Válasz #1283. hozzászólásra
Ez az évek óta jól bevált szöveg miszerint"Pét megint áll és nem várható egyenlőre az indulása" -Nem lehetséges,hogy ez csak népbutítás és csak az árfelhajtást célozza meg?
Válasz #1278. hozzászólásra
Ez lesz jövőre is, ha egy kicsit is jobb lesz a termés vissza fogják tolni a búza árát arra a 35-40 ft közé. De a műkaki árakat most szépen tolják felfelé!!!!
Egyszer már előfordult az, hogy az előző éveben magas volt a búza ára, ehhez felvitték a műtrágya és egyéb forgóeszköz árakat. Aztán Hopp! mire aratni kellett a tak buza : 22 a malmi max 3o volt. Lásd 2008-2009 es év.....
Sajnos nem a mi raktáraink feltöltöttsége számít....de inkább neked legyen igazad.
- Ja !!!!!
Azt azért bele kalkuláltátok, hogy qva sokan eladták 2800-3000-ért és a kereskedő raktárában kamatozott !!!!!!
Az meg ugye nem termelő és így nem fogja a hasznát műtrágyára pocsékolni !!!!!
ehez nem tudok mit mondani annyi földre drága lesz neki. vagy vissza áll a termeléssel és a minőséggel vagy bérelt föld és nem tölti fel. de ekkora területrekéne szórni. van istálló trágya utánzat is kicsit drágábban jó beltartalmi értékekkel. volt aki azt mondta megvettem má 9000 ért is nem volt ideges a drágulás miatt. azt mondta költség úgy is.
ez így igaz de az árat sajna még sejteni sem lehet így nehéz meghúznia határvonalat. Én búzára max 110-120 ezer Ft ot szánok ebbe földbérlet műtrágya aratás cak puder minden ehez a költségszínthez kell belöni mindent ez általában elég volt az 5 t ás terméshez kivéve idén de ezt hagyjuk. Én sem azt mondtam hogy nem kell műtrágya de nem mindenáron és nem 100000 Ft ért
akkor az valószínűleg 27% az ugye kb 40 kg hatóanyag kérdés ezek után mennyi termést vársz?
Jómagam a partnereimnek azt mondom azért érdemes elgondolkodni azon is , hogy talán búzából nem olyan sok lesz a raktárakban ill. ki tuja menyire tudunk majd vetni most ennyi eső után.
arra számítok jövőre talán azért lesz egy 4000 ft körül a jóminőségü búza.Ez persze csak egy vélemény
igen de csak minimális mennyiséget és pl kalászosra ősszel nuku tavasszal meq 1,5q/ha. Nekünk is megmaradt tavaszról vagy 12 tonna azt megkapta a repce aztán kész most jön még 8 t de 60 ezer Ft/t+ÁFA áron azt ennyi
Ismerös üzletkötöm Osztrák fönöke azonnal emelt erre a hirre,az ökör nemhogy kivárt volna 3-4 napot.A mügané nem megy hegyekben áll.Nincs finanszirozás,csak kp-re megy.
nekünk kb. az idei 50-60% megvan, mert nem volt vetés, amire kiszórtuk volna. Ezt még megspékeli, hogy a pihent földeknek amúgy is kevesebb kell, és már ki is jön, hogy a normál mennyiség 10-20%-t fogjuk megvenni.
Ha ők emelnek árat, akkor be is csukhatják a boltot.
A másik az hogy nem tudjuk milyen menyiségbe van,literenként a baci.
Megfigyeljük valaminek nem megy fel az ára bizonyos idő után,annak a mennyisége vagy a minősége csökken.
sőt a nitrogén felfüggesztve csak sorba állás van -e hónapra már nem lehet rendelni se.
csak komplexet lehet rendelni.
De az eljárás se piskóta ahogy közlik semmi átmenet nélkül.Ettől a perctől ennyi és kész.Igazi gazda barát viselkedés majd kiderül kell -e neki idén is állami támogatás.
14184 hozzászólás
Válasz #1283. hozzászólásra
Ez az évek óta jól bevált szöveg miszerint"Pét megint áll és nem várható egyenlőre az indulása" -Nem lehetséges,hogy ez csak népbutítás és csak az árfelhajtást célozza meg?
Válasz #1279. hozzászólásra
És ez mikori anyag mert ha jl tudom Pét megint áll és nem várható egyenlőre az indulása
Válasz #1280. hozzászólásra

