Válasz Ganajos #13943. hozzászólásáraKukoricához is jó, de a magas kén tartalom miatt a búza, repcéhez elsősorban ajánlott. Az én esetemben azért volt kérdőjel, mert kiszórtam 1 tonna gipszet, ami nagy mennyiségű ként tartalmaz.
Savanyú talajok pH korrekciója
Védett foszfor hatóanyag (TOP PHOS)
Fokozza a gyökér növekedést és tápanyagfelvételt
Válasz Gandhy #13940. hozzászólásáraÉrtem
És miért erre a starterre esett a választás kuki elé, amikor nem igazán oda ajánlják?
Nitrogénből milyet szórsz ki péti vagy linzi?
Válasz rtamas1976 #13938. hozzászólásáraDap-káli keveréket kapott szeptemberben, mert eredetileg repce lett volna a kulturnövény, csak baxott kikelni…
Úgyhogy komplexet már nem tervezek adni neki, csak nitrogént, meg még valami starter ha lenne jó áron, megpróbàlnám, de ilyen árakon nem hiszem…
Corn startert mennyiért adják nem tudod?
Válasz Ganajos #13937. hozzászólásáraNem volt kontrol, de mindig startert vetek a kukoricában, amikor nem DAP-ot.
Most ez a Timac Top 49 kicsit kérdőjel és nem is annyira a kukorica van a célkeresztjében, hanem a búza, repce, de kipróbálom, baj nem lehet belőle. Kicsit kevésnek tűnik a 3% nitrogén, abból viszont 3q/Ha-t magánykészítés előtt kiszórok, az kompenzál. A kukorica a káliumot annyira nem igényli(úgy tudom), ebben nem lesz egy gramm sem. Persze a DAP-ban sincs, de a foszfor ára eléggé elszállt, ezért váltottam.
Válasz Ganajos #13937. hozzászólásáraTanult idős kollégám szokta mondani: "te sem krémessel meg süteménnyel akarsz jól lakni hanem pörkölttel meg hússal" vagyis ezt is lehet neki adni de alap műtrágyával kell megalapozni!
Válasz Gandhy #13935. hozzászólásáraOkés köszi majd ràkérdezek
Ezekkel a starterokkal valahogy nem vagyok békében…szerintem indokolatlanul magas az áruk hatóanyaghoz képest, nyilván starter, nem sima komplex vagy kevert műtrágya, de akkor is
Volt már kontroll területed esetleg bármilyen starterral kapcsolatban?
Válasz Praetor #13934. hozzászólásáraÉrtem köszi
Igazából többen mondják, h így csinálják, vagy próbálták már, de még nem hallottam h valakinél nagy gond lett volna…
Csak azért az emberben bent van a mivan ha mégis nálam
Válasz Ganajos #13927. hozzászólásáraVannak cégek, akik az egész vegetációs időre való nitrogént kiteszik karbamid formájában vetés előtt közvetlenül. Bekombizzák, és meg a vetőgép. Sok évvel ezelőtt mondta Bige néhai értékesítője nekem. Állítása szerint évek óta csinálják, nincs csírázási gondjuk.
Válasz erni #13926. hozzászólásáraGranulált, egy szombathelyi kereskedőtől vettem(Medosz), a gyártót nem tudom, mert csak a számlát hoztam el, gondolom Bige.
Válasz Ganajos #13920. hozzászólásáraMég nem használtam,de szerintem minden gond nélkül mehet pl.vetéssel eg menetben.Csak tegnap érdeklődtem a normál karbamid után,de csak ez volt nekik készleten.Az ára azért meggondolandó.
"Teljesen helyénvaló a határozott névelő a családnevek és a teljes egyéni nevek előtt, csak éppen ezekben az esetekben a névelős forma alighanem ritkábban használatos, a családnév esetében nyilván azért is, mert nem udvarias."
