis fogaskereket, és a két nagyot a bolygóműben. A többi része újszerűnek tűnik ott is.
Válasz mtz1221 #3983. hozzászólásáraA difi bolygóművét nem kímélné szántáskor a zárt difi?
Bár a tied már elment 5000-et, nem lehet abba nagy hiba
Válasz R Sándor #3981. hozzászólásáraÉn se nagyon használom, csak ha taknyos az idő vagy rétet szántok. Fel van sulyozva az eleje, nem nagyon veszi észre hogy a hátsó be van e kapcsolva.
Válasz mtz1221 #3980. hozzászólásáraSöt még az IH-s duplán elbaszta,
mert ha az elején bekapcsolja a difit , és megtekeri a kormányt valószínű megindult volna.
Válasz mtz1221 #3980. hozzászólásáraAz elején nem volt az ih n bekapcsolva, és még annyi esze is volt az ürgének hogy menet közben kapcsolta be hagy égjenek megfelé a lamellák
Az mtz - n meg ,miért nem csinálja meg ??? Pofon egyszerű nagyon jó megoldás. Hogy a fenébe lehet anélkül dogozni??? Főleg szántani mikor a barázdás keréken van a súly nagy része!!!
Válasz R Sándor #3976. hozzászólásáraMtzán lehet nem is volt jó, az ihán meg be volt kapcsolva.
Válasz Anonimus82 #3977. hozzászólásáraValami sípost dicsértek itt többen is. De előrébb lennél ha faszbukos mtz-és csoportban kérdeznéd.
Válasz R Sándor #3976. hozzászólásáraSokan a szántoföldön sem használják,a mièrtjèt ők tudják megmondani. Ez olyan mint a szelphèzag állitás. Van aki szerint nem kell,mert semmi baja. A válasz szintèn ott van. Csak tudja,ha ezt mondja.
Üdv.mindenkinek egy kérés volna aki tud segíteni az alany MTZ 1221.3 az adagolót javításra egy szakít keresek adagoló típusa motorpal.
Válasz mtz1221 #3973. hozzászólásáraBocsánat a kifejezésért de ezek nagyon "bamba" sofőrők !!!! mi a faszért nem kapcsolják be a difizárat akko amikor elkezdik huzni
csak utólag vagy még ugy sem
Válasz mtz1221 #3973. hozzászólásáraezek könnyű gépek, nem? a 1221 is olyan 60 mázsakörül van, nem? ez a case se lehet sokkal több. nem a lóerő a kevés, hanem a súly, ha lenne rajtuk még +50 mázsa, húznák mint a lábtüörlőt.
Válasz mtz1221 #3973. hozzászólásáraEz abbol a video sorozatbol van ahol a kezelo eloszor lat 1221-est. Difit nem hasznalja, rossz sebessegfokozattal kinozza es raadasul romma égeti a kuplungot.
Válasz mtz1221 #3971. hozzászólásáratudni fogsz róla, hahaha
Válasz envagyok2 #3970. hozzászólására1523 nehogy ott durozsoljon már, mi meg ne tudjunk róla ?
Válasz MTZ1221.3 #3966. hozzászólásáraaz olcsóság, és a tömegtermelés. ha kesik belőle, leveszi a polcról a következőt, és belerakja. tized pénzből, mint ha faragna bele egy újat. ez nem azt jelenti, hog ez a motor ugyan annyit tud, mintha ide faragna egy újat, hanem azt, hogy ez van, ezzel kell menni, ha kidől, itt a másik, van belőle bőven, olcsón.
Válasz mtz1221 #3955. hozzászólásáraÉn már furtam át!!! eszergába be lehet fogni a golyó premét a menetes rész meg megtámaszkodik a szánon.Minél ujabb annál könyebb kifurni, Egy régi kék színűt kellett volna a havernak azt nem tudtam .