Ne is álmodj 3000 feletti árrol ,esetleg ha az orosz ukrán fronton megint baj lessz
Válasz #1279. hozzászólásra
Egy kamion péti érdekel,ha jó az anyag.
Válasz #1278. hozzászólásra

Ez lesz jövőre is, ha egy kicsit is jobb lesz a termés vissza fogják tolni a búza árát arra a 35-40 ft közé. De a műkaki árakat most szépen tolják felfelé!!!!
Van pétisók 27% big-bagben , leszállítva 62.600 Ft/t, am.nitrát leszállítva big-bagbe 76. 500 Ft/ t áron.Rendelhető mennyiség min. 1 kamion
Válasz #1261. hozzászólásra
Egyszer már előfordult az, hogy az előző éveben magas volt a búza ára, ehhez felvitték a műtrágya és egyéb forgóeszköz árakat. Aztán Hopp! mire aratni kellett a tak buza : 22 a malmi max 3o volt. Lásd 2008-2009 es év.....
Sajnos nem a mi raktáraink feltöltöttsége számít....de inkább neked legyen igazad.
Válasz #1263. hozzászólásra
Így igaz! Ha ennyi pénzből nem lehet kihozni, inkább nálam is csak a zöldtrágya megy bele. Majd azt meghálálja a 2. évben a kukorica.
Nálunk szar aranykoronájú földek vannak, így még a bérelt földön is marad haszon az ugaroltatásért.....
Válasz #1267. hozzászólásra

mer 5000 a búza meg 10000 a napra meg 5000 a kuki ezek a .... ge..ik így számolnak
Moderálta: (3932) 2013-10-30 15:13:44
Válasz #1274. hozzászólásra

- Ja !!!!!
Azt azért bele kalkuláltátok, hogy qva sokan eladták 2800-3000-ért és a kereskedő raktárában kamatozott !!!!!!
Az meg ugye nem termelő és így nem fogja a hasznát műtrágyára pocsékolni !!!!!
Válasz #1272. hozzászólásra

Azt mondta a genezis-es fószer : -Jó hogy emeltünk !!! 5000 fölött a gabona !!!
Válasz #1272. hozzászólásra

Én most sakkoznék a nitro vásárlással, egyenlőre nem veszek, mert szerintem innét már nem megy annyira fel, mint az elmúlt héten.
Ellenben 60%-os kálin kuka alá agyalok hogy kéne 30 t vagy tavaszra kap timacot.
ehez nem tudok mit mondani annyi földre drága lesz neki. vagy vissza áll a termeléssel és a minőséggel vagy bérelt föld és nem tölti fel. de ekkora területrekéne szórni. van istálló trágya utánzat is kicsit drágábban jó beltartalmi értékekkel. volt aki azt mondta megvettem má 9000 ért is nem volt ideges a drágulás miatt. azt mondta költség úgy is.
Válasz #1268. hozzászólásra

Hát itt a környékünkben(mondjuk akiket ismerek az olyan 12000 heki) szerintem nem jött 10 kamion műtrágya alap és nitro májustól idáig !!!
Szerintem csak megy a nagy népőrjítés....
Válasz #1268. hozzászólásra

Ha áll a sor akkor valaki csak üzletel/-tt
sorban állás van
sokan a 27% 64 a 34% 74 de sorba állás van üzlet nem köttetik
34%-os magyar big vagy 50/1-es ????????????
Azt az egyet nem értem, hogy mire volt ez a nagy áremelés ?????????? Ki a pic.a vette itt a műtrágyát eddig ?????????????
Timac Eurofertil plus 49 NSP 126000 Ft
Timac Eurifertil Plus 34 NPK 140000 Ft/t BB
Állítólag ma árváltozás.
bocs azz a 10-46 -os
Válasz #1262. hozzászólásra
130500 hasonló feltételekkel
Válasz #1261. hozzászólásra
ez így igaz de az árat sajna még sejteni sem lehet így nehéz meghúznia határvonalat. Én búzára max 110-120 ezer Ft ot szánok ebbe földbérlet műtrágya aratás cak puder minden ehez a költségszínthez kell belöni mindent ez általában elég volt az 5 t ás terméshez kivéve idén de ezt hagyjuk. Én sem azt mondtam hogy nem kell műtrágya de nem mindenáron és nem 100000 Ft ért
Válasz #1260. hozzászólásra
Köszi ! -és akkor most a MAP 12-52 ?
Válasz #1259. hozzászólásra
akkor az valószínűleg 27% az ugye kb 40 kg hatóanyag kérdés ezek után mennyi termést vársz?
Jómagam a partnereimnek azt mondom azért érdemes elgondolkodni azon is , hogy talán búzából nem olyan sok lesz a raktárakban ill. ki tuja menyire tudunk majd vetni most ennyi eső után.
arra számítok jövőre talán azért lesz egy 4000 ft körül a jóminőségü búza.Ez persze csak egy vélemény
Válasz #1258. hozzászólásra
132500 kamion b-b .-en de még nem tudom marad -ez az ár vagy még tolnak rajta.
Válasz #1255. hozzászólásra
igen de csak minimális mennyiséget és pl kalászosra ősszel nuku tavasszal meq 1,5q/ha. Nekünk is megmaradt tavaszról vagy 12 tonna azt megkapta a repce aztán kész most jön még 8 t de 60 ezer Ft/t+ÁFA áron azt ennyi
Akkor most mennyi kb nettóban egy Yara 8-24-24 50kg-os vagy Big -es ?
Válasz #1238. hozzászólásra
Ismerös üzletkötöm Osztrák fönöke azonnal emelt erre a hirre,az ökör nemhogy kivárt volna 3-4 napot.A mügané nem megy hegyekben áll.Nincs finanszirozás,csak kp-re megy.
nekünk kb. az idei 50-60% megvan, mert nem volt vetés, amire kiszórtuk volna. Ezt még megspékeli, hogy a pihent földeknek amúgy is kevesebb kell, és már ki is jön, hogy a normál mennyiség 10-20%-t fogjuk megvenni.
És sokan járnak ugyanebbe a cipőben körülöttem...
Aki termelni akar az meg fogja venni 2 éve mikor drága volt ill. drágább mint most akkor is meg vették.
a yarások is 40 eur-t emeltek.
Válasz #1253. hozzászólásra
Ha ők emelnek árat, akkor be is csukhatják a boltot.
A másik az hogy nem tudjuk milyen menyiségbe van,literenként a baci.
Megfigyeljük valaminek nem megy fel az ára bizonyos idő után,annak a mennyisége vagy a minősége csökken.
De legalább a bacisok nem emeltek árat.
84 ezer+Áfa a 34 es nitrogén annyiért tartsa meg akkor nem kap egy növény sem az idén majd meglátjuk milyen lesz az ár tavasszal

sőt a nitrogén felfüggesztve csak sorba állás van -e hónapra már nem lehet rendelni se.
csak komplexet lehet rendelni.
De az eljárás se piskóta ahogy közlik semmi átmenet nélkül.Ettől a perctől ennyi és kész.Igazi gazda barát viselkedés majd kiderül kell -e neki idén is állami támogatás.
Válasz #1249. hozzászólásra
Én 2mázsa nitrogént szórtam 36-43 mázsa közt lett tak.tol az étkezésig.
Válasz #1248. hozzászólásra
Semmit !
Válasz #1247. hozzászólásra
Nitrogént sem szórtál?
Válasz #1241. hozzászólásra
Én a búzát csak vetettem 2 sor tárcsába,meg arattam,lett 25 mázsa nettó malmi.
X évvel ez előtt 1 mázsa kukoricáért adtak 1 mázsa nitrogént
Hol vagyunk most ahhoz képest
Válasz #1239. hozzászólásra
emelje, csak emelje! az olajretek meg az ugar alá nem kell semmi.....aztán majd nem lösz mög az ország könyere....na és

Akkor dugja fel magának, és szórja el a virágos kertecskéjében!!!!!!
Válasz #1242. hozzászólásra
annyival jobb lesz hogy legalább a műtrágy árát nem költötted rá
Válasz #1241. hozzászólásra
Műtrágyával is szar szokott lenni a gabonám,hát akkor cucc nélkül?!
Válasz #1240. hozzászólásra
Mert ? Attól még lehet vetni max kicsit kevesebbet terem .
Válasz #1239. hozzászólásra
Akkor gabonát sem vetünk !
Akkor idén nem szórunk semmit a gabona alá .
tegnap 5000ft/t árat emeltek bige úrék,jövö héten 10000-et fognak állítólag!
Engem is érdekelne nitrogén és komplex műtrágya is.
Hali.
Engem is érdekelne Kompex 3*15-ős műtrágya.
1-2 kamionnal.
Ki mennyiért tudna adni?
Válasz #1234. hozzászólásra
Mekkora tétel kellene?
de a raklapot is fizetni kell