Válasz RARGAkèny #13911. hozzászólásáraÉn akkor sokalltam be a Bigére, amikor bekalibráltam a szórás mennyiségét az első zsáknál, majd beleengedtem a másodikat és szemre kisebbek voltak a bogyók. Persze, hogy más volt az átfolyás. S mivel nekem nem súlymérős a szóróm, ez így elég nagy szopás volt zsákonként rámérni.
Aznap éjjel sokat forgolódhatott a Bige mama.
Válasz Gandhy #13910. hozzászólásáraLegutóbb valami olyant olvastam hogy kiszorultak a nyugati piacról.. Amúgy fejtrágyázásra valamelyik prillezett lenne a legjobb, hamarabb oldódik, tavaly bige is már csak granuláltat adott. Azt meg szeles áprilisi időben jó szórni mert megmarad a normális szóráskép
Válasz RARGAkèny #13906. hozzászólásáraTavaly keringett egy hír, hogy a linzi gyárat felvásárolták és N27-et nem gyártanak majd, csak a kevert műtrágyákat. Én is azt preferáltam eddig.
Idén a Bige zsebét voltam kénytelen kitömni.
Válasz Gandhy #13890. hozzászólásáraNekem a 90 -es azt nem vinné sajnos bár látom h szórást is vállalnak.
Amúgy hogy-hogy a gipsz mellett döntöttél, és nem a mész mellett?
Válasz mtz1221 #13897. hozzászólásáraHa a virágbimbó megjelenése idején esős az idő, akkor péti, ha száraz, akkor nitroszol /virágkezdeménynek még takarva kellene lennie a nitroszolnál/.
14196 hozzászólás
Válasz Gandhy #13944. hozzászólásáraEbből a top 49 ből mennyit szórsz ki 1 ha-ra?
Válasz Ganajos #13942. hozzászólásáramert vízoldahtó
Válasz Ganajos #13943. hozzászólásáraKukoricához is jó, de a magas kén tartalom miatt a búza, repcéhez elsősorban ajánlott. Az én esetemben azért volt kérdőjel, mert kiszórtam 1 tonna gipszet, ami nagy mennyiségű ként tartalmaz.
Savanyú talajok pH korrekciója
Védett foszfor hatóanyag (TOP PHOS)
Fokozza a gyökér növekedést és tápanyagfelvételt
Válasz Gandhy #13940. hozzászólásáraÉrtem
És miért erre a starterre esett a választás kuki elé, amikor nem igazán oda ajánlják?
Nitrogénből milyet szórsz ki péti vagy linzi?
Válasz apuci #13939. hozzászólásáraIgen jól mondod…
Csak nem tudom miért lett most olyan nagy divat, hogy mindenki szórja ezeket a drága startereket…
Válasz rtamas1976 #13938. hozzászólásáraDap-káli keveréket kapott szeptemberben, mert eredetileg repce lett volna a kulturnövény, csak baxott kikelni…
Úgyhogy komplexet már nem tervezek adni neki, csak nitrogént, meg még valami starter ha lenne jó áron, megpróbàlnám, de ilyen árakon nem hiszem…
Corn startert mennyiért adják nem tudod?
Válasz Ganajos #13937. hozzászólásáraNem volt kontrol, de mindig startert vetek a kukoricában, amikor nem DAP-ot.
Most ez a Timac Top 49 kicsit kérdőjel és nem is annyira a kukorica van a célkeresztjében, hanem a búza, repce, de kipróbálom, baj nem lehet belőle. Kicsit kevésnek tűnik a 3% nitrogén, abból viszont 3q/Ha-t magánykészítés előtt kiszórok, az kompenzál. A kukorica a káliumot annyira nem igényli(úgy tudom), ebben nem lesz egy gramm sem. Persze a DAP-ban sincs, de a foszfor ára eléggé elszállt, ezért váltottam.
Válasz Ganajos #13937. hozzászólásáraTanult idős kollégám szokta mondani: "te sem krémessel meg süteménnyel akarsz jól lakni hanem pörkölttel meg hússal" vagyis ezt is lehet neki adni de alap műtrágyával kell megalapozni!
Válasz Ganajos #13937. hozzászólásáraAzért a pénzért vegyél inkább valami dappot vagy komplexet.
Ha starter akkor corn starter!
Annak van értelme!
Válasz Gandhy #13935. hozzászólásáraOkés köszi majd ràkérdezek
Ezekkel a starterokkal valahogy nem vagyok békében…szerintem indokolatlanul magas az áruk hatóanyaghoz képest, nyilván starter, nem sima komplex vagy kevert műtrágya, de akkor is
Volt már kontroll területed esetleg bármilyen starterral kapcsolatban?
Válasz Praetor #13934. hozzászólásáraÉrtem köszi
Igazából többen mondják, h így csinálják, vagy próbálták már, de még nem hallottam h valakinél nagy gond lett volna…
Csak azért az emberben bent van a mivan ha mégis nálam
Válasz Ganajos #13933. hozzászólásáraTimac 26500
Van, de nekem nem kellett, nem kérdeztem.
Válasz Ganajos #13927. hozzászólásáraVannak cégek, akik az egész vegetációs időre való nitrogént kiteszik karbamid formájában vetés előtt közvetlenül. Bekombizzák, és meg a vetőgép. Sok évvel ezelőtt mondta Bige néhai értékesítője nekem. Állítása szerint évek óta csinálják, nincs csírázási gondjuk.
Válasz Gandhy #13931. hozzászólásáraEzt mennyiért pazarolják?
Medosz-ba nincs inhibitoros karbamid azt nem tudod? Meg h mennyi ?
Köszi
Válasz apuci #13930. hozzászólásáraAkkor nem Bige, mert granulált, az biztos.
Vettem kukorica startert, ilyennel sem találkoztam még:
Timac EF TOP 49 NPS (3/22/24)
Válasz Gandhy #13929. hozzászólásáraAzt hiszem a bigének nincs granuláltja csak prilezett.
Válasz erni #13926. hozzászólásáraGranulált, egy szombathelyi kereskedőtől vettem(Medosz), a gyártót nem tudom, mert csak a számlát hoztam el, gondolom Bige.
Válasz Ganajos #13927. hozzászólásáraKiszórok 60 kg/Ha, ez nem hiszem, hogy befolyásolna bármit is
Válasz Gandhy #13925. hozzászólásáraNem tartasz a csírázásgátló hatásától?
Vagy vetés előtt pár héttel már kiszórod?
Válasz Gandhy #13923. hozzászólásáraGranulált? Melyik cégtől vásároltad? Honnan származik a műtrágya?
Válasz Ganajos #13924. hozzászólásáraAÖP miatt szórom a minimumot a tavaszi árpa alá. Különben nem használom.
Válasz Gandhy #13923. hozzászólásáraAz jó ár
Fejtrágyának, vagy kapások elé rakod?
Karbamid 46-ot vettem ma: 18.125.- nettó
Válasz Igazi Földönfutó #13921. hozzászólásáraTe raktál már sor mellé karbamidot?
Nem bántotta a csírát?
Nem olcsó az biztos
Válasz Ganajos #13920. hozzászólásáraMég nem használtam,de szerintem minden gond nélkül mehet pl.vetéssel eg menetben.Csak tegnap érdeklődtem a normál karbamid után,de csak ez volt nekik készleten.Az ára azért meggondolandó.
Válasz Igazi Földönfutó #13918. hozzászólásáraEzt konkrétan nem ismerem, de valami hasonlóra gondolok.
Ezt sor mellé kukoricába mennyire lehet rakni? Csirázást nem gátolja?
Pétisó,lLinzi só 13800 nettó.
Válasz Ganajos #13905. hozzászólására43%-os ICL karbamid 24800 plusz áfa.Erre gondolsz?
Válasz erni #13916. hozzászólásáraNem,ez decemberi.
Válasz apuci #13909. hozzászólásáraEz a 16500ft karbamidra mai ár? Mert 18-20000-et hallani mostanság.
Válasz Gandhy #13914. hozzászólásáraMilyen szépen hangzik, ha azt írjuk, hogy árad Tisza.
Válasz mihaszna #13913. hozzászólásáraKicsit még pallérozd a nyelvtantudásod:
"Teljesen helyénvaló a határozott névelő a családnevek és a teljes egyéni nevek előtt, csak éppen ezekben az esetekben a névelős forma alighanem ritkábban használatos, a családnév esetében nyilván azért is, mert nem udvarias."
Válasz Gandhy #13910. hozzászólásáraCsak simán Bige és nem pedig "a Bige"
Személy nevek elé nem kell "a" és "az" szót rakni.
Elég zavaró.
Válasz RARGAkèny #13911. hozzászólásáraÉn akkor sokalltam be a Bigére, amikor bekalibráltam a szórás mennyiségét az első zsáknál, majd beleengedtem a másodikat és szemre kisebbek voltak a bogyók. Persze, hogy más volt az átfolyás. S mivel nekem nem súlymérős a szóróm, ez így elég nagy szopás volt zsákonként rámérni.
Aznap éjjel sokat forgolódhatott a Bige mama.
Válasz Gandhy #13910. hozzászólásáraLegutóbb valami olyant olvastam hogy kiszorultak a nyugati piacról.. Amúgy fejtrágyázásra valamelyik prillezett lenne a legjobb, hamarabb oldódik, tavaly bige is már csak granuláltat adott. Azt meg szeles áprilisi időben jó szórni mert megmarad a normális szóráskép
Válasz RARGAkèny #13906. hozzászólásáraTavaly keringett egy hír, hogy a linzi gyárat felvásárolták és N27-et nem gyártanak majd, csak a kevert műtrágyákat. Én is azt preferáltam eddig.
Idén a Bige zsebét voltam kénytelen kitömni.
Válasz Ganajos #13905. hozzászólásáraAkkor a granulált karbamid 16500 nem is rossz ár!
Válasz Ganajos #13907. hozzászólásáraOké, kösz.
Válasz RARGAkèny #13906. hozzászólásáraUgyan ennyibe mondták azt is, meg a dusloi-t is
Válasz Ganajos #13905. hozzászólásáraLinzi 27-es árat nem tudsz esetleg??
Karintia 135000/t péti
Inhibitoros nitrogén árat tud valaki esetleg?
Válasz Difizàr #13903. hozzászólásáraEz olyan mint az üzemanyag. Ha nő az olajár akkor emelkedik, ha csökken akkor csak stagnál az üzemanyag ára.
Esett a gàzàr! Az àrakon nem làtszik egyenlőre,sőt tovàbbi emelèst hallani.
Válasz Ganajos #13901. hozzászólásáraKevés a kén a talajban, egy kísérletet megér. Tavaly meszeztem, gondolom jövőre is azt szórom.
Válasz Gandhy #13890. hozzászólásáraNekem a 90 -es azt nem vinné sajnos bár látom h szórást is vállalnak.
Amúgy hogy-hogy a gipsz mellett döntöttél, és nem a mész mellett?
Pétisó 27% N 138000
NPK 15-15-15 orosz 199000 /t +Áfa
Győr környéki ár
Válasz Sk Laci #13898. hozzászólására
Válasz mtz1221 #13897. hozzászólásáraHa a virágbimbó megjelenése idején esős az idő, akkor péti, ha száraz, akkor nitroszol /virágkezdeménynek még takarva kellene lennie a nitroszolnál/.
Válasz Sk Laci #13893. hozzászólásáraNitroszolt vagy pétit még a 2 x 2,2 q 25,5N/45 SO3 felett. Azt mikor ha olyannak látod az időjárást